Antradienis, 2024-03-19, 7:02 AM
Welcome Svečias
Pagrindinis | Registracija | Prisijungti
''Kartą užsukęs, negali sustot...''









  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: Valedy  
Forumas » BŪKIME GRAŽIOS » Dietos-Sveika mityba-Preparatai » Dieta pagal kraujo grupes
Dieta pagal kraujo grupes
benituxData: Penktadienis, 2008-07-25, 4:29 PM | Žinutė # 1








[ (LT) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Forumo ištikimieji
Žinutės: 2219
Apdovanojimai: 0
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Dieta pagal kraujo grupę

O kraujo grupė

Nereikia stebėtis, kad pirmykščių medžiotojų palikuonims dėl atsparios virškinimo sistemos kaip svarbiausias baltymų šaltinis rekomenduojama mėsa. O kraujo grupės atstovų skrandžio sulčių rūgštingumas didelis, todėl jie puikiai virškina mėsą. Vis dėlto šie žmonės dėl minėtos priežasties turi būti itin atsargūs valgydami vaisius, kurie labai didina skrandžio sulčių rūgštingumą. Tai apelsinai, mandarinai, braškės bei saldžios sultys ir cukrus apskritai. Tik taip jie išvengs skrandžio gleivinės sudirginimo.

Mėsa, žuvis, javai,

pieno produktai ir kiaušiniai

Šiais laikais O kraujo grupės atstovų gyvenimo būdas labai skiriasi nuo jų protėvių, todėl šie mėsėdžiai (tai lemia kraujo grupė) turėtų rinktis liesą mėsą, neutralią paukštieną ir apsiriboti nedidelėmis porcijomis. Ir visa tai derinti su jiems tinkamomis daržovių bei vaisių rūšimis. O kraujo grupės atstovams labai tinka ir daugybė žuvų rūšių, ypač riebios šaltųjų jūrų žuvys — silkės, skumbrės bei menkės. Ir atvirkščiai, javai, ypač kviečiai, netinka. Vėliau pamatysite, kad rekomenduojamų produktų sąraše nėra nė vienos kviečių rūšies. O kraujo grupės atstovų organizmas taip pat prastai virškina karvių pieno produktus. Taigi jie irgi nerekomenduojami. Retkarčiais suvalgomas vienas kitas vištų kiaušinis, atvirkščiai, rūpesčių nesukels.

Daržovės, vaisiai, prieskoniai bei gėrimai

O kraujo grupės atstovams ypač tinka žalios spalvos bei lapinės daržovės. O pomidorai, kurių lėktinai A ir B grupių kraujyje darbuojasi tarsi puikiausi klijai, O kraujo grupei tinka kaip neutralūs produktai. Pomidorų padažas, atvirkščiai, dėl jame esančių priedų gali pakenkti. Kaip ir visų kitų, taip ir O kraujo grupės atstovai turi visiškai atsisakyti bet kokių kokosų riešutų gaminių. Jų skrandį dirgina ir malti pipirai — ir juodieji, ir baltieji, taip pat actas. Taigi drau -džiami rūgštūs marinuoti produktai. Cukrus bei medus nekenkia, tačiau jais mėgautis derėtų saikingai. Tai galima pasakyti ir apie visas kitas kraujo grupes. O kraujo grupės atstovams neribotais kiekiais rekomenduojama gerti tik vandenį bei negazuotą mineralinį vandenį. Leistina ir žalioji arbata; juodoji arbata bei rūgštingumą labai didinanti kava - ne. Saikingai geriamas alus bei vynas taip pat nesukels problemų. Plikant vaistažolių arbatą reikia nepamiršti, kad tai yra gydomoji priemonė, todėl ją gerti reikia saikingai. Geriausia kaitalioti tokios arbatos rūšis.


Atsijungęs
benituxData: Penktadienis, 2008-07-25, 4:30 PM | Žinutė # 2








[ (LT) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Forumo ištikimieji
Žinutės: 2219
Apdovanojimai: 0
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
A kraujo grupė


A kraujo grupės atstovai, žemdirbių palikuonys, daugeliu atžvilgių yra tikra priešingybė tiems, kurių kraujo grupė 0. Jų virškinimo sistema jautri, imuninė sistema lengvai pažeidžiama, o skrandžio sulčių rūgštingumas mažas. Todėl jiems rekomenduojama visiškai kitokia mitybos programa. A kraujo grupės atstovams sveikiausia valgyti vegetarišką maistą. Mėsos produktai, atvirkščiai, jų organizme kaupiasi kaip riebalai; jie mažina energijos atsargas, didina tingumą.

