Straipsniai apie maistą - Page 2 - Forumas
Ketvirtadienis, 2016-12-08, 6:09 PM
Welcome Svečias
Pagrindinis | Registracija | Prisijungti
''Kartą užsukęs, negali sustot...''









Page 2 of 2«12
Forum moderator: linuciuxxxx 
Forumas » VIRTUVĖS PASLAPTYS » Ar žinote kad... » Straipsniai apie maistą (įdomu...)
Straipsniai apie maistą
martaData: Penktadienis, 2010-12-24, 12:49 PM | Žinutė # 16








[ (LT) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:klaipeda
Laukiamas dalyvis
Žinutės: 67
Apdovanojimai: 1
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
ar zinojote, kad vitaminu C yra daugiau viename petrazoliu rysulelyje nei 500g apelsinuose?

:)
Atsijungęs
linuciuxxxxData: Penktadienis, 2011-11-18, 11:55 PM | Žinutė # 17








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą Už paaiškinimą, pagalbą Už nuoširdumą
KAIP RUOŠTI MAISTĄ GREITPUODYJE

Greitpuodis – puikus technikos išradimas, kuris leidžia sutrumpinti šiluminio maisto paruošimo laiką ir išsaugoti vitaminus virtuose ar troškintuose produktuose.

Jei nusipirkote greitpuodį, išleidote pinigų, tačiau nuo šiol sutaupysite laiko. Tie, kas nors kartą bandė ruošti maistą tokiame puode, bėjo negali įsivaizduoti savo virtuvės. Ruošiant maistą greitpuodyje būtina turėti laikmatį, kuris visuomet primins, kada reikia išjungti ugnį, kad nepervirtų produktai (tai ypač svarbu verdant daržoves).
Prieš troškinant vyniotinius, guliašą arba kepenėles, patartina juos apkepti ir tik po to troškinti. Mėsos nuovire galima išvirti daržoves ir jomis sutirštinti padažą.
Garuose greitpuodyje verdamos į sietelį sudėtos bulvės bei kitos daržovės. Taip išvirtos daržovės nepraranda mineralinių medžiagų ir išlieka aromatingos. Joms pagardinti pakanka žiupsnelio druskos.
Balandėlius, įdarytas paprikas, cukinijas ar svogūnus galima troškinti sietelyje virš verdančio sultinio greitpuodyje, o sultinį vėliau galima naudoti padažui ruošti. Šiuos valgius galima troškinti ir jų sultyse, įpylus apie 1/4 l vandens. Greitpuodžio dugnas turi būti apsemtas skysčiu (bent pora centimetrų).
Ankštinės daržovės (net ir išmirkytos) paprastai gan ilgai verda. Todėl žirniams ir pupelėms virti greitpuodis labai tinka. Daržovės niekada nepnsvils, jei bus verdamos sietelyje, nors vandens įpilta nedaug. Pravartu nepamiršti, jog verdamos ankštinės daržovės išbrinksta ir sugeria vandenj.
Žieminiai baltagūžiai ir raudongūžiai kopūstai – pakankamai kietos daržovės. Prieš ruošiant patiekaląiš kopūstų, patartina juos sietelyje nuplikyti verdančiu vandeniu. Raudongūžiai kopūstai verdami šiek tiek trumpiau.
Sultiniai (ypač koncentruoti) verdami labai ilgai – dvi ar tris valandas. Greitpuodyje koncentruoti sultiniai išverda pakankamai greitai.


Atsijungęs
IrceData: Ketvirtadienis, 2012-02-02, 4:01 PM | Žinutė # 18








[ (LT) ]

Grupė: Admin padejėja
Lygis:
Forumo mylimieji
Žinutės: 11602
Apdovanojimai: 72
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už paaiškinimą, pagalbą Už nuoširdumą
MEDUS NE TIK MAISTAS,BET IR VAISTAS

