Penktadienis, 2024-04-19, 5:08 PM
Welcome Svečias
Pagrindinis | Registracija | Prisijungti
''Kartą užsukęs, negali sustot...''









Forum moderator: Valedy  
Forumas » BŪKIME GRAŽIOS » Kūno priežiūra » Plastinės operacijos
Plastinės operacijos
britniaData: Trečiadienis, 2008-09-03, 2:46 PM | Žinutė # 1








[ (LT) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:Šiauliai
Forumo mylimieji
Žinutės: 4628
Apdovanojimai: 5
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už nuoširdumą
Grožio terapijos ir chirurgijos klinika Paslaugos, kainos ČIA

Plastinių operacijų KAINORAŠTIS







Paskutinį kartą redaguota sauluzeLe - Trečiadienis, 2008-09-03, 2:48 PM
Atsijungęs
LauritukeData: Trečiadienis, 2008-09-03, 2:58 PM | Žinutė # 2








[ (LT) ]

Grupė: Administratorė
Lygis:
Administratorė
Žinutės: 30254
Apdovanojimai: 36
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už forumo ir puslapio įkūrimą Forumo siela Plepučių,pleputė
sauluzeLe, clapclap

Pagalba naujokams ir ne tik čia
Forumo taisyklės ir ne tik čia
Sveikinimų atvirukai

Atsijungęs
britniaData: Ketvirtadienis, 2008-09-18, 10:37 AM | Žinutė # 3








[ (LT) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:Šiauliai
Forumo mylimieji
Žinutės: 4628
Apdovanojimai: 5
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už nuoširdumą
Riebalų pašalinimas ir kūno linijų formavimas

Kūno linijas buvo bandoma keisti išoriniais būdais dar neegzistuojant moderniai plastinės chirurgijos erai. Priklausomai nuo laikmečio mados, juosmuo būdavo suveržiamas juostomis, krūtinė išpučiama, antpečiais paryškinama pečių juosta, o turniūru akcentuojama apačia. Chirurgai pirmą kartą mūsų amžiaus pradžioje ėmė šalinti odos ir riebalų perteklių, operuodami pilvo išvaržą. Tokia operacija ilgainiui peraugo į modernią pilvo plastiką.

Iki nūdienos nebuvo jokių priemonių chirurgiškai pakeisti kūno formą, nepaliekant didelių randų. Paskutiniame 20–to amžiaus dešimtmetyje atsirado naujas būdas šalinti riebalų perteklių ir nepalikti didelių randų. Šis būdas vadinamas riebalų siurbimu. Pro nedidelį pjūvį įkišamas ilgas siauras vamzdelis, vadinamas kaniule. Kaniulė sujungiama su aparatu, kurio pagalba riebalai atsiurbiami. Iš pradžių tokią operaciją galima buvo atlikti šlaunų, sėdmens ar pilvo srityje. Šiandien šis būdas formuojamas daugelio kūno vietų modeliavimui. Svarbu tai, kad išsiurbtose vietose riebalai neatauga, nes yra pašalinamos riebalinės ląstelės, kuriose ir kaupiasi riebalai. Dar nėra sugalvota chirurginio metodo padaryti pacientą aukštesniu ar žemesniu, bet beveik visa kita yra įmanoma.

Kūno kontūro keitimas pasiekiamas keturiais baziniais metodais: chirurgine redukcija, kuomet odos ir poodžio riebalų sluoksnis pašalinamas, riebalų siurbimu, abiejų minėtų metodų kombinacija arba panaudojus implantus linijoms paryškinti ar tūriui padidinti.

Jei, jūsų manymu, kai kuriose kūno vietose yra per daug riebalų, o, lankant įvairias kūno kultūros ar aerobikos treniruotes, jų mažėja ne ten, kur reikia (pvz., mažėja krūtys ar šlaunys, o "pilvukas" išlieka), – jūs esate kandidatas plastinei operacijai. Tačiau, jei jūs turite didelį viršsvorį, plastinė operacija nėra geriausia išeitis. Tokiu atveju reikėtų prieš tai išsitirti, ar nėra kokių nors kitų ligų (pvz., endokrinologinių), ar dėl to nėra kaltas pernelyg didelis jūsų apetitas, o tik po to kreiptis į plastikos chirurgą.

Operacijos trukmė priklauso nuo operacijos apimties. Ji gali trukti nuo keliolikos minučių iki kelių valandų. Operacijos nuskausminimas parenkamas priklausomai nuo operacijos tipo, paciento būklės ir norų. Po operacijos, tose vietose, kur buvo šalinami riebalai, matomos poodinės kraujosruvos (mėlynės), kurios per kelias dienas ar savaites išnyksta. Siūlai yra ištraukiami pirmą savaitę po operacijos. Visi šie ir kiti klausimai yra aptariami jūsų pirmosios plastikos chirurgo konsultacijos metu.




Atsijungęs
britniaData: Ketvirtadienis, 2008-09-18, 10:39 AM | Žinutė # 4








[ (LT) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:Šiauliai
Forumo mylimieji
Žinutės: 4628
Apdovanojimai: 5
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už nuoširdumą
Dailesnė Nosis

Veidas yra žmogaus "vizitinė kortelė", kurią kiekvienas mūsų nuolatos rodo vieni kitiems. Todėl yra natūralus ir visiškai suprantamas noras kiekvienam iš mūsų atrodyti gražiau ir patraukliau. Nosis savo ruožtu yra centrinė veido dalis ir, norint atrodyti gražiau bei patraukliau, siekiama nosį padaryti taip pat gražesnę.