Mėsa, žuvys, javai,

pieno produktai bei kiaušiniai

Daugeliui A kraujo grupės žmonių veikiausiai bus labai sunku iš karto visiškai atsisakyti mėsos ir pradėti maitintis vegetariškai. Čia pagelbės į valgiaraštį įtraukta vištiena ir kalakutiena — tai yra neutralūs produktai. Vegetariškai maitinantis, A kraujo grupės atstovų organizmas vertingų baltymų savo organams atkurti gaus iš daugelio rekomenduojamų žuvų rūšių. Vis dėlto dešra bei kumpis liks uždraustas vaisius. Taigi A kraujo grupės asmenys neturėtų būti griežti vegetarai. Tai daugiau vegetariškai besimaitinantys žmonės, labai ribojantys mėsos kiekį. A grupė javų produktus šiaip jau virškina gerai, tačiau kviečiais piktnaudžiauti nereikėtų. Pieno produktų, išskyrus rūgščius (pavyzdžiui, jogurtą bei kefyrą), A kraujo grupės atstovai netoleruoja. Geru pakaitalu galėtų tapti sojų pienas bei tofu (sojų varškė). Kad gautų pakankamai kalcio, jie turėtų rinktis daržoves, kuriose gausu šio elemento, pavyzdžiui, brokolius. Šie asmenys retkarčiais (sakykime, sekmadienio pusryčiams) be baimės gali pasigardžiuoti ir vištos kiaušiniu: vištų kiaušinių baltymus žmogaus organizmas kuo puikiausiai paverčia savais.

Daržovės, vaisiai, prieskoniai bei gėrimai


A kraujo grupės atstovams niekada nebus per daug daržovių — tai jų mitybos pagrindas. Tačiau kai kurių rūšių daržovės gali sukelti bėdų, tarp jų — pomidorai, kuriuose yra lyg klijai veikiančių lėktinų, bei apetitą žadinančios spalvingos paprikos (šios daržovės dirgina skrandį). Česnakai ir svogūnai šiaip jau labai tinka visiems žmonėms. Vis dėlto A kraujo grupės atstovai jų turėtų valgyti itin daug, nes česnakai bei svogūnai stiprina jų silpną imuninę sistemą. Daugelis tropinių vaisių šiam sėsliam žemdirbiui netinka; tėra viena maloni išimtis — ananasai. Kiti vaisiai, kuriuose gausu kalio, pavyzdžiui, abrikosai bei figos, gali kompensuoti šio elemento stoką atsisakius bananų. Kaip ir visų kraujo grupių, taip ir A grupės, atstovams vaisių sultis visuomet derėtų skiesti vandeniu. Cukrų šie asmenys turėtų vartoti tik homeopatinėmis, t. y. labai mažomis, dozėmis, o acto — visai atsisakyti. Užtat jie ne tik gali, bet ir turi gerti pupelių kavą bei nedaug angliarūgštės turintį mineralinį vandenį.

Pomidoruose yra itin veiklių lėktinų, panhemagliutininų. Jie itin aktyviai agliutinuoja A ir B grupių kraują, todėl šių grupių atstovams juos valgyti draudžiama.

Česnakus valgyti gali bet kurios kraujo grupės atstovai. Jų itin daug turėtų vartoti A kraujo grupės žmonės, nes vertingos šio augalo medžiagos stiprina imuninę sistemą.


Atsijungęs
benituxData: Penktadienis, 2008-07-25, 4:30 PM | Žinutė # 3








[ (LT) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Forumo ištikimieji
Žinutės: 2219
Apdovanojimai: 0
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
B kraujo grupė

B kraujo grupės atstovai klajokliai gali pasigirti stipria imunine sistema. Jie laikomi itin lengvai prisitaikančiais prie mitybos bei aplinkos pokyčių. Juos galima vadinti galinčiais valgyti viską: šie žmonės puikiai virškina ne tik mėsą bei žuvį, bet ir pieno produktus, javus, daugelį daržovių bei vaisių rūšių, žinoma, atsižvelgiant į išvardijamas išimtis. Peteris D'Adamas pavydėtiną B grupę vadina evoliucijos pastangomis sujungti įvairiausias tautas bei kultūras.


