Penktadienis, 2024-04-19, 9:22 AM
Welcome Svečias
Pagrindinis | Registracija | Prisijungti
''Kartą užsukęs, negali sustot...''









  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: jurgutex  
Forumas » ŠVIETIMO ĮSTAIGOS » Darželiai » Vaikų priėmimas į lopšelius-darželius (Informacija ir diskusijos)
Vaikų priėmimas į lopšelius-darželius
jurgutexData: Antradienis, 2010-08-03, 7:00 PM | Žinutė # 1








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo ištikimieji
Žinutės: 1590
Apdovanojimai: 21
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą
Priėmimo į darželį tvarka

Kauno miesto taryba 2009 m. gegužės 1 d. posėdyje priėmė sprendimą, kuriuo vadovaujantis vaikų priėmimas į ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupes vyks centralizuotai nuo 2010 m. birželio 1 d.

Tarybos sprendimą galite rasti žemiau pateiktoje nuorodoje: (2009 m. gegužės 01 d. T-269 „Dėl Kauno miesto savivaldybės tarybos 2008 m. birželio 27 d. sprendimo Nr. T-331 „Dėl centralizuoto vaikų priėmimoį Kauno miesto savivaldybės įsteigtų biudžetinių švietimo įstaigų ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupes tvarkos" pakeitimo)
Tėvai (globėjai) prašymus priimti vaikus galės pateikti pasirinktos švietimo įstaigos darbuotojui, atsakingam už vaikų priėmimo į grupes duomenų tvarkymą arba Kauno miesto savivaldybės administracijos Švietimo ir kultūros departamento Švietimo ir ugdymo skyriaus specialistui, atsakingam už centralizuotą vaikų priėmimo į grupes domenų tvarkymą. Švietimo ir ugdymo skyriuje atsakingas asmuo yra vyr. specialistė Edita Mikelionienė, tel. 42 29 66 (21 kab.).
Metų bėgyje tėvai (globėjai) prašymus galės pildyti ir elektroniniu būdu.

Prašyme nurodoma:

Vaiko vardas, pavardė, asmens kodas, gyvenamoji vieta;
Pageidaujama lankyti švietimo įstaiga (nurodyti ne daugiau kaip dvi alternatyvas);
Pageidaujama vaiko priėmimo į grupes data, kitos pageidaujamos paslaugos;
Duomenys apie pirmenybę priimant vaiką į švietimo įstaigą;

Pirmenybė teikiama:
1. vaikams, kuriems nustatytas neįgalumas ar žymūs vystymosi sutrikimai (sutrikęs intelektas, autizmas, aklumas ar silpnaregystė iki 0,3, kurtumas ar neprigirdimumas 41 dB, cerebrinis paralyžius ar kitas labai žymus judesio ir padėties sutrikimas) (pateikiama Pedagoginės psichologinės tarnybos rekomendacija ar gydytojų konsultacinės komisijos išvada);
2. vaikams, pasiūlytiems Kauno miesto savivaldybės administracijos Vaiko teisių apsaugos skyriaus;
3. vaikams iš šeimų, priskiriamų socialiai remtinų šeimų grupei;
4. vaikams iš šeimų, auginančių tris ir daugiau vaikų;
5. vaikams, kurių brolis ar sesuo lanko tą pačią švietimo įstaigą;
6. priešmokyklinio amžiaus (5-6 metų) vaikams;

Duomenys apie tėvus (globėjus); (vieno iš tėvų (globėjų) vardas, pavardė; gyvenamosios vietos adresas; telefonai, elektroninis paštas);
Prie prašymo pridedami dokumentai ir/ar jų kopijos (arba atsiunčiama jų skaitmeninė versija, jeigu prašymas pildomas elektroniniu būdu), patvirtinantys šeimos sudėtį, jos socialinę padėtį ir kitas aplinkybes, kuriais vadovaujantis gali būti teikiama pirmenybė Tarybos sprendime nurodytais atvejais.

Prašymas neregistruojamas, jeigu jame pateikti neteisingi duomenys arba pateikti ne visi duomenys.

Internetinis adresas, kuriuo pasinaudojus bus galima rasti informaciją apie laisvas vietas Kauno miesto ikimokyklinėse ugdymo įstaigose, informaciją tėvams, statistinę informaciją bei informaciją apie įstaigas: http://darzeliai.kaunas.lt.


Švietimo ir ugdymo skyriuje už centralizuotą vaikų priėmimą į ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupes atsakingas asmuo vyr. specialistė Edita Mikelionienė tel. 42 29 66 (21 kab.).


Pagalba naujokams ir ne tik čia
Forumo taisyklės ir ne tik čia

Atsijungęs
jurgutexData: Antradienis, 2010-08-03, 7:01 PM | Žinutė # 2








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo ištikimieji
Žinutės: 1590
Apdovanojimai: 21
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą
Ką manote apie tokį priėmimą?


Pagalba naujokams ir ne tik čia
Forumo taisyklės ir ne tik čia

Atsijungęs
jurgutexData: Antradienis, 2010-08-03, 7:03 PM | Žinutė # 3








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo ištikimieji
Žinutės: 1590
Apdovanojimai: 21
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą
Čia panašiai gaunasi kaip stojimas į universitetą, turi nurodyti pirminį pasirinkimą ir antrinį. Ir negalima rinktis daugiau nei dviejų darželių. O jei nepriims nei į vieną, ką tada daryti? 10 Mano nuomone pliusas tas, kad gal sumažės korupcija. Gal...

