Jūros gėrybės - Forumas
Ketvirtadienis, 2016-12-08, 6:03 PM
Welcome Svečias
Pagrindinis | Registracija | Prisijungti
''Kartą užsukęs, negali sustot...''









Page 1 of 11
Forum moderator: linuciuxxxx 
Forumas » VIRTUVĖS PASLAPTYS » Karštieji patiekalai » Jūros gėrybės (receptai ir patarimai)
Jūros gėrybės
Ausra28Data: Antradienis, 2009-02-03, 5:07 PM | Žinutė # 1








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Pasidalinkime receptais ir idėjomis patiekalų su jūrų gėrybėmis.
Ausra28Data: Antradienis, 2009-02-03, 5:08 PM | Žinutė # 2








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Austrių sriuba

Ingredientai:

Austrės, 18 vienetų
Kiaušiniai, tryniai, 3 vienetai
Pienas, 1 litras
Petražolės, smulkinta, 1 šaukštas
Sviestas, 2 šaukštai
Kvietiniai miltai, 1 šaukštas
Druska, pagal skonį
Juodieji pipirai, pagal skonį

Gaminimas:

Ištirpinkite sviestą puode ir apkepinkite jame miltus iki geltonos spalvos. Įpilkite pieną, druską, pipirus. Maišydami virkite 20 min. Po to sudėkite išvalytas, nuplautas austres ir dar virkite 10 min.
Trynius išplakite ir supilkite į sriubą maišant, kad nesukibtų (bet jau nevirkite). Sriuba turi būti tiršta, ja patiekiant apibarstyti petražolėmis.

Ausra28Data: Antradienis, 2009-02-03, 5:09 PM | Žinutė # 3








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Įdaryti kalmarai graikiškai

Ingredientai:
Kalmarai, vidutiniai, 8 vienetai
Pomidorai, trinti per tarką, 4 vienetai
Ryžiai, 5 šaukštai
Razinos, juodos, 1 sauja
Kedrų riešutai, 1 sauja
Krapai, truputį
Petražolės, truputį
Svogūnai, 1 vienetas
Krevetės su kevalu, mažosios, truputį
Druska, pagal skonį
Juodieji pipirai, pagal skonį

Gaminimas:

4 porcijos.
Padažui dar reikės:
svogūnas
1 skiltelė česnako
500 gr. natūralaus pomidorų padažo.

Išvalom kalmarus, darom padažą, supjaustom svogūną ir česnaką, dedam į didesnį puodą truputį aliejaus, apkepam svogūną su česnaku, supilam padažą, įpilam vandens, dedam druską, pipirus ir paliekam virt, kol darysim kalmarams įdarą.
Keptuvėje apkepam supjaustytą svoguną, dedam riešutus, razinas, tarkuotus pomidorus, pakepam 5 min, dedam ryžius, krapus, petražoles, kepinam, kol susigers ryžiai.
Imam kalmarus, dedam įdarą, su mediniais dantų krapštukais uždarom kalmaro viršų, kad neišbėgtų įdaras. Kalmarus dedam į puode verdantį padažą, verdam 25 min.

vingiliauskieneData: Trečiadienis, 2009-02-18, 1:42 PM | Žinutė # 4








[ (LT) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:Šiauliai
Laukiamas dalyvis
Žinutės: 58
Apdovanojimai: 0
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Kalmarai su darzovemis

ryziu (geriausia "Basmati")
saldytu isdarinetu kalmaru
zaliuju papriku
poru
imbiero saknies
cesnaku
alyvuogiu aliejaus
ivairiu maltu pipiru
Vidurzemio juros prieskoniniu zoleliu (santa maria, tikrai labai geras prieskonis)
keliu rusiu soju padazu (as naudojau vinos rusies)
chereso

Darzoves supjaustome (porus, paprikas ir cesnakus pjaustant juostelemis isteka maziau sulciu). Kalmara perpjauname, isvalome vidu, nuimame plevele, vidini pavirsiu supjaustome kvadrateliais (tada kepant graziai susiraito), nusausiname servetele (kad kepant nepradetu putoti).
I keptuve ipilame sauksta alyvuogiu aliejaus, tada puodeli ryziu ir du su puse puodelio vandens, kai mase uzverda, ugni padarome labai silpna ir uzdenge verdame 15 min. Nemaisome.
I keptuve (geriausia woka) ipilame aliejaus ir kai jis ikaista sudedame kalmarus. Maisydami kepame ant dideles ugnies pusantros minutes (jokiu budu ne ilgiau). Iskepusius kalmarus sudedame ant sietelio, kad nuvarvetu.
Isvalome keptuve, vel ipilame laseli aliejaus ir viena minute ant labai kaitrios ugnies kepame supjaustytas dazoves. Ipilame keliu rusiu soju padazu, iberiame prieskoniu, del kvapo sliukstelime siek tiek sezamu aliejaus ir chereso. Visa tai turi trukti ne ilgiau kaip 3 minutes. Paskui sudedame kalmarus, viska sumaisome, nukeliame nuo ugnies ir uzdenge trumpam paliekame.
Prie sio patiekalo labai tinka sausas baltas vynas.