Mėsa, žuvys, javai,

pieno produktai bei kiaušiniai


Vištienoje, kuri šiaip jau laikoma lengvu ir gerai virškinamu maistu, yra lėktino, agliutinuojančio B grupės kraują. Tačiau šios kraujo grupės atstovai gali mėgautis kitų rūšių mėsa, o jei nenori atsisakyti paukštienos, gali valgyti kalakutieną. Daugelis žuvų šiems žmonėms — puikiai tinkantis arba neutralus maistas. Vis dėlto jie turi kuo toliau laikytis nuo delikatesais laikomų juros gėrybių — vėžių, krabų, omarų bei moliuskų, nes jos agliutinuoja jų kraują; todėl ir išvardijamos nepatartinų vartoti produktų sąraše. B kraujo grupės atstovams labai tinka pieno produktai. Jie gali rinktis pagal skonį — kefyrą, jogurtą ar varškę. Vištų kiaušiniuose nėra kenksmingų lėktinų, kurie slypi vištienoje, todėl B kraujo grupės atstovai gali valgyti jų kiek tik širdis geidžia (žr. paraštę p. 38). B kraujo grupei tinka daugelis javų rūšių bei jų gaminiai, bet geriausiai — speltos (laukiniai kviečiai). Ir atvirkščiai, derėtų vengti rugių, ka-muto (egiptiškosios senovinės kviečių atmainos), burnočių bei miežių.

Pieno produktai — liesas
pienas, sūris, jogurtas bei
varškė, taip pat kiauši-
niai ypač tinka žmonėms,
kurių kraujo grupė yra
B. Kaip žinome, nulinės
kraujo grupės atstovai jų
visiškai netoleruoja.

Daržovės, vaisiai, prieskoniai bei gėrimai


Yra labai nedaug daržovių rūšių, kurios B kraujo grupei būtų kenksmingos ar bent jau neutralios. Vis dėlto reikėtų būti atsargiems valgant pomidorus (žr. p. 27), kukurūzus bei alyvas. Na, o žalios spalvos lapinių daržovių tokie žmonės neįstengs per daug suvalgyti niekada. B kraujo grupės žmogus gali nesivaržydamas rinktis ir vaisius. Tai pasakytina ir apie vaisių bei daržovių sultis — šie dalykai taip pat labai naudingi arba neutralūs. Sultis derėtų skiesti vandeniu. Pipiruose yra lėktinų, kurie gali pridaryti bėdų. Dėl to įsigeidus aštrių valgių, šiuos reikėtų gardinti imbieru, kariu ar aitriosiomis paprikomis. Baltąjį bei rudąjį cukrų, taip pat melasą ir medų vartoti galima saikingai. Šios kraujo grupės žmonės turi galimybę gardžiuotis netgi šokoladu, tik, aišku, neperlenkdami lazdos. Tai vienintelė grupė, kuriai salotas leidžiama gardinti actu. Tačiau žalioji arbata, rekomenduojamų žolelių arbatos (saikingai, žr. p. 35) ir, žinoma, vanduo — deja, vieninteliai gėrimai, derantys B kraujo grupės žmonėms. Vis dėlto ypatingomis progomis nepakenks bokalas alaus, stiklas vyno, puodelis juodosios arbatos ar kavos.


Atsijungęs
benituxData: Penktadienis, 2008-07-25, 4:31 PM | Žinutė # 4








[ (LT) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Forumo ištikimieji
Žinutės: 2219
Apdovanojimai: 0
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
AB kraujo grupė

AB — pati jauniausia kraujo grupė, geriausiai prisitaikiusi prie šiandienos gyvenimo sąlygų bei mitybos būdo. AB kraujo grupės atstovai — tokie pat mišraus maisto valgytojai, kaip ir B kraujo grupės, tačiau su tam tikrais apribojimais, nulemtais A grupės poveikio. Taigi šios grupės atstovai vienu atžvilgiu labiau panašūs į A grupės atstovus, pavyzdžiui, gyvulinių baltymų toleravimu, kitu — j B grupės, pavyzdžiui, reagavimu į pieno produktus. Dėl to tie, kurių kraujo grupė AB, privalo atsižvelgti į rekomendacijas, skirtas abiem minėtoms grupėms. Regis, iš savo A grupės protėvių jie paveldėjo jautrią virškinimo sistemą bei mažą skrandžio sulčių rūgštingumą.


