Penktadienis, 2024-04-19, 1:52 PM
Welcome Svečias
Pagrindinis | Registracija | Prisijungti
''Kartą užsukęs, negali sustot...''









Forum moderator: jurgutex, Romeniukas  
Forumas » ŠVENTĖS » Vestuvės » Scenarijus (Dėkite kas turite...)
Scenarijus
RomeniukasData: Trečiadienis, 2010-08-11, 10:05 PM | Žinutė # 16








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:panevezys
Forumo mylimieji
Žinutės: 19290
Apdovanojimai: 23
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą
Šokis su balionais
Tai linksmas ir judrus šokis. Tam reikia įvairiaspalvių balionų. Juos atneša žaidimo vadovas ir paleidžia virš šokėjų galvų. Šokėjų uždavinys - šokant neleisti balionams pasiekti žemės.

Šokis su skrybėle
Dalyvauti gali visi, kas tik moka šokti valsą. Tinka ir kitas šokis, bet šokant valsą įdomiau. Šokiui reikalinga skrybėlė.
Visos poros sukasi valso sūkury. Vienos poros vaikinas šoka su skrybėle ant galvos. Kiekviena mergina stengiasi šokdama nuimti ją ir uždėti savo partneriui. Taip skrybėlė keliauja nuo vieno vaikino galvos ant kito. Laimi ta pora, pas kurią , nutilus muzikai, yra skrybėlė.

Puodelis vandensŽaidėjai sustoja lygiomis eilėmis ir išsiskaičiuoja. Tada žaidimo vadovas pirmiems numeriams paduoda po pilną puodelį vandens.. Davus ženklą pradėti, pirmasis pakelia puodelį virš galvos ir perduoda kitam. Tada antrasis puodelį perduoda pro savo kojas, trečiasis perduoda ketvirtajam virš galvos. Taip keliauja iki galo. Grįžtama atgal. Tik puodelis perduodamas atvirkštine tvarka. Jei buvo gavęs puodelį per galvą, tai siunčia pro kojas. Ir t.t

Bum
Būrelis žaidėjų padaro ratelį. Tada pirmasis sako :“Pirmas „, antrasis: “Antras“, po jo kitas sako :“Bum“. Negalima sakyti „ trečias“. Taip sakoma iš eilės toliau, o vietoje trečio skaičiaus visuomet sakoma „bum“. Kas apsirinka, išeina iš ratelio. Laimi tas, kuris lieka paskutinis neapsirikęs. Šis žaidimas tinkamas žaisti lauke

Labirintas
Ant žemės sustatomi 6 – 7 kėgliai ( vietoj jų gali būti ir tušti plastmasiniai buteliai ).Už jų nubrėžiama linija. Žaidėjas pradėdamas eiti nuo nubrėžtos linijos, turės apeiti visus kėglius
( vieną iš kairės, kitą iš dešinės ). Eiti jis turi atbulomis ir žiūrėti tik priešais save. Jei bus nuverstas nors vienas kėglis, užduotis neatlikta. Šį žaidimą gerai žaisti, kai žmonės yra šiek tiek atsipalaidavę, išgėrę. Būna nepakartojamų vaizdų. biggrin.gif

Sunkus perėjimas
Ant grindų nubrėžiamas brūkšnys. Jis gali būti 10 žingsnių ilgio. Žaidėjams reikės pereiti nuo vieno galo iki kito ir sugrįžti. Tai nebus taip paprasta, nes į kelią riekia žiūrėti tik su apsuktais žiūronais, t.y. per platųjį žiūrono galą.

Gyvūnų koncertas
Kiekvienam dalyviui piršlys ar svočia pasako kokį nors gyvūno atliekamą garsą.Pvz.; vienam pasako į ausį :Am am“, kitam- „Mekeke“, trečiam- „ Cip cip“, ‚kva kva“, „miau miau“ ir t.t. Tada garsiai sako visiems:“ Šiandien pradėsime koncertą. Kai pasakysiu :“ trys keturi“, Jūs visi kuo garsiau sakysite tai, ką aš Jums pasakiau. Laimės tas, kuris garsiausiai girdėsis“. Ir pasigirsta tokie garsai...Jei sunku prieiti prie kiekvieno žmogaus per vestuves, galite pasidaryti lapelius su užrašytais gyvūnų mėgdžiojimo garsais ir duoti išsitraukti visiems žmonėms.

Gaidžiai

Kas du žaidėjai pritupia vienas priešais kitą. Kiekvienas užsikiša lazdelę už pakinklių, prakiša rankas pro lazdelės apačią ir , apkabinęs suglaustus kelius, suneria pirštus. Šitokioje padėtyje reikia šokinėti ir stengtis parversti savo priešą. Jie žaidžiant kuris nors paleidžia rankas, tas žaidimą pralaimi. Dariau šį žaidimą kartą. Buvo laibai daug juoko ir linksmybių. biggrin.gif

Klausimai - atsakymai
Sukarpomi laikraščiai po skiautę. Tada išdalinami žaidimo dalyviams. Piršlys arba svočia užduoda klausimus, o žaidėjas turi atsakyti. Atsakymas yra jo gautoje skiautėje. Klausimai gali būti labai įvairūs. Piršlys ar svočia sugalvoja patys.Ar tavo meilė tikra? Kuo baigėsi paskutinis tavo susitikimas su draugu? Kiek kainavo tavo kvepalai? Kaip įsivaizduoji romantišką savaitgalį dviese? Kokią moterį ar kokį vyrą kviesi į pasimatymą? Kuo vaišintum moterį ar vyrą, užsukusią ar užsukusį į svečius? Kokios dovanosi gėles? Kam prisipažinsi meilėje? Kaip tai padarysi? Ir t.t. Šis žaidimėlis tinka ir gamtoje, ir sugrįžus.

Pasikeičiame batukais

Šiam žaidimui reikalingi drąsūs vyrai ir drąsios moterys, nebijančios iššūkių. Piršlys ar svočia suskirsto poras( arba išdalina perkirptas atvirutes ir visi susiranda sau porą). Tada žaidėjams riekia nusimauti batus ir apsikeisti porai batais. Vaikinas šoks su merginos, o mergina - su vaikino batais. Laimi ta pora ilgiausiai iššokusi .Ne visos merginos ir vaikinai sutinka nusiauti batus. Bet tie, kas dalyvavo tokiame žaidime, nepasigailėjo. 4u.gif

Šokis su paslaptimi
Vyrui užrištomis akimis gaudo netoliese esančias damas ir jas šokdina. Muzikai nutylus vyras turi pasakyti, su kuo šoko, t.t. ištarti damos vardą.


Pagalba naujokams ir ne tik čia

Atsijungęs
virginijakData: Penktadienis, 2011-03-04, 5:17 PM | Žinutė # 17








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Alytus
Forumo mylimieji
Žinutės: 8213
Apdovanojimai: 63
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą
Radau tokią info gal kam bus įdomu:
Kaip švęsti vestuves: scenarijų ciklas

Vestuvės – ypatinga šventė, prasideda naujas gyvenimo etapas, kai du žmonės prisiekia būti amžinai kartu, dviese kuriant bendrą ateitį. Kaip atšvęsti šią nepaprastą dieną, kad ji vėliau būtų kupina gražių prisiminimų – nemažas rūpestis tiek sutuoktiniamas, tiek jų giminei. Visada norisi kažko naujo, nepaprasto, įsimintino. Vienas iš originalių pasiūlymų yra surengti tradicinę vestuvių šventę, prisimenant mūsų senolių papročius ir juos pritaikant šiuolaikiniame kontekste. Pateikiame vieną iš tradicinių vestuvių eigos scenarijų - idėjų, padėsiančių Jums įdomiai surežisuoti tradicinio pobūdžio vestuves.

