Šeštadienis, 2024-04-20, 1:28 PM
Welcome Svečias
Pagrindinis | Registracija | Prisijungti
''Kartą užsukęs, negali sustot...''









  • Page 1 of 2
  • 1
  • 2
  • »
Forum moderator: linuciuxxxx  
Forumas » VIRTUVĖS PASLAPTYS » Ar žinote kad... » Paprastos kulinarinės gudrybės...
Paprastos kulinarinės gudrybės...
linuciuxxxxData: Ketvirtadienis, 2013-09-05, 1:41 PM | Žinutė # 1








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą Už paaiškinimą, pagalbą Už nuoširdumą
liuks

Žiedinių kopūstų spalvą išsaugosime,jei juos virdami į vandenį įbersime šaukštelį cukraus.

***************

Jeigu norite,kad burokėliuose liktų kuo daugiau vitaminų,juos virkite pasūdytame vandenyje.

***************

Patartina į bulvių košę pilti tik karštą pieną,nes nuo šalto ji pasidaro tamsi.

***************

Jei žuvis atrodo per sūri-apšlakstykite ją citrinos sultimis.

***************

Jei suvartojote tik pusę svogūno galvutės,likusią patepkite riebalais,ir svogūnas nedžius.

***************

Kad žuvies gabalėliai kepdami nesuirtų,juos reikia apvolioti miltuose,palaikyti 10-15 minučių ir tik po to dėti į įkaitintą keptuvę.


Atsijungęs
linuciuxxxxData: Ketvirtadienis, 2013-09-05, 1:53 PM | Žinutė # 2








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą Už paaiškinimą, pagalbą Už nuoširdumą
Senų bulvių skonį galima pagerinti,jei virdami pridėsime prieskonių arba įpilsime 2-3 šaukštus saldaus pieno.

***************

Jei majonezas per skystas-įmaišykite į jį gerai išplaktą kiaušinio trynį.

***************

Kepta žuvis bus skanesnė,jei prieš kepimą ją pamerksite į pieną 15-20 minučių.(1 stiklinei pieno 1 arbatinis šaukštelis druskos).

***************

Salotos skleis pikantišką aromatą,jei prieš tai lėkštę,į kurią dėsite salotas,ištrinsite česnaku.

***************

Alyvuogių aliejumi išteptą mėsą galima laikyti šaldytuve nesušaldyta 1-2 dienas.


Atsijungęs
linuciuxxxxData: Ketvirtadienis, 2013-09-05, 2:20 PM | Žinutė # 3








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą Už paaiškinimą, pagalbą Už nuoširdumą
Jei naudojate džiovintus prieskoninius žalumynus,nepamirškite,kad 1 arbatinis šaukštelis sausų žalumynų lygus 1 valgomajam šaukštui šviežios pjaustytos žalumos.

***************

Džiovinti prieskoniniai augalai daug kvapnesni nei žali,bet aromatą išlaiko tik 4 mėnesius,o per ilgai išlaikyti žalumynai gali suteikti maistui kartoką prieskonį.

***************

Pjaustytus žalumynus geriausia užšaldyti ledo formelėse su trupučiu vandens.Išėmus reikia juos susmulkinti virtuvės kombainu ir įpilti šaukštą alyvų aliejaus.Tokius žalumynus galima laikyti šaldytuve net tris savaites,dėti juos į sriubas,omletus,padažus.

***************

Šviežius žalumynus kietai suvyniokite į foliją ir įdėkite į šaldymo kamerą.Jie išliks švieži 2-3 mėnesius.Skonis nepasikeis,bus tiek pat aromatingi.To negalima pasakyti apie sūdytus ar džiovintus žalumynus.


Atsijungęs
linuciuxxxxData: Ketvirtadienis, 2013-09-05, 4:03 PM | Žinutė # 4








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą Už paaiškinimą, pagalbą Už nuoširdumą
Greitai ir lengvai žuvį nuvalysime, jei prieš tai akimirksniui nuplikysime verdančiu vandeniu.

***************

Norint nesudeginti mėsos orkaitėje ir kad ji netaptų sausa, įdėkite vandens puoduką į orkaitę.

***************

Kepant kotletus pirmą minutę kepti ant didesnės liepsnos, kad susidarytų plutelė, kuri neleistų sulčių nutekėjimo. Tada sumažinti ugnį iki vidutinės.

***************

Karbonadai (muštiniai) bus minkštesni, jei 1-2 valandas prieš gaminant, juos sutepsite acto ir augalinio aliejaus mišiniu.

***************

Niekada nepalikite lauro lapų sriuboje. Lauro lapai savo gerąsias medžiagas atiduoda kol verdame, o baigus virti tik gadina skonį.


Atsijungęs
linuciuxxxxData: Ketvirtadienis, 2013-09-05, 4:07 PM | Žinutė # 5








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą Už paaiškinimą, pagalbą Už nuoširdumą
Kotletams tinka naudoti tik seną padžiūvusį batoną, nes šviežias suteikia nemalonu, klijingumą.