Nosies plastinės chirurgijos galimybės yra gana didelės. Chirurgas gali sumažinti visą nosį, sumažinti ar panaikinti nosies kuprelę, pakeisti (suploninti, sumažinti, pakelti ir t. t.) nosies galiuką, pakeisti šnervių formą, pakeisti kampą tarp nosies ir viršutinės lūpos ir kt. Tačiau labai svarbu yra pažymėti tai, kad plastikos chirurgas gali pakeisti paciento išvaizdą, bet negali pakeisti jūsų gyvenimo. Su nauja išvaizda visa kita gyvenime pacientas turės pasiekti pats.

Operacija paprastai atliekama naudojant bendrąją nejautrą (narkozę). Pjūviai yra daromi šnervių vidinėje pusėje ir, jei prireikia, "W" formos pjūvelis - pertvaroje tarp šnervių. Tokiu būdu pooperaciniai randai lieka praktiškai nematomi. Pro pjūvius plastikos chirurgas pašalina nereikalingą kaulo ir kremzlių perteklių (pvz., kuprelę) ir modifikuoja esamas struktūras tam, kad pasiektų paciento norimą rezultatą. Tai, kas daroma operacijos metu, priklauso nuo buvusios nosies deformacijos bei paciento norų. Baigus operaciją ant nosies uždedamas gipsinis tvarstis.

Kelias dienas po operacijos veide apie akis gali būti matomos mėlynės, kurios vėliau išnyksta. Gijimo metu kelias dienas iki 37,5º C gali pakilti ištirpsta patys. Gipsinis tvarstis nuimamas po 5 – 7 dienų ir pirmą kartą pacientas pamato operacijos rezultatus. Svarbu pažymėti, jog tai nėra galutiniai rezultatai. Nosies išvaizda dar (šiek tiek) keičiasi apie 3-6 mėnesius (pvz., nosies galiukas šiek tiek mažėja, smailėja ir t. t.). Po to gipsinis tvarstis uždedamas ant nosies ir laikomas apie savaitę tam, kad netyčia nebūtų sužalota dar visiškai nesugijusi nosis. Kelias savaites gali būti sutrikusi uoslė.




Atsijungęs
britniaData: Ketvirtadienis, 2008-09-18, 10:40 AM | Žinutė # 5








[ (LT) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:Šiauliai
Forumo mylimieji
Žinutės: 4628
Apdovanojimai: 5
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už nuoširdumą
Krūtų didinimas implantais

Krūtys visada buvo vienas iš moteriškumo simbolių. Viduramžiais didelė krūtinė rodydavo sugebėjimą išmaitinti pienu sveiką kūdikį. To meto garsūs dailininkai dažnai vaizduodavo moteris apnuoginta krūtine. Ir dabar moters krūtinė išlieka vienas svarbiausiųjų moteriškumo ir seksualumo simbolių. Tačiau motina gamta ne visada suteikia moteriai tokias kūno formas, kokių ji norėtų.

Bėgant metams net ir dailios krūties forma kinta - sumažėja stangrumas, krūtis nusileidžia ir suplokštėja. Tam turi įtakos nėštumas ir kūdikio maitinimas motinos pienu, krūties jungiamojo audinio elastingumo sumažėjimas ir pačios pieno liaukos pokyčiai. Tačiau moterys nori visą laiką išlikti jaunos ir patrauklios. Čia jums gali padėti plastikos chirurgas.

Pirmas žingsnis, jei norite, kad jums būtų padaryta krūtų padidinimo operacija, yra konsultacija su plastikos chirurgu. Konsultacijos metu jūs turėtumėte atvirai išdėstyti savo norus ir lūkesčius, nes nuo to priklausys galutinis operacijos rezultatas. Svarbus veiksnys yra jūsų emocinės būklės stabilumas, jis turi būti pasiektas prieš pradedant šią estetinę operaciją. Augmentacija nėra visų jūsų problemų sprendimas, ji gali pagerinti jūsų išvaizdą bei pasitikėjimą savimi, bet visa kita gyvenime jūs turite pasiekti pati.

Krūtys dažniausiai didinamos implantų pagalba. Implantai - fiziologiniu tirpalu arba silikono geliu užpildyti tam tikros inertiškos organizmui medžiagos maišeliai. Jų yra įvairių dydžių, dydis pasirenkamas konsultacijos metu. Grožio Terapijos ir Chirurgijos Klinikoje dažniausiai naudojami implantai, užpildyti fiziologiniu tirpalu, o pjūvis yra daromas 2 cm aureolėje iškart po speneliu. Žaizdai sugijus, pooperacinis randas praktiškai tampa nematomas. Implantas dažniausiai (gali būti) dedamas po didžiuoju krūtinės raumeniu, daug rečiau - po pieno liauka. Dedant implantą po pieno liauka, greičiau pasiekiamas rezultatas - po kelių savaičių krūtis visiškai sugyja ir įgyja reikiamą formą. Dedant implantą po didžiuoju krūtinės raumeniu, gijimo ir reabilitacijos procesas yra ilgesnis, tačiau krūtis atrodo natūraliau. Kuris operacijos tipas bus pasirinktas, nusprendžiama konsultacijos metu. Tai priklauso nuo pacientės norų ir lūkesčių, kokio dydžio implantai bus pasirinkti. Labai svarbu yra pieno liaukos dydis krūtyje. Jei pieno liauka yra maža, oda ir poodis yra ploni - geriausi rezulatatai pasiekiami dedant implantą po didžiuoju krūtinės raumeniu.