Tradicinis, senolių laikus menantis, vestuvių scenarijus
Tradiciniai senųjų vestuvių papročiai ir apeigos struktūriškai skirstomi į dalis - epizodus : I dalis – piršlybos (pažintuvės, piršlybos, sutartuvės, sužadėtuvės, kvietimas į vestuves); II dalis – vestuvės (mergvakaris, jaunojo išleistuvės, sutiktuvės, jaunųjų išvykimas į vestuves ir grįžimas iš jų, vadavimas, dovanų rinkimas, išvažiavimas į jaunojo pusę, sutiktuvės, sugultuvės, prikeltuvės, gaubimas, marčiapietis, pabaigtuvės); III dalis – grįžtuvės. Kiekviena iš jų ypatinga savo ceremonijomis, kurias galima originaliai pritaikyti.

Piršlybos – rūtomis dabinta degtine prageriama jaunoji
Iš pirmosios dalies vargu ar galėtume nuosekliai atkurti autentišką tradiciją, bet kai kurias detales galima panaudoti.
Seniau jaunuosius piršdavo piršlys, kuris su jaunikiu gražiai padabintame vežime atriedėdavo į nužiūrėtos mergelės namus. Ten juos pasitikdavo tėvai, būsima nuotaka. Vykdavo sutartuvės, kurių esminis akcentas – jaunosios „pragertuvės“. Jos baigdavosi piršlio atvežto gėrimo apeiginiu išgėrimu drauge su pakviestais kaimynais ir galutiniu susitarimu. Per „pragertuves“ piršlys patiesdavo ant stalo nosinę ir ant jos pastatydavo rūtomis užkištą degtinės butelį. Jį atkimšdavo ištekanti mergina, parodydama, kad sutinka tekėti. Susitarus jaunoji apdovanodavo jaunąjį ir piršlį rankšluosčiais, juostomis ir vėliau vykdavo sužadėtuvių apeigos, per kurias jaunieji prie jaunosios tėvų apsikeisdavo žiedais, pasibučiuodavo. Nuotakos motina atnešdavo trikampiu sulenktą baltą drobinę skarelę su užkišta kampelyje rūta ir žiedu ir iškilmingai įteikdavo jaunajam, o šis savo ruožtu pabučiuodavo jai ranką.

Išlydint piršlį su jaunikiu, būsima uošvienė apjuosdavo jaunąjį juosta ar rankšluosčiu; šį rankšluostį –juostą jaunikis turėdavo parvežti motinai. Savita tradicija buvo, kai piršlybų metu nuotaka pripildydavo butelį grūdų ir, užkimšusi jį rūtomis, įduodavo jaunajam. Šis tų grūdų įberdavo į nuotakai dovanojamus batus. Apsiavusi jais , nuotaka vaikščiodavo per vestuves iki išvykdama pas jaunąjį. Prieš išvykdama, ji išpildavo grūdus į skepetą ir veždavosi į vyro namus. Ten, žengdama per slenkstį, pildavo juos į visus kampus.

Taip vykdavo simbolinis priešvestuvinis susipažinimas, daromas dvidešimt dienų prieš vestuves. Jei nusprendėte tradiciškai sutikti vestuves – į bendrą vestuvių planą galima būtų įtraukti ir šį epizodą. Iš tiesų, būtų originalu, jei jaunasis su piršliu užsuktų pas būsimą nuotaką. Susipažintų su nuotakos tėvais, nuotaka atkimštų butelį – sutarties simbolį – ir įvyktų sužadėtuvės (žinoma, šiais laikais įprasta, kad jaunieji susižieduoja intymioje aplinkoje, tik jiems vieniems žinomu būdu, tačiau juk galima sužadėtuves surežisuoti dar kartą, jaunosios tėvų akivaizdoje!). Susitikimo esmė – ne tik vestuvių „užtvirtinimas“, bet ir nematomo ryšio tarp dviejų giminių užmezgimas susipažįstant, dovanojant dovanas. Be to, juk prie vaišių stalo galima aptarti būsimų vestuvių šventimo ypatumus, žinoma, nuslepiant nuo jaunųjų kai kurias detales, kad liktų kuo daugiau staigmenų.


Pagalba naujokams ir ne tik čia
Forumo taisyklės ir ne tik čia
]
Visų darbelių atskiros detalės ir fonai paimti iš http://forum.materinstvo.ru/index.php?showforum=223 http://www.forum.fotowedding.ru/, http: / / lenagold.ru, http://photoshablon.ru/, http://allday.ru/, https://www.google.lt/imghp?hl=lt&tab=wi Nuoširdus ačiū Jų visų kūrėjams
Atsijungęs
virginijakData: Penktadienis, 2011-03-04, 5:17 PM | Žinutė # 18








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Alytus
Forumo mylimieji
Žinutės: 8213
Apdovanojimai: 63
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą
Mergvakaris – pyragu palydi jaunatvišką nuotakos plaukų kasą
Tradicinių vestuvių sutikime ypač svarbus buvo mergvakaris. Į jį susirinkdavo artimiausios, visą gyvenimą būsimą nuotaką supusios, moterys, – jaunos ir pagyvenusios, mamos ir tetos, kito kaimo moterys. Mergvakaris – jaunosios atsisveikinimas su savo mergyste, draugėmis, jos išlydėjimas į kitą gyvenimą. Todėl jo dalyvės dainuodavo dainas apie mergelės gyvenimą, pasakodavo savo vestuvių, mergvakarių istorijas, patardavo, kaip susitvarkyti su vyru namuose ir kaip išvengti poblemų šeimoje. Dažniausiai vyriausioji pamergė orgnizuodavo visą mergvakarį: užvesdavo mergvakario dainas, graudindavo jaunąją, mokė šokti.

Ritualas prasidėdavo padovanojant jaunajai pinigėlį, kuris turėdavo atnešti sėkmę ir pinigus naujai šeimai. Pinigėlis būdavo paslepiamas jaunosios batelyje. Paskui jaunąją pasodindavo ant duonkubilio ir apsupusios puslankiu dainuodamos pindavo vainiką iš atsineštų gėlių. Paskui visos medinėmis šukomis eidamos ratu jaunajai iššukuodavo plaukus, uždėdavo vainiką ir padovanodavo veidrodį. Pasižiūrėjusi į savo atvaizdą jaunoji paimdavo šukas, kuriomis ją šukavo merginos ir mesdavo per dešinį petį į netekėjusių panų būrį...Kurią pirmą šukos paliesdavo – ta ištekės pirmoji.

Rūtų vainikėlių pynimas – mergvakario dalis. Vestuvėms būdavo atrenkamas gražiausias. Nuotakos apsaugojimui nuo užkerėjimo, vainiko pynėjos eidavo prie stalo, ant kurio gulėdavo įvairūs vainikui pinti skirti žalumynai, sukibusios už rankų ir apeidavo jį ratu. Nupynusios vainiką, jos vėl išeidavo ratu.
Mergvakario metu buvo vejamas siūlų kamuoliukas, kurį nuvydavo pamergės, o jaunoji vėliau paleisdavo išsivyti, laikydama už galiuko. Tai reiškė, kad ji savo nuotakos likimu vesis ir pamerges.

Būsimos pamergės atnešdavo savo keptus pyragus. Populiarus būdavo „kasos pyragas“, tarsi atsisveikinant su jaunatviška nuotakos plaukų kasa.
Dažniausiai mergvakariai baigdavosi kaimo šokiais, ateidavo ir jaunasis su bernvakario dalyviais gąsdinti jaunosios ir mergų. Jaunajam būdavo užduodamos mįslės, žaidžiami nuotakos atpažinimo žaidimai.

