Pyragai, keksai
|
|
Ausra28 | Data: Sekmadienis, 2009-02-01, 8:05 PM | Žinutė # 16 |
[ ( LT) ]
Grupė: Removed
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| TINGINYS Ingredientai: 4 pokeliai (1 pokelis 180-200gr) paprastų sausainių, tešlainių 1 dėžutė kondensuoto pieno 1 pokelis sviesto 4 šaukštai kakavos nesaldžių miltelių Gaminimas: 1 pokelį sausainių sumalti mėsmale į trupinius, o kitus 3 pokelius sulaužyti rankomis gabaliukais. Ištirpinti ant viryklės sviestą. Į ištirpintą, bet nekarštą sviestą supilti kondensuotą pieną, sudėti kakavą ir gerai išmaišyti. Į masę supilti sausainių trupinius. Vėl viską išsukti ir masę supilti į sausainių gabaliukus. Viską išmaišyti - kol gabaliukai pasiskirsto tolygiai.Tada susukti į celofaną, padaryti vyniotinį, ir - į šaldytuvą.
|
|
| |
Ausra28 | Data: Sekmadienis, 2009-02-01, 8:07 PM | Žinutė # 17 |
[ ( LT) ]
Grupė: Removed
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| OBUOLIŲ PYRAGAS SU MANŲ KRUOPOMIS Ingredientai: 300g miltų 300g manų kruopų 150g cukraus 0,5 šaukštelio kepimo miltelių 8-9 obuoliai cinamono 100-150 g sviesto Gaminimas: Miltus, manų kruopas, cukrų ir kepimo miltelius sumaišyti. Obuolius sutarkuoti ir apbarstyti cinamonu. Sviestu storai istepti formos dugną. Sluoksniuoti pyragą: masė – obuoliai – masė – obuoliai – masė. Ant viršaus užpjaustyti sviesto. Kepti orkaitėje apie 50 min.
|
|
| |
Ausra28 | Data: Sekmadienis, 2009-02-01, 8:09 PM | Žinutė # 18 |
[ ( LT) ]
Grupė: Removed
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| VARŠKĖS PYRAGAS SU OBUOLIAIS Ingredientai: Tešlai: 200g grietinėlės 100g cukraus 3 kiaušiniai 1š cinamono 350g miltų 2 arbatiniai š. kepimo miltelių Varškės masei: 500g varškės 3-4 kiaušiniai 2/3 indelio kondensuoto pieno 6-7 obuoliai 1/2 indelio kondensuoto pieno migdolų plokštelių Gaminimas: Grietinėlę sumaišyti su cukrumi ir kiaušiniais. Po truputį įmaišyti su kepimo milteliais ir cinamonu sumaišytus miltus. Tešlą supilti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 15 min. Varškę sumalti ir sumaišyti su kiaušiniais bei kond.pienu. Supilti ant pyrago pagrindo. Obuolius supjaustyti skiltelėmis ir sudėlioti ant varškės. Kepti toliau. Baigiant kepti viršų sulaistyti likusiu kondensuotu pienu ir pabarstyti migdolų plokštelėmis. Praviroje orkaitėje pyragą paliekti dar 10 min.
|
|
| |
Ausra28 | Data: Sekmadienis, 2009-02-01, 8:20 PM | Žinutė # 19 |
[ ( LT) ]
Grupė: Removed
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| GREITPYRAGIS - BISKVITAS Ingredientai: 3 kiaušiniai 200 gr. grietinės Miltų 2 stiklinės cukraus 1 šaukštelis sodos Vanilinio cukraus Gaminimas: Trynius atskiriame nuo baltymų, ir ištriname su cukrumi (cukraus dedame šiaip pagal skonį, kas mėgsta saldžiau, kas ne). tuomet sudedame grietinę, nugesintą sodą, viską gerai išmaišome. Dedame miltus ir maišome plakikliu. Tešla turi būti tirštoka. Tuomet išplakame atskirame dubenėlyje kiaušinio baltymus iki putu ir supilame į tešlą. Viską dar kartą gerai išmaišome. Supilame į kepimo formą. Į įkaitintą, bet ne per karštą orkaitę (iki 220 laipsnių) dedame kepimo formą ir kepame kažkur 45 minutes, bet laikas čia ne rodiklis, tiesiog reikia pažiūrėti, kai apskrunda, paruduoja viršus, tada jau ir bus iškepęs. Taip pat aš visada tikrinu kišdama į pyragą dėgtuką, jei jį ištraukiame švarų, neapsivėlusį tešla, vadinasi, galima traukti iš orkaitės sypsena galima valgyti kaip keksą, arba pjauti į kelias dalis ir pertepti. (receptukas perkeltas iš kitos temelės, jį parašė euredike, ačiū jai)
|
|
| |
Ausra28 | Data: Sekmadienis, 2009-02-01, 8:46 PM | Žinutė # 20 |
[ ( LT) ]
Grupė: Removed