Komplikacijos yra retos. Tai gali būti hematoma (mėlynė) poodyje, kuri išnyksta per kelias dienas ar savaites. Galimas spenelio jautrumo sumažėjimas, kuris vėliau atsistato. Labai retos komplikacijos yra implanto plyšimas ar inkapsuliacija, kintant krūties formai. Visos komplikacijos yra paaiškinamos konsultacijos metu. Svarbu yra tai, kad visos komplikacjos yra koreguojamos chirurgiškai. Tai yra, net joms atsiradus, jas galima pašalinti.

Plastinė krūtų didinimo operacija nesutrikdo jokių krūties funkcijų. Po operacijos galima pastoti, išnešioti sveiką kūdikį ir maitinti jį motinos pienu. Taip pat drąsiai galima gulėti ant pilvo nesibaiminant, kad implantas suplyš.

Jeigu jums po kelerių metų po operacijos atrodo, kad krūtys yra per mažos, jas galima didinti, įdedant didesnį implantą vietoj buvusio.

Kainos Grožio Terapijos ir Chirurgijos Klinikoje:
Plastikos chirurgo konsultacija............................................................80 Lt
Krūtų padidinimas implantais (implantų kaina įskaičiuota)... .nuo 8.500 Lt iki 10.000 Lt






Paskutinį kartą redaguota britnia - Ketvirtadienis, 2008-09-18, 10:41 AM
Atsijungęs
britniaData: Ketvirtadienis, 2008-09-18, 10:42 AM | Žinutė # 6








[ (LT) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:Šiauliai
Forumo mylimieji
Žinutės: 4628
Apdovanojimai: 5
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už nuoširdumą
Krūtų sumažinimas

Krūtų sumažinimas yra chirurginė procedūra, kuri padeda sumažinti dideles krūtis ir pakeisti jų formą pašalinant nereikalingą krūtų odą ir po ja esantį audinį. Ja galima sumažinti areolę (tamsiai rusvos odos plotelį apie spenelį), kuri dažnai padidėja augant krūtims. Trokštamas rezultatas - mažesnės gražesnės formos krūtys pagal kūno proporcijas.
Plastinė krūtų sumažinimo operacija dažnai atliekama fiziniam diskomfortui - kvėpavimo sutrikimui, nugaros skausmui ir uždegimui krūtų raukšlėje - panaikinti ir fiziniam aktyvumui palengvinti. Tačiau ji gali būti tik estetinė operacija, jei moteris gėdijasi savo didelių krūtų. Procedūros rezultatai yra nuolatiniai, nors krūtys gali padidėti dėl priaugto svorio, kontraceptinių tablečių naudojimo ar nėštumo.
Moterys su neproporcingai didelėmis ir nukarusiomis krūtimis yra geros kandidatės plastinei krūtų sumažinimo operacijai. Turinčioms nukarusias, bet ne per dideles krūtis moterims labiau tiktų krūtų pakėlimo operacija (mastopeksija).
Bet kokio amžiaus moterys gali turėti naudos iš šios procedūros. Tačiau ji paprastai atliekama visiškai susiformavus krūtims, nebent jauna mergaitė jaučia didžiulį fizinį diskomfortą dėl didelių krūtų.
Krūtų sumažinimo operacija nerekomenduojama moterims, kurios nori maitinti krūtimi. Sunku numatyti, ar moteris po plastinės operacijos galės maitinti krūtimi, nes mažinant krūtis gali tekti perpjauti einančius link spenelių ir išeinančius iš jų pieno latakus.
Jūsų krūtų dydis, forma ir elastingumas, ligos istorija ir kiti veiksniai padės chirurgui nuspręsti, ar ši procedūra bus Jums naudinga. Tačiau jei Jūsų krūtys sukelia fizinį diskomfortą, pavyzdžiui, nugaros ar pečių skausmą, arba drovitės per didelių krūtų, Jūs galite būti gera kandidatė.
Taip pat ir Jūsų lūkesčiai gali lemti, ar ši procedūra Jums tinka. Asmens emocijos yra svarbus veiksnys bet kokioje chirurgijoje. Plastinėje chirurgijoje tai dar svarbiau, ypač jei pacientės tikisi, jog operacija išspręs jų socialines, seksualines ar verslo problemas; arba jei jos tikisi tobulos išvaizdos. Plastinė krūtų sumažinimo operacija sumažins Jūsų krūtis, ir Jūs lengviau prisitaikysite rūbus; tačiau ji neišspręs visų problemų. Pasikalbėkite atvirai su savo plastikos chirurgu, ar Jūsų lūkesčiai ir galimi rezultatai sutampa.
Visos operacijos turi tam tikros rizikos, ir plastinė chirurgija nėra išimtis; tačiau komplikacijos ir pašaliniai reiškiniai yra reti, jei krūtų sumažinimo procedūrą atlieka kvalifikuotas plastikos chirurgas.
Ši operacija palieka randus po krūtimis ir iki spenelių, nors su laiku jie pašviesėja. Nedidelė operacija gali sumažinti labai matomus randus, bet jie vis tiek lieka. Kartais sumažėja spenelio ir krūties jautrumas, ir toks pojūtis gali nepranykti net šešis mėnesius.
Dauguma plastikos chirurgų paprašys Jūsų ateiti į pirminę konsultaciją, per kurią atliks įprastinius krūtų tyrimus ir susipažins su ligos istorija. Jūsų chirurgas gali paprašyti mamogramos (krūtų rentgeno nuotraukos). Jis aptars veiksnius, kurie nulems operacijos galimybes ir apimtį: amžių, ankstesnes plastines operacijas, krūtų būklę ir kitus dalykus, ir paaiškins, kokia chirurginė technika ir nuskausminimas bus naudojama, kur bus atliekama operacija ir kokie laukiami rezultatai. Jūsų paprašys ir papozuoti nuotraukai, kuri bus naudojama kaip orientyras per operaciją ir vėliau stebint gijimą.
Kai susitiksite su daktaru, būtinai užduokite visus rūpimus klausimus apie procedūrą: kokia rizika ir nauda, atsigavimo periodas, kaip dažnai jis atlieka krūtų sumažinimo operacijas, kokia jų kaina ir t.t. Taip pat aptarkite savo lūkesčius ir motyvus. Įsidėmėkite, kad krūtų sumažinimo operacija palengvins fizinį nepatogumą ir sumažins bei pagražins Jūsų krūtis, bet nepakeis kitų gyvenimo pusių.
Operacija trunka vidutiniškai tris valandas - priklausomai nuo apimties. Paprastai daromi horizontalūs ir vertikalūs pjūviai pagal natūralų krūtų kontūrą. Vertikalus pjūvis yra raktaskylės formos pjūvis apie areolą, leidžiantis pakeisti spenelio vietą. Nuo krūtų šonų ir apie areolą pašalinami nereikalingas audinys, riebalai ir oda. Tada spenelis, areola ir po jais esantis audinys perkeliami aukščiau į naują padėtį. Jei krūtys labai didelės, chirurgas gali visiškai atskirti spenelį prieš perkeldamas į naują vietą.
Pakeitus spenelio vietą, abiejų krūtų pusių oda tempiama žemyn ir apie areolą ir sujungiama - krūtis reformuojama. Pjūviai susiuvami po krūtimi ir aplink spenelį. Uždedamas tvarstis ir chirurginė liemenėlė.
Krūtyje daromi pjūviai išpjovimo plotui ir naujai spenelio vietai nustatyti. Pašalinamas krūties audinys, riebalai ir oda (kaip pažymėta piešinyje), ir spenelis perkeliamas aukščiau.






