Sočios silkių ir mėsos salotos 200g silkių
120g minkštos jautienos
120g marinuotų burokėlių
120g bulvių
80g raugintų agurkų
80g svogūnų
80g grietinėlės
2 kiaušiniai
40g obuolių
cukraus,riebalų,žalumynų,prieskonių,druskos
Silkes išmirkyti arbatoje arba piene,nulupkite ir išėmę kaulus supjaustykite mažais gabalėliais.Bulves išvirkite su lupenomis ir dar karštas nulupkite.Jautieną pjaustykite mažais gabalėliais,sūdykite,barstykite cukrumi,prieskoniais ir kepkite įkaitintoje keptuvėje maždaug 10 minučių nuolat maišydami.Tada įdėkite riebalų ir kepkite dar 8 minutes.Šaltas bulves,marinuotus burokėlius,raugintus agurkus,svogūnus ir obuolius pjaustykite kūbeliais,maišykite su mėsos ir silkių gabaliukais,užpilkite burokėlių marinatu ir barstykite prieskoniais.Salotas gerai išmaišykite,kraukite į salotinę,užpilkite plakta grietinėle ir puoškite virto kiaušinio gabalėliais bei žalumynais.
SKANAUS!