Mėsa, žuvys, javai,

pieno produktai bei kiaušiniai

B kraujo grupės paveldas lemia, kad AB grupei tinka gyvuliniai baltymai, tačiau iš A kraujo grupės gautas mažas skrandžio sulčių rūgštingumas mėsą leidžia valgyti tik retkarčiais ir tik nedidelėmis porcijomis — tik tada ji bus gerai suvirškinta. Vištienoje esantys lėktinai tokių žmonių kraują agliu-tinuoja kaip ir B grupės atstovų, taigi vištiena gardžiuotis draudžiama! Kadangi skrandžio sulčių rūgtingumas mažas, iš valgiaraščio derėtų išbraukti ir rūkytus bei sūdytus mėsos gamintus. Žuvų pasirinkimas tikrai gausus, aišku, atsisakius to, kas netinka A bei B kraujo grupėms. Rekomenduojami pieno produktai — tie patys, kaip ir B kraujo grupei. Vadinasi, rūgštūs gaminiai, pavyzdžiui, kefyras ar jogurtas, bus virškinami gerai. Peteris D'Adamas siūlo ir kiaušinius — svarbų baltymų šaltinį, nes, kitaip nei vištienoje, juose nėra jokių lėktinų. Greta gyvulinių baltymų valgiaraštį dera papildyti sojų pienu bei tofu. Rinkdamiesi javų gaminius, šie žmonės turėtų atsižvelgti į A ir B grupėms teikiamas rekomendacijas ir nepamiršti, kad per gausiai vartojant kviečius, gali atsirasti sveikatos sutrikimų. Jie privalo visiškai atsisakyti grikių bei kukurūzų.

Daržovės, vaisiai, prieskoniai bei gėrimai


Beveik visas daržoves, kurias gerai virškina A ir B grupių atstovai, gali valgyti ir mišrūnai jų įpėdiniai. Ir čia pomidorai yra išimtis. Nors juose slypintys lėktinai pridaro nemaža bėdų A ir B kraujo grupėms, tačiau AB kraujo grupei tai — neutralus produktas. Pavyzdžiui, žiediniai kopūstai, brokoliai, bak-lažanai bei raudonieji burokėliai ant tokių asmenų stalo gali puikuotis ir dažniau, taip pat agurkai bei žalios spalvos lapinės daržovės. Vaisius AB kraujo grupės atstovai turėtų rinktis daugiausia tuos pačius, kaip ir A grupės: vengti apelsinų bei bananų, daugiau valgyti greipfrutų, vyšnių, ananasų bei slyvų, taip pat kitų vaisių. Leidžiama saikingai vartoti cukrų, medų bei melasą, bet išsiversti be acto ir pipirų; vietoj jų maistą gardinti citrinomis, prieskoninėmis žolėmis, ir kuo gausiau — česnakais. Jei AB kraujo grupės atstovai pakaitomis gers kavą ir žaliąją arbatą, retkarčiais pasimėgaus raudonojo vyno taure ir, žinoma, nevengs vandens, galėsime sakyti, kad gėrimus jie renkasi teisingai. Kaip ir kitoms kraujo grupėms, taip ir šiai, tinka ta pati taisyklė: žolelių arbatas reikia kaitalioti. Gerai pasisavinamos ir vandeniu skiestos sultys.


