Antradienis, 2024-11-26, 9:42 PM
Welcome Svečias
Pagrindinis | Registracija | Prisijungti
''Kartą užsukęs, negali sustot...''









  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: linuciuxxxx  
Žvėrienos patiekalai
Ausra28Data: Trečiadienis, 2009-02-04, 2:52 PM | Žinutė # 1








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Pasidalinkime receptais ir idėjomis mėgstamų patiekalų iš žvėrienos.
Ausra28Data: Trečiadienis, 2009-02-04, 2:53 PM | Žinutė # 2








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Pikantiškas žvėrienos guliašas

Ingredientai:

700 g stirnienos ar elnienos mentės
druskos ir pipirų
4 šaukštai konjako
1/4 l raudonojo vyno
1 svogūnas
40 g kiaulinių taukų
1/2 šaukštleio šalavijų
1/2 šaukštelio čiobrelių
1 šaukštelis maltų saldžiųjų paprikų
1/2 l mėsos sultinio
1 šaukštas miltų
1/8 l grietinės
75 g konservuotų voveraičių

Gaminimas:

Mėsą supjaustyti gabaliukais. Apibarstyti pipirais, užpilti konjaku bei raudonuoju vynu ir palikti 3 valandoms.
Nuluptą svogūną supjaustyti kubeliais ir pakepti įkaitintuose taukuose, kol suminkštės. Mėsą nuvarvinti, sudėti į keptuvę su svogūnais ir apkepti. Suberti šalavijus, čiobrelius, maltas saldžiąsias paprikas, supilti marinatą bei sultinį. Troškinti 50 minučių, pasūdyti.
Į guliašą sukrėsti miltus, sumaišytus su grietine. Virti 10 minučių. Voveraites nukošti ir sudėti į guliašą. Valgį nukelti nuo viryklės ir 5 minutėms palikti, tada pagardinti prieskoniais ir patiekti.

Ausra28Data: Trečiadienis, 2009-02-04, 2:54 PM | Žinutė # 3








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Stirnienos kepsnys

Ingredientai:

700 g stirnienos mentės su kaulu
2 šaukštai aliejaus
70 g morkos
50 g saliero
2 svogūnai
4 šaukštai raudonojo vyno
2 šaukštai miltų
1/8 l grietinės
1 ilgavaisis agurkais
2 šaukštai sviesto
Druskos
Juodieji pipirai

Gaminimas:

Išpjauti mėsos kaulą ir plėveles. Mėsą supjaustyti 1 cm pločio šiaudeliais, apšlakstyti 1 šaukštu aliejaus ir palikti šaltai. Nuluptas daržoves supjaustyti mažais kubeliais ir pakepinti su aliejumi, kaulu bei mėsos nuopjovomis. Užpilti vynu bei vandeniu ir virti 2 valandas. Mėsą suversti į sietelį, o nuovirą sukrėsti su miltais suplaktą grietinę. Padažą pavirti 10 minučių, dažnai maišyti.
Nuluptą agurką išilgai perpjauti pusiau, išskobti sėklas, supjaustyti šiaudeliais, apiplikyti karštu vandeniu, išgriebti ir iškart apipilti šaltu vandeniu.
Keptuvėje įkaitinti šiek tiek sviesto, porcijomis dėti mėsą ir apkepti. Keptuvėje likusius rieblus supilti į padažą, užvirinti ir pasūdyti. Apkepintą mėsą ir agurko šiaudelius suversti į padažą ir šiek tiek pakaitinti.

Ausra28Data: Trečiadienis, 2009-02-04, 2:55 PM | Žinutė # 4








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Šerniena, virta su daržovėmis

Ingredientai:

600 g šernienos (gali būti su kaulais)
1 l vandens
Druskos
Actas
1 svogūnas
3 morkos
Ppetražolės arba gabalėlis saliero
750 g kopūstų
200 g pupelių
6-8 bulvės
Žalumynų,
Miltų, grietinė

Gaminimas:

Mėsą sudėti į truputį actu parūgštintą šaltą vandenį, užvirinti, nugraibyti putas. Uždengus dangtį virti, kol apvirs (1,5-2 valandas). Tada pridėti druska /125/”>druskos, supjaustytų prieskoninių ir kt. daržovių. Bulves sudėti ant viršaus taip, kad jų nesiektų vanduo. Apibarstyti druska pagal skonį. Uždengus dangčiu virti, kol išvirs. Išvirusias daržoves ir mėsą sudėti į dubenį. Mėsą supjaustyti ir viską apibarstyti žalumynais.
Padažui tinka nuoviros, bet pridėjus miltų ir grietinės, galima jį pagardinti. Patiekti su raugintais agurkais, pomidorais, tarkuotais krienais arba aštriu padažu.

Ausra28Data: Trečiadienis, 2009-02-04, 2:56 PM | Žinutė # 5








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Triušienos nugarinė su obuoliais

Ingredientai:

Triušienos nugarinė su kaulu
1 šaukštelis aštriųjų garstyčių
1/2 šaukštelio druskos
Šiek tiek pipirų irčiobrelių
1 svogūnas
1 šaukštas sviesto
1/8 l raudonojo vyno
1 šaukštas serbentų drebučių
2 šaukštai grietinės
3 maži obuoliai
1 konservuotų mandarinų skardinė
4 šaukštai apelsinų sulčių
Cukrus
Citirnos sultys

Gaminimas:

Mėsą įtrinti garstyčiomis ir prieskoniais. Svogūnus nulupti ir supjausytti kubeliais. Keptuve įkaitinti aliejų ir 10 minučių pakepinti jame mėsą, po to suversti supjaustytus svogūnus ir kepti, kol gražiai pagels. Supilti raudonąjį vyną, uždengti indą ir troškinti ant silpnos ugnies.
Obuolius nulupti, perpjauti pusiau, išimti sėklas. Porą šaukštų mandarinų sunkos ir apelsinų sultis užvirinti, pagardinti cukrumi ir citirnos sultimis. Sudėti obuolius, užvirinti ir 10 minučių patroškinti ant silpnos ugnies uždengtame inde.
Prieš patiekiant sudėti mandarinų skilteles ir pašildyti.
Mandarinų skilteles uždėti ant obuolių puselių ir išdėlioti lėkštėje aplink mėsą. Laikyti šilumoje. Sultis, kuriose kepė mėsa, sumaišyti su grietine ir serbentų drebučiais, užvirinti, perkošti ir pagardinti pagal skonį.

  • Page 1 of 1
  • 1
Search:



Kartą užsukęs negali sustoti© 2024