Virtiniai, įdaryti varške ir špinatais INGREDIENTAI:
Tešlai: 2 stiklinės miltų,
1 kiaušinis, 0,5 stiklines vandens,
1 šaukštai aliejaus, druskos.
Įdarui:
200 g varškės,
1 kiaušinis,
500 g špinatų,
1 svogūnas, šaukštas sviesto,
maltų pipirų,
maltų muskatų,
druskos.
GAMINIMAS:
Iš miltų, kiaušinio, vandens, druskos ir trupučio aliejaus užminkome tešlą ir palaikome pusvalandį kambario temperatūroje, kad sustingtų. Po to ant pabarstytos miltais lentelės plonai iškočiojame tešlą, formele arba stikline išpjauname skritulėlius. Špinatus perrenkame, gerai nuplauname, nuvarviname ir smulkiai supjaustome. Svogūną nulupame, smulkiai supjaustome ir pakepiname svieste. Sudedame špinatus ir 2 min. patroškiname. Varškę pertriname, įmušame kiaušinį, suberiame prieskonius, sudedame patroškintus špinatus ir išmaišome. Iš paruoštos virtinių tešlos ir varškės su špinatais masės darome virtinius. Virtinius, įdarytus varške su špinatais, tiekiame su tirpytu sviestu, grietine arba sojų padažu.