Sluoksniuota vyšnių ir pieno želė 1 "Gerovės" vyšnių kompoto indelis (šitas geriausiai pagal skonį tinka)
Stikline virinto vandens
0,5 l pieno
1 didelis kiaušinis arba 2 maži
3 valgomi šaukštai cukraus (ragaut pagal skonį - kas mėgsta saldžiau galima ir daugiau)
2 Dr.Oetker želatinos pakeliai (galima ir kitą - kiekis 1l. skysčių)
Gaminimo eiga:
a) Vyšnių želė
1. Vyšnių kompota nusunkiame, kad liktu atskirai vyšnios - atskirai kompotas.
(atskirus bus lengviau sumaišyti su želatina)
2. Kompotą (be vyšnių) atskiesti vandeniu ir pakaitinti puode (neužvirti, nors nėr didelio skirtumo).
3. Į karšta kompotą įpilti pakelį želatinos ir maišyti (šiek tiek kaitinant), kol želatina ištirps.
4. Skystį su ištirpusia želatina sumaišyti su vyšniomis ir išpilstyti į indą/ indelius.
Vaikystėje turejome tokias neaukštas stiklinaites, tai mama visada ten sluoksniuodavo želė - labai gražiai atrodydavo. Galima supilti ir į vieną didelį indą.
Gaunasi tikrai nemažai - ~1l bendroje sumoje.
5. Statome į šaldytuvą ir ruošiame pieno želė.
Pieno želė
1. Išsukame kiaušinį su cukrumi.
2. Sumaišome su pienu.
3. Pieno ir kiaušinių mišinį kaitiname puode iki virimo. Neužvirti, nes gali kiaušinio baltymą sutraukti ir gausis atskiri gumuliukai. Šiaip skoniui nekenkia, bet vaizdelis nelabai koks
4. Į karštą pieno-kiaušinių mišinį įpilti pakelį želatinos ir maišyti (šiek tiek kaitinant), kol želatina ištirps.
5. Skystį su ištirpusia želatina atvėsinti.
6. Sustingus vyšnių kompoto želė sluoksniui, ant viršaus pilti pieno želė.
7. Statome į šaldytuvą ir sustingus valgome