Šeštadienis, 2024-04-20, 5:40 PM
Welcome Svečias
Pagrindinis | Registracija | Prisijungti
''Kartą užsukęs, negali sustot...''









  • Page 1 of 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Forum moderator: linuciuxxxx  
Forumas » VIRTUVĖS PASLAPTYS » Saldumynai-Kokteiliai-Desertai » Pyragai, keksai (receptai)
Pyragai, keksai
Ausra28Data: Sekmadienis, 2009-02-01, 7:22 PM | Žinutė # 1








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Pasidalinkime pyragų, pyragaičių receptais.

Ausra28Data: Sekmadienis, 2009-02-01, 7:24 PM | Žinutė # 2








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





BANANŲ PYRAGAS

Ingredientai:
2 bananai
1 1/2 dl cukraus
1 kiaušinis
50 gr sviesto
3 valgomi šaukstai grietinėlės (arba nenugriebto pieno)
2 1/2 dl miltų
1 arb. šaukštelis vanilinio cukraus
1 arb. šaukštelis kepimo miltelių
1/2 šaukstelio natrio bikarbonato(sodos)

Gaminimas:

1. Kiaušinį ir cukrų išplakti (mikseriu). Sutrinti bananus ir įmaišyti į išplaktą masę. Sviestą ištirpinti ir ataušinus sudėti taip pat į ruošiamą masę. Grietinėlę taip pat supilti į ruošiamą pyragą.
2. Sumaišyti sausus ingredientus: miltus, vanilinį cukrų, kepimo miltelius ir bikarbonatą. Juos sumaišius sudėti į ruošiamą pyragą ir mikseriu gerai išmaišyti.
3. Pyrago masę sukrėsti į maždaug 1 litro talpos formelę, pateptą riebalais ir pabarstytą džiūvėsėliais.
Kepti 175 laipsnių temperatūroje 45 minutes. Valgomas ataušintas.

Ausra28Data: Sekmadienis, 2009-02-01, 7:26 PM | Žinutė # 3








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





SLUOKSNIUOTAS BANANŲ PYRAGAS

Ingredientai:

5 kiaušiniai
3-4 bananai
stiklinė cukraus ar daugiau, jei bananai nesaldūs
truputis kepimo miltelių
vanil. cukraus
3 v.š. manų kruopų
4 v.š. grietinės
miltų, džiūvėsėlių
riebalų formai patepti
trupučio morkų sulčių
lukštentų saulėgrąžų

Gaminimas:

1. Bananus nulupti ir supjaustyti griežinėliais. Sumaišyti su 1-2v.š. manų kruopų.Jei nėra saldūs, pabarstyti cukrumi.
2. Baltymus atskirti nuo trynių ir iki standumo išplakti su puse stiklinės cukraus ir trupučiu vanil. cukraus.
3. Trynius iki baltumo išplakti su puse stiklinės cukraus, trupučiu vanil. cukraus. Įdėti 2v.š. grietinės, 7-8v.š. miltų ir įpilti šlakelį morkų sulčių.
4. Į išplaktus baltymus įberti 8-9v.š. miltų, sumaišytų su kepimo milteliais, įdėti 2v.š. grietinės. Pamažu lengvai išmaišyti.
5. Į riebalais pateptą ir džiūvėsėliais pabarstytą formą dėti trynių tešlą. Šis sluoksnis bus geltonas.
Ant viršaus sukrėsti bananus. Tuomet ant viršaus dėti baltymų tešlą. Šis sluoksnis bus baltas. Ant viršaus užbarstyti saulėgrąžų. Kepti orkaitėje apie 40min.