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Trupininis pyragas Ingredientai: 3 kiaušiniai 200 g grietines 200 g margarino miltu (tiek, kad tešla butu kieta) 2 indeliai kondensuoto saldaus pieno Gaminimas: Iš kiaušiniu, grietines, margarino ir miltu užminkyti kieta tešla. Kepimo skarda ištepti riebalais ir plonu sluoksniu stambia trintuve sutarkuoti tešla (tešlos drožles neturetu sulipti). Kepti karštoje orkaiteje, kol gražiai pagels. Pieno skardineles užpilti vandeniu ir 2 val. virti. Tada ataušinti ir išmaišyti su iškeptais trupiniais. Sudeti mase i forma, gerai suspausti, kad neliktu skyliu ir palaikyti šaldytuve (receptukas perkeltas iš kitos temelės, jį parašė Kipsiuke, ačiū jai)
|
|
| |
Ausra28 | Data: Antradienis, 2009-02-03, 12:34 PM | Žinutė # 21 |
[ ( LT) ]
Grupė: Removed
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Aguonų ir razinų pyragas Ingredientai: Kvietiniai miltai, 500 gramų Kiaušiniai, 2 vienetai Mielės, 20 gramų Razinos, 50 gramų Aguonos, 1 stiklinė Cukrus, 120 gramų Vanilinis cukrus, 1 šaukštelis Gaminimas: Pamirkykite aguonas vandenyje (į stiklinę aguonų pripilkite vandens ir sumaišykite su 3 šaukšteliais cukraus). Pamirkykite vandenyje razinas. Paruoškite tešlą: Miltus, ištirpintas mieles, vanilinį cukrų, cukrų, mirkytas razinas, truputį aguonų, plaktą kiaušinį, šiek tiek vandens ar pieno išmaišykite taip kad gautūsi nelipi tešla. Tešlą iškočiokite iki plono paviršiaus. Tešlos gale dėkite aguonas, tada pasukite tešlą ir vėl dėkite aguonas taip pyragą susukdami kaip vyniotinį. Paruoštą pyragą dėkite į kepimo formą ir palaikykite šiltoje orkaitėje kad iškiltų. Po to kepkite kol gražiai paruduos.
|
|
| |
vingiliauskiene | Data: Trečiadienis, 2009-02-18, 1:56 PM | Žinutė # 22 |
[ ( LT) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:Šiauliai
Laukiamas dalyvis
Žinutės: 58
Apdovanojimai: 0
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| PYRAGAS SU KRIAUŠĖMIS Tešlai 250g miltų 50g cukraus 1 kiaušinis 150g sviesto 1 a. š. kepimo miltelių Įdarui 4 kriaušės 1 stiklinė riešutų (bet kokių,bet žinokit su anakardžiais gaunas.. nu tiesiog pasaka.) 1 indelis kondensuoto pieno Truputis cinamono (aš nededu,nes nesu didelė megėja.Asmeniškai man cinamonas su obuoliais tinka.) EIGA Suberiame miltus ir cukrų, bei šaukštelį kepimo miltelių.Sviestą vis pavoliodamos į miltus sutarkuojame su tarka. Tada į tešlą įmušame kiaušinį ir ją išminkę dedame į šaldytuvą. Tuo tarpu supjaustome kriaušes ir susmulkiname riešutus.Iškočiojame tešlą ir dedame į skardą (geriausiai ka būtų gan didelė forma,kad perkeptų).Padarykite kraštelius iš tešlos! Sudedame kriaušes,tada riešutus.Viską užpilame kondensuotu pienu. Įkaitiname orkaitę iki 170-180 laipsnių ir dedame pyragą.KEpame kol viskas pilnai perkeps.
|
Atsijungęs |
| |
vingiliauskiene | Data: Trečiadienis, 2009-02-18, 1:57 PM | Žinutė # 23 |
[ ( LT) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:Šiauliai
Laukiamas dalyvis
Žinutės: 58
Apdovanojimai: 0
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| VARŠKINIS TINGINYS 400 g sausainių 400 g varškės 200 g sviesto 150 g cukraus 0,5 st. abrikosų (džiovintų vaisių) 2-3 v. š. razinų vanilinio cukraus Razinas ir abrikosus nupilti verdančiu vandeniu ir palaikyti 5 minutes. Nusausinti, abrikosus supjaustyti nedideliais gabaliukais. Varškę pertrinti per sietelį. Sausainius sulaužyti į nedidelius gabaliukus. Kambario temperatūros sviestą išplakti su cukrumi ir vanilinius cukrumi iki purumo. Dalimis sudėti varškę, nuolat plakant. Į varškės masę įmaišyti abrikosus ir razinas. Suberti sausainius ir gerai išmaišyti. Masę 1 val. palaikyti kambario temperatūroje. Tada sukrėsti į plėvelę ir suformuoti vyniotinį. Arba sudėti į formą, išklotą plėvele, ir suspausti. Laikyti šaldytuve, kol pilnai sustings. Pyliau vanilės esencijos vietoj vanilinio cukraus, varškę naudojau kreminę.