Paskutinį kartą redaguota britnia - Ketvirtadienis, 2008-09-18, 10:43 AM
Atsijungęs
britniaData: Ketvirtadienis, 2008-09-18, 10:42 AM | Žinutė # 7








[ (LT) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:Šiauliai
Forumo mylimieji
Žinutės: 4628
Apdovanojimai: 5
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už nuoširdumą
Po operacijos Jūs dieną ar dvi jausite skausmą, kurį numalšinsite chirurgo išrašytais vaistais. Keletą dienų judesiai bus skausmingi. Iš klinikos Jus išrašys po dviejų ar trijų dienų.
Po savaitės tvarsčiai bus pakeisti minkšta liemenėle, kurią chirurgas paprašys dėvėti keletą savaičių. Patinimas ir pasikeitusi spalva aplink pjūvius paprastai pranyksta per kelias dienas. Siūlai ištraukiami po dviejų trijų savaičių.
Jei operuotos krūtys greitai gis ir Jūs gerai jausitės, galėsite netrukus grįžti į darbą ir tęsti savo įprastinę veiklą. Nors "atsistosite ant kojų" po dienos ar dviejų, tris keturias savaites turite vengti pernelyg didelių judesių ir nekilnoti rankų virš galvos. Jūsų chirurgas gali patarti nesiprausti po dušu bent savaitę ir atsargiai maudytis, kad nesušlaptų pjūviai.
Į darbą galėsite grįžti maždaug po 7-10 parų, nors vakarais gali skaudėti krūtis. Taip pat po dviejų savaičių galite vėl sportuoti, bet tris ar keturias savaites darykite tik lenkimo ar tempimo pratimus bei lėtai plaukiokite baseine. Pirmą mėnesį dėvėkite palaikomąją ar sportinę liemenėlę.
Apie metus randai bus ryškūs, o po to švelnės. Nors chirurgas darys viską, kad randai būtų kuo mažiau matomi, jie išliks. Kadangi pjūviai daromi apie spenelius ir po jais, randų nesimatys net vilkint rūbais su didele iškirpte.
Kainos Grožio Terapijos ir Chirurgijos Klinikoje:
Plastikos chirurgo konsultacija................................ 80 Lt
Krūtų mažinimas.......................nuo 6.600 Lt iki 10.000 Lt




Atsijungęs
britniaData: Ketvirtadienis, 2008-09-18, 10:42 AM | Žinutė # 8








[ (LT) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:Šiauliai
Forumo mylimieji
Žinutės: 4628
Apdovanojimai: 5
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už nuoširdumą
Krūtų pakėlimas

Krūtų pakėlimas, kitaip mastopeksija, yra chirurginė procedūra, kurios pagalba nudribusios krūtys pakeliamos ir joms suteikiama tam tikra forma. Kai kuriais atvejais kartu su krūtų pakėlimu galima operaciniu būdu krūtis padidinti.