Atsijungęs
benituxData: Penktadienis, 2008-07-25, 4:32 PM | Žinutė # 5








[ (LT) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Forumo ištikimieji
Žinutės: 2219
Apdovanojimai: 0
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Kraujo grupių įvairovė

O (nulinė) kraujo grupė — medžiotojai ir vaisių rinkėjai

Pagal tai, kaip įgydavo maisto, pirmykščiai žmonės skirstomi į medžiotojus ir rinkėjus. Kraujo grupių dietos kūrėjas Peteris D'Adamas O grupės atstovus vadina stipriais, savimi pasitikinčiais ir veržliais medžiotojais, turinčiais atsparią virškinimo bei stiprią imuninę sistemą, kurių organizmas pajėgia įveikti infekciją natūraliais būdais. O kraujo grupės atstovai medžiotojai — mėsėdžiai iš prigimties. Jų organizmas turėjo pasisavinti tai, ką dantys atplėšdavo nuo sultingos kulšies.

A grupė — žemdirbiai

Remiantis naujausiais mokslo duomenimis, žmonijos lopšys — Afrika. Čia sumažėjus maisto, žmonės pamažu pradėjo keltis j kitus žemynus, kur jo pakako visiems. Kito gyvenimo būdas — jis darėsi sėslesnis, imta verstis žemdirbyste; su tuo siejamas A kraujo grupės atsiradimas. Žemdirbystė, gyvulininkystė bei gyvenimas bendruomenėje iš esmės pakeitė mitybą. Atitinkamai pakito ir žmogaus virškinimo bei imuninė sistemos. A tipas — vegetarai iš prigimties. Jų virškinimo sistema jautri, o imuninė sistema ne tokia atspari kaip O grupės.

B grupė — klajokliai

Dabar manoma, kad B kraujo grupės žmonių tėvynė — Himalajų aukštikalnės. Ši kraujo grupė atsirado ten, kur nebuvo gyvenama sėsliai. Kitaip tariant, šioje Azijos dalyje žmonės nuo gimimo iki mirties klajodavo su visa savo manta. Tokių klajoklių maisto šaltinis — laukinių gyvūnų domestifika-vimas (vertimas naminiais) bei galvijininkystė.


Atsijungęs
benituxData: Penktadienis, 2008-07-25, 4:34 PM | Žinutė # 6








[ (LT) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Forumo ištikimieji
Žinutės: 2219
Apdovanojimai: 0
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
I kraujo grupė

Mityba

Šie žmonės turėtų būti tikri mėsėdžiai. Labiausiai tinkančios neriebios jautienos ir vištienos galima valgyti nors kasdien. Taip pat tinka ir įvairios žuvys.

Garnyrams galima rinktis daržoves, virtas ar keptas bulves. Mažinti ar net visai atsisakyti kukurūzų, kopūstų, rūgščių vaisių (pavyzdžiui, apelsinų ir mandarinų). Tačiau bananų ir obuolių galima valgyti iki soties.

Košės, kiaušiniai ir pieno produktai tinka mažiausiai, nes nuo jų trinka medžiagų apykaita ir galima priaugti svorio, todėl jų reikėtų valgyti ne taip jau ir dažnai.

Sportas

Sportuoti tiesiog būtina – galima rinktis bėgimą, čiuožimą, slidinėjimą, važiavimą dviračiu, aerobiką, sportinius šokius.


Atsijungęs
benituxData: Penktadienis, 2008-07-25, 4:34 PM | Žinutė # 7








[ (LT) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Forumo ištikimieji
Žinutės: 2219
Apdovanojimai: 0
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
II kraujo grupė

Mityba

Antros grupės savininkams labiausiai tinka bet koks vegetariškas troškintas ar virtas maistas. Vaisių ir daržovių tokie žmonės turi valgyti kasdien, o mėsą geriau pamiršti, nes ji prastai įsisavinama. Tačiau jei vis dėlto sunku apsieiti be mėsos, geriau rinktis neriebią paukštieną. Pieno produktai ir ankštiniai lėtina medžiagų apykaitą, todėl juos valgant dažnai, galima papilnėti.


Sportas

Kadangi šiems žmonėms sunku atsipalaiduoti, jiems geriausiai tinka jogos užsiėmimai, o nervinę įtampą nesunkiai nuima plaukiojimas, tempimo pratimai, pasivaikščiojimas.


