Tuno salotos I variantas
Pekino kopūstas,
šviežias pomidoras,
šviežias agurkas,
žalios alyvuogės,
tunas savo sultyse,
alyvuogių aliejus,
citrinos sulčių (jei norisi),
druska,
grūsti juodieji pipirai.
Daržoves supjaustyt nelabai smulkiai, alyvuogių visai nesmulkint, viską pabarstyt truputėliu druskos, pipirų, užpilti aliejaus, galima ir truputėlį citrinos sulčių, sumaišyti, sumesti tuno gabalėlius, atsargiai sumaišyti.
II variantas
Salotų sauja,
Svogūnlaiškių sauja,
pora pomidorų,
“Gojaus” (arba “Džiugo”) sūrio tarkuoto gera sauja,
pora kietai virtų kiaušinių,
indelis nesmulkinto tuno savo sultyse,
majonezo,
alyvuogių aliejaus,
citrinos sulčių,
pipirų,
druskos,
cukraus.
Salotas suplėšom/supjaustom, susmulkinam pomidorą, svogūnus. Visa tai plius sūrį sumaišyti su tokiu padažu – truputėlyje citrinos sulčių ištirpinti druskos, cukraus, įberti pipirų, įpilti vos vos aliejaus, išmaišyti, įdėti šaukštą majonezo. Padažo – labai nedaug, ne kad plauktų.
Dėti šitą visą grožį ant plokščios lėkštės. Kraštuose (arba vienam krašte, na, kad gražiai atrodytų) sudėliojam ketvirčiais supjaustytus kiaušinius, į tarpus pamėtom tuno gabalėlių. Papuošti galima – krapiukais kokiais.