Ausra28Data: Sekmadienis, 2009-02-01, 7:28 PM | Žinutė # 4








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





GREITAS BANANŲ PYRAGAS

Ingredientai:

3 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus
200g margarino arba sviesto
4 sunokę bananai
šaukštelis sodos
miltų

Gaminimas:

Į ištirpintą ir pravėsintą margariną/sviestą supilti su cukrumi ištrintus trynius.Pridėti tiek miltų,kas išeitų tirštų blynų tešla, įdėti šaukštelį grietinėje išmaišytos sodos ir šakute ištrintus bananus.
Supilti iki standžių putų išplaktus baltymus,atsargiai išmaišyti.
Tešlą supilti į skardą ir 45-50 minučių kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Ausra28Data: Sekmadienis, 2009-02-01, 7:33 PM | Žinutė # 5








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





OBUOLIŲ PYRAGAS

Ingredientai:

3-4 vidutinio dydžio obuoliai
3 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė miltų
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
keli žiupsneliai smulkinto cinamono
duonos trupiniai

Gaminimas:

Obuolius nulupti ir supjaustyti plonomis skiltelėmis, jas apvolioti cinamone. Duonos trupinius išbarstyti į kepimo skardą (geriausiai tinka apvali, kokių 20-25 cm skersmens kepimo skarda), prieš tai ją iškloti kepimo popieriumi. Ant išbarstytų trupinių galima dar šiek tiek pabarstyti cukraus, o tada sluoksniu išdėlioti paruoštus obuolius.
Gerai išplakti visus tris kiaušinius ir stiklinę cukraus. Kai masė bus puri ir jau nebesijaus cukraus grūdelių, supilti miltus, prieš tai juos sumaišyti su kepimo milteliais. Vėl viską gerai išplakti. Visą masę supilti ant paruoštų obuolių.
Dabar jau galima viską kišti į orkaitę (įkaitintą iki 200C) ir kepti apie 20-25 minutes.

Ausra28Data: Sekmadienis, 2009-02-01, 7:34 PM | Žinutė # 6








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





MOČIUTĖS PYRAGAS

Ingredientai:

Tešlai:
250g miltų
125g sviesto
60g cukraus
1 kiaušinis
žiupsnelis druskos

Įdarui:

400ml pieno
60-70g manų kruopų
3 kiaušinių baltymai
100g cukraus
5-7 prinokų persikai
malto cinamono ir maltų gvazdikėlių.

Gaminimas:

Sumaišyti miltus, minkštą sviestą, cukrų, išplaktą kiaušinį ir druską. Užminkyti tešlą ir pusvalandį palaikyti šaldytuve. Užvirinti pieną, po truputį maišant pilti manus ir išvirti košę. Ją atvėsinti. Baltymą išplakti su cukrumi, sumaišyti su koše ir paskaninti cinamonu ir gvazdikėliais. Tešlą plonai iškočioti ir iškloti skardoje, kad uždengtų dugną ir kraštus. Persikus supjaustyti plonomis skiltelėmis ir sudėti ant tešlos. Užpilti paruošta mase, kepti orkaitėje, kol pyrago viršus parusvės.

Ausra28Data: Sekmadienis, 2009-02-01, 7:36 PM | Žinutė # 7








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





PYRAGAS BE KIAUŠINIŲ

Ingredientai:

1 stiklinė miltų
1 stiklinė manų kruopų
0,5 stiklinės cukraus
5-6 obuoliai
200g sviesto
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
truputėlis druskos

Gaminimas:

Miltus, manus, cukrų, vanilinį cukrų, kepimo miltelius ir druską gerai išmaišyti ir padalinti į dvi dalis. Vieną dalį supilti į formą, sudėti nuluptus ir skiltelėmis supjaustytus obuolius, užpilti likusius miltus ir ant viršaus sutarkuoti sviestą, tolygiai paskirstyti ant visų miltų (sviestą prieš tai palaikyti kameroje, kad būtų lengviau tarkuoti). Kepti 200 laipsnių orkaitėje kol viršus gražiai paruduos.

