Šeštadienis, 2024-11-30, 6:04 AM
Welcome Svečias
Pagrindinis | Registracija | Prisijungti
''Kartą užsukęs, negali sustot...''









  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: linuciuxxxx  
Tortai
britniaData: Pirmadienis, 2008-08-11, 3:47 PM | Žinutė # 1








[ (LT) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:Šiauliai
Forumo mylimieji
Žinutės: 4628
Apdovanojimai: 5
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už nuoširdumą
Pasidalinkime tortų receptais.

Atsijungęs
euredikeData: Pirmadienis, 2008-08-18, 8:31 PM | Žinutė # 2








[ (LT) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:London
Laukiamas dalyvis
Žinutės: 138
Apdovanojimai: 1
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Tortas (be pavadinimo )

Jums reikės:

torto papločių (šviesių arba tamsių)

du dideli indeliai grietinės

6 šaukštai cukraus

žiupsnelis citr. rūgšties

2 vnt grietinėlės standiklio (dr.otcear)

ivairiu vaisiu: banano, 2 vnt kivi, mandarinu, vynuogiu

riesutu.

Grietine isplakti su cukrumi, standikliu ir citr. rugstimi, tik neplakti iki sviesto, svarbu, kad viskas issimaisytu, ji pasidarys tokia standi nuo standiklio.
Ant torto paplocio tepti grietine, deti supjaustytus vaisiu gabaliukus ir uzbarstyti smulkintais riesutais. ant kitos puses kito paplocio uztepti grietine ir uzvosti ant pirmojo paplocio ant kurio sudeti vaisiai. tada gerai prispausti ir vel jo pagrinda istepti greitine. deti vaisius, riesutus. paskutinio paplocio dugna istepti grietine ir uzdeti ant torto su isdeliotais vaisiais. tada viska aptepti likusia grietine, papuosti vaisiais. sonus aplipdau sumaltais riesutais.
Vynuoges pjaunu pusiau ir isimu seklytes, mandarinus dedu skiltelem, bananus, kivi - griezineliais.
Skanaus




Paskutinį kartą redaguota linuciuxxxx - Ketvirtadienis, 2010-04-08, 6:19 AM
Atsijungęs
britniaData: Ketvirtadienis, 2008-08-28, 11:19 AM | Žinutė # 3








[ (LT) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:Šiauliai
Forumo mylimieji
Žinutės: 4628
Apdovanojimai: 5
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už nuoširdumą
Šokoladinis tortas su viskio kremu
*Tik SUAUGUSIEMS*

Jums reikės:
Biskvitui:
12 kiaušinių
250 g juodojo šokolado
1/2 stiklinės cukraus
250 g maltų migdolų
sviesto formai ištepti
trupučio miltų
Viskio kremui:
200 g sviesto
1/4 stiklinės cukraus
100 g juodojo šokolado
50 ml viskio
Šokoladiniam glaistui:
150 g juodojo šokolado
1/2 stiklinės cukraus pudros
1/2 stiklinės grietinėlės
2 šaukštai sviesto
1 šaukšto viskio

Sutarkuokite šokoladą biskvitui. Trynius sutrinkite su cukrumi, į šią masę suberkite šokoladą, migdolus ir suplaktus baltymus. Atsargiai sumaišykite ir sudėkite į sviestu išteptą ir miltais pabarstytą formą. Kepkite valandą iki 180 laipsnių įkaitintoje orkatėje.

Kremui:
Sviestą sutrinkite su cukrumi, karšto vandens vonelėje ištirpdytu šokoladu ir viskiu. Tada gautą kremą gerai atšaldykite šaldytuve. Iškepusi ir atšalusi biskvitą perpjaukite į dvi dalis. Vieną jų ištepkite šaltu kremu ir uždėkite kitą. Paruoškite glaistą, ant mažos ugnies kaitindama grietinėlę, šokoladą, sviestą ir cukrų. Kai glaistas taps vientisa mase, supilkite į jį viskį, tada sumaišykite ir užpilkite ant torto.






Paskutinį kartą redaguota linuciuxxxx - Ketvirtadienis, 2010-04-08, 6:28 AM
Atsijungęs
vingiliauskieneData: Trečiadienis, 2009-02-18, 1:59 PM | Žinutė # 4








[ (LT) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:Šiauliai
Laukiamas dalyvis
Žinutės: 58
Apdovanojimai: 0
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Sampano tortas.