Pirmas žingsnis, jei norite, kad jums būtų padaryta krūtų pakėlimo operacija, yra konsultacija su plastikos chirurgu. Konsultacijos metu jūs turėtumėte atvirai išdėstyti savo norus ir lūkesčius, turėdami omeny, jog operacija yra tik pagerinimas, o ne tobulybės suteikimas. Svarbus veiksnys yra jūsų emocinės būklės stabilumas, jis turi būti pasiektas prieš pradedant šią estetinę operaciją. Mastopeksija nėra visų jūsų problemų sprendimas, ji gali pagerinti jūsų išvaizdą bei pasitikėjimą savimi, bet visa kita gyvenime jūs turite pasiekti pati.

Chirurgas atliks įprastinę jūsų krūtų apžiūrą ir priklausomai nuo jūsų amžiaus bei šeimyninės istorijos, nuspręs, ar reikia atlikti papildomus tyrimus (pvz., rentgenologinį ir kt.). Pacientė visus iškilusius klausimus turi spręsti, padedant chirurgui, tuojau pat.

Pirmojo vizito metu chirurgas jums paaiškins jūsų atvejo ypatumus, paaiškins, kaip bus atliekama operacija, koks bus taikomas nuskausminimas ir ko iš operacijos galima realiai tikėtis. Prieš operaciją taip pat bus aptarta operacijos rizika.

Mastopeksija dažniausiai atliekama esant nudribusioms, kabančioms krūtims arba tada, kai krūtys praranda savo stangrumą ir elastingumą po gimdymo. Šios operacijos metu taip pat galima sumažinti areolės dydį (areolė – tamsiai raudonos spalvos laukas, supantis spenelį). Operacijos apimtis priklauso nuo jūsų pasirinktų pakeitimų dydžio bei to, ką chirurgas laikys reikalinga esant šiai operacijai. Mastopeksija yra atliekama bendroje nejautroje.

Mastopeksijos tikslas yra pakelti ir gerai suformuoti krūtis. Nors chirurgai deda visas pastangas padaryti randus kaip įmanoma mažiau matomus, tačiau pooperaciniai randai vis dėlto išlieka. Jie labiausiai matosi pirmus metus po operacijos, vėliau šiek tiek nyksta.

Jūsų chirurgas su jumis aptars jums abiem geriausiai tinkantį operacijos ir gydymo planą. Tam, kad žaizdos gytų gerai, jūs turėtumėte tris savaites po operacijos vengti kelti svorius virš galvos. Laikas, kai jūs jau vėl galėsite grįžti prie jūsų įprastinio gyvenimo ir darbo, priklausys nuo jūsų pooperacinių žaizdų gijimo bei bendros savijautos.




Atsijungęs
britniaData: Ketvirtadienis, 2008-09-18, 10:43 AM | Žinutė # 9








[ (LT) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:Šiauliai
Forumo mylimieji
Žinutės: 4628
Apdovanojimai: 5
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už nuoširdumą
Atlėpusių ausų operacijos

Ne kartą esame girdėję, kai vieną ar kitą vaiką mokykloje ar kieme vadina "atlėpausiu". Tokiam vaikui, savaime suprantama, ši pravardė būna didelė psichologinė trauma. Kodėl tos ausys būna atlėpę ir kaip galima vaikams padėti?

Kiekvieno žmogaus ausys yra kiek kitokios, jos skiriasi dydžiu, forma ir pozicija, net to paties asmens ausys neretai būna skirtingos. Kartais ausys būna labiau atsikišę, negu "normaliais" atvejais. "Normalios" ausys yra tokios, kurias turi dauguma žmonių, kai atstumas tarp galvos ir ausies kaušelio priekinio paviršiaus, gydytojų manymu, būna lygus 1,5-2,0 cm.

Atlėpusios ausys - viena iš dažniausių galvos ir kaklo įgimtų deformacijų ir yra sutinkama apie 5% visų gyventojų. Deformaciją sukelia įgimtos priežastys - nepakankamas ausies kaušelio viršutinės dalies išsivystymas, vidurinės ausies kaušelio dalies kremzlės perteklius. Savaime suprantama, kad ausyčių fiksavimas pleistrais ar kepurytės nešiojimas ankstyvoje vaikystėje deformacijos nepašalina. Norint koreguoti ausų atlėpimą, reikalinga operacija. Dažnai vien žodis "operacija" vaikams ar jų tėvams sukelia didžiulę baimę, tačiau atlėpusių ausų chirurginė korekcija yra palyginus nesudėtinga ir trumpa procedūra. Rezultatas po atlėpusios ausies korekcijos matomas akimirksniu- pašalinus ausies kremzlės perteklių ar suformavus viršutinės ausies kaušelio dalies kremzlę, ausis tampa nebeatlėpusi. Po operacijos, pirmojo perrišimo metu, neretai vaikas, žiūrėdamas į veidrodį, pastebi, kad tai ne jo veidas. Iš tiesų, kitokia ausų forma labai keičia žmogaus išvaizdą.