Šiuolaikinį mergvakarį, pritaikant senąsias tradicijas, galima būtų švęsti pas ką nors kaime, troboje, arba išsinuomavus sodybą (pvz., Dzūkijoje galima nebrangiai išsinuomoti kaimo turizmo nedideles etnografines sodybas, kurių vidus ir išorė įrengti siekiant atkurti senovinį vaizdą). Ten, susirinkus artimiausių draugių, giminaičių būriui, galima sugalvoti ritualinį jaunosios išlydėjimą šukuojant kasas, dainuojant ar klausantis autentiškų liaudies dainų, atliekant vainiko pynimo ritualą, pasakojant istorijas iš savų gyvenimų, dalinantis patirtimi.Vienas iš mergvakario akcentų –išsimaudymas kaimiškoje pirtyje, reiškiančių kūno švarinimą, apsivalymas nuo ydų, blogų minčių. Šalia senovinių mergvakario ritualų galima pritaikyt ir šiuolaikines mergvakario tradicijas, pvz., „mergystės priesaikos“ davimą, kad jaunoji netaptų visiška vyro „vergė“. Priesaiką galima duoti naktį, šviečiant mėnuliui ar kokioje gražioje aplinkoje (pvz., prie vandens), tarsi ją girdėtų visa gamta ( glaudus sąlytis su gamta – taip pat protėvių tradicijų dalis). Priesaikos tekstas turi būti susijęs su nuotakos gerove, pvz., „vieną dieną per savaitę ir vieną savaitę per mėnesį skirsiu tik sau“ ir pan.

Bernvakaris – linksmybės iki ryto
Apie bernvakarius rašytiniuose šaltiniuose nėra daug medžiagos, simbolinių apeigų, ritualų aprašymo. Esminė idėja buvo su draugais, giminaičiais linksmai atšvęsti, pasidžiaugti „laisve“, nes po vestuvių užguls šeimos rūpesčio atsakomybė, įvairūs darbai. Todėl būdavo organizuojami kaimo vakarai – šokiai, kuriuose būsimasis jaunikis su draugais linksmindavosi. Tad bernvakario organizatoriai galėtų užsakyti kokią linksmą vietelę, su liaudiškais atributais – kur grojama liaudiška, linksma muziką, vyrauja lietuviški patiekalai, o juos atneša liaudiškais rūbais apsirengusios padavėjos (tai galėtų būti, pvz., „Bernelių“ užeiga).


Pagalba naujokams ir ne tik čia
Forumo taisyklės ir ne tik čia
]
Visų darbelių atskiros detalės ir fonai paimti iš http://forum.materinstvo.ru/index.php?showforum=223 http://www.forum.fotowedding.ru/, http: / / lenagold.ru, http://photoshablon.ru/, http://allday.ru/, https://www.google.lt/imghp?hl=lt&tab=wi Nuoširdus ačiū Jų visų kūrėjams
Atsijungęs
virginijakData: Penktadienis, 2011-03-04, 5:18 PM | Žinutė # 19








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Alytus
Forumo mylimieji
Žinutės: 8213
Apdovanojimai: 63
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą
Drabužiai, kad kepurė žavėtų plunksnomis ir blizgučiais
Tradicinėse vestuvėse nuotaka, jaunikis ir svečiai galėtų vilkėtu liaudiškais drabužiais, o kas jų neturi – prie bendro šventinio kostiumo pritaikyti senovišką akcentą – juostelę su tautiniais siuvinėjimais, skarelę ir pan. Svarbiausia , kad jaunieji ir pamergės bei pabroliai turėtų tautinius kostiumus. Jaunoji mėgdavo pasidabinti kaspinais, tad šiuolaikinė jaunoji irgi galėtų ką nors panašaus sugalvoti. Nuotakos kuklumo, skaistybės simbolis – rūtų vainikėlis, jaunikio doros simbolis – kepurėlė. Tad šiuos aprangos akcentų reikėtų nepamiršti.
Ištaikingai turėtų atrodyti svočia ir piršlys. Senovėje piršlio kostiumo dalis – papuošta plunksnomis, blizgučiais skrybėlė. Svočia visada turėdavo didžiulį pintą krepšį su visokiais skanumynais, kuriais vaišindavo visus, kelyje pasitaikiusius, ar norėdama „išpirkti kelią“ , kurio užtvarą jaunieji rasdavo grįždami iš bažnyčios.

Arkliais pakinkyta karieta į bažnyčią
Svarbi yra transporto priemonė, kuria jaunieji vyktų į bažnyčią. Senovėje važiuodavo karieta pakinkytais arkliais. Jei vasara, tai pat galima užsisakyti karietą, ją papuošiant gėlėmis, arklį – kaspinais. Jei važiuotumėte automobiliais, juos galima būtų padabinti tautinėm juostom, iš lauko gėlių pintais vainikais (ypač gražu būtų, jei tuos vainikus iš vakaro savo rankom nupintų jaunoji ir pamergės).

Atvykimas pas jaunąją – atpažink būsimąją žmoną
Tradicinėse vestuvėse jaunasis su pabrolių pulku atvyksta į jaunosios namus. Ten vyksta nuotakos „atpažinimas“. Senovėje mėgta pokštauti. Pvz., prieš išvykstant būdavo „pakišama“svetima pana , taip išbandant jaunikį – ar šis tikrai atpažins savo išrinktąją. Perengus „panos“ heroję vieną iš pamergių, būtų smagus pokštas visiems. Kitas būdas atpažinti būsimąją žmoną – pro duris iškištų rankų ar kojų tikrinimas ir ieškojimas „savosios“. Galiausiai, atradus nuotaką, aštraus liežuvio piršlys – kaip ir senovėje –išrėžtų kalbą apie nuotakos paėmimą, jos nebepriklausymą namams. Graži tradicija – pabrolių ir pamergių suporavimas merginoms įsegant prie vaikinų atlapų rūtas, vaikinams – įteikiant joms gėlių puokšteles. Tačiau prieš tai „susiporuoja“ jaunieji, jaunajai prisegant jaunikiui puokštelę, o šiam – įteikiant nuotakai gėlių.

Išvykimas iš namų – taika su gyvaisiais ir mirusiais
Senovėje svarbus būdavo atsisveikinimas su tėvais. Prieš „kelionę“ link bažnyčios tėvai vaikus palaimindavo. Vienas iš simbolinių ritualų – išlydint nuotaka tris kartus apvedama aplink židinį (laikui bėgant židinį pakeitė stalas), kad gyvenimas būtų laimingas, darnus ir visada sėkmė lydėtų. Šia tradiciją galima panaudoti ir mūsų dienomis.

Buvo tikima, kad vestuvėse dalyvauja mirusių protėvių vėlės, piktosios dvasios bei demonai, todėl visi kai įmanydami stengdavosi nuo jų apsisaugoti. Laikas nuo nuotakos išvykimo iš savo namų iki įėjimo į vyro namus – pilnas magijos, burtų. Mūsų protėviai tikėjo, kad piktosios jėgos bijančios ugnies, aštrių, ypač metalinių daiktų, triukšmo ir kt., todėl nuotaką veždavo triukšmaudami, šūkaudami, barškindami barškalais, šaudydami, skambindami varpeliais, mušdami būgną. Nuotaka po sijono pamušalu įsisiūdavo čenaką, įsmeigdavo dvi sukryžiuotas adatas, tai atbaidydama piktas dvasias. Panašiai „triušmauti“ važiuojant link bažnyčios galėtų ir visa svita, kad apsaugotų jaunuosius nuo blogio jėgų.

Pagal senovės papročius, link altoriaus jaunoji ir jaunasis eina kartu, sukibę už parankių, o pabroliai ir pamergės – už jų. Tuokiantis jaunoji laikydavo savo bate pinigėlį, kuris turėdavo „prišaukti turtus“. Po jungtuvių, einant iš bažnyčios, jaunuosius galima apibarstyti grūdais, simbolizuojančiais vaisingumą, turtus, gerovę – panaišiai elgdavosi ir mūsų protėviai.


