Šeštadienis, 2024-11-30, 6:17 AM
Welcome Svečias
Pagrindinis | Registracija | Prisijungti
''Kartą užsukęs, negali sustot...''









  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: linuciuxxxx  
Avienos patiekalai
Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 11:09 AM | Žinutė # 1








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Pasidalinkime receptais ir idėjomis mėgstamiausių patiekalų iš avienos.
Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 11:12 AM | Žinutė # 2








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Virta aviena su žirneliais baltajame padaže

INGREDIENTAI:

500 g avienos (krūtininės),
keletas morkos skridinėlių,
petražolės šaknies,
svogūno,
druskos.
Padažui:
1 šaukštas sviesto,
1 šaukštas miltų,
1 nedidelis indelis (250 g) konservuotų žirnelių,
2-3 šaukštai supjaustytų petražolių lapelių,
mėsos sultinio.

GAMINIMAS:

Mėsą supjaustyti kartu su kaulais gabalais, sudėti į karštą vandenį, kad vos apsemtų, užvirinti, nugraibyti putas, įberti druskos ir sudėti prieskonines daržoves. Kad mėsa būtų skanesnė, virti ant mažos ugnies.
Ištirpinti sviestą, pakaitinti jame miltus, įpilti tiek mėsos sultinio, kad padažas būtų tirštas. Jeigu sultinys riebus, riebalus nugraibyti. Padažą 5 minutes pavirinti, suberti žirnelius, vėl užvirinti ir pagardinti. Patiekti su virtais ryžiais. Ryžius sudėti į dubenį, ant viršaus uždėti mėsą, palaistyti padažu ir apibarstyti žalumynais.

Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 11:13 AM | Žinutė # 3








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Aviena su šparaginėmis pupelėmis ir bulvėmis

INGREDIENTAI:

500 g avienos (nuo menčių);
100 g rūkytos mėsos;
1 svogūnas;
1 l mėsos sultinio;
Džiovintų raudonėlių;
Pipirų;
500 g šparaginių pupelių;
500 g nebirių bulvių.

GAMINIMAS:

Avieną ir rūkytą mėsą supjaustykite stambiais kubeliais. Svogūnus taip pat supjaustykite stambiai. Rūkytos mėsos kubelius trumpai pakepkite dideliame prikaistuvyje. Tuomet sudėkite avieną, svogūnus ir viską kartu apkepkite. Užpilkite karštu sultiniu, užvirkite, pagardinkite pipirais ir raudonėliais. Pridenkite dangčiu ir 1 val. pavirkite ant mažos ugnies. Šparagines pupeles nuplaukite ir sulaužykite gabaliukais. Bulves nuskuskite ir supjaustykite stambiais kubeliais. Šparagines pupeles ir bulves sudėkite į prikaistuvį su mėsa ir 20-30 min. patroškinkite. Patiekite karštą.

Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 11:15 AM | Žinutė # 4








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Avienos ir abrikosų iešmeliai

INGREDIENTAI:

4 porcijoms:
500 g avienos išpjovos arba nugarinės, supjaustytos 2,5 cm kubeliais;
115 g džiovintų abrikosų;
1 valg. š. susmulkintų šviežių mėtų;
Druska ir juodieji pipirai;
1 citrina, supjaustyta į 8 dalis.
Marinatui:
1 sutraiškyta česnako skiltelė;
2 valg. š. neriebaus jogurto;
1 valg. š. alyvuogių aliejaus;
1 arb. š. maltų kmynų;
1 arb. š. maltos kalendros;
1 arb. š. paprikos;
Žiupsnelis kajeno pipirų;
1 citrinos sultys.

GAMINIMAS:

Paruoškite marinatą: visus jo komponentus sudėkite į nemetalinį dubenį ir gerai išmaišykite kartu su avienos gabalėliais. Uždenkite dangčiu ir pastatykite šaltai 1 val. Jei naudosite medinius iešmus, pamerkite juos pusvalandžiui į vandenį.
Į marinatą sudėkite abrikosus, mėtas, pagardinkite druska bei pipirais. Tuomet mėsą ir abrikosus sumaukite ant metalinių ar medinių iešmelių, kiekvieno jų pradžioje ir gale užmaukite po citrinos gabalėlį.
Įkaitinkite grilį arba orkaitę (taip pat galite naudoti ir keptuvę). Sudėkite iešmelius į kepimo skardą ir pavartydami kepkite 8-10 min., palaistydami tuo pačiu marinatu, kol gražiai apskrus. Patiekite su ryžiais.

Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 11:16 AM | Žinutė # 5








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Ypatingai ruošta ėriena su kuskusu

INGREDIENTAI:

12 porcijų:
400 g kuskuso (stambių manų kruopų),
8 šaukštai alyvuogių aliejaus,
4 šaukštai šviežiai spaustų apelsinų
sulčių,
500-600 ml paukštienos sultinio,
1 lauro lapelis,
anyžių grūdelių,
maltų gvazdikėlių,
ciberžolių,
uoginės paprikos,
druskos, pipirų,
pusė aitriosios paprikos,
2 česnako skiltelės,
1 šaukštas kuskuso prieskonių (tiktų ir malti kmynai),
100 g konservuotų pomidorų,
15O g avinžirnių,
2 šaukštai cukraus,
12 ėrienos nugarinės gabalėlių su kaulu,
2 šaukštai petražolių sėklų,
2 šaukštai saulėgrąžų aliejaus,
petražolių lapelių.

GAMINIMAS:

Manų kruopas suberti į dubenį, supilti 4 šaukštus aliejaus ir apelsinų sultis. Sultinį užvirti (prieš tai įmesti į puodą lauro lapelį, anyžius, gvazdikėlius, ciberžoles, suberti uoginę papriką). Dar karštą sultinį plakant kiaušinių plaktuvu įmaišyti į kruopas. Paskaninti druska ir pipirais. Kuskusą palikti pusvalandžiui vis šakute pamaišant. Po pusvalandžio kruopos turėtų pasidaryti minkštos. Jei jos vis dar kietos ir sausos, reikėtų dar įpilti karšto sultinio. Kruopos turėtų būti minkštos ir nelipnios.
Aitriosios paprikos puselę nuplauti, išimti sėklas ir supjaustyti. Česnaką nulupti, supjaustyti gabaliukais. Likusį aliejų įkaitinti mažame puode ir ant nedidelės ugnies apie minutę pakepinti česnaką ir aitriąją papriką. Suberti kuskusui skirtus prieskonius ir dar truputėlį pakepinti. Supilti pomidorus ir avinžirnius, 10 minučių pavirti. Paskaninti druska, pipirais, cukrumi.
Nugarinės gabalėlius perlieti vandeniu, nusausinti, pabarstyti druska, pipirais ir trintomis petražolių sėklomis.
Keptuvėje įkaitinti aliejų, ant nedidelės ugnies apkepti iš abiejų pusių po 2 minutes. Kuskusą sukrėsti į dubenėlius, užpilti pomidorų ir avinžirnių padažo. Per vidurį uždėti po kepsnelį. Papuošti šviežių petražolių lapeliais.

Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 11:20 AM | Žinutė # 6








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Aviena, troškinta su kopūstų griežinėliais

INGREDIENTAI:

500g avienos (minkštimo),
60g riebalų,
1 svogūnas,
2 pomidorai,
druskos,
1kg šviežių kopūstų,
vandens,
pipirų,
žalumynų.

GAMINIMAS:

Mėsą supjaustyti kubeliais ir apkepinti troškintuve. Įdėti supjaustytą svogūną, įberti druskos, pipirų, sudėti pomidorų ir kopūstų griežinėlius, įpilti 1,5 stiklinės vandens. Daržoves apibarstyti druska ir uždengus viską, ištroškinti.
Patiekti su virtomis bulvėmis ir daržovių salotomis.

Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 11:22 AM | Žinutė # 7








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Avienos šašlykas

INGREDIENTAI:

700g avienos (be kaulo),
Marinatui:
60 ml aliejaus,
4 šaukštai vyno acto,
5 skiltelės česnako,
maltos aitriosios paprikos,
2 svogūnai,
druska.

GAMINIMAS:

Svogūną stambiai supjaustyti. Česnaką smulkiai supjaustyti. Actą sumaišyti su aliejumi, sudėti česnaką, aitriają papriką ir druską. Viska išmaišyti.
Mėsą supjaustyti storais griežinėliais. Ant mėsos sudėti svogūnus ir užpilti marinatą. Gerai išmaišykite. Uždenkite ir pastatykite parai pastovėti. Išimame mėsą ir supjaustome šašlyko gabalėliais. Tuomet veriame ant iešmų ir kepame ant žarijų.

Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 11:30 AM | Žinutė # 8








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Baklažanai, įdaryti aviena

INGREDIENTAI:

400g avienos,
4 baklažanai,
1 paprika,
4 pomidorai,
druskos, pipirų pagal skonį.