Biskvitas:
4 kiausiniai,
4v.s.karsto vandens,
200g cukraus,
125g miltu,
100g krakmolo,
3 a.s. kepimo milteliu,

Ikaitinti orkaite iki 180.
Kiausinius su karstu vandeniu 1 min plakti mikseriu iki putu.Is leto plakant pilti cukru ir dar plakti 2min.Miltus sumaisyti su krakmolu ir kepimo milteliais ir persijoti i tesla.Puse miltu supilti i tesla,ismaisyti saukstu,supilti kita puse miltu ir ismaisyti.Mase supilti i kepimo popieriumio isklota torto forma.Kepti 25-30min.
Biskvita atausinti ir perpjauti i tris dalis.
Kremas:2 pokelius vanilinio pudingo(to kurio nereikia virti,o tik uzpilti saltu pienu),uzpyliau 400ml pieno(pyliau 200ml maziau negu parasyta ant pokelio),ismaisiau,ten supyliau beveik visa buteli(0,75ml) sampano,pasilikau tik stikline.Gerai isplakiau,supyliau istirpinta zelatina(zelatinos dejau 2,5 pokelio,pas mane pokeliai pusei litro),Palikau kad apstingtu.Tada isplakiau 300ml grietineles su 3 saukstais cukraus ir vaniliniu cukrumi,idejau truputi citrinos rugsties.Kai kremas apstingo,imaisiau grietinele.I tortine dejau viena biskvita,sulaisciau sampanu(kuris liko neisgertas),dejau trecdali kremo,tada antra biskvita,vel sulaistyti sampanu,puse likusio kremo,vel biskvitas,i likusi krema pripjausciau smulkiai braskiu ir sudejau ant torto.Padejau i saldytuva10 val.

Begalo skanus.. Tik va nuotraukytės nuturiu.. 12


Atsijungęs
AlaData: Penktadienis, 2009-02-20, 5:09 PM | Žinutė # 5








[ (LT) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:Zarasai
Forumo senbūviai
Žinutės: 1410
Apdovanojimai: 9
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Plepučių,pleputė
Tortas

Reikes
2 pakeliai margarino (po 500gr.)
3 saukstai grietines
2 pakeliai vanilinio cukraus
2 stiklines pieno
2 trynius
700 gr. miltu

Ant stalo pilam miltus,padarom tokia duobute ir i ja supjaustam smulkiai margarina,biski druskos,grietine ir gerai ismaisom. tada kapojam peiliu iki vientisos mases. Iseis tokia su smulkiais gabaliukais. Padedam biski i saldytuva. Iskaciojam tesla. Su lekste padarom blynus. Iseina kazkur 8-6 blynai. Pries dedant i orkaite,biski pabadom su sakute.

Kremas

Istirpinti 500gr. margarino,dedam 300gr. miltu,vanilini cukru ir gerai vioska ismaisom. Ir nuimam puoda nuo ugnies. Tada i kita puodam pilam 2 stiklines pieno+700gr. cukraus ir maisom ant silpnos ugnies,kol neistirps cukrus. Tada imam pirma puoda,kur buvo mase su miltais ir margarinu ir i ja pilam mase su pienu ir cukrum. Ir verdam kol sutirstes. Kai mase atsils,dedam trinius.


http://groziosala.weebly.com/index.html
Atsijungęs
AlaData: Penktadienis, 2009-02-20, 5:12 PM | Žinutė # 6








[ (LT) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:Zarasai
Forumo senbūviai
Žinutės: 1410
Apdovanojimai: 9
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Plepučių,pleputė
Bolo pyragaitis tik per 3min.

4


http://groziosala.weebly.com/index.html

Paskutinį kartą redaguota Ala - Sekmadienis, 2009-02-22, 1:52 PM
Atsijungęs
AlaData: Pirmadienis, 2009-04-06, 10:48 AM | Žinutė # 7








[ (LT) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:Zarasai
Forumo senbūviai
Žinutės: 1410
Apdovanojimai: 9
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Plepučių,pleputė
Tortas "Malkos po sniegu"


Nuotrauka ne mano,nes as kai kepiau nenufotkinau,tai pasiskolinau. 10

Tešlai:
250 g sviesto
200 g grietinės
3 stiklinės miltų
arbatinis šaukštelis sodos, užgesintos acte

šaldytų vyšnių (2 pak.)

Kremui:
600 g grietinės
1 stiklinė cukraus
citrinos rūgšties
grietinėlės standiklio arba 10 g želatinos.

Pries gaminant isimame vysnias is saldiklio,kad atsiltu. (galima deti ir braskes,uogiene kokia) Gaminame tesla: sutarkuojame sviesta per burokine tarka, sudedam kitus produktus ir suminkome tesla. Suformuojame pailga forma, kad paskui ja galima butu lengviau supjaustyti i 15 daliu arba paprasciausiai padalijame tesla i 15 daliu. Tesla idedame i saldytuva 3 val. Isemus is saldytuvo tesla, kiekviena dali kociojame i keturkampius lapelius. Ilgis lapeliu turi buti toks, kad tilptu i kepimo skarda. Dedame atsilusias vysnias,vyniojame tutele,suviniojame pagaliuka. Sudedam visus pagalius i skarda,kepti. Pagaliukai kepa 200 laipsniu orkaiteje apie 12 min.

Kremas:

Grietine (galimaDvaro, nes ji riebiausia) isplakti su cukrumi ir trupuciu citrinos rugšties. Galima deti arba grietineles standiklio arba jeigu grietine neriebi 10 g zelatinos.

Ant lekstes dedam 5 pagaliukus,pilam krema,tarpuose dedam 4 pagaliukus,vel krema pilam ir taip kol baigsis pagaliukai. dedam i saldituva stingti.


http://groziosala.weebly.com/index.html

Paskutinį kartą redaguota linuciuxxxx - Ketvirtadienis, 2010-04-08, 6:37 AM
Atsijungęs
ledelisData: Trečiadienis, 2009-06-24, 12:14 PM | Žinutė # 8








[ (IS) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:Islandija
Laukiamas dalyvis
Žinutės: 176
Apdovanojimai: 2
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
na o cia mano torciukas kuri greitai sumeistravau savo seimynai,tikrai lengvas ir nuostabiai skanus tortas ,,Menulis,, receptukas




Atsijungęs
MaribellaData: Penktadienis, 2010-01-01, 8:22 PM | Žinutė # 9








[ (LT) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:ukm
Forumo senbūviai
Žinutės: 1174
Apdovanojimai: 2
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Tortas

Teslai:
O-4 kiausiniai,
O-125g sviesto arba margarino,
O-70g cukraus pudros,
O-130g miltu
O-50g graikiniu riesutu
O-1\3 arbatinio saukstelio sodos.
Kremui:
O-2 kiausiniu baltymai
O-50g cukraus pudros.

Suminkstejusi sviesta arba margarina gerai ismaisyti su cukraus pudra,ideti sdu kiausinius ir 2 kiausiniu baltymus.
Issukti mase,kas cukrus visiskai istirptu.Sudeti riesutus,soda,viska gerai ismaisyti.
Suberti miltus,imaisyti isplaktus baltymus.
Greitai permaisyti.Tesla turi buti lengva puri.
Tesla supilti i gerai istepta sviestu forma ir iskepti.
Atsaldyta biskvita perpjauti horizontalei per puse,pertepti baltymu kremu ir suklyjuoti.Torto virsu papuosti kremu,uogomis,cukatais,vaisiasriesutais.
Kremui 2 kiausiniu baltymus gerai isplakti su cukraus pudra.




Paskutinį kartą redaguota linuciuxxxx - Ketvirtadienis, 2010-04-08, 6:38 AM
Atsijungęs
MaribellaData: Penktadienis, 2010-01-01, 8:22 PM | Žinutė # 10








[ (LT) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:ukm
Forumo senbūviai
Žinutės: 1174
Apdovanojimai: 2
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Vaflinis tortas

Vafliai.
Kremui:
O-250g sviesto,
O-250g cukraus (geriau miltinio)
O-4 sauksteliai kakavos,
O-riesutu (nebutinai).

Sviestas su cukrum gerai issukamas,pridedama kakavos,susmulkintu riesutu ir ismaisoma.
Vafliai patepami kremu.
Tortas prislegiamas ir atsaldomas.




Paskutinį kartą redaguota linuciuxxxx - Ketvirtadienis, 2010-04-08, 6:41 AM
Atsijungęs
MaribellaData: Penktadienis, 2010-01-01, 8:23 PM | Žinutė # 11








[ (LT) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:ukm
Forumo senbūviai
Žinutės: 1174
Apdovanojimai: 2
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Riešutinis tortas

Tešlai:
O-250g grustu riesutu,
O-250g manų,
O-250g cukraus,
O-valg. saukstukas miltu,
O-pakelis vaniles cukraus,
O-puse litro pieno,
O-sodos
O-šokoladinis glajus,
O-riešutai.

Miltai su soda išsijoti ir suminkyti su kitais produktais.
Tešlą dėti i riebalaispateptą ir miltais pabarstyta formą,kepti orkaiteje.
Atšalusį aptepti šokoladiniu glajum,papuosti grūstais riesutais.




Paskutinį kartą redaguota linuciuxxxx - Ketvirtadienis, 2010-04-08, 6:42 AM
Atsijungęs
MaribellaData: Penktadienis, 2010-01-01, 8:23 PM | Žinutė # 12








[ (LT) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:ukm
Forumo senbūviai
Žinutės: 1174
Apdovanojimai: 2
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Šokoladinis tortas

Teslai:
O-4 tryniai
O-90g cukraus
O-200g sviesto
O-300g miltu
O-2 saukstai kakavos

Kremui:
O-4baltymai
O-90g cukraus
O-150g maltu riesutu
O-citrinos zievele

Glajui:
O-2 saukstai grietines
O-2 sauksteliai kakavos
O-3 saukstai cukraus
O-50g sviesto

Trynius istrinti su cukrumi ir sviestu.
Suberti miltus,kakava ir suminkyti tesla.
Padalyti i tris dalis,iskocioti skritulius,iskepti.
Atsaldytus skritulius pertepti kremu.
Torto virsu apipilti glajumi,papuosti sokolado trupiniais.
Glajui grietine pavirti,kol sutirsteja,suberti kakava,cukru,ideti sviesta.
Kruosciai viska sumaisyti,pavirti,kol sutirsteja.




Paskutinį kartą redaguota linuciuxxxx - Ketvirtadienis, 2010-04-08, 6:43 AM
Atsijungęs
RomeniukasData: Trečiadienis, 2010-10-13, 12:29 PM | Žinutė # 13








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:panevezys
Forumo mylimieji
Žinutės: 19290
Apdovanojimai: 23
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą
Gaivus ir lengvas jogurto tortas

Jums reikės:

cukrus (300 gramai)
liesa varškė(200 gramai)
natūralus jogurtas (150 gramai)
plakama grietinėlė (100 gramai)
aguonos (25 gramai)
kiaušiniai (4 vienetai)
pienas (80 gramai)
vaisiai ar uogos pagal norą (300 gramai)
želatina (20 gramai)

Paruošimas:
Biskvito masės paruošimas: Kiaušinius sumušti į dubenį, suberti cukrų ir plakti plakikliu kol masė pasidarys grietinės tirštumo. Po to į išplaktą masę lėtai įsijojame miltus ir su mediniu šaukštu lėtai juos išmaišome. Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi, jį dar truputėlį patepame aliejumi ir supilame biskvito masę. Kepame 170 °C temperatūroje apie 40 - 50 minučių, kol gražiai paruduos. Atvėsianame.

Pertepimo paruošimas: Aguonas įmaišyti į pieną užvirinti ir atvėsinti. Želatiną 10 min. brinkinti šaltame vandenyje. Jogurtą, varškę, vanilinį cukrų ir citrinos rugštelę išsukti elektriniu maišikliu. Į varškės masę supilti aguonas su pienu ir gerai išmaišyti. Ištirpinti išbrinkuią želatiną (neužvirinti) ir atsargiai įmaišyti į varškės masę ir padėti šaltai. Kai pradės stingti įmaišyti plaktą grietinėlę. Varškės ir jogurto masę sukrėsti ant biskvito ir 4 valandoms dėti į šaldytuvą. Ant viršaus galima dėti vaisiu,uogų (pagal norą). Vaisius nulupti, skersai supjaustyti griežinėliais, uogas nuplauti ir jomis gražiai apdėti sustingusį pyragą. Tortą galima aplieti specialiu, į želatiną panašiu skysčiu ( jo miltelių būna pirkti ). Tai neleis sudžiūti ant viršaus sudėtiems vaisiams ar uogoms, suteiks gaminiui blizgesio.


Pagalba naujokams ir ne tik čia



Paskutinį kartą redaguota Romeniukas - Trečiadienis, 2010-10-13, 12:32 PM
Atsijungęs
snieguoliukeData: Antradienis, 2010-11-02, 7:22 PM | Žinutė # 14








[ (LT) ]

Grupė: Patikimi
Lygis:
Miestas:Panevėžys
Forumo mylimieji
Žinutės: 21154
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Jogurtinis Varškės tortukas

reikės:
200g avižinių sausainių
120g sviesto
truputi aguonų
beveik stiklinės pieno
20g želatinos (mažo pakelio)
250g jogurto
400g varškės
vanilinio cukraus, papraso cukraus
vienos citrinos sulčių
plakamos grietinėlės (nebūtina)
konservuotų persikų arba mandarinų papuošimui

Darymas
sausainius reikia susmulkinti, aš juos sutrupinu su kočėlu, ir sumaišyti su ištirpintu sviestu. sausainių masę sudėti į indą skirtą daryti tortams ir suformuojam padą.
pieną sumaišai su aguonomis ir užvirini bei reikia tada atvėsinti. želatina 10 min išbrinkiname šaltame vandenyje
Jogurtą, varškę, cukrų bei vanilinį cukrų išsukti elektriniu maišikliu. į masę supilti pieną su aguonomis gerai išmaišyti,
išspausti citrinos sultis jas pakaitinti į jas supilus išbrinkintą želatiną, maišyti kol želatina ištirps ( neleisti užvirti)
želatiną įmaišyti į varškės masę, padėti šaltai kad pradėtų stingti, imaišyti išplaktą grietinėlę, tada ją krėsti ant sausainių pado ir laukti kol sustings.
puošti galima bet kuo ir mandarinais ir persikais ir kuo tik norite. Skanaus miela


Kalba man už nugaros? Vadinasi aš priekyje ! Aptarinėja mano gyvenimą? Reiškia jis įdomesnis nei jų ! Stengiasi įžvelgti trūkumus? Reiškia pavydi ! O jei pavydi- vadinasi yra ko pavydėti :)
Atsijungęs
RomeniukasData: Šeštadienis, 2011-03-19, 5:37 PM | Žinutė # 15








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:panevezys
Forumo mylimieji
Žinutės: 19290
Apdovanojimai: 23
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą
CITRININIS SAUSAINIŲ TORTAS

Šiam tortui reikės tik 4 ingredientų: citrinos, sausainių, sutirštinto pieno ir grietinėlės. Tortas pagaminamas labai greitai, o rezultatas- įspūdingas: didelis, skanus, ne per saldus, su lengva rūgštele.

Skonį galėsite reguliuoti patys – keisdami grietinėlės ir sutirštinto pieno proporcijas bei citrinos sulčių kiekį.
PASTABA: šis tortas gaminamas iš anksto, naktį jis turėtų praleisti šaldytuve.

Ingredientai:

Paprasti sausainiai, 3-4 pakeliai;
1 skardinė sutirštinto pieno;
Toks pat kiekis tirštos riebios grietinėlės;
1 didelė citrina.

Dar pravers:

Forma su išimamais borteliais,
Kepimo popierius, folija arba plėvelė.

Svarbu:

Iš pradžių kremas gana skystas, jei nesate tikri, kad forma hermetiška, išklokite ją popieriumi, folija arba plėvele.

Paruošimas:

1. Išspausti citrinos sultis;

2. Sumaišyti grietinėlę ir sutirštintą pieną;

3. Sumaišyti citrinos sultis su sutirštintu pienu ir grietinėle, gerai suplakti. Kremas šiek tiek sutirštės, bet liks skystas.

Į formą sluoksniais sudedame sausainius, kiekvieną sluoksnį gausiai sutepame kremu. Sluoksniuojame, kol baigsis kremas. Viršutinis sluoksnis – kreminis.

Visai nakčiai paliekame šaldytuve.

Skanaus!


Pagalba naujokams ir ne tik čia

Atsijungęs
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:



Kartą užsukęs negali sustoti© 2024