1.1.maltos mėsos
2. svogūno 2galvu
3.majonezo "Sostines"
4.sūrio
5.įvairiausių prieskoniu
6.česnako PARUOŠIMAS: i malta mėsą pridedame įvairiausių prieskoniu(maltai mėsai, kiaulienai ir smulkinta česnaką 3skilteles,bei žiupsnelį druskos) ir viska gerai išminkome.tada susipjaustome kuo smulkiau svogūnus. Į orkaites keptuve dedame malta mėsą, ja išklojame visa keptuve, tada ant viso turinio tepame majonezu, po to ant majonezo užbarstome smulkintu svogūnu, ir vėl tepame ant svogūnų malta mėsą. po to vėl majonezo ir vėl apibarstome svogūnais ir tada ant svogūnu tepame majonezo, ir dedame i orkaite kepti apie 30-40min.kol kepa susitarkuojame suri,baigiantis kepti visa ji apibarstome sūriu ir tegu pakepa dar kokias 5min kol išsilydo suris, patiekti su bulvėmis arba bulvių koše. SKANAUS!!!
2.
Į puodą įpilama vandens sudedama kopūstas pjaustytas, morkos, bulves, žirniai{geriausia saldyti] svogūno truputėlis ir vegetos druskytės, vanduo daržoves turi tik apsemti, nes suminkštejus daržovėms įpilama pieno viskas užverdama ir skanaus. GALIMA DAR PASKANINTI SVIESTU IR PIENIŠKOMIS DEŠRELĖMIS. TADA LABAI SKANU.
3.
-Bulves
-morkos
-svogūnai
-grybai
Viska supjaustau ir sudedu į viena puodą ir taip verdu, įdedu druskos pagal skoni. Kai viskas išverda nukosiu ir pateikiu su grietine, arba prie jų iškepu vištienos kepsniukų. Labai skanu.
4.
Šlaunelės sumarinuojamos- vištiemos prieskoniai, vegeta, majonezas, česnakas, truputis kmynu ir citrinos.
bulves nuskustos perpjautos pusiau -apibarstomos vegeta. paliekame viska pamarinuoti.
po to viskas sudedama i skarda, baigent kepti sudedami obuoliai perpjauti į 4 dalis.dar truputi pakepama ir skanaus.