|
Atsijungęs |
| |
vingiliauskiene | Data: Trečiadienis, 2009-02-18, 1:58 PM | Žinutė # 24 |
[ ( LT) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:Šiauliai
Laukiamas dalyvis
Žinutės: 58
Apdovanojimai: 0
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Biskvitinis obuolių pyragas 125 g miltų 1 a. š. kepimo miltelių 100 g cukraus 2 kiaušiniai 50 g tirpinto sviesto 50 ml grietinės 50 ml riebios grietinėlės 3 obuoliai 1 v. š. vanilinio cukraus Miltus sumaišyti su kepimo milteliais. Įmaišyti cukrų, kiaušinius, sviestą, grietinę ir grietinėlę. Maišyti, kol masė taps vientisa. Obuolius nulupti ir supjaustyti plonomis riekelėmis. Kekso ar kvadratinę 20 x 20 cm kepimo formą patepti riebalais, supilti tešlą. Ant viršaus paskleisti obuolius, juos šiek tiek įspausti į tešlą. Kepti iki 180º C įkaitintoje orkaitėje 35 min. Iškepusį pyragą pabarstyti vaniliniu cukrumi ir ataušinti formoje.
|
Atsijungęs |
| |
Kipsiuke | Data: Šeštadienis, 2009-05-30, 1:38 PM | Žinutė # 25 |
[ ( LT) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:vilnius
Forumo mylimieji
Žinutės: 4038
Apdovanojimai: 9
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| BANANU PUDINGAS 5 saukstai grietynes 5 saukstai cukraus 2 kiausinei 4 bananai sauksto citrinu sulciu stikline maltu dziuveseliu 2 stiklines ananasu sulciu kiausyniu trynius isplakti su cukrumi ir sviestu. bananus sutrinti, supilti citrinu sultys i kiasyniu mase.maisant supilti ananasu sultys, suberti dziuveselius. imaisyti standziai pkaltus kiausinius. gauta mase sudeti i apvalia nepridengiancia sviestu istepta skarda ir 30-40 minuciu pasaut i orkaite
|
Atsijungęs |
| |
linuciuxxxx | Data: Pirmadienis, 2009-06-29, 8:57 PM | Žinutė # 26 |
[ ( LT) ]
Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| SLUOKSNIUOTOS TEŠLOS PYRAGĖLIAI SU OBUOLIENE 1 pakelis šaldytos sluoksniuotos tešlos 0,5l obuolienės 1 baltymas Iš tešlos iškočiojame 4 mm storio lakštą ir formuojame po lygiai didelių apskritimų,žiedų žvaigždučių.Apskritimus ir žvaigždutes subadome šakute.Apskritimų kraštus patepame plaktu baltymu,uždedame žiedus.Įvidų dedame po šaukštą obuolienės.Ant viršaus dedame žvaigždutes.Kepame 200-220*C temperatūros orkaitėje.
|
Atsijungęs |
| |
kuge | Data: Ketvirtadienis, 2009-07-16, 10:59 PM | Žinutė # 27 |
[ ( KR) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:Kupiškis
Forumo senbūviai
Žinutės: 582
Apdovanojimai: 7
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Taip vadinama "Bananų duona" 3-4 prinokę bananai ( aš perku kai būna nukainuoti - tiesiog jau pernokę) 2 kiaušiniai 150 ml cukraus 100 g lydyto sviesto 300 ml miltų ( galima vietoj dalies miltų dėti smulkintus riešutus, bet aš dažniausiai ant viršaus pribarstau riešutų) 1 a šaukštelis kepimo miltelių žiupsnelis druskos Bananus su bulvių grūstuvu sutrinu dubenelyje ( jei pernokę geriau susitrina). Sudedu visus kikusius prioduktus ir labai gerai išmaišau ( galima ir su mikseriu) Tada visą masę supilu į pailgą formą ( panašiai kaip seniau budavo forminė duona) Kepu api 60 min 170 - 180 laipsnių orkaitėje. Kai dažnai kepu - tai nespėja net atšalti - suvalgoma dar karšta. Bet karšta labai sunkiai pjaustosi ir man jaučiasi aitrumas nuo bananų. Na , ošalta - tai pasaka , prie kavytės ummmmmmmmmmm
|
Atsijungęs |
| |
linuciuxxxx | Data: Antradienis, 2009-12-29, 0:33 AM | Žinutė # 28 |
[ ( LT) ]
Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Perkėliau Alos Rafaelo is varskes Reikes: 200g. varskes, 200g. kokoso drozliu, 150g. cukraus I varske ideti cukraus ir gerai pertrinti,ideti kokoso drozliu, as gerai pertrinu sausainius ir dedu ta mase. Viska gerai ismaisyti ir darom is tos mases mazus rutuliukus. I vidu dedam riesuta. Tuos kamuoliukus apvaliuoti kokoso drozlese. Ir i saldytuva valandai.
