Šerniena, virta su daržovėmis Ingredientai:
600 g šernienos (gali būti su kaulais)
1 l vandens
Druskos
Actas
1 svogūnas
3 morkos
Ppetražolės arba gabalėlis saliero
750 g kopūstų
200 g pupelių
6-8 bulvės
Žalumynų,
Miltų, grietinė
Gaminimas:
Mėsą sudėti į truputį actu parūgštintą šaltą vandenį, užvirinti, nugraibyti putas. Uždengus dangtį virti, kol apvirs (1,5-2 valandas). Tada pridėti druska /125/”>druskos, supjaustytų prieskoninių ir kt. daržovių. Bulves sudėti ant viršaus taip, kad jų nesiektų vanduo. Apibarstyti druska pagal skonį. Uždengus dangčiu virti, kol išvirs. Išvirusias daržoves ir mėsą sudėti į dubenį. Mėsą