Ketvirtadienis, 2024-03-28, 4:45 PM
Welcome Svečias
Pagrindinis | Registracija | Prisijungti
''Kartą užsukęs, negali sustot...''









  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: linuciuxxxx  
Forumas » VIRTUVĖS PASLAPTYS » Saldumynai-Kokteiliai-Desertai » Bandelės (receptai)
Bandelės
Ausra28Data: Sekmadienis, 2009-02-01, 7:01 PM | Žinutė # 1








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Pasidalinkime bandelių receptais.

Ausra28Data: Sekmadienis, 2009-02-01, 7:02 PM | Žinutė # 2








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





BANDELĖS SU OBUOLIAIS

Tešlai

1 pakelis sausų mielių (7 g)
100 g cukraus
1 a. š. druskos
3 kiaušiniai
200 ml pieno
60 g sviesto
3 v. š. aliejaus ~ 500 – 600 g miltų, kad tešla būtų minkšta, bet neliptų prie rankų

Įdarui

5 dideli obuoliai
50 g sviesto
100 g cukraus
½ a. š. cinamono

Obuolius nulupti ir supjaustyti nedideliais kubeliais. Įkaitintoje keptuvėje ištirpinti sviestą, suberti cukrų, obuolius, cinamoną ir troškinti, kol išgaruos susidariusios sultys. Ataušinti.

Pieną sumaišyti su mielėmis ir cukrumi. Miltus sumaišyti su druska. Į vidurį supilti pieno mišinį, įmušti kiaušinius, sudėti minkštą sviestą ir aliejų. Minkyti 5 – 10 min., kol tešla taps lygi ir elastinga. Išminkytą tešlą dėti į aliejumi pateptą dubenį, uždengti ir šiltai kildinti, kol padvigubės. Pakilusią tešlą padalinti į keturias dalis. Iš kiekvienos dalies iškočioti nelabai storą apskritimą ir jį supjaustyti į 8 dalis. Ant kiekvieno trikampio dėti šiek tiek įdaro, susukti kaip ragelį ir šiek tiek prispausti šonus, kad neišbėgtų įdaras.
Kepti iki 200º C įkaitintoje orkaitėje, kol bandelės gražiai parus, apie 15 min. Praaušusias bandeles pabarstyti cukraus pudra.

Ausra28Data: Sekmadienis, 2009-02-01, 7:06 PM | Žinutė # 3








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





MIELINĖS BANDELĖS 1

Tešlai : 80-100g mielių
7 valgomieji šaukštai cukraus
0,875l pieno
1750g miltu
10 valgomųjų šaukštų aliejaus

Mieles riekia su cukrumi, tada įpilti pašildyta pieną, maišant sudėti persijotus miltus ir aliejų. Pastatyti šiltai, kad pakiltų.

Įdarai gali buti įvairūs.
200g permaltų aguonų, 100g cukraus, 100 ištirpinto sviesto. Šį įdarą sumaišome tik jau iškočiojusios tešla, ištepame įdaru, suvyniojame, supjaustome ir i orkaitę.

Galima iškočiotą lakšta pabarstyti cinamonu su cukrumi.
Galima įv, džiovintų vaisių dėti.

MIELINĖS BANDELĖS 2

Tešlai: 30 g mielių (ne sausos, tos kur kubeliais buna)
50 g cukraus
¼ l drungno pieno
500 g miltų
2 kiaušiniai
žiupsnelis druskos
100 g tirpinto sviesto

1. Piene ištirpinti cukrų ir mieles. Suberti persijotus miltus ir druską, įmušti kiaušinius, įdėti 3 šaukštus sviesto. Užminkyti tešlą ir palikti, kol dvigubai pakils.
2. Tešlą dar kartą išminkyti, padaryti bandeles, aptepti tirpintu sviestu. Sudėti į kepimo indą vieną šalia kitos, pridengti ir palikti, kad dar pakiltų.
3. Kepti 220C orkaitėje apie 30 minučių. Iškepusiais apibarstyti cukraus pudra

Ausra28Data: Sekmadienis, 2009-02-01, 7:08 PM | Žinutė # 4








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





BANDELĖS BRIOŠ

Teslai:

275 g miltų
30 g cukraus pudros
60 g sviesto
1 pakelis 7 g sausų mielių
2 kiaušiniai, išplakti
3 šaukštai šilto pieno
saulėgrąžų aliejus patepimui
išplaktas kiaušinis bandelių aptepimui
12 formelių

1. Persijokite miltus. Juos sutrinkite su sviestu iki trupinių. Tada sudėkite mieles, kiaušinius ir pieną, padarykite minkštą tešlą.
2. Išminkykite tešlą, kad būtų elastinga ir vientisa. Padėkite šiltai, kad pakiltų (1-1½ val.)
3. Vėl išminkykite tešlą (2-3 min.), patepkite aliejumi formeles. Padarykite 12 briošų (daroma taip: suformuojamas tešlos rutulys, jame padarom duobutę su pirštu ir į tą duobutę įdedam mažą rutuliuką tešlos). Sudedam briošus į formeles ir paliekam 20 min., kad dar pakiltų.
4. Patepam briošus išplaktu kiaušiniu ir kepame įkaitintoje orkaitėje 200 C apie 10-12 min., kol paruduos.