|
Atsijungęs |
| |
dEdRA | Data: Antradienis, 2010-04-13, 8:04 PM | Žinutė # 29 |
[ ( LT) ]
Grupė: Patikimi
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 2761
Apdovanojimai: 47
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Plikyti pyragėliai "EKLERAI" Vienai porcijai, man išeina apie 30-40 pyragėlių, žiūrint kokio dydžio norėsit TEŠLAI: 200 ml. pieno 100 gr. sviesto druskytės tik keli grūdeliai, ( NEŽINAU KAM JI DEDAMA, BET KAI TIK TŲ KELIŲ GRŪDELIŲ NEĮDEDU, MAN NESIGAUNA) 200 gr. miltų 5-6 kiaušiniai KREMUI-ĮDARUI: 2 indeliai grietinės po 450 gr. 200 gr. cukraus ( arba pagal skonį) 40 gr.želatinos Pyragėlių gamyba: Rašau kaip aš darau Pieną su sviestu ir druskyte užvirinu ir tada sumažinu ugnį iki labai labai silpnos, maišant pilu miltus, reik gerai išmaišyti, kad neliktų miltų guziukų ir ant tos silpnos ugnelės tą tešlytę vis maišyti kokias kelias minutes. Tai yra plikyta tešla ir ji gaminama vandens vonelėse, bet aš nesitiurlinu Tada tą masę reik atvėsint vis ją pamaišant, aš laukiu kol ji pati atvės, bet vis pamaišau ir mušam po vieną kiaušinį ir gerai išmaišom, pradžioj maišosi sunkiai, bet reik stengtis kol pavirsta į vientisą masę ir tai 6 kartus, na kol visus kiaušinius sumušit. Viskas, tešla gatava, kaitinam orkaitę iki 180-200 laipsniukų į skardelę tiesiu kepimo folgą ir dedu su desesrtiniu šaukštu tą gatavą masę, kepu apie 30-40 min. Labai arti vienas kito nedėti, nes jie kažkiek pučiasi, žodžiu turi pakilti ir gautis beveik tuščiaviduriai. Kremas-įdaras: Sudedu grietinę cikrų ir išplaku o tada supilu išbrinkintą želatiną, palaukiu kol ta masė sustengsta ar gerai apstengsta imu švirkštą ir radus pyragėlyje skylutę per ją prileidžiu to įdaro, jei skylutė nerandam padarom pačios Dedam į šaldytuvą o paskui šiek tiek aptepu NUTELLA, PAŠILDAU INDELĮ VANDENĮ REZULTATAS ŠTAI TOKS SKANAUS
Būk tas, kas esi, bet leisk ir kitiems taip pat būti savimi. A. Mamontovas
|
Atsijungęs |
| |
virginijak | Data: Antradienis, 2011-03-29, 1:08 PM | Žinutė # 30 |
[ ( LT) ]
Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Alytus
Forumo mylimieji
Žinutės: 8213
Apdovanojimai: 63
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Jogurtinis pyragas su konservuotais ananasais ir razinomis 1 stiklinė jogurto 1 stiklinė cukraus 4 kiaušiniai 3 stiklinės miltų 1 a šaukštelis sodos konservuotų ananasų ar kitokių konservuotų vaisių, razinų Į jogutą įdėti sodą, cukrų, kiaušinio trynius, miltus, viską išmaišyti, įpilti kiaušinių baltymus išplaktus iki standžių putų , sudėti nuvarvintus konservuotus vaisius, razinas ir viską išmaišyti. Masę supilti į aliejumi išteptą karščiui atsparų indą, kepti 180 laipsnių orkaitėje kol gražiai apskrus. (kitą kartą darysių tik pusė visos masės ir dėsiu daug vaisių, nes masė labai iškyla). Skanaus
Pagalba naujokams ir ne tik čia Forumo taisyklės ir ne tik čia ] Visų darbelių atskiros detalės ir fonai paimti iš http://forum.materinstvo.ru/index.php?showforum=223 http://www.forum.fotowedding.ru/, http: / / lenagold.ru, http://photoshablon.ru/, http://allday.ru/, https://www.google.lt/imghp?hl=lt&tab=wi Nuoširdus ačiū Jų visų kūrėjams
|
Atsijungęs |
| |