Pagalba naujokams ir ne tik čia
Forumo taisyklės ir ne tik čia
]
Visų darbelių atskiros detalės ir fonai paimti iš http://forum.materinstvo.ru/index.php?showforum=223 http://www.forum.fotowedding.ru/, http: / / lenagold.ru, http://photoshablon.ru/, http://allday.ru/, https://www.google.lt/imghp?hl=lt&tab=wi Nuoširdus ačiū Jų visų kūrėjams
Atsijungęs
virginijakData: Penktadienis, 2011-03-04, 5:19 PM | Žinutė # 20








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Alytus
Forumo mylimieji
Žinutės: 8213
Apdovanojimai: 63
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą
Sugrįžtuvės – patriarchalinės subtilybės
Pagal senovės tradicijas, nuotakos ir pamergės nebūdavo nešamos per tiltą – tai sovietmečio išmislas. Tiltas mūsų protėviams simbolizavo jungtį tarp mirusiųjų ir gyvųjų pasaulių. Tačiau seniau vyravo sakralinis septynių tiltų pervažiavimas. Kadangi numeriai taip pat turi maginės galios, – jais buvo sekama. Todėl jauniesiems ir juos lydintiems būtų visai įdomu „paieškoti“ septynių tiltų tiltelių, kuriuos įveikus lydėtų laimė.

Grįžimo link namų kelionė galėtų būti įdomi aplankant sakralines – magiškas, kažkuo ypatingas vietas, pvz., piliakalnius, slėnius, šventus vandens telkinius. Ten piršliai galėtų sugalvoti visokių žaidimų, užduočių.

Netoli namų iki šiol tveriamas kelias, statomi gėlėmis puošti vartai, pro kuriuos, kad patekti, jaunieji, piršlys, svita turi „išpirkti“ kelią. Nuotakos pirkimo – savinimosi paprotys būdingas patriarchaliniais laikais: piršlių apsimetimas pirkliais, nuotakos vadinimas „preke“, derėtuvės, žiedo, vainiko, kasos, rūtų mokesčiai, duodami nuotakai bei jos giminėms, nuotakos pulko pirkimas, dovanos ir pan. Tad šią tradiciją būtų galima įtraukti į bendrą vestuvių programą.

Sutiktuvės su vandeniu, duona, druska ir ugnimi
Tik parvykus namo, jaunuosius tėvai turėtų pasitikti su vandeniu, duona, druska ir ugnimi, simbolizuojančiais amžiną meilę, apsaugą nuo blogio, materialinę ir dvasinę gerovę. Vanduo ir duona taip pat buvo laikomi amžinosios jungties simboliais. Išgėrusi vandens ir paragavusi duonos marti tapdavo „sava“.

Prieš žengiant į namus, jaunasis, ant rankų nešdamas jaunąją, turėtų pereiti lentą, kurios gale – lėkštė. Pasak prietarų – sudaužius lėkštę, kiek randama šukių, tiek bus ir vaikų. Tačiau dar sakoma: „šukės laimę neša“. Taigi, indų daužymas linkint sėkmės, laimės nesvetimas ir senaisiais laikais.

Išsipirkus stalą, pokštaujama iki valios
Stalo „išpirkimo“ tradicija taip pat aktuali švenčiant vestuves pagal senovės papročius. Už stalo jaunuosius pasitikdavo čigonais, elgetom ir kitokiais herojais persirengę svečiai, „jaunieji“. Piršliai, sutuoktiniai, pabroliai turėdavo išsipirkti stalą, dovanodami įvairias gėrybes, kol pagaliau „įtikdavo“. Pasak vestuvinių papročių tyrinėtojų, tai siejama su piktųjų dvasių atbaidymu, jas apgaunant ir pakišant „netikrą nuotaką“.

Prieš sėsdama už stalo, jaunoji ant židinio padėdavo raudonos spalvos juostą, simbolizuojančią amžinai degančias žarijas – meilę.

Prie stalo būdavo linksmai dainuojama, geriama, valgoma. Piršliai, kad būtų linksmiau, prigalvodavo visokių „juokelių“, linksmų istorijų, kad svečiai nenuobodžiautų. Tad vakaro vedėjai – piršliai galėtų sugalvoti senoviškų žaidimų, anekdotų. Šią funkciją šiais laikais atlieka ir muzikantai. Jei jais būtų smagus etnografinis kolektyvas, tai jis tikrai sugalvotų kaip pralinksminti svečius smagiais pasakojimais, užduotimis, dainomis.


Pagalba naujokams ir ne tik čia
Forumo taisyklės ir ne tik čia
]
Visų darbelių atskiros detalės ir fonai paimti iš http://forum.materinstvo.ru/index.php?showforum=223 http://www.forum.fotowedding.ru/, http: / / lenagold.ru, http://photoshablon.ru/, http://allday.ru/, https://www.google.lt/imghp?hl=lt&tab=wi Nuoširdus ačiū Jų visų kūrėjams


Paskutinį kartą redaguota virginijak - Penktadienis, 2011-03-04, 5:19 PM
Atsijungęs
virginijakData: Penktadienis, 2011-03-04, 5:19 PM | Žinutė # 21








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Alytus
Forumo mylimieji
Žinutės: 8213
Apdovanojimai: 63
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą
„Suartėjimo“ šokiai – marčia priimama į vyro giminę
Po valgių sekdavo šokiai. Apeiginiais „suartėjimo“ šokiais laikomi ne tik simbolinis pirmasis jaunųjų valsas, bet ir piršlio bei piršlienės linksmas „trepsiukas“, pabrolių, pamergių šokis. Savitas paprotys, kurį galima pritaikyti šiais laikais: vestuvininkai sustodavo ratu su degančiomis žvakėmis. Rato viduryje nuotaka šokdavo su visais jaunojo pusės vyriškiais. Taip vykdavo marčios „priėmimas“ į vyro bendruomenę. Tad šokant pagal linksmą liaudies muziką, griežiant tikriems muzikantams, panaudojus šių papročių akcentus, būtų paįvairinamas vestuvių scenarijus.

„Guldytuvės“, kad miegelis būtų saldus
Viena svarbiausių senovės apeigų buvo jaunųjų „guldytuvės“. Guldant jaunuosius į lovą, jaunosios motina šalia padėdavo keletą kepalų duonos, kad užtikrintų jauniesiems šviesų, gražų rytojų. Kitur, suguldę jaunuosius, svečiai kurį laiką barškindavo rakandais, taip nuvydami piktąsias dvasias. Galima būtų panašiai sugalvoti ir šių dienų vestuvėse, kad ne tik paguldyti jaunuosius, bet ir „palaiminti“ jų miegą.


Pagalba naujokams ir ne tik čia
Forumo taisyklės ir ne tik čia
]
Visų darbelių atskiros detalės ir fonai paimti iš http://forum.materinstvo.ru/index.php?showforum=223 http://www.forum.fotowedding.ru/, http: / / lenagold.ru, http://photoshablon.ru/, http://allday.ru/, https://www.google.lt/imghp?hl=lt&tab=wi Nuoširdus ačiū Jų visų kūrėjams
Atsijungęs
virginijakData: Penktadienis, 2011-03-04, 5:20 PM | Žinutė # 22








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Alytus
Forumo mylimieji
Žinutės: 8213
Apdovanojimai: 63
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą
Antrosios vestuvių dienos linksmybės: nuo keltuvių iki karvojaus
„Keltuvės“ – dar viena svarbi tradicinių vestuvių dalis. Jos atliekamos su apeigomis, muzika ir triukšmu.Nuotaka už prikėlimą muzikantams dovanoja džiovintą sūrį, pirštines, degtinės butelį, o jaunasis – pinigų.

Prikėlus nuotaką vyksta nuotakos „gaubtuvės“ („martuotuvės“). Seniau prieš „apgaubiant“ nuotaką skarele, jai išpindavo kasas, pakirpdavo plaukus. Ši apeiga turėjo simbolizuoti nuotakos perėjimą į ištekėjusių moterų būrį.

Po „apgaubimo“ jaunamartė apdovanoja vyro gimines savo „dovanomis“ – senovėje tai buvo rankdarbiai, austi rankšluosčiai, juostos.