Kaip gydo medus ir cinamonas


Cinamonas ir medus

Medus yra vienintelis negendantis produktas pasaulyje. Jis gali tik susikristalizuoti. Bet tai jo savybių nekeičia.
Jei norit minkšto medaus, tai atlaisvinkit dangtelį ir įstatykit indą su medumi į karštą vandenį ir jis pasidarys toks, koks buvo iš pradžių. Kuo ilgiau ir labiau kaitinsit ar šildysit medų mikrobangėje, tuo labiau sumažės medaus fermentų.
Farmacijos kompanijos apie tai garsiai nešneka, bet tai yra pats geriausias vaistas:
Medaus ir cinamono mišinys gydo daugelį ligų. Medus yra prieinamas daugelyje pasaulio šalių ir gydytojų pripažįstamas kaip labai efektyvus vaistas nuo daugelio ligų. Medus gali būti naudojamas, nebijant jokių šalutinių poveikių nuo daugelio ligų. Medus nors ir saldus, bet teisingai vartojamas kaip vaistai, tinka ir įmonėms, sergantiems cukralige. Žurnalas "Weekly world news", leidžiamas Kanadoje (1995 m. sausio 17 d. numeris). Jame yra ligų sąrašas, kurias galima išsigydyti, naudojant medų ir cinamoną:

Širdies ligos
Sumaišykit medų su cinamonu ir tepkit ant sumuštinio. Riekelė kiekvieną rytą pusryčiams sumažins cholesterolio kiekį kraujagyslėse ir apsaugos jus nuo infarkto. Jei jau esat turėję infarktą, tai išvengsite kito infarkto. Tokie pusryčiai taip pat atstato arterijų ir venų sienelių elastingumą.

Artritas
Žmonės, kenčiantys nuo artrito, kiekvieną rytą ir vakarą turi išgerti puodelį šilto vandens su 2 valgomais šaukštais medaus ir vienu arbatiniu šaukšteliu cinamono. Reguliariai vartojant galima išsigydyti ir chronišką artritą. Kopenhagos universitete atliktas tyrimas: gydytojai savo 200 artritu sergančių pacientų kasdien prieš pusryčius davė vieną valgomą šaukštą medaus ir pusę arbatinio šaukštelio cinamono. Po savaitės skausmo nejautė 73 pacientai, o po mėnesio beveik visi 200 pacientų galėjo vaikščioti be skausmo.

Šlapimo pūslės infekcija
2 valgomi šaukštai cinamono ir 1 arbatinis šaukštelis medaus stiklinėje šilto vandens sunaikina infekciją.

Cholesterolis
2 valgomi šaukštai medaus ir 3 arbatiniai šaukšteliai cinamono ir 16 uncijų vandens (1 uncija ~ 31 gramas) per 2 val. Sumažina cholesterolio kiekį kraujuje 10 proc. Reguliariai vartojant 3 kart per dieną išnaikinamas bet koks cholesterolis.
Apskritai kasdien vartojamas grynas medus žymiai sumažina cholesterolio kiekį.

Peršalimas
Valgomas šaukštas šilto medaus ir ¼ šaukšto cinamono kasdien 3 dienas. Išgydo daugumą chroniškų peršalimų, slogų ir išvalo sinusus.

Pilvo skausmai
Medus su cinamono milteliais išgydo pilvo skausmus.

Dujos
Indų ir Japonų mokslininkai pastebėjo, kad medus su cinamonu pašalina dujų kaupimąsi pilve.

Imuninė sistema
Kasdienis medaus ir cinamono vartojimas stiprina imuninę sistemą.

Virškinimo sutrikimai
Cinamono milteliai pabarstyti ant dviejų valgomų šaukštų medaus ir suvartoti prieš maistą padeda suvirškinti net ir "sunkiausią" maistą.

Gripas
Ispanų mokslininkas pastebėjo, kad medus užmuša gripo sukėlėjus.

Ilgaamžiškumas
Arbata su medum ir cinamonu vartojama reguliariai pašalina senėjimo požymius ir prailgina gyvenimą.
Paimkit 4 šaukštus medaus, 1 šaukštą cinamono, 3 puodelius vandens ir virkit kaip arbatą.
Gerkit po ¼ puodelio 3 kart per dieną. Gyvenimas tikrai pailgės, kaip rašo, ir iki 100 metų.