Atsijungęs
linuciuxxxxData: Antradienis, 2010-10-05, 4:06 AM | Žinutė # 5








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą Už paaiškinimą, pagalbą Už nuoširdumą
Keptos krevetės

* Krevetės su kevalu, 10 vienetų
* Alyvuogės, be kaulų, 8 vienetai
* Alyvuogių aliejus, truputį
* Baltas vynas, 50 gramų

Gaminimas:
Sumaukite krevetes ir alyvuoges ant iešmelių,patepkite jas aliejumi ir kepkite orkaitėje apie 5 minutes. Pabaigoje aplaistykite vynu.


Atsijungęs
zuikaData: Pirmadienis, 2010-11-01, 10:06 PM | Žinutė # 6








[ (LT) ]

Grupė: Patikimi
Lygis:
Miestas:......
Forumo mylimieji
Žinutės: 3559
Apdovanojimai: 26
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Krevetės aštriam pomidorų padaže

Reikia:

•0,5 kg. šaldytų virtų tigrinių krevečių
•prancuziško batono
Padažui:

•3-4 skiltelių česnako
•1 vidutinės raudonos paprikos
•300 – 500 ml. pomidorų tyrės
•puse nedidelio chili pipiriuko
•druskos
•baziliko pabarstymui (gali būti ir petražolė)
•alyvuogių aliejus
Ant šlakelio alyvuogių aliejaus pakepiname smulkiai pjaustytą česnaką, papriką kubeliais bei chili pipiriuką (sėklytes išėmiau, nes ir taip pakankamai aštru). Kai viskas gražiai apkepa supilam pomidorų tyrė ir kokias 3 min. patroškinam,k ad pomidorų tyrė šiek tiek sutirštėtų, įberiam druskos ir sudedam atšildytas, nuplautas ir nuvarvintas krevetes su uodegėlėm. Jų neverdam, tik ant silpnos ugnies leidžiam joms sušilti ir prisigerti padažo aromato. Nereikia krevečių virti, kepinti ar skrudinti, nes jos jau buvo virtos prieš sušaldymą, jei dar kartą termiškai jas apdorosim, jos susitrauks ir taps guminės.

Krevetes su padažu supilam į dubenėlį, apibarstom smulkintais bazilikais arba petražolėm ir patiekiam su pjaustytu prancuzišku batonu.

Atsijungęs
zuikaData: Pirmadienis, 2010-11-01, 10:09 PM | Žinutė # 7








[ (LT) ]

Grupė: Patikimi
Lygis:
Miestas:......
Forumo mylimieji
Žinutės: 3559
Apdovanojimai: 26
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Keptos krevetės su česnaku /grilyje/

Šviežių tigrinių krevečių 0,5 kg
Marinavimui:
Citrinų sulčių - 2 šaukštų
Alyvų aliejaus - 2 šaukštų
Trinto česnako - pagal skonį
Imbiero

Krevetes išdarinėkite - palikite tik uodegytes ir perpjaukite jas pusiau.
Ant krevečių užpilkite paruoštą marinatą.
Krevetes kepkite 3-5 min, palaistydami likusiu marinatu.

Atsijungęs
DonuteTiesiogData: Pirmadienis, 2014-12-01, 0:09 AM | Žinutė # 8








[ (LT) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:Vilnius
Naujokas
Žinutės: 1
Apdovanojimai: 0
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Sveiki, mėgstu gaminti jūros gėrybes, draugė sakė, kad su greidpuodžiu jos daug lengviau gaminasi, todėl norėjau paklaust ar kas galėtų patart? Nusižiūrėjau vieną su skambiu pavadinimu grietpuodis Future. Kokios firmos yra geros/blogos? Į ką atkreipti dėmesį?
Atsijungęs
Forumas » VIRTUVĖS PASLAPTYS » Karštieji patiekalai » Jūros gėrybės (receptai ir patarimai)
Page 1 of 11
Search:



Kartą užsukęs negali sustoti© 2016