Atsijungęs
benituxData: Penktadienis, 2008-07-25, 4:34 PM | Žinutė # 8








[ (LT) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Forumo ištikimieji
Žinutės: 2219
Apdovanojimai: 0
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
III kraujo grupė

Mityba

Iš mėsos tokiems žmonėms mažiausiai naudinga vištiena, todėl geriausiai rinktis avieną ir triušieną. Bent kelis kartus per savaitę reikėtų valgyti žuvies. Tinka ir pieno produktai, kiaušiniai, tačiau geriausia rinktis troškintų daržovių ir mėsos patiekalus. Maisto gaminimui geriausia naudoti alyvų aliejų. Norit sulieknėti, iš valgiaraščio reikėtų išbraukti grikių ir kvietinių kruopų košes.

Sportas

Judėti šiems žmonėms tiesiog būtina, tačiau intensyvius pratimus reikėtų kaitalioti su atpalaiduojamaisiais. Pavyzdžiui, porą kartų per savaitę galima žaisti judrius žaidimus ar bėgioti, o kitus du – plaukioti ar sparčiai žingsniuoti.


Atsijungęs
benituxData: Penktadienis, 2008-07-25, 4:35 PM | Žinutė # 9








[ (LT) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Forumo ištikimieji
Žinutės: 2219
Apdovanojimai: 0
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
IV kraujo grupė

Mityba

Dauguma šiai grupei priklausančių jų nemėgsta mėsos, tačiau ji valgiaraštyje tiesiog būtina - per dieną reikėtų suvalgyti bent nedidelį gabalėlį jautienos ar veršienos. “Mėsos” dienas galima kaitalioti su „žuvies“. Garnyrui galima rinktis ryžius ir daržoves, ribojant tik pupeles, kukurūzus, grikius ir kviečius, nes nuo jų galima priaugti svorio. Iš vaisių tinka visi, išskyrus bananus ir apelsinus.

Sportas

Sportuoti taip pat būtina, kaitaliojant intensyvius ir atpalaiduojamuosius užsiėmimus.


Atsijungęs
benituxData: Penktadienis, 2008-07-25, 4:36 PM | Žinutė # 10








[ (LT) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Forumo ištikimieji
Žinutės: 2219
Apdovanojimai: 0
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Dieta pagal kraujo grupę

0(I) kraujo grupė Šios kraujo grupės žmonės turi kasdien suvalgyti bent gabaliuką mėsos, ypač tamsios - jautienos ar avienos, taip pat paukštienos. Jiems naudinga bet kokia mėsa, išskyrus kiaulieną ir žąsieną. O štai iš kruopų jiems tinka tik kai kurios: grikiai, soros, ryžiai, miežiai, rugiai. Grūduose esantys lėktinai šios kraujo grupės žmonių organizmui trukdo pasisavinti naudingas maistines medžiagas, sulėtina medžiagų apykaitos procesus, trukdo efektyviai panaudoti kalorijas ir būtinai virsta papildomais kilogramais.

Šios kraujo grupės žmonės antsvorio gali gana greitai atsikratyti atsisakydami miltinių ir grūdinių patiekalų – neprireiks jokių varginančių dietų.

Pieno produktai šios kraujo grupės žmonėms taip pat netinka. Tuo tarpu žuvis gali tapti jų dietos pagrindu. Pirmumą reikėtų teikti skumbrei, silkei, menkei.

Norint subalansuoti dietą labai svarbu valgyti daržoves, tačiau šiems žmonėms reikėtų vengti baklažanų ir bulvių: jų lėktinai kaupiasi aplink sąnarius, o to padarinys gali būti artritas.

Pomidorai, kuriuose yra lėktinų, ypač pavojingų A ir B kraujo grupėms, šios kraujo grupės žmonėms labai tiks. Tačiau 0(1) kraujo grupės atstovams nereikėtų valgyti kai kurių kryžmažiedžių: gūžinių, žiedinių, briuselio kopūstų, garstyčių.

Padidėjęs skrandžio rūgštingumas šios kraujo grupės žmonėms taip pat diktuoja taisykles. Reikėtų vengti marinuoto maisto, obuolių ir apelsinų sulčių, rūgščių daržovių. Ypač naudingos figos ir slyvos.