***************

Jei į kotletus dedate nekepinto svogūno, jo nemalkite mėsmale, o sutarkuokite.

***************

Kotletai bus skanūs ir sultingi, jei juos formuodami į vidų įdėsite sviesto kubelį.

***************

Kotletus galima ne tik kepti, bet ir virti garuose. Tereikia sudėti juos i rėti, rėtį - ant puodo su verdančiu vandeniu ir uždengti dangčiu.

***************

Į faršą vietoj sudžiūvusio batono galima dėti šaukštą majonezo ir šaukštą bulvių krakmolo (300 g faršo). Kotletai bus minkštesni ir puresni.


Atsijungęs
LauritukeData: Pirmadienis, 2013-09-09, 7:47 AM | Žinutė # 6








[ (LT) ]

Grupė: Administratorė
Lygis:
Administratorė
Žinutės: 30254
Apdovanojimai: 36
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už forumo ir puslapio įkūrimą Forumo siela Plepučių,pleputė
Quote (linuciuxxxx)
Kotletams tinka naudoti tik seną padžiūvusį batoną, nes šviežias suteikia nemalonu, klijingumą.

***************

Jei į kotletus dedate nekepinto svogūno, jo nemalkite mėsmale, o sutarkuokite.

***************

Kotletai bus skanūs ir sultingi, jei juos formuodami į vidų įdėsite sviesto kubelį.

***************

Kotletus galima ne tik kepti, bet ir virti garuose. Tereikia sudėti juos i rėti, rėtį - ant puodo su verdančiu vandeniu ir uždengti dangčiu.

***************

Į faršą vietoj sudžiūvusio batono galima dėti šaukštą majonezo ir šaukštą bulvių krakmolo (300 g faršo). Kotletai bus minkštesni ir puresni.

liuks patarimai gerai liuks liuks


Pagalba naujokams ir ne tik čia
Forumo taisyklės ir ne tik čia
Sveikinimų atvirukai

Atsijungęs
katciaData: Pirmadienis, 2014-03-10, 4:29 PM | Žinutė # 7








[ (LT) ]

Grupė: Patikimi
Lygis:
Miestas:Vilnius
Forumo mylimieji
Žinutės: 2796
Apdovanojimai: 24
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:


Atsijungęs
katciaData: Pirmadienis, 2014-03-10, 4:30 PM | Žinutė # 8








[ (LT) ]

Grupė: Patikimi
Lygis:
Miestas:Vilnius
Forumo mylimieji
Žinutės: 2796
Apdovanojimai: 24
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:


Atsijungęs
katciaData: Pirmadienis, 2014-03-10, 4:31 PM | Žinutė # 9








[ (LT) ]

Grupė: Patikimi
Lygis:
Miestas:Vilnius
Forumo mylimieji
Žinutės: 2796
Apdovanojimai: 24
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:


Atsijungęs
katciaData: Pirmadienis, 2014-03-10, 4:32 PM | Žinutė # 10








[ (LT) ]

Grupė: Patikimi
Lygis:
Miestas:Vilnius
Forumo mylimieji
Žinutės: 2796
Apdovanojimai: 24
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:


Atsijungęs
katciaData: Pirmadienis, 2014-03-10, 4:32 PM | Žinutė # 11








[ (LT) ]

Grupė: Patikimi
Lygis:
Miestas:Vilnius
Forumo mylimieji
Žinutės: 2796
Apdovanojimai: 24
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:


Atsijungęs
katciaData: Pirmadienis, 2014-03-10, 4:34 PM | Žinutė # 12








[ (LT) ]

Grupė: Patikimi
Lygis:
Miestas:Vilnius
Forumo mylimieji
Žinutės: 2796
Apdovanojimai: 24
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:


Atsijungęs
katciaData: Pirmadienis, 2014-03-10, 4:36 PM | Žinutė # 13








[ (LT) ]

Grupė: Patikimi
Lygis:
Miestas:Vilnius
Forumo mylimieji
Žinutės: 2796
Apdovanojimai: 24
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
tik padarytus ornamrntus nepamirškit įdėt į šaldiklį trumpam :)


Atsijungęs
katciaData: Pirmadienis, 2014-03-10, 4:38 PM | Žinutė # 14








[ (LT) ]

Grupė: Patikimi
Lygis:
Miestas:Vilnius
Forumo mylimieji
Žinutės: 2796
Apdovanojimai: 24
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:


Atsijungęs
katciaData: Pirmadienis, 2014-03-10, 6:23 PM | Žinutė # 15








[ (LT) ]

Grupė: Patikimi
Lygis:
Miestas:Vilnius
Forumo mylimieji
Žinutės: 2796
Apdovanojimai: 24
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:



Atsijungęs
Forumas » VIRTUVĖS PASLAPTYS » Ar žinote kad... » Paprastos kulinarinės gudrybės...
  • Page 1 of 2
  • 1
  • 2
  • »
Search:



Kartą užsukęs negali sustoti© 2024