Po „prikeltuvių“, „apgaubimo“ bei „dovanojimo“ svočia turėdavo vaduoti „mergų suolą“, duodama joms pyrago, midaus, vėliau –vyno. Savo ruožtu jaunoji marti, apdovanojusi uošvius ir tėvelius rankų darbo dovanomis, „išvaduodavo“ laisvą stalą ir ant jo sudėdavo jau savo kepalus duonos, su vyru per naktį „suspaustą“ sūrį. Taip prasidėdavo „marčiapietis“. Šiuolaikinė nuotaka taip pat galėtų nepatingėti ir namuose ar užsakius, iškepti tradicinių marčios patiekalų, kuriais per „marčiapietį“ būtų vaišinami svečiai.

Pats svarbiausias iš ragaujamų patiekalų buvo „karvojus“ – apeiginė vestuvių sakralinė duona – pyragas, kitaip dar vadinamas papločiu ar „svočios pyragu“. Jo valgymas simbolizavo dviejų giminių susijungimą. Įdomus pyrago pateikimas: šokdamas, užsidėjęs ant galvos jį įnešdavo pirmasis pabrolys. „Karvoju“ būdavo papuoštas devyniomis žvakutėmis, rūtomis, saulės, mėnulio ženklais, žalčio, gyvūnų figūromis, o riekdavo ir dalindavo svečiams tik visai sudegus žvakutėms.
Vestuvinėse apeigose maginiai – apeigų valgiai buvo gaidiena, kiaušinienė ir obuoliai, simbolizuojantys meilę ir vaisngumą. Todėl ruošdami tradicinius valgius, pasirūpinkite, kad jų netruktų ant Jūsų stalo.


Pagalba naujokams ir ne tik čia
Forumo taisyklės ir ne tik čia
]
Visų darbelių atskiros detalės ir fonai paimti iš http://forum.materinstvo.ru/index.php?showforum=223 http://www.forum.fotowedding.ru/, http: / / lenagold.ru, http://photoshablon.ru/, http://allday.ru/, https://www.google.lt/imghp?hl=lt&tab=wi Nuoširdus ačiū Jų visų kūrėjams
Atsijungęs
virginijakData: Penktadienis, 2011-03-04, 5:20 PM | Žinutė # 23








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Alytus
Forumo mylimieji
Žinutės: 8213
Apdovanojimai: 63
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą
Karnavalinė nuotaika su maginiais veiksmais
Piršlio korimas – viena iš seniausių lietuvių apeigų. Kitose vietovėse (pvz., Žemaitijoje) piršlio iškamša būdavo deginama. Kitur piršlio iškamšą pastatydavo namuose, prie krosnies ir „teisdavo“ už nuotakos pasisavinimą, sukčiavimą ir pan. Pirmykščiu šiaudinio „stabo“ naikinimu buvo siekiama suaktyvinti vitalines jėgas jaunavedžių šeimoje. Nuo „baisaus likimo“tikrąjį piršlį išvaduodavo jaunoji marti, uždėdama ant pečių rankšluostį ar juostą.

Tradicinėms vestuvėms būdinga karnavalinė nuotaika – svečių persirengimas žvėrimis (ypač lokiu), nuotaką apgaubiant išvirkščiais kailiniais. Tai orientuota į maginius veiksmus, turinčius užtikrinti jaunųjų turtingumą, laimingą gyvenimą. Tad švenčiant vestuves pagal tradicinį papročių modelį, to nereikėtų pamiršti.

Vestuvės baigiamos šiltai atsisveikinant su giminėmis, dovanojant vestuvių stalo „pyragą“ – gėrimus, skanėstus. Senovėje jaunieji grįždavo į jaunojo namus, ten kurdami naują, kupiną vargų ir džiaugsmų gyvenimą.


Pagalba naujokams ir ne tik čia
Forumo taisyklės ir ne tik čia
]
Visų darbelių atskiros detalės ir fonai paimti iš http://forum.materinstvo.ru/index.php?showforum=223 http://www.forum.fotowedding.ru/, http: / / lenagold.ru, http://photoshablon.ru/, http://allday.ru/, https://www.google.lt/imghp?hl=lt&tab=wi Nuoširdus ačiū Jų visų kūrėjams
Atsijungęs
virginijakData: Penktadienis, 2011-03-04, 5:28 PM | Žinutė # 24








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Alytus
Forumo mylimieji
Žinutės: 8213
Apdovanojimai: 63
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą
Priesaikos:
Priesaika Bažnyčioje:

„Aš, Lina, imu tave, Aurimai, savo vyru ir prisiekiu visada būti tau ištikima: kai laimė lydės ar vargas suspaus, kai sveikata tvers ar ligos suims, – visą gyvenimą tave mylėsiu ir gerbsiu. Tepadeda man Dievas“.

„Aš, Aurimas , imu tave, Lina, savo žmona, gyvenimo partnere ir vienintele tikra meile. Prisiekiu branginti mūsų draugystę, mylėti tave šiandien, rytoj ir amžinai. Pasitikėti tavimi ir gerbti tave. Juoktis ir verkti. Būti ištikimas tau. Džiaugsme ir varge. Kas benutiktų, aš visuomet būsiu šalia. Aš duodu tau savo ranką ir savo gyvenimą. Tepadeda man Dievas“

Jaunojo priesaika:
S....... (jaunosios vardas) - jei, Tu, apaktum už rankos vedžiosiu,
Per vasaras, rudenys eisime kartu.
Apkurstum, ausim Tavo būsiu
Mylėsiu nelaimėse, mylėsiu varge.

Iš žemės iškasiu,
Iš jūros prišauksiu,
Numirsi - prikelsiu,
Išeiti - neleisiu.

Jaunosios priesaika:
G....... (jaunojo vardas), surasiu ko ieškai
Tik Tau atiduosiu
Naktim Tavo būsiu
Tau būsiu diena.
Išbarsi - tylėsiu
Sunku bus - kentėsiu
Tik Tavo, tik Tavo aš būsiu žmona.

Turtuoliu pavirsi
Ar elgeta tapsi
Vsiteik aš pažinsiu
Namo parsivedus,
Duris užsisklendus,
Nerodysiu niekam - mylėsiu tave.


Pagalba naujokams ir ne tik čia
Forumo taisyklės ir ne tik čia
]
Visų darbelių atskiros detalės ir fonai paimti iš http://forum.materinstvo.ru/index.php?showforum=223 http://www.forum.fotowedding.ru/, http: / / lenagold.ru, http://photoshablon.ru/, http://allday.ru/, https://www.google.lt/imghp?hl=lt&tab=wi Nuoširdus ačiū Jų visų kūrėjams
Atsijungęs
virginijakData: Penktadienis, 2011-03-04, 5:29 PM | Žinutė # 25








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Alytus
Forumo mylimieji
Žinutės: 8213
Apdovanojimai: 63
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą
Jaunųjų meilės priesaika, skaito po vieną eiliutę, tik paskutines kartu:
Meiles priesaika:
Noriu eiti gyvenimu, bet su tavim, kad kelia rodytum...
Noriu nešti meile, bet noriu, kad man padetum...
Noriu atsisesti ant pasaulio krašto, bet su tavim, kad saugotum... Noriu pasiekti žvaigždę, bet noriu, kad pakeltum...
Jei neisi gyvenimu mano, aš pasiklysiu...
Aš tave myliu...
Bet jei meiles kartu mes nenešim, aš meiles neteksiu...