Pagalba naujokams ir ne tik čia
Forumo taisyklės ir ne tik čia

Atsijungęs
RomeniukasData: Ketvirtadienis, 2010-08-05, 10:19 PM | Žinutė # 4








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:panevezys
Forumo mylimieji
Žinutės: 19290
Apdovanojimai: 23
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą
Pašalintos kliūtys steigti naujus vaikų darželius

Švietimo ir mokslo ministerijos Ikimokyklinio ir pradinio ugdymo skyriaus vedėja Gražina Šeibokienė atkreipia dėmesį, kad iki šiol vaikų auklėjimo grupes galėjo kurti tik įstaigos, kurių pagrindinė veikla buvo apibrėžiama kaip ikimokyklinis ugdymas. Dabar tokia teisė bus suteikiama toms įstaigoms, kurios gebės sudaryti sąlygas saugiai ir ugdymo požiūriu prasmingai veiklai.

„Naujame higienos reikalavimų reglamente atsisakoma tik moraliai pasenusių normų. Tačiau išlieka esminiai reikalavimai, kad vaikas būtų ugdomas emociškai ir fiziškai saugioje, švarioje, jaukioje ir estetiškai turtingoje aplinkoje“, – sako G. Šeibokienė.

Tikimasi, kad naujos galimybės paskatins ikimokyklinio ugdymo įstaigų plėtrą. Šiuo metu tokių įstaigų paklausa yra labai didelė – savivaldybių vaikų darželiai ir lopšeliai nebegali priimti visų pageidaujančiųjų. „2009 metais Vilniuje nepatenkinti daugiau net 11 tūkstančių gyventojų prašymai priimti jų vaikus į darželius,“ – pažymi G.Šeibokienė.

Palankesnes sąlygas steigtis turės ir nevalstybiniai vaikų darželiai. Iki šiol dauguma ikimokyklinio ugdymo programų teikėjų, nepajėgdami įveikti griežtų reikalavimų, registruodavosi kaip įstaigos, teikiančios socialines paslaugas, nes gauti leidimą – higienos pasą buvo sudėtinga. Dabar jos galės pereiti į švietimo paslaugų teikėjų registrą. Šį procesą dar labiau turėtų paskatinti ikimokyklinuko krepšelis, kurį planuojama įvesti nuo 2011 metų sausio.

Naujajame dokumente nurodyti reikalavimai patalpoms ir įrangai, kuri būtina ugdant kūdikius iki vienerių metų. Manoma, kad tokios grupės gali atsirasti dar iki 2011 metų, nes poreikis yra nemažas.

Pasak G.Šeibokienės, naujame higienos normų dokumente atsisakyta daugelio nepagrįstų reikalavimų, kurie trukdė vaikų ugdymą organizuoti vadovaujantis pažangia pedagogika. Pavyzdžiui, nebelieka reikalavimo izoliuoti atskiras auklėtinių grupes ir jiems skirtas patalpas, kad vaikai turėtų didesnes erdves judėti, mokytųsi bendrauti. Atsisakyta ir tokio draudimo, kaip auginti gėles ant palangių ar padėti ten daiktus.

Taip pat atsisakyta ir reikalavimų, trukdančių pritaikyti trumpesnės dienos ugdymo programas, pavyzdžiui, būtinai organizuoti vaikų maitinimą, sudaryti sąlygas popietiniam miegui, kai įstaiga priims vaikus tik 4 valandoms per dieną. Vilniaus pedagoginio universiteto ir Klaipėdos universiteto mokslininkai atliko tyrimus, kurie parodė, jog tėvai pageidauja įvairios trukmės ir lankstesnių, įvairesnių ikimokyklinio ugdymo formų.

Šios higienos normos taip pat praplės galimybes skleistis švietimo, kultūrinei ir socialinei veiklai regionuose. Šiuo metu vykdomas ES ir savivaldybių lėšomis remiamas projektas steigti universalius daugiafunkcinius centrus kaimo vietovėse.
Vadovaujantis naujomis higienos normomis, bus galima modernizuoti ir pritaikyti ikimokykliniam ar priešmokykliniam ugdymui nebenaudojamų mokyklų, ambulatorijų, bibliotekų, kultūros namų pastatus arba daugiafunkciniame centre įsteigti ikimokyklinę ar priešmokyklinę grupę.

Naujose higienos normose taip pat nustatyti specialūs reikalavimai, būtini ugdant specialiųjų poreikių turinčius vaikus. Nurodyta, kaip pritaikyti aplinką ir sąlygas, pavyzdžiui, akliesiems ir kurtiesiems reikia specialios įrangos, daugiau erdvės judėti.

Kiekvienoje savivaldybėje esantys teritoriniai visuomenės sveikatos centrai prižiūrės, ar įvairių steigėjų įkurti vaikų darželiai atitinka sveikatos saugos reikalavimus. Ugdymo priežiūrą vykdys tos teritorijos, kur įsisteigusi įstaiga, savivaldybės administracijos švietimo padalinys.


Pagalba naujokams ir ne tik čia

Atsijungęs
Forumas » ŠVIETIMO ĮSTAIGOS » Darželiai » Vaikų priėmimas į lopšelius-darželius (Informacija ir diskusijos)
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:



Kartą užsukęs negali sustoti© 2024