Penktadienis, 2024-03-29, 10:27 AM
Welcome Svečias
Pagrindinis | Registracija | Prisijungti
''Kartą užsukęs, negali sustot...''









  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: linuciuxxxx  
Forumas » VIRTUVĖS PASLAPTYS » Miltiniai patiekalai » Virtinukai ir koldūnai (receptai)
Virtinukai ir koldūnai
britniaData: Ketvirtadienis, 2008-08-07, 2:49 PM | Žinutė # 1








[ (LT) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:Šiauliai
Forumo mylimieji
Žinutės: 4628
Apdovanojimai: 5
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už nuoširdumą
Pasidalinkime koldūnų ir virtinukų su įvairiais įdarais receptais.


Merginos ir turiu didelį prašymą kad receptukus dėtumėt tvarkingai,kaip kad visi yra sudėti.Patiekalo pavadinimui size darome 13,spalvą pasirenkam mėlyną,o ingredientus paryškiname.Taip manau mūsų forumiukas atrodys tvarkingiau ir pačioms bus mieliau. miela

Paskutinį kartą redaguota linuciuxxxx - Ketvirtadienis, 2010-04-08, 5:46 AM
Atsijungęs
Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 9:45 AM | Žinutė # 2








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Varškiniai virtinukai su baravykų padažu

INGREDIENTAI:

Tešlai:
300 g varškės;
5 kiaušinių tryniai;
120 g miltų;
100 g parmezano (Parmigiano Reggiano) sūrio.
Padažui:
2 nedideli svogūnai;
50 g sviesto;
1 šakelė rozmarino;
80 g šaldytų baravykų;
40 ml sauso baltojo vyno;
100 ml riebios grietinėlės;
100 ml daržovių sultinio;
1 valg. š. alyvuogių aliejaus;
Druskos ir ką tik maltų pipirų.

GAMINIMAS:

Iš varškės, trynių, tarkuoto parmezano sūrio (šiek tiek jo pasilikite papuošimui), miltų, žiupsnelio druskos ir pipirų užminkykite tešlą. Minkykite iki vientisos masės, tada dėkite į šaldytuvą. Kai ji atvės, suformuokite nedidelius kamuoliukus. Meskite į puodą ir virkite sūdytame vandenyje apie 4 min.
Padažui sviestą išlydykite keptuvėje, supilkite alyvuogių aliejų, sumaišykite ir pakaitinkite. Suberkite smulkintus svogūnus ir rozmariną, maišydami pakepinkite kol svogūnai taps skaidrūs ir minkšti. Tada sudėkite stambiai supjaustytus grybus, pakepinkite iki aukso spalvos, supilkite vyną ir kaitinkite, kol skystis išgaruos. Galiausiai supilkite grietinėlę ir sultinį. Užvirinkite ir pagardinkite druska bei pipirais. Padažą pilkite ant virtinukų. Patiekite apibarstę likusiu tarkuotu parmezano sūriu.

Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 9:46 AM | Žinutė # 3








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Virtinukai su varške

INGREDIENTAI:

Tešlai:
250 g miltų;
75 ml pieno;
2 kiaušiniai;
Truputį cukraus ir druskos.
Įdarui:
400 g varškės;
50 g cukraus;
1 kiaušinis;
Žiupsnelis druskos.

Padažui:
Sviesto;
Grietinės.

GAMINIMAS:

Įdarui skirtą varškę kelis sykius permalkite. Paskaninkite cukrumi, druska. Įmuškite kiaušinį ir išmaišykite.
Tešlai pieną išplakite su druska, cukrumi ir 1 kiaušiniu. Suberkite miltus ir užmaišykite kietoką tešlą. Iškočiokite 1-1,5 mm storio lakštą, patepkite jį likusio kiaušinio plakiniu. Nedidele stiklinaite arba formele išspauskite skritulius. Dėkite ant jų po šaukštelį įdaro, perlenkite pusiau ir gerai užspauskite kraštus. Virtinukus meskite į verdantį sūdytą vandenį (apie 4 l vandens). Virkite 6-8 minutes. Išgriebkite kiaurasamčiu, dėkite į lėkštes ir užpilkite tirpintų sviestu bei grietine.

Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 9:49 AM | Žinutė # 4








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Virtinukai „Tinginiai“

INGREDIENTAI:

300 g varškės;
100 g miltų;
1 kiaušinis;
75 g cukraus;
Žiupsnelis druskos.
Padažui:
Sviesto;
Grietinės.

GAMINIMAS:

Varškę pertrinkite per sietelį, įmuškite kiaušinį, suberkite miltus (kelis šaukštus pasilikite kočiojimui), cukrų ir druską. Rankomis greitai išminkykite tešlą ir suformuokite rutulį. Jį dėkite ant miltais pabarstyto stalo. Dar kiek paminkykite ir išplikite. Supjaustykite ilgomis juostomis ir jas padalykite nedideliais rombais. Atsargiai meskite juos į verdantį sūdytą vandenį ir laukite, kol iškils. Tada pavirkite dar keletą minučių ir išgriebkite kiaurasamčiu. Patiekite su padažu pagamintu iš tirpinto sviesto ir grietinės.

Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 9:51 AM | Žinutė # 5








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Virtiniai, įdaryti varške ir špinatais

INGREDIENTAI:

Tešlai: 2 stiklinės miltų,
1 kiaušinis, 0,5 stiklines vandens,
1 šaukštai aliejaus, druskos.
Įdarui:
200 g varškės,
1 kiaušinis,
500 g špinatų,
1 svogūnas, šaukštas sviesto,
maltų pipirų,
maltų muskatų,
druskos.

GAMINIMAS:

Iš miltų, kiaušinio, vandens, druskos ir trupučio aliejaus užminkome tešlą ir palaikome pusvalandį kambario temperatūroje, kad sustingtų. Po to ant pabarstytos miltais lentelės plonai iškočiojame tešlą, formele arba stikline išpjauname skritulėlius. Špinatus perrenkame, gerai nuplauname, nuvarviname ir smulkiai supjaustome. Svogūną nulupame, smulkiai supjaustome ir pakepiname svieste. Sudedame špinatus ir 2 min. patroškiname. Varškę pertriname, įmušame kiaušinį, suberiame prieskonius, sudedame patroškintus špinatus ir išmaišome. Iš paruoštos virtinių tešlos ir varškės su špinatais masės darome virtinius. Virtinius, įdarytus varške su špinatais, tiekiame su tirpytu sviestu, grietine arba sojų padažu.

Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 9:51 AM | Žinutė # 6








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Virtiniai su kopūstais ir grybais

INGREDIENTAI:

Tešlai:
2 stiklinės miltų,
1 kiaušinis,
0,5 stiklines vandens,
1 šaukštai aliejaus,
druskos.
Įdarui:
1/2 kg kopūstų,
1 svogūnas,
100 g džiovintų grybų.
1 šaukštas sviesto,
druskos

GAMINIMAS:

Įdarui džiovintus grybus išverdame pasūdytame vandenyje, išgriebiame, nuvarviname ir smulkiai supjaustome. Apvirtus smulkiai supjaustytus kopūstus pakepiname svieste su susmulkintu svogūnu, sudedame išvirtus supjaustytus džiovintus grybus, maišydami dar pakepiname, pasūdome ir išmaišome. Iš miltų, kiaušinio, vandens, druskos ir trupučio aliejaus užminkome tešlą ir palaikome pusvalandį kambario temperatūroje, kad sustingtų. Po to ant pabarstytos miltais lentelės plonai iškočiojame tešlą, formele arba stikline išpjauname skritulėlius, ant jų dedame po arbatinį šaukštelį paruošto įdaro, užlenkiame kraštus, juos suspaudžiame arba užraitome. Virtinius dedame į verdantį pasūdytą vandenį, verdame 5-10 min., kol iškyla į paviršių. Išgriebiame, nuvarviname, dedame į gilesnę lėkštę, užpilame tirpintu sviestu grietine ir tuoj pat tiekiame į stalą

linuciuxxxxData: Ketvirtadienis, 2010-04-08, 5:07 AM | Žinutė # 7








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą Už paaiškinimą, pagalbą Už nuoširdumą
Virtinukai

Tešlai:
2 stiklinės miltų
2 kiaušiniai
druskos.

Įdarui:
300 g.jautienos
200 g.riebios kiaulienos
svogūnas
keli šaukštai sultinio
raudonėlių
druskos
pipirų.

Iš miltų,vieno kiaušinio ir sūdyto vandens maišykite kietoką tešlą,pusvalandį palaikykite ją šaltai ir dar kartą išminkykite.Mėsą ir svogūną sumalkite,supilkite sultinį,faršą gardinkite prieskoniais ir iš jo lipdykite riešuto dydžio kukuliukus.Tešlą plonai iškočiokite,pjaustykite kvadratukais,kraštus tepkite plaktu kiaušiniu,per vidurį dėkite įdaro,tešlos galus užspauskite.Virkite dešimt minučiųsultinyje arba sūdytame vandenyje.Padažui išlydykite sviesto ir sumaišykite jį su grietine.Skanu jį gardinti majonezu,česnakais,raudonėliais,pomidorų padažu.


Atsijungęs
ValedyData: Sekmadienis, 2010-08-01, 3:17 PM | Žinutė # 8








[ (LT) ]

Grupė: Admin padejėja
Lygis:
Miestas:Ten kur širdis
Forumo mylimieji
Žinutės: 9789
Apdovanojimai: 62
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Tešla koldūnams

3 stiklinės miltų
3 šaukštai aliejaus
1 stiklinė VERDANČIO vandens

Į miltus supilti aliejų, pamaišyti ir viską užpilti VERDANČIU vandeniu, tada pamaišyti šaukštu, o kai kiek pravės, minkyti, kol gausis elastinga tešla. Proporcijos idealios, nesusigundykite įdėti daugiau miltų!!!

Kočioti kuo ploniau, ir dėti mėgstamą įdarą.

Kuo šis receptas geras:
1. Tešla nelimpa prie rankų minkoma.
2. Tešla labai lengvai kočiojasi, "negrįžta" kočiojama.
3. Koldūnai niekada neišsileidžia.


Laimėtojų garbės lenta
Pagalba naujokams ir ne tik čia
Forumo taisyklės ir ne tik čia
Atsijungęs
Forumas » VIRTUVĖS PASLAPTYS » Miltiniai patiekalai » Virtinukai ir koldūnai (receptai)
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:



Kartą užsukęs negali sustoti© 2024