Štai kaip galima išgauti spalvas
Ochros spalva: 4 puodeliai raudonųjų svogūnų lukštų. Kiaušinius virti
pusvalandį arba valandą. Priklausomai nuo laiko, kiaušiniai įgaus skaisčiai
raudoną arba tamsiai vyšninį atspalvį. Aukso spalva: į karštą vandenį įberti 2 – 3 šaukštus geltonojo imbiero
miltelių, užvirinti, kad spalva būtų intensyvesnė.
Rožinė spalva: išvirtus kiaušinius pamerkti į spanguolių arba raudonųjų
burokėlių sultis.
Violetinė spalva: į karštą vandenį pamerkti žibuoklių žiedų ir palaikyti
pernakt. Jei į vandenį įpilti šiek tiek citrinų sulčių, kiaušiniai
nusidažys levandų spalva.
Mėlyna spalva: dvi smulkiai pjaustytos raudonųjų kopūstų galvos, 500 ml
vandens ir 6 šaukštai baltojo acto. Šiame skystyje per naktį pamirkyti
kiaušiniai įgaus tamsiai mėlyną atspalvį.
Žalia spalva: į mišinį, skirtą violetinei spalvai gauti, įberti šaukštelį
sodos arba išvirti kiaušinius su špinatais.
Levandų spalva: užmerkti kiaušinius raudonųjų vynuogių sultyse.
Pasteliniai atspalviai: švelniai rožinę ir žydrą spalvą gausite įtrynę
kiaušinių lukštus sauja mėlynių arba spanguolių.
Smėlio spalva: 4 puodeliai geltonųjų svogūnų lukštų. Virinti pusvalandį
arba valandą. Spalvos intensyvumas priklausys nuo lukštų kiekio ir virinimo
laiko.
Tamsiai ruda spalva: išvirti kiaušinius 250 ml kavos.
--------------
Rausva: 1 stiklinė burokėlių sulčių, 1 šaukštas acto.
Melsva: 1 stiklinė vynuogių sulčių, 1 šaukštas acto.
Ruda: 1 puodelis labai stiprios kavos, 1 šaukštas acto.
Mėlyna: Smulkiai supjaustyk ¼ raudongūžio kopūsto galvos. Suberk į dubenį, užplikyk 4 stiklinėm verdančio vandens. Įpilk 2 šaukštus acto. Atvėsink iki kambario temperatūros, kiaurasamčiu išgriebk kopūsto gabalėlius ir gali pamerkti kiaušinius.
Melsvai pilka: 1 stiklinę �
�aldytų mėlynių užpilk 1 stikline vandens. Palauk, kol jos atšils iki kambario temperatūros. Išimk mėlynes, o likusiame skystyje gali dažyti margučius.
Ryškiai rožinė: 1 vidutinio dydžio buroką supjaustyk gabalėliais, užplikyk 4 stiklinėmis verdančio vandens, įpilk 2 šaukštais acto. Atšaldyk iki kambario temperatūros, ištrauk burokėlius ir margink margučius!
Geltona: Nulupk 1 apelsino žievelę, užplikyk ją 4 stiklinėmis verdančio vandens, įpilk 2 šaukštus acto. Atvėsink iki kambario temperatūros, ištrauk žievelę ir dažyk kiaušinius!