Spuogai
3 valgomi šaukštai šaukštai medaus ir 1 arbatinis šaukštelis cinamono. Ištepkit ta košele spuogus prieš miegą, o ryte nusiplaukit šiltu vandeniu. Pašalina spuogus visiškai.

Odos infekcijos
Medus su cinamonu lygiomis dalimis pagydo egzemą ir visas kitas odos infekcijas.

Svorio atsikratymas
Kiekvieną rytą 30 min prieš pusryčius ir vakare prieš miegą gerkit medų ir cinamoną išvirtą 1 puoduke vandens. Reguliariai vartojant svorio atsikratys net ir labiausiai nutukęs žmogus. Šis mišinys neleidžia kauptis riebalams, net jei žmogus maitinasi labai kaloringai.

Vėžys
Tyrimai atlikti Japonijoje ir Australijoje kad pažengęs vėžys pilve ir kauluose sėkmingai išgydomas. Šių rūšių vėžiu sergantys žmonės kasdien turi valgomą šaukštą medaus su arbatiniu šaukšteliu cinamono 1 mėnesį 3 kart į dieną.

Nuovargis
Naujausi tyrimai rodo, kad cukrus esantis meduje yra labiau naudingas nei kenksmingas kūno stiprumui Vyresni žmonės, reguliariai vartojantys medų ir cinamoną lygiomis dalimis yra žymiai gyvybingesni ir lankstesni. Dr. Milton, atlikęs tą tyrimą, sako, kad 0.5 valgomo šaukšto medaus vandens stiklinėje kartu su cinamonu, suvartojus ryte po dantų valymo ir 15 val. po pietų, kai kūno gyvybingumas pradeda mažėti, padidina kūno gyvybingumą per savaitę.

Blogas kvapas
Pietų Amerikos gyventojai ryte skalauja burną ir gerklę su arbatiniu šaukšteliu medaus cinamono stiklinėje karšto vandens, ir taip visai dienai atsikrato blogo kvapo iš burnos.

Klausos praradimas
Kiekvieną rytą ir vakarą medus su cinamonu lygiomis dalimis atstato klausą.


Pagalba naujokams ir ne tik čia
Forumo taisyklės ir ne tik čia

MANO DARBELIAI
Atsijungęs
linuciuxxxxData: Ketvirtadienis, 2013-09-05, 1:19 PM | Žinutė # 19








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą Už paaiškinimą, pagalbą Už nuoširdumą
Kam ne vieta šaldytuve


Ne visi produktai gerai išsilaiko žemoje temperatūroje.

Taigi,į šaldytuvą nedėkite:

Uogienių,konservų,rūkytų mėsos gaminių.Jie puikiausiai laikosi kambario temperatūroje.

Šalčio nemėgsta bulvės,svogūnai,česnakai.Pomidorams taip pat geriau ant šaldytuvo,o ne jame.

Moliūgų,baklažanų,cukinijų.Jei norite baklažanus ilgiau išsaugoti,supjaustykite riekelėmis,suverkite ant siūlo ir išdžiovinę laikykite kaip grybus.

Tropinių vaisių - bananų,ananasų,kivių,mangų,vynuogių.Jie juk mėgsta šilumą.Persimonai ir granatai taip pat.Juos geriau laikyti kambario temperatūros sausoje vietoje suvyniotus į popierių.

Šaldytuvo nemėgsta šokoladas ir šokoladiniai saldainiai.Kai temperatūra žema ant šokolado atsiranda baltų apnašų-šokoladas "žilsta",ojei jis dar supakuotas į polietileną,tai netruks ir supelyti.

Tikri šaldytuvo "gyventojai":

mėsa,žuvis,paukštiena,pusfabrikačiai.Mėsa nemėgsta antrinio užšaldymo,o štai žuvis tokiomis sąlygomis puikiai adaptuojasi.Tačiau niekada neplaukite mėsos ar žuvies jei ketinate ją užšaldyti.


Atsijungęs
Forumas » VIRTUVĖS PASLAPTYS » Ar žinote kad... » Straipsniai apie maistą (įdomu...)
Page 2 of 2«12
Search:



Kartą užsukęs negali sustoti© 2016