Šeštadienis, 2024-11-30, 5:25 AM
Welcome Svečias
Pagrindinis | Registracija | Prisijungti
''Kartą užsukęs, negali sustot...''









  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: linuciuxxxx  
Žėlės ir sufle desertai
AtileData: Trečiadienis, 2009-12-02, 11:45 AM | Žinutė # 1








[ (LT) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Forumo mylimieji
Žinutės: 6166
Apdovanojimai: 41
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Forumo siela Už paaiškinimą, pagalbą Už nuoširdumą
Pasidalinkime želės desertais.

Atsijungęs
AtileData: Trečiadienis, 2009-12-02, 11:46 AM | Žinutė # 2








[ (LT) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Forumo mylimieji
Žinutės: 6166
Apdovanojimai: 41
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Forumo siela Už paaiškinimą, pagalbą Už nuoširdumą
Žele tortas su obuoliais ir konservuotais persikais

6 pakeliai vienos spalvos vaisiu žele
4 vidutinio dydžio obuoliai
1 indelis konservuotu persiku (450 g)
150 g biskvitu

Žele užpilame 3 litrais virinto vandens, pašildome, kol žele ištirps.
I forma, kurioje gaminsime torta, ipilame tiek žele, kad susidarytu 0,5 cm sluoksnis. Ji sustingdome.
Ant sustingusios žele išdeliojame plonai supjaustytus persikus ir obuolius, apšlakstome juos žele ir leidžiame sustingti.
Tada užpilame dar žele, kad ji apsemtu visus sudetus vaisius. Pabaigoje uždedame biskvito sluoksni, ji užpilame žele ir 5 val. torta laikome šaldytuve, kad gerai sustingtu.
Prieš patiekdami išverciame iš formos.

Atsijungęs
AtileData: Trečiadienis, 2009-12-02, 11:46 AM | Žinutė # 3








[ (LT) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Forumo mylimieji
Žinutės: 6166
Apdovanojimai: 41
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Forumo siela Už paaiškinimą, pagalbą Už nuoširdumą
Želė-grietinėlės dvisluoksnis skanėstas

1 pakelis želė (vyshniu ar bet koki kitoki, gereusia dr.Oetker)
200 g 35 % riebumo grietinėlės arba tiek pat 40 % grietinės (dvaro)
200 g kefyro
1 pakelis dr.Oetker želatinos
citrinos sultys
6 šaukštai cukraus
konservuoti vaisiai

Paruošti žele pagal nurodymus ant pakuotės ir palikti užstingti. Tuo tarpu ištirpdyti želatiną, grietinėlę su cukrumi išplakti iki standžios masės, įpilti šaukštą citrinos sulčių, kefyrą, želatiną ir gerai viską išmaišyti. Tada supilti ant užstingusios želė. Serviruoti su konservuotais persikais ar kitais vaisiais.

Atsijungęs
AtileData: Trečiadienis, 2009-12-02, 11:47 AM | Žinutė # 4








[ (LT) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Forumo mylimieji
Žinutės: 6166
Apdovanojimai: 41
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Forumo siela Už paaiškinimą, pagalbą Už nuoširdumą
Sluoksniuota vyšnių ir pieno želė

1 "Gerovės" vyšnių kompoto indelis (šitas geriausiai pagal skonį tinka)
Stikline virinto vandens
0,5 l pieno
1 didelis kiaušinis arba 2 maži
3 valgomi šaukštai cukraus (ragaut pagal skonį - kas mėgsta saldžiau galima ir daugiau)
2 Dr.Oetker želatinos pakeliai (galima ir kitą - kiekis 1l. skysčių)

Gaminimo eiga:

a) Vyšnių želė
1. Vyšnių kompota nusunkiame, kad liktu atskirai vyšnios - atskirai kompotas.
(atskirus bus lengviau sumaišyti su želatina)
2. Kompotą (be vyšnių) atskiesti vandeniu ir pakaitinti puode (neužvirti, nors nėr didelio skirtumo).
3. Į karšta kompotą įpilti pakelį želatinos ir maišyti (šiek tiek kaitinant), kol želatina ištirps.
4. Skystį su ištirpusia želatina sumaišyti su vyšniomis ir išpilstyti į indą/ indelius.
Vaikystėje turejome tokias neaukštas stiklinaites, tai mama visada ten sluoksniuodavo želė - labai gražiai atrodydavo. Galima supilti ir į vieną didelį indą.
Gaunasi tikrai nemažai - ~1l bendroje sumoje.
5. Statome į šaldytuvą ir ruošiame pieno želė.

Pieno želė
1. Išsukame kiaušinį su cukrumi.
2. Sumaišome su pienu.
3. Pieno ir kiaušinių mišinį kaitiname puode iki virimo. Neužvirti, nes gali kiaušinio baltymą sutraukti ir gausis atskiri gumuliukai. Šiaip skoniui nekenkia, bet vaizdelis nelabai koks
4. Į karštą pieno-kiaušinių mišinį įpilti pakelį želatinos ir maišyti (šiek tiek kaitinant), kol želatina ištirps.
5. Skystį su ištirpusia želatina atvėsinti.
6. Sustingus vyšnių kompoto želė sluoksniui, ant viršaus pilti pieno želė.
7. Statome į šaldytuvą ir sustingus valgome

Atsijungęs
AtileData: Trečiadienis, 2009-12-02, 11:48 AM | Žinutė # 5








[ (LT) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Forumo mylimieji
Žinutės: 6166
Apdovanojimai: 41
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Forumo siela Už paaiškinimą, pagalbą Už nuoširdumą
Šviežių braškių, žemuogių, aviečių, juodųjų serbentų suflė
Ingredientai:

300-400 g uogų,
6-8 kiaušinių baltymai,
200 g cukraus,
1 valg. šaukštas sviesto,
1 arb. šaukštelis kvietinių miltų,
2 arb. šaukšteliai miltinio cukraus.

Uogos pertrinamos per sietelį. Gauta tyrė su cukrumi verdama ant silpnos ugnies maišant, kol masė pradeda tirštėti. Paskiausiai dedami miltai, masė nukeliama nuo ugnies ir karšta supilama į gerai išplaktus baltymus. Atsargia išmaišoma, supilama į paruoštas sviestu išteptas formas ir 20-25 min. kepama vidutinio karštumo orkaitėje.

Atsijungęs
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:



Kartą užsukęs negali sustoti© 2024