Ausra28Data: Sekmadienis, 2009-02-01, 7:11 PM | Žinutė # 5








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





BANDELĖS SU OBUOLIAIS 2

Tešlai:

250 g miltų
20 g mielių
125 ml pieno
50 g tirpinto sviesto
2 šaukštai cukraus
žiūpsnelis druskos
4–5 obuoliai
4–5 šaukštai persikų ar kitokio džemo

Mieles supilti į indą, suberti druską, miltus, 60 ml šilto pieno sumaišyti su cukrumi ir mielėmis, pastatyti šiltai ir laikyti apie 20 minučių, kol mielės pradės veikti. Mielėms pakilus, supilti sviestą į pašildytą pieną ir gerai suminkyti tešlą. Tešlą uždengti ir palikti šiltoje vietoje apie 30 minučių. Paskui tešlą iškočioti, išspausti maždaug 10–12 cm. skersmens apskritimus. Kiekvieną apskritimą apdėti skiltelėmis supjaustytais obuoliais ir aptepti džemu. Bandeles sudėti į miltais pabarstytą skardą ir laukti, kol per 20 minučių jos pakils. Kepti apie 15 minučių, kol bandelės taps gražiai rusvos.

Ausra28Data: Sekmadienis, 2009-02-01, 7:14 PM | Žinutė # 6








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





BANDELĖS ROŽELĖS

Tešlai:

200 g sviesto
2 kiaušinio tryniai
2 saldūs sūreliai
miltai

Tešlą suminkyti iš ištirpinto margarino, trynių, saldžių sūrelių, miltų (tiek kiek reikia nekietai tešlai) ir 2 val padėti į šaldytuvą, galima ir per visą naktį. Tešlą padalinti į dvi dalis, iškočioti kvadratus, juos ištepti plaktais baltymais (2 baltymai, stiklinė cukraus), suvynioti ir supjaustyti. Kepti vidutinio karštumo orkaitėje.

katulapeData: Ketvirtadienis, 2009-02-12, 6:29 PM | Žinutė # 7








[ (LT) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:pajūris
Laukiamas dalyvis
Žinutės: 266
Apdovanojimai: 0
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
PAPRASTOS BANDELĖS

Tešlai:

4 stiklinės miltų
4 valg. šaukštai miltinio cukraus
100 ml tirpinto sviesto
1 stiklinė pieno
2 kiaušiniai
2 tryniai
30 g mielių
truputis druskos
citrinos žievelės
kiaušinio bandelėm aptepti

Mieles išmaišyti su 2 šaukštais miltų ir šaukštu cukraus, užpilam truputi šilto pieno ir palaikom, kad įrūgtų. Kiaušinių trynius ir kiaušinius ištrinam su cukrum, supilam mieles, įberiam druskos, tarkuotos citrinos žievelės. Į masę supilam likusi pieną, miltus ir minkom. Paskum pilam sviestą ir kildinam tešlą.
Daryti apvalias bandeles, dėti į riebalais išteptą skardą ir vėl pakildinti. Tada aptepti kiaušiniu ir kepti.

Atsijungęs
ledelisData: Šeštadienis, 2009-08-15, 8:02 PM | Žinutė # 8








[ (IS) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:Islandija
Laukiamas dalyvis
Žinutės: 176
Apdovanojimai: 2
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
bandeles ,,Caterpilar,,

Tesla:

200 ml pieno,
2 v.s.cukraus,
1 v.s.sausu mieliu(sunaudojau pakeli 7g)
1 a.s. druskos,
20 g aliejaus,
300 g miltu,
Pienisku desreliu,kiausinis,parmezano surio,kecupo,krapu.

100ml pieno pasildome,sudedame mieles ir 1v.,s.cukraus,ismaisome ir leidziame suputoti.
Persijojame miltus,sudedame likusi cukru,druska,alieju,supilame likusi pasildyta piena,suputojusias miels ir isminkome minksta tesla.Leidziame pakilti.

Imame teslos gabaliuka(pasidarome 10 mazu teslos rutuliuku) iskociojame ir ivyniojame desrele.Desrele ipjauname 8 kartus,iki galo neperpjauname,tik iki teslos.Tada pirma gabaliuka lenkiame i kaire puse,antra i desine ir taip lankstome visus gabaliukus.Leidziame pakilti 15min.Tada aptepame plaktu kiausiniu,trupuciu kecupo,pabarstome parmezano suriu,krapais ir kepame 220C ikaitintoje orkaiteje 20min,ziureti pagal orkaite,as kepiau 200C 15min,kol graziai pageltonuos.
Skanaus!

receptukas is supermama.lt



Atsijungęs
Forumas » VIRTUVĖS PASLAPTYS » Saldumynai-Kokteiliai-Desertai » Bandelės (receptai)
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:



Kartą užsukęs negali sustoti© 2024