GAMINIMAS:

Mėsą supjaustyti nedideliais kubeliais. Ją pasūdyti, papipirinti. Baklažanus nuplauti, nupjauti viršų ir išskobti vidų. Į vidų prikemšame mėsos. Pomidorus, baklažanų vidų ir papriką smulkiai supjaustome. Dedame į indą, kuriame bus troškinami baklažanai.
Sudedame baklažanus ir užpilame vandeniu, kad ne visai apsemtų baklažanus. Troškinti apie 30 minučių.

Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 11:32 AM | Žinutė # 9








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Ėrienos kepsnys

INGREDIENTAI:

3-4 kg ėrienos šonkauliukų,
druskos,
pipirų,
maltų paprikų,
šaukštelis rozmarinų aliejaus,
Padažui:
stiklinė jautienos sultinio,
šaukštelis miltų.

GAMINIMAS:

Ištrinkite mėsą prieskoniais bei žolelėmis, susukite ratu ir padėkite ant kepino skardos. Šonkauliukus apvyniokite folija, kad neapdegtų. Aptepkite mėsą aliejumi ir kepkite 170 laipsnių temperatūroje orkaitės apačioje apie 2 val. Kepdami kartkartėmis apliekite mėsą aliejumi.
Paruoškite padažą: supilkite į sultinį nuvarvėjusias kepsnio sultis, įmaišykite miltų ir praskieskite šaltu vandeniu.
Patiekite kepsnį gražiame padėkle su padažu ir daržovėmis.

Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 11:33 AM | Žinutė # 10








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Avienos troškinys su pupomis

INGREDIENTAI:

600 g avienos (nugarinės),
2 stiklinės vandens,
400 g ššviežių pupų,
4 svogūnai,
6 porai,
1 skiltelė česnako,
druskos,
pipirų,
mairūno,
5-6 pomidorai.

GAMINIMAS:

Į pasūdytą vandenį sudėti mėsą, supjaustytą gabalais su kaulais ir užvirinti. Kiek vėliau sudėti pupas, česnaką, porus, įberti druskos, prieskonių, ir uždengus troškinti ant mažos ugnies. Baigiant troškinti, sudėti supjaustytus pomidorus ir dar 10 minučių troškinti. Nemaišyti.
Patiekti inde, kuriame buvo troškinama. Prie šio valgio tinka virtos bulvės.

Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 11:33 AM | Žinutė # 11








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Aviena su džiovintais abrikosais

INGREDIENTAI:

2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
2 dideli svogūnai,
2 skiltelės česnako,
5 cm imbiero šaknies gabalėlis,
2 cinamono lazdelės,
pora gvazdikėlių,
žiupsnelis malto kardamono,
1 kg avienos,
2 šaukšteliai kalendros,
2 šaukštai maltų migdolų,
druskos,
pipirų,
850 ml.

GAMINIMAS:

Įkaitinkite didelėje keptuvėje aliejų ir pekepinkite susmulkintus svogūnus, česnakus, imbierą ir kitus prieskonius. Kepti kol suminkštės. Suberkite į keptuvę kubeliais pjaustytą mėsą ir apskrudinkite. Suberkite kalendrą ir pipirus, pasūdykite. Į mėsą supilkite sultinį ir troškinkite ant mažos ugnies 45min. Abrikosus ir spanguoles nuplaukite ir sudėkite į keptuvę. Troškinkite dar 15 min. Patiekite su ryžiais ir daržovių salotomis.

Ausra28Data: Antradienis, 2009-02-03, 12:36 PM | Žinutė # 12








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Avienos muštiniai

Ingredientai:

Aviena, nugarinė, 800 gramų
Taukai (kiaulių), 1 šaukštas
Sviestas, 0.5 šaukšto
Juodieji pipirai, truputį
Druska, truputį

Gaminimas:

Mėsa supjaustoma 1,5—2 cm storio gabalėliais taip, kad kiekviename būtų po šonkaulį. Mėsa išmušama ir padaromas gražus muštinis. Jis apibarstomas druska su maltais pipirais, ir kepamas gerai įkaitintuose riebaluose. Muštiniai tiekiami apšlakstyti tirpintu sviestu, sudėti į pašildytą pusdubenį. Kartu duodama troškintų šparaginių pupelių, keptų bulvių, keptų grybų.

  • Page 1 of 1
  • 1
Search:



Kartą užsukęs negali sustoti© 2024