Pagalba naujokams ir ne tik čia
Forumo taisyklės ir ne tik čia
]
Visų darbelių atskiros detalės ir fonai paimti iš http://forum.materinstvo.ru/index.php?showforum=223 http://www.forum.fotowedding.ru/, http: / / lenagold.ru, http://photoshablon.ru/, http://allday.ru/, https://www.google.lt/imghp?hl=lt&tab=wi Nuoširdus ačiū Jų visų kūrėjams
Atsijungęs
virginijakData: Penktadienis, 2011-03-04, 5:30 PM | Žinutė # 26








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Alytus
Forumo mylimieji
Žinutės: 8213
Apdovanojimai: 63
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą
Keli eilaraštukai:
1. Statykite meilės pilį,
Tieskit į laimę tiltus,
Židinį jaukų užkurkit
Jis žvarboje sušildys.
Saugokit meilės rūmą,
Ženkite laimės tiltais,
Bet už viską labiausiai
Branginkite mylinčią širdį!

2. Jeigu žemės - tai juodžemio,
Jeigu medžio - tai vaisingo,
Jeigu gėlių - tai kvapnių,
Jeigu sūnaus - tai narsaus,
Jeigu dukters - tai gražios,
Jeigu draugų - tai ištikimų,
Jeigu meilės - tai amžinos.

3. Esat Jūs jauni abu -
Gera buvo linksmintis,
O dabar į dvi puses
Obuolį dalinsitės,
Nuo dabar abu žiedais
Būsite sukaustyti,
Vienas kito pakuždom
Patarimo klausite.
Ir dalinsitės perpus
Liūdesį ir pusrytį,
Jei į pusnį grius kuris -
Tai abudu griūsite..
Linkime geros kloties,
Ko abudu tikitės
Ir mylėti taip karštai,
Kaip dabar, kad mylite..

4. Nuo šiandien - Jūs drauge,
Nuo šiandien - Dviese.
Gražiausios gėlės šiandien jums abiems.
lai meilė, laimė, dienos šviesios
Jus visada drauge kely lydės.
Mylėkit vienas kitą tyliai
Be pažadų ir be kalbų...
Mylėkit kaip paukščiai myli,
Apsvaigę nuo gimtų šilų.
Kartu gyvenimu beeinant
Bus visko: džiaugsmo ir vargų -
Juk meilė panaši į dainą,
O ją gerai sudėt sunku...

5.Tik savo rankom laimę teks sukurti.
Patiems įpūsti ugnį židiny.
Todėl branginkit kaip brangiausią turtą
Jūs tvirtą meilę abiejų širdy.
Jau rankom keturiom Jūs kelią tiesiat,
Bendrom svajom pavasariai žydės,
Kartu dainuosit ir kartu liūdėsit
Ir tyliai lauksite trečios širdies.


Pagalba naujokams ir ne tik čia
Forumo taisyklės ir ne tik čia
]
Visų darbelių atskiros detalės ir fonai paimti iš http://forum.materinstvo.ru/index.php?showforum=223 http://www.forum.fotowedding.ru/, http: / / lenagold.ru, http://photoshablon.ru/, http://allday.ru/, https://www.google.lt/imghp?hl=lt&tab=wi Nuoširdus ačiū Jų visų kūrėjams
Atsijungęs
virginijakData: Penktadienis, 2011-03-04, 5:42 PM | Žinutė # 27








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Alytus
Forumo mylimieji
Žinutės: 8213
Apdovanojimai: 63
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą
Žodžiai tėvams:

Liki sveikas mielas Tėti, Išeinu aš iš namų. Man laimužės palinkėki Ir daug saulėtų dienų. Tau dėkoju aš už viską, Iš visos, visos širdies. Ką likimas šiandien lėmė To jau niekas nepakeis. Liki sveikas, išvažiuoju Iš mielų, gimtų namų, Pasitikti naujo kelio Einu lydima draugų Parymokit prie vartelių Palydėkit takeliu. Kai sugrįšiu iš kelionės, Pasitiki mus jau du!

Mamyte, ar prisimeni, kai augau aš ant tavo kelių, Kaip mūs darželyje baltieji jazminai! Tiesa, tada Tu nesumerkdavai akelių, Ir verkiančią dainomis raminai. Ir laime mums tada žydėjo dienos, Ir džiaugsmą nešė bręstantys javai. Ir nežinojau aš, kas liūdesys per vienas Nes visad, mama ,būdavai linksma. Dabar ruduo. Ir medžių krenta lapai Ir jazminai baltieji nepražys. Ir aš žinau, brangi Mamyte, Jaunystės dienos niekad nesugrįš. Palaiminki mane, Mamyte, Į tolį kelio išlydėk Ir lauk parimusi prie vartų, Tiktai, žiūrėk, nebeliūdėk. Ir aplankysiu dar tave ne kartą Kada naktis ant pliko lauko snaus. Kai vakaras užskleis pavėsį, Kai rytas naują sapną aus. Pamoki man ranka prie vartų, Laimingo man gyvenimo linkėk. Neverki, neliūdėk, Mamyte, Laimingi būsim, patikėk !

Brangūs , Tėveliai, tad nepaliaukite šypsotis Juk mes be Jūsų - upė be vandens, tad būkit laimingi, dar pašventins dirvos gyvą kvapą savo delnuose. Būkit laimingi, net tada, kai Jūsų švelnūs pirštai paima dalį kančios iš nukamuoto savo artimo kūno. Būkit laimingi, belaukdami Vieni kitų iš kur nors begrįžtančių, Būkit laimingi nešiodami anūkus ant rankų tad ir dabar prisisėmę ištvermės Būkit laimingi į kelią išleisdami Ir savo vyriausius vaikus.

Priimkit pagarbą, priimkit švelnų žodį Priimkit spalio tylą laukuose, Kaip gera šiandien mums Visiems žinoti, kad didi šventė Ir nerimas Jūsų širdyse. Jums už užauginimą - Artojo triūsas ir poeto eilės, Žvaigždžių mirgėjimas Bendro gyvenimo keliuos, Ar būtų tiek giedros be jūsų meilės tėvystės ir motinystės pareigos šventos!

Brangūs, Tėveliai, tad nepaliaukite šypsotis
Juk mes be Jūsų - kaip upė be vandens,
tad būkit laimingi, dar pašventins dirvos gyvą kvapą savo delnuose.
Būkit laimingi, net tada, kai Jūsų švelnūs pirštai paima dalį kančios iš nukamuoto savo artimo kūno.
Būkit laimingi, belaukdami vieni kitų iš kur nors begrįžtančių,
Būkit laimingi nešiodami anūkus ant rankų
tad ir dabar prisisėmę ištvermės
Būkit laimingi į kelią išleisdami ir savo vyriausius vaikus.

Priimkit pagarbą, priimkit švelnų žodį
Priimkit spalio tylą laukuose,
Kaip gera šiandien mums visiems žinoti,
Kad didi šventė ir nerimas Jūsų širdyse.
Jum už užauginimą -
Artojo triūsas ir poeto eilės,
Žvaigždžių mirgėjimas bendro gyvenimo keliuos,
Ar būtų tiek giedros be jūsų meilės
tėvystės ir motinystės pareigos šventos !


Pagalba naujokams ir ne tik čia
Forumo taisyklės ir ne tik čia
]
Visų darbelių atskiros detalės ir fonai paimti iš http://forum.materinstvo.ru/index.php?showforum=223 http://www.forum.fotowedding.ru/, http: / / lenagold.ru, http://photoshablon.ru/, http://allday.ru/, https://www.google.lt/imghp?hl=lt&tab=wi Nuoširdus ačiū Jų visų kūrėjams
Atsijungęs
virginijakData: Penktadienis, 2011-03-04, 5:47 PM | Žinutė # 28








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Alytus
Forumo mylimieji
Žinutės: 8213
Apdovanojimai: 63
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą
Radau tokį scenarijų:
PIRŠLIO ŽODŽIAI
Gerbiami svečiai ir Šios gražios ir laimingos šeimos nariai,šiuose namuose,šitoje šeimoje užaugo gražus, protingas ir tvirtas vyras (Jaunikio vardas) kuri mes šendien išleisime iš šitų namų iš šitos gražios šeimos į savarankišką šeimininį gyvenimą, siulau pakelti taures už šiuos namus ir šeimą kur gimė ir užaugo (Jaunikio vardas) ir už laiminga tolimesni jo gyvenimo kelia.
Išauginote gražų, protingą ir tvirtą vyrą taip jau yra mūsų žmonių giminėj, kad vyrui priklauso turėti ir moterį - žmoną.