Vaikai operuojami nuo 5-6 metų amžiaus, t.y., nuo tada, kai ausis jau būna beveik pasiekusi suaugusio žmogaus ausies dydį. Neretai operacijos atliekamos ir suaugusiems, kurie ilgą laiką savo ausis slėpė nešiodami ilgus plaukus ar tiesiog nekreipė dėmesio į savo išvaizdą. Operuojant vyresnius vaikus bei suaugusius taikant vietinę nejautrą, t.y., nuskausminus tik operuojamą ausį, dažnai operacijos metu didelis pagalbininkas būna veidrodis, į kurį žiūrėdamas pacientas pageidauja labiau ar mažiau priglausti ausis. Kokiu metų laiku operuoti, nėra jokio skirtumo - ausys vienodai gerai gyja tiek karštą vasarą, tiek šaltą žiemą.




Atsijungęs
britniaData: Ketvirtadienis, 2008-09-18, 10:44 AM | Žinutė # 10








[ (LT) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:Šiauliai
Forumo mylimieji
Žinutės: 4628
Apdovanojimai: 5
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už nuoširdumą
Raukšlių lyginimas injekcijomis

njekuojamas implantas MATRIDEX - naujos kartos implantas, kuriuo galima koreguoti nosies-lūpų, tarpuakio raukšles, taip pat raukšles apie lūpas. Šiuo preparatu galima didinti lūpas ar tik išryškinti lūpų kontūrą. Preparato pagrindas - hialuroninė rūgštis- pagrindinė odos drėkinamoji medžiaga.Po injekcijos pasigaminęs kolagenas 12-18 mėnesių užpildo raukšlės linkį ir vizualiai ją išlygina. Šie implantai priskiriami biodegraduojančių

injekuojamų implantų grupei. Preparato suleidimas- nesudėtinga ir neskausminga procedūra, kurią ambulatorinėmis sąlygomis atlieka plastikos chirurgas.
Po procedūros efektas matomas iš karto, nors kelias dienas injekuota sritis gali būti patinusi. Šio naujo preparato sudėtyje nėra žmogaus organizmui svetimų baltymų, todėl alerginių reakcijų tikimybė labai maža.

Ar girdėjote apie gydymą botulino toksino preparatais? Šis metodas efektyviai panaikina išryškėjusias veido mimikos raukšles, gelbsti ir esant padidintam kūno prakaitavimui.
Botulino toksino preparatai jau seniai naudojami medicinoje. Tačiau paprastai juos taikydavo neurologijoje - raumenų spazmams pašalinti. Palyginti neseniai atrasta, jog preparatas veiksmingas suleidus jį ne tik į kūno stambius, bet ir į smulkius veido raumenis. Taip prasidėjo botulio toksino pritaikymas plastinėje chirurgijoje. Naudojamas saugiomis sveikatai minimaliomis dozėmis jis veikia greitai ir labai efektyviai.
Mes juokiamės, pykstame, liūdime, mąstome - visa tai atsispindi mūsų veide. Kadangi tose veido srityse raumenys yra nuolat įsitempę, aplink akis, kaktos srityje susiformuoja raukšlės, Raukšlių piešinys daug pasako apie žmogaus gyvenimo būdą, netgi jo charakterį, (tačiau grožio tikrai neprideda-kai kuriems žmonės tai kaip tik gražu!). Norite jų atsikratyti, bet klausimas - kaip? Deja, čia jau nebepadės mimikos pratimai, mažai gelbės ir kosmetika. O tokius drastiškus būdus, kaip raukšlių šalinimas operaciniu būdu, šiandien pakeičia paprastesni (labiau tausojantys) gydymo metodai. Botulino toksino injekcijos į raumenis juos veikia atpalaiduojančiai, ir raukšlės išsilygina. Tai labai efektyvus gydymo metodas: raukšlės išnyksta jau po dviejų - keturių dienų. Be to, šis būdas atsikratyti nepageidaujamos problemos būdas labai patogus pacientui, - juk po vizito pas gydytoją galima tiesiai keliauti į darbą. Tiesa, reikia žinoti, kad po kiek laiko raumuo vėl atgauna tonusą ir raukšlė atsistato, tad injekcijas rekomenduojama kartoti.




Atsijungęs
britniaData: Ketvirtadienis, 2008-09-18, 10:45 AM | Žinutė # 11








[ (LT) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:Šiauliai
Forumo mylimieji
Žinutės: 4628
Apdovanojimai: 5
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už nuoširdumą
Tatuiruočių ir odos pigmentinių darinių šalinimas

Pasaulyje vis daugiau jaunų žmonių savo laisvę išreiškia "pasipuošdami" tatuiruotėmis. Tačiau su amžiumi jų entuziazmas dažnai išblėsta, kažkuriame gyvenimo etape įgyta tatuiruotė ima atrodyti lyg įvykusi klaida, ir tada vis stiprėja noras tatuiruočių atsikratyti.

Nemažai žmonių vargina strazdanos ar rudos pigmentinės dėmės, kurios gali būti įgimtos arba atsiranda dėl ilgalaikio saulės poveikio, sergant kepenų ar kasos ligomis, nėštumo metu ar vartojant kontraceptines tabletes.