A(ll) kraujo grupė
Šios kraujo grupės žmonėms naudingiausias maitinimosi tipas - vegetariškas. Nuo mėsos jie tunka. Tačiau visiškai tapti vegetaru sunku, ypač tiems, kas gyvena šalto klimato sąlygomis. Siūloma išeitis - keisti mėsą žuvimi, o jautieną ir avieną iš raciono turėtų išstumti vištiena, kalakutiena, reikėtų visiškai atsisakyti dešrų ir mėsos delikatesų.

Šiems žmonėms labai naudingi augaliniai baltymai, kurių daug pupose. Jų maisto pagrindu sėkmingai gali tapti sojų produktai.

Natūralų pieną šios kraujo grupės žmonės pasisavina blogai, nes jų organizme gaminasi cukraus antikūnai, kurio yra nenugriebtame piene. Šviežio pieno produktus galima pakeisti, pavyzdžiui, rauginto pieno produktais.

Daržovės - išskyrus pomidorus, baklažanus ir pipirus - turėtų būti ant šios kraujo grupės žmonių stalo kasdien. Kuo mažiau jos termiškai apdorotos, tuo naudingesnės. Patariama vengti bananų - juose esantys lėktinai lėtina maisto pasisavinimą. Mandarinai ir apelsinai taip pat nenaudingi.

B(lll) kraujo grupė
Šios kraujo grupės žmonių racione gali būti tiek gyvulinės, tiek augalinės kilmės produktų. Tačiau patariama atsisakyti kviečių. Šis javas, kaip ir miežiai, kukurūzai, grikiai ir rugiai, lėtina jų medžiagų apykaitą, trukdo efektyviai eikvoti energiją. Tuo tarpu avižos, ryžiai jiems naudingi. Atsikratyti antsvorio padės pieno produktai, kiaušiniai ir visos daržovės, išskyrus pomidorus, ridikėlius ir moliūgus.

Rinktis mėsos produktus jiems patariama ypač atsargiai. Piktnaudžiauti raudona (tamsia) mėsa nepatartina - tai gali sukelti chroniško nuovargio sindromą, susilpninti imuninę sistemą. Vietoj jautienos geriau vartoti avieną, triušieną, elnieną. Vištiena netinka, nes jos lėktinai agliutinuoja šios kraujo grupės eritrocitus, o tai gresia infarktu ir imuniteto susilpnėjimu.

AB(IV) kraujo grupė
Ši kraujo grupė gana reta – ją turi mažiau nei 15 proc. planetos gyventojų. Tokių priešingų A ir B antigenų susijungimas šiems žmonėms suteikia tiek teigiamų, tiek ir neigiamų savybių. Šių žmonių imunitetas stipresnis, jų organizmas rečiau kenčia nuo alergijos, lengviau kovoja su uždegimais. Tačiau jie lengviau pažeidžiami kai kurių piktybinių navikų, nes jų antigenai "priima kaip savą" ir A, ir B tipų antigenus.

Teigiama, jog tokio žmogaus organizmas "nedraugauja" su mėsa - kadangi kraujyje yra B tipo antigenų ir dėl žemo rūgštingumo mėsa blogai pasisavinama. Mėsa - pagrindinė jų antsvorio priežastis.

Medžiagų apykaitą sulėtina ir kai kurios kruopos - grikiai, kviečiai, kukurūzai, tad jas reikėtų pakeisti ryžiais, rugiais, avižomis. Pagrindiniais maisto produktais, padėsiančiais šiems žmonėms atsikratyti antsvorio, turėtų būti daržovės ir sojų produktai.

Nenaudinga jautiena ir vištiena - jas geriau pakeisti aviena ir kalakutiena. Patariama valgyti daugiau žuvies - skumbrės, menkės, lašišos, jūros lydekos. Tuo tarpu plekšnės geriau vengti - joje yra šių žmonių kraujui priešiškų lėktinų.


Atsijungęs
ashubertasData: Antradienis, 2020-02-18, 8:47 PM | Žinutė # 11








[ (LT) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Naujokas
Žinutės: 1
Apdovanojimai: 0
Lytis: Vyras
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Jeigu žadate rinktis kokias dietas, tai siūlau reguliariai darytis kraujo tyrimus.

genetiniai tyrimai
Atsijungęs
Forumas » BŪKIME GRAŽIOS » Dietos-Sveika mityba-Preparatai » Dieta pagal kraujo grupes
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:



Kartą užsukęs negali sustoti© 2024