(Jaunikio vardas) Ji aišku suteiks tau gyvenime daug malonumo, daug džiaugsmo, o tu savo ruožtu turėsi daug pareigų, Turėsi būti geras vyras, tėvas. Šiandien čia, savo namuose, pakelki taurę už tėvus ir paprašyki jų palaiminimo.

MIELI TĖVELIAI,

Šiandien jūs prisimenate jo pirmą šypseną, pirmą ištartą žodį "mama, tėti", atrodo, tai buvo visai neseniai. Bėgo metai, tiek daug kartų nužydėjo sodai, buvo džiaugsmo ir vargų, o šiandien jau savo lizdą suka jūsų sūnus. belieka jums palaiminti sūnų ir palinkėti laimingo kelio (jaunasis klaupiasi, tėvai laimina).
Gal dar tėveliai norėtų ką nors palinkėti sūnui.
Keliaujam , nuotaka mūsų laukia.
(Jaunikis atsisveikina su šeimos nariais ,sėdam mašinosna ir išvažiuojam.)

ATVYKUS PAS JAUNĄJĄ
SVOČIA:(lauke) Gal ko norėjot?

PIRŠLYS: Atvedžiau štai vieną jaunikį, sako, kad mergeliu čia dailiu esama viena Į žmonas tur išsirinkes.

SVOČIA; Tegul jaunikis pasako kokia yra jo išrinktoji(jaunikis sako komplimentus savo nuotakai jauna graži ir t t)
SVOČIA: Gerai, bet turės jaunikis savo išrinktają tarp kitu gražuoliu, susirasti užrištomis akimis atspėti kuri yra jo išrinktoji.

(Jaunikiui rankšluosčiu užrišamos akys.

( Pamergės ir jaunoji sustoja arba susėda lauke arba kambarije)

Jaunikis, užrištomis akimis, čiupinėja merginų pirštus ,rankas ar kojas ir turi atspėti, kuri iš jų yra jo išrinktoji.

Atspėjus, visi sueina į namus, ar kambarį iš kurio jaunieji bus išlydėti.

Pamergės, svočia ir jaunoji stovi vienoje pusėje, o jaunikis, piršlys ir pabroliai - kitoje.)


SVOČIA: šiandien, šią ypatingą dieną, susirinko didelis būrys artimųjų, draugų ir pačių brangiausių žmonių išleisti į platų, sudėtingą gyvenimo kelią (Jaunosios vardas) ir (Jaunikio vardas) iš kur jie grįš vyras ir žmona. Pagrindinis šios šventės liudininkas ir palydos vyriausias vadovas - PIRŠLYS.
Svočia įsega Piršliui gėlę, jis svočiai paduoda puokštę.

SVOČIA: svarbiausia šios šventės pora yra mūsų jaunavedžiai: (Jaunosios vardas) ir(Jaunikio vardas)
(JAUNOJI įsega JAUNIKIUI gėlę, jisJAUNAJAI paduoda puokštę).

SVOČIA: Dabar paprašysiu jaunosios užrišti piršliui juostą, kad visi jį atpažintų.

PIRŠLYS: Jaunieji pristatykite poras, kurios mus šiandien lydės.

1-oji pora:

2-oji pora:
3-oji pora;
4-oji pora;
5-oji pora;
6-oji pora;

(Pristačius porą pamergė įsega gėlę, pabrolys paduoda puokštę).

SVOČIA: štai koks šaunus pulkas šiandien mus lydės Į bažnyčia ir santuokos rumus.( Tik jaunamartė dar be rūtų vainikėlio, tad šį jaunystės simbolį paprašysiu įsegti mamytės.)
TOSTAS UŽ PULKU

(Išgėrus) Pamergės ir pabroliai, prašome papuošti mašinas
IŠVYKSTANT IŠ JAUNOSIOS
PIRŠLYS: pakelkime taures už mamą, jei nebūtų mamos, tai nebūtų ir vestuvių, visų iškilmių - taigi už mamą, kuriai (Jaunosios vardas) dukra, tuoj bus (Jaunikio vardas) žmona, paskui mama, o (Jaunikio vardas) bus vyras, tėvas ir jie bus savo namų šeimininkai - bet savo tėvams jie visada liks vaikai.

SVOČIA:
Vaikai išeina
Ir liūdit Jūs dabar kaip liūdi visos mamos,
Vaikai, vaikai...
Jie nori būti dideli
Ir džiaugtis nori jie vieni,
Ir dirbt vieni ir verkti...

Ateis dar jie
Ateis vaikai džiaugsmu pasidalinti.
Kai liūdna bus, ar bus sunku
Tikrai ateis!
Dažnai ateis!
Jūs nuolat būsit su vaikais
SVOČIA: Siūlau pakelti taures už (Jaunosios vardas)
jaunas dieneles, už jos vaikystę, už šiuos namus, kurie ją užaugino, už šitą lizdelį iš kurio ji išskrenda ir už laimingą tolimesnį kelią

SVOČIA:
Tu padėkoki Mamai,
Namų kertelėms slenksčiui padėkok
Augino, mokė, šluostė ašarėlę
Todėl ties vartais dar sustok.
Sustok ir pasakyk, kad laikas jau atėjo,
Atėjo meilė ir šaukia iš namų.
Tėvų švelni glamonė - dvelksmas vėjo,
Išeiti laikas jau. Einu, einu.....
Laiminga būti palinkėki mama,
Laimingo kelio, džiaugsmo palinkėk,
Išsiveža piršliai tavo širdies dalelę
Rūtas nueik sodelin nugenėk.

Gana liūdnų žodžių, laikas keliauti

PIRŠLYS: o dabar atėjo ta akimirka, kai (Jaunosios vardas)
tėvai palaimins savo vaikus ir palinkės jiems laimingo kelio.

KELIONĖ: ZAGSAS. ŠLIŪBAS .(jeigu yra kas nors mire iš jaunuju tėvu ir yra galimybė aplankomas kapas jaunieji padeda gėliu)
GAMTA (išgertuvės , žaidimai )


Pagalba naujokams ir ne tik čia
Forumo taisyklės ir ne tik čia
]
Visų darbelių atskiros detalės ir fonai paimti iš http://forum.materinstvo.ru/index.php?showforum=223 http://www.forum.fotowedding.ru/, http: / / lenagold.ru, http://photoshablon.ru/, http://allday.ru/, https://www.google.lt/imghp?hl=lt&tab=wi Nuoširdus ačiū Jų visų kūrėjams
Atsijungęs
virginijakData: Penktadienis, 2011-03-04, 5:47 PM | Žinutė # 29








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Alytus
Forumo mylimieji
Žinutės: 8213
Apdovanojimai: 63
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą
GRĮŽUS NAMO STALO IŠPIRKIMAS.
ABU (SVOČIA IR PIRŠLYS): na kas čia dabar, prašom atlaisvinti stalą, o jeigu jau turite jaunuosius, prašom rodyti dokumentus kas tokie esat,mes turime Liudijimą ,kad čia viskas priklauso mums.(skaitomas liudijimas, ,menamos myslės, deramasi)

I UŽSĖDIMAS

PIRŠLYS: Labas vakaras visiems susirinkusiems. Grįžome iš gražios ir prasmingos kelionės. Iš namų išsivežėme du jaunuolius:( Jaunosios vardas
ir (Jaunikio vardas o grįžome su jauna gražia (pavardė) šeima. Štai dokumentai paliudijantys santuokos aktą.
(Perskaito sutuoktuvių liudijimą, bažnyčios išduotą liudijima ir iteikia jauniesiems)