Šiuos odos defektus galima efektyviai pašalinti lazeriu "Ruby Star". Lazeris skleidžia tamsiai raudoną šviesą, kurią sugeria odoje esantis pigmentas melaninas (pigmentinės dėmės) arba dažas (tatuiruotės). Šalinant tatuiruotes ar pigmentines dėmes siunčiamas labai trumpas, bet labai stiprus impulsas, todėl dažas (natūralus ar dirbtinis) suskaidomas į smulkiausias dalelytes, kurios vėliau pasišalina. Procedūrų kiekis priklauso nuo spalvos intensyvumo, tatuiruočių atveju – nuo dažo kiekio ir gylio, kuriame jis yra. Pigmentinėms dėmėms dažniausiai užtenka 1-2 procedūrų, mėgėjiškoms tatuiruotėms jų reikės 2-6, o profesionalioms tatuiruotėms gali prireikti net 6-8 procedūrų. Gydymo metu jaučiamas nežymus skausmas. Impulso metu oda akimirksniu pabąla, kartais pasirodo pavieniai kraujo lašeliai, tačiau žaizda neatsiranda. Porą valandų po procedūros oda parausta ir paburksta. Šią reakciją sušvelnina uždėtas šalčio paketas. Kitą dieną odoje gali atsirasti šašeliai, kurie savaime išnyksta po 2 savaičių. Kol jie išnyks, odą rekomenduojama tepti antibiotikų tepalu. Jei naudojamas tinkamai, lazeris nesukelia jokio ilgalaikio šalutinio poveikio.

Lazerių privalumai:
▪ Greitas ir patogus būdas (procedūra atliekama gydytojo kabinete ir trunka tik kelias minutes).
▪ Efektyvus ir paprastas (geri gydymo rezultatai, lengva priežiūra po gydymo).
▪ Saugus.

Tai vienintelis būdas tatuiruotėms šalinti, po kurio nelieka randų.




Atsijungęs
britniaData: Ketvirtadienis, 2008-09-18, 10:45 AM | Žinutė # 12








[ (LT) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:Šiauliai
Forumo mylimieji
Žinutės: 4628
Apdovanojimai: 5
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už nuoširdumą
odos šlifavimas mikrokristalais (mikrodermabrazija)

Tai odos šveitimas (gludinimas) nauju neskausmingu būdu, panaudojant aliuminio oksido mikrokristalus su vakuuminiu siurbimu. Pirma, tai jauninamoji bei gražinamoji procedūra: jau po kelių seansų riebios nešvarios odos poros išsivalo, nyksta smulkios raukšlytės, ir oda tampa lygi ir glotni. Antra, odos šveitimas DINA DERM-99 aparatu labai parankus nesitaikstantiems su odos defektais (hipertrofiniais, ponudegiminiais, potrauminiais randais, senatvės ir kitokiomis pigmentinėmis dėmėmis ir pan.). Jį verta atsiminti ir tiems, kurie norėtų išlyginti po jaunatvės spuogų likusius randelius.

Specialiu antgaliu paduodami aliuminio oksido mikrokristalai tarsi bombarduoja odos paviršių, atplėšdami mikroskopines epidermio bei odos atplaišėles, kurios drauge su panaudotais mikrokristalais vakuumine pompa siurbiamos į specialų konteinerį. Nuo įprastinio šveitimo ar cheminio odos šveitimo rūgštimis mikrodermabrazija skiriasi tuo, kad šiuo atveju kryptingas monokristalų srautas odos paviršiuje sukelia vien mikrotraumas, tarp kurių išlieka nepakitę odos ploteliai, todėl nesusidaro ištisinė žaizda, ir oda tose vietose greitai gyja bei atsinaujina. Teigiami pokyčiai pastebimi jau po pirmųjų kelių procedūrų. Po jų skiriami drėkinamieji, minkštinamieji, ląstelių regeneraciją skatinantys bei kiti gydytojo dermatologo parinkti preparatai.




Atsijungęs
britniaData: Ketvirtadienis, 2008-09-18, 10:46 AM | Žinutė # 13








[ (LT) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:Šiauliai
Forumo mylimieji
Žinutės: 4628
Apdovanojimai: 5
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už nuoširdumą
Mezoterapija

Mezoterapijos pradininkas – prancūzų gydytojas M. Pistoras Prieš 50 metų jis nuosekliai aprašė ir suformulavo svarbiausius šios gydymo metodikos teiginius. Mezoterapijos pavadinimas kilo iš mezodermos pavadinimo (mezoderma – vidurinis gemalo lapelis, iš kurio išsivysto įvairūs audiniai bei organai, tame tarpe ir oda. Dabar šis gydymo būdas pripažintas oficialiai.
Mezoterapija – tai medicininė invazinė gydymo technika, kurios metu į probleminės kūno zonos odą mikroinjekcijomis sušvirkščiami įvairūs veikliųjų preparatų mišiniai. Jei skauda kelį, medikamentai leidžiami į odą aplink kelį, jei kamuoja celiulitas – į jo pažeistas kūno vietas. Mezoterapija taikoma beveik visose medicinos srityse: gydant skausmus, reumatologijoje, traumatologijoje, ginekologijoje, sporto medicinoje. Labai svarbi mezoterapijos taikymo sritis – estetinė medicina ir dermatologija.

Celiulitas
Mezoterapija veikia visus specifinius celiulito formavimosi procesus. Prieš pradedant taikyti mezoterapijos procedūras reikia išsiaiškinti, kada išryškėjo celiulitas, koks jo tipas – mazginis, fibrosklerotinis ar kt. Kiekvienai pacientei parenkamas individualus medikamentų kokteilis. Taikant mezoterapijos procedūras galima efektyviai paveikti didelius kūno plotus, visiškai nesukeliant skausmo ir nepaliekant matomų pėdsakų. Mezoterapijos procedūras galima daryti prieš riebalų nusiurbimo operaciją. Suaktyvinus bendrąją kraujotaką ir mikrocirkuliaciją, kūno audiniai paruošiami traumuojančiai procedūrai,, todėl pooperacinis periodas būna žymiai lengvesnis, o atsistatymas įvyksta greičiau. Taikant mezoterapiją po operacijos, oda greitai stangrėja.