Ausra28Data: Sekmadienis, 2009-02-01, 7:38 PM | Žinutė # 8








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





BANANŲ VYNIOTINIS

Ingredientai:

1 indelis kondensuoto pieno
1 kiaušinis
1 a.š. sodos
3 v.š. miltų
2 v.š. aliejaus
100 g sviesto
2 bananai
riešutai

Gaminimas

Gerai išmaišyti 1/2 indelio kondensuoto pieno, kiaušinį, miltus ir nugesintą sodą. Supilti į sviestu išteptą indą ir kepti apie 20–30 minučių 120 ° laipsnių orkaitėje. Įdarui išplakti likusį kondensuotą pieną su sviestu. Bananus nuvalyti ir supjaustyti griežinėliais. Iškepusį pyragą iškrėsti ant stalo, ištepti kremu, išdėlioti bananą. Suvynioti ir ataušinti. Ištepti likusiu kremu ir apibarstyti riešutais. Vyniotinį galima palaikyti šaldytuve.

(mano daug kartų išbandytas - laaaabai saldus)

Ausra28Data: Sekmadienis, 2009-02-01, 7:45 PM | Žinutė # 9








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





CITRININIS PYRAGAS

Ingredientai:

Tešlai:

6-7 šaukštai minkšto sviesto ar margarino (~150-170 g)
175 g cukraus
175 g miltu
4 šaukštai pieno
2 arbatiniai šaukšteliai tarkuotos citrinos žievelės
2 kiaušiniai
truputis druskos, kepimo milteliai
Sirupui:
6 šaukštai cukraus
4 šaukštai citrinos sulčių

2 šaukštai cukraus pudros pyragui pabarstyti

Gaminimas:

Įkaitinti orkaitę 180C. Kepimo formą iškloti sviestiniu popieriumi. Sumaišyti visus tešlos produktus ir su mikseriu juos gerai išmaišyti, tada sudėti į kepimo formą ir išlyginti paviršių. Dėti į orkaitę ir kepti 45 min. Patikrinti kepinį su pagaliuku, jei jis bus sausas, pyragas jau iškepęs. Jį išimti. Tuo metu iš cukraus ir citrinos sulčių kaitinant padaryti sirupą (nelabai tirštą). Konditeriniu švirkštu su plonu ilgu antgaliu daryti gręžinius pyrage ir iškart pilti sirupą (nenaudojant švirkšto stūmoklio, o tiesiai į jo ertmę įpilant 1-2 šaukštus sirupo), pripildant kiekvieną gręžinį iki viršaus (gręžinio gylys turėtų būti ¾ pyrago storio). Tų gręžinių turėtų būti apie 8-10. Pyragą palikti kambario temperatūroje, kad visai atvėstų, tada pabarstyti cukraus pudra.

Ausra28Data: Sekmadienis, 2009-02-01, 7:49 PM | Žinutė # 10








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





OBUOLIŲ PUDINGO PYRAGAS

Ingredientai:

1 kg obuolių
100 g sviesto ar margarino
4 kiaušiniai
1,5 stiklinės cukraus
1 stiklinė miltų
1 stiklinė bulvių krakmolo
2 šaukšteliai kepimo miltelių
2 pakeliai vanilinio pudingo
1 litras pieno

Gaminimas:

1. Tešla:
Margariną ar sviestą ištrinti su stikline cukraus ir tryniais iki vienalytės purios masės. Toliau trinant po truputį dėti miltus išmaišytus su krakmolu ir kepimo milteliais. Tada atsargiai įmaišyti išplaktus iki standumo baltymus.
2. Pudingas:
Išvirti pudingą iš abiejų pakelių su litru pieno ir puse stiklinės cukraus.
3. Obuoliai:
Obuolius nulupti ir sutarkuoti su burokine tarka.
4. Kepimas:
Kepimo forma ištepti margarinu ar sviestu bei pabarstyti džiūvėsėliais. Dėti ¾ tešlos, ant jos obuolius, karštą pudingą ir likusią tešlą. Kepti 50 min. 180C laipsnių orkaitėje. Iškepus pabarstyti cukraus pudra.

Ausra28Data: Sekmadienis, 2009-02-01, 7:51 PM | Žinutė # 11








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





OBUOLIŲ KEKSAS

Ingredientai:

4 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė aliejaus
2 stiklinės miltų
1,5 stiklinės tarkuotų burokine tarka obuolių
1,5 šaukštelio sodos

Gaminimas:

Išplakti maišytuvu kiaušinius su cukrumi, pamažu pilti aliejų, nugesintą sodą, miltus. Gaunasi grietinės tirštumo tešla. Sudįti į ją tarkuotus obuolius ir gautą masę sukrėsti į aliejumi pateptą, miltais pabarstytą keksinę formą. Kepti vidutinio karštumo orkaitėje 40 min.

Ausra28Data: Sekmadienis, 2009-02-01, 7:52 PM | Žinutė # 12








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





VARŠKĖS PYRAGAS

Ingredientai:

240 g džiūvėsių
500 g varškės
120 g cukraus
4 kiaušiniai
80 g margarino
50 g razinų
1 citrina

Gaminimas:

Tarkuotus ir persijotus džiūvėsius išmaišyti su kiaušiniais ir cukrumi, sudėti pertrintą varškę, lydytą sviestą, razinas, citrinos sultis arba žievelę ir gerai išmaišyti. Masę sudėti į riebalais išteptą formą, aptepti tryniu ir kepti orkaitėje.

Ausra28Data: Sekmadienis, 2009-02-01, 7:55 PM | Žinutė # 13








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





RABARBARU PYRAGAS

Ingredientai:

3 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus
200g tarkuoto atšaldyto sviesto
2 stiklinės miltų

Gaminimas:

Sumaišyti, atšaldyti 1val. Tada padalinti tešlą į 2 dalis.1 dalį sutarkuoti į kepimo skardą, deti supjaustytus rabarbarus,užtarkuoti 2 dalį. Kepti apie 30 min 220 laipsnių temperatūroje. Apibarstyti cukraus pudra.

Ausra28Data: Sekmadienis, 2009-02-01, 7:56 PM | Žinutė # 14








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





SENOLIŲ PYRAGAS

Ingredientai:

5 kiaušiniai
5 šaukštai cukraus
5 šaukštai miltų
1 stiklinė aguonų
1 pakelis vanilinio cukraus
1 stiklinė razinų
Kremui:
200 g sviesto
0,5 l virtos nesaldžios obuolių košės
1 pakelis vanilinio cukraus
1 stiklinė susmulkintų riešutų

Gaminimas:

Trynius išsukti su cukrumi, suberti miltus, nuplautas, nusausintas razinas, iki standžių putų išplaktus baltymus. Išmaišyti, pilti į paruoštą skardą ir kepti vidutinio karštumo orkaitėje apie 45-60 min. Iškeptus išversti ant lentelės, ataušinti. Sviestą sukti, dedant po šaukštą obuolių košės. Sudėjus visą obuolių košę, suberti vanilinį cukrų. Šiuo kremu aptepti pyragą, viršų pabarstyti riešutais.

Ausra28Data: Sekmadienis, 2009-02-01, 8:01 PM | Žinutė # 15








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





ZEBRAS

Ingredientai:
3 kiaušiniai
2 stiklinė cukraus
1 pok vanilinio cukraus
1 pok kepimo milteliu (apie 2 arb sauktelius)
1 stikl vandens
1 stikl aliejaus
2 stikl miltu
kakavos.

Gaminimas:
Suplakti kiaušinius, cukrų ir vanilinį cukrų bei kepimo miltelius, supilti vandenį, aliejų ir miltus, gerai išplakti. Tešlą padalinti į 2 dalis: į 1 idėti 3 šaukštus kakavos, į kitą 2 šaukštus miltų.
Formą apšlakstyt vandeniu, paimti 1 šaukštą ŠVIESIOS masės ir įpilti i formos vidurį, po to rudos masės ir lašinti i baltos masės vidurį. Pakaitom supilti visą tešlą į forma. Kepti 175 laipsnių 60min.

Forumas » VIRTUVĖS PASLAPTYS » Saldumynai-Kokteiliai-Desertai » Pyragai, keksai (receptai)
  • Page 1 of 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Search:



Kartą užsukęs negali sustoti© 2024