SVOČIA: Ši diena mūsų jaunavedžiams yra šventa, nes dievo akivaizdoje jie prisiekė meilę ir ištikimybę vienas kitam iki gyvenimo saulėlydžio. Mes su piršliu prie šių dokumentų norime pridėti šventosios Motinos Teresės žodžius apie meilę:
"Nemanykite, kad tikra meilė turi būti ypatinga. Ne, mums tereikia nesiliauti mylėjus To, kurį mylime. Pažvelkite, kaip dega lempa, nuolat naudodama mažus alyvos lašelius. Jei lempoje nebus tų lašelių, nebus šviesos, ir sužadėtinis turės teisę pasakyti: "Nepažįstu tavęs".
Mano vaikai, kas tie alyvos lašeliai mūsų lempose? Tai nedideli kasdienio gyvenimo dalykai: ištikimybė, pasitikėjimas, trumpi geri žodeliai, mintys apie kitus, tie visi maži tylūs darbeliai, žvilgsnis, žodis, poelgis. Tai meilės lašeliai, tokia didele šviesa užliejantys mūsų gyvenimą.
PIRŠLYS: Prisipildykime ir išgerkime taures visi už šią jauną gražią (jaunuju vardai ir pavardė) šeimą ir jų amžiną meilę. Linkime malonaus vakaro.Gerai užkąsti,išgerti ir pasilinksminti(visi išgeria užkanda)
(Svečiams užvalgius )

SVOČIA; ( jeigu yra kas nors mire iš jaunuju tėvu) Šioje šventėje nedalivauja mūsų (jaunajai ar jaunajam) labai brangus žmogus, jo atminima prašyčiau pagerbtiTylos minute.(po minutės ačiu)

ŠEIMOS ŽIDINIO ĮNEŠIMAS
SVOČIA: Mieli (Jaunosios vardas) ir( Jaunikio vardas)
Šiandien jūs sukūrėte šeimą. Šeima - tai lyg židinys, prie kurio sugrįžtama kasdien atgauti fizinių ir dvasinių jėgų. Šeimoje auga vaikai ir šildosi šio židinio šilumoje.
Dabar, mieli tėveliai, prašau atnešti iš savo šeimų aukuro ugnies kibirkštėlę ir uždegti savo vaikų šeimos židinį.
Tarkite keletą palinkėjimų savo vaikams.
Pasveikina (Jaunosios vardas) tėvai, už sveikinimą piršlys pasiūlo išgerti, pasveikina(Jaunikio vardas) tėvai, vėl pasiūloma išgerti
SVOČIA:
Jaunieji atminkite,
Tai jūsų tėvų meilės liepsna.
Neužgesinkite jos, neapvilkite tėvų.
Jie nieko taip netrokšta, tik kad jūs mylėtumėte vienas kitą ir būtumėte laimingi. Saugokite šį šeimos židinį, nors ir sunku būtų.
Būkit laimingi ne tik pirmuosius vedybinio gyvenimo metus, pirmuosius žingsnius žengdami, būkit laimingi ir tada, kai jūsų smilkinius papuoš sidabro gijos, kai pirmosios raukšlelės keis veido bruožus. Lai šis židinys, lyg maža Olimpo ugnies kibirkštėlė, simbolizuoja taiką, santarvę, šilumą jūsų šeimoje.
Prisipildykime taures, ir TĖVAMS sudainuokime Ilgiausių metų.
TOSTAS UŽ TĖVUS
Mieli tėveliai,
Bėga metai,
Jų tėkmės nesustabdysi jokia jėga pasaulyje.
Nemažai metų prabėgo, o jūsų širdyse dar gyvas pirmas vaiko riksmas, pirmas jo šypsnys.
Jūsų rankos dar tebejaučia vaikiško delniuko šilumą.
Jūsų širdyse visas vaikų gyvenimas,
Ir štai atėjo diena, kai tą gyvą širdies dalelę reikia atskirti, dalelę į kurią po lašelį, po trupinėlį dėjote gėrį, grožį, širdies šilumą, gražiausias gyvenimo viltis.
Nėra žemėje tokių žodžių, kuriais galima būtų jums atsidėkoti.
Todėl tegul išlieka tas gilus dėkingumas jūsų vaikų širdyse.
Ir nepamirš jie tada kelio į jūsų namus,
Ateis pasisemti kantrybės, vilties, išminties
Iš jūsų jie mokysis kurti savo gyvenimą.
Gal paskubės, gal daug kur klys, o gal ir įskaudins - neskubėkite jų teisti, o patarkite ir atleiskite.


Pagalba naujokams ir ne tik čia
Forumo taisyklės ir ne tik čia
]
Visų darbelių atskiros detalės ir fonai paimti iš http://forum.materinstvo.ru/index.php?showforum=223 http://www.forum.fotowedding.ru/, http: / / lenagold.ru, http://photoshablon.ru/, http://allday.ru/, https://www.google.lt/imghp?hl=lt&tab=wi Nuoširdus ačiū Jų visų kūrėjams
Atsijungęs
virginijakData: Penktadienis, 2011-03-04, 5:48 PM | Žinutė # 30








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Alytus
Forumo mylimieji
Žinutės: 8213
Apdovanojimai: 63
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą
PIRŠLYS:
Už tėvelius - mylinčius,
Už tėvelius - laukiančius,
Už tėvelius - barančius,
Už tėvelius - glaudžiančius.
Visi atsistokime ir išgerkime už jaunųju tėvelius, senelius.
Grojama daina apie mamą, tėvus ar pan...
VIRŠAIČIU RINKIMAS
PIRŠLYS: Kad mūsų pobūvis vyktų sklandžiai, o svečiai būtų linksmi ir sotūs, siūlome išrinkti 2 viršaičius stalo komendantus. (Vienoje ir kitoje pusėse.) (Svečiai siūlo ir išrenka.)
Jeigu kas nuo garsios muzikos apkurs ar bedainuojant gerklė supliš ar koks galas užsikiš, kad butu kam pasirupinti mūsų sveikata siūlau išsirinkti vestuviu daktarą. Pageidautina kad turėtu medicininiu ar veterinariniu žiniu , arba kas mėgsta dažnai lankytis pas gydytojus , ar šiaip sveikai atrodantis.( Svečiai siūlo ir išrenka,piršlys iteikia atributus)
PIRŠLYS: jūsų darbas bus gerai įvertintas, jeigu:
Visi svečiai bus linksmi,
Nebus nė vieno liūdno,
Nebus nė vieno neišgėrusio
Nebus nė vieno pasigėrusio,
Nebus nė vieno nevalgiusio,
Nebus nė vieno persivalgiusio.
Dabar išrinktuosius prašome prisistatyti svečiams, susipažinti tarp savęs. Kad patvirtinti jus į šias pareigas, prašau pripilti taures ir viešai visiems matant išgert, kad mes galėtume spręsti apie jūsų tinkamumą šiam darbui.
(Išrinktieji išgeria )
PIRŠLYS: ačiū. O dabar mieli sveteliai, siūlau prisipilti taureles ir išgerti už naujai išrinktų viršaičių sveikatą ir jų pareigas.

TOSTAS UŽ VIRŠAIČIUS:
už butelių sausinimą
už burnų aušinimą
už maisto realizaciją
už kaimynų agitaciją
už smagias dainas prie stalo
dėkoja jums piršliai be galo.


Pagalba naujokams ir ne tik čia
Forumo taisyklės ir ne tik čia
]
Visų darbelių atskiros detalės ir fonai paimti iš http://forum.materinstvo.ru/index.php?showforum=223 http://www.forum.fotowedding.ru/, http: / / lenagold.ru, http://photoshablon.ru/, http://allday.ru/, https://www.google.lt/imghp?hl=lt&tab=wi Nuoširdus ačiū Jų visų kūrėjams
Atsijungęs
Forumas » ŠVENTĖS » Vestuvės » Scenarijus (Dėkite kas turite...)
Search:



Kartą užsukęs negali sustoti© 2024