Paskutinį kartą redaguota britnia - Ketvirtadienis, 2008-09-18, 10:47 AM
Atsijungęs
britniaData: Ketvirtadienis, 2008-09-18, 10:46 AM | Žinutė # 14








[ (LT) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:Šiauliai
Forumo mylimieji
Žinutės: 4628
Apdovanojimai: 5
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už nuoširdumą
Senstanti oda
Senstančiai odai taikoma mezoterapinė "anti-age" programa, dar vadinama "mezoliftingu". Priklausomai nuo vartojamų preparatų ir technikos mezoterapijos procedūros ne tik lygina raukšleles, bet ir pagražina odą. Atsiranda vadinamasis "odos švytėjimo" efektas. Šie rezultatai nėra ilgalaikiai, tačiau mezoterapija nekenksminga ir tokius seansus galima kartoti dažnai (kiek pageidauja pacientas). Mezoterapijos procedūras galima taikyti ne tik veido, bet ir kaklo, iškirptės bei plaštakų odai. Mezoterapija gali būti taikoma prieš plastinę operaciją, gilų cheminį, lazerinį ar mechaninį odos šveitimą. 2-3 mėnesius prieš operaciją padarytos mezoterapijos procedūros padeda parengti pacientės odą traumuojančiam poveikiui ir sutrumpina reabilitacijos laiką. Po išvardytų dermatochirurginių procedūrų taikoma mezoterapija teigiamai veikia odos patinimą, uždegimą, mikrocirkuliaciją, pooperacinius randus (2-3 savaites po operacijos). Mezoterapiją galima derinti su kitomis injekcinėmis technikomis: botulino toksino preparatais, kontūrinės plastikos implantais.

Strijos (odos patempimai)
Tai siauri, šviesiai ir melsvai rožinai į randus panašūs ruoželiai, rodantys dermos elastinių skaidulų susilpnėjimą. Dažniausia lokalizacija – sėdmenys, krūtys, šlaunys, pilvas, tačiau jų gali atsirasti ir ant bet kurios kitos elastingos kūno dalies. Daugiausia strijos būdingos moterims, tačiau gali būti ir vyrams. Pagrindinės strijų atsiradimo priežastys moterims – nėštumas, nutukimas, antinksčių hormonų kiekio padidėjimas. Kitos priežastys – brendimas, gydymas kortikosteroidais. Mezoterapija vienintelė tikrai efektyvi priemonė strijoms gydyti. Procedūras reikia pradėti kuo anksčiau, kol strijos dar turi spalvą, tuomet rezultatas geras ir greitas. Jau po pirmos prcedūros strijos visai pasikeičia. Mezoterapijos seansai atliekami kas 2 savaitės, 5 – 6 kartus. Jei strijos jau pabalo (senos) mezoterapijos poveikis abejotinas.






Paskutinį kartą redaguota britnia - Ketvirtadienis, 2008-09-18, 10:47 AM
Atsijungęs
britniaData: Ketvirtadienis, 2008-09-18, 10:47 AM | Žinutė # 15








[ (LT) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:Šiauliai
Forumo mylimieji
Žinutės: 4628
Apdovanojimai: 5
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už nuoširdumą
Plikimas
Dažniausiai nuo plikimo, ypač androgeninio, kenčia vyrai, tačiau sutrikus lytinių hormonų pusiausvyrai, androgeninė alopecija kartais vargina ir moteris. Nereikia tikėtis, jog plaukai išplikusiose vietose ataugs. Tačiau mezoterapija padeda prailginti plaukų augimo ir vystymosi ciklą, jie mažiau slenka ir plikimas pristabdomas. Androgeninį plikimą tenka gydyti ilgai. Kitaip yra židininio išplikimo atveju - po mezoterapijos procedūrų plaukai išplikimo židinyje atauga.

Kas dar gydoma mezoterapija?
Mezoterapijos procedūromis dar gydomos drūžės, arba strijos (šviežios, dar raudonos), randai (keloidiniai), jaunatviniai spuogai, pūslelinė (herpesas), plokščiosios karpos.

Mezoterapijos pranašumai
Į odą švirkščiami preparatai yra biologiškai veiksmingesni, nei leidžiant į raumenis, mezoterapijos efektyvumas didesnis, o veikimas ilgesnis!
Išlieka galimybė sumažinti preparato dozę ir injekcijų dažnumą, nes kitas gydymo seansas neskiriamas tol, kol išlieka praėjusio seanso terapinis efektas.
Gydymas ambulatorinis.
Ši metodika netraumuoja, neskausminga, labai maža pablogėjimo tikimybė.
Galima idealiai derinti su kitais šiuolaikiniais gydymo būdais.
Procedūra lengvai atliekama.
Tačiau reikia neužmiršti, kad mezoterapijos procedūras gali atlikti tik gydytojai. Įvertinę odos būklę ir poreikius, jie gali kiekvienai pacientei sudaryti individualų medikamentų "kokteilį", parinkti tinkamiausią injekcijų techniką, seansų kiekį ir dažnumą.




Atsijungęs
Forumas » BŪKIME GRAŽIOS » Kūno priežiūra » Plastinės operacijos
Search:



Kartą užsukęs negali sustoti© 2024