Čirviniai blynai (valfliai širdelės)
Ingredientai: 250 g miltų
2 kiaušiniai
50 g sviesto
1 stiklinė pieno
Vanilinis cukrus
Šiek tiek druskos
Gaminimas:
Sviestas gerai ištrinamas, mušama po trynį, suberiamą druska ir sukama. Sukant pamažu supilamas pienas ar grietinėlė, suberiami miltai ir prieskoniai. Prieš kepant sudedami išplakti baltymai ir atsargiai sumaišomi su tešla. Įkaitinta vaflinė keptuvėlė patepama riebalais (aliejumi arba kiauliniais taukais), įpilama tešlos, keptuvė uždaroma ir iš abiejų pusių iškepama. Kad vafliai būtų sausi, traškūs, išimtus iš keptuvės reikia sudėti viena eile į skardą ir padžiovinti orkaitėje. Tiekiant užbarstomi cukrumi arba valgomi su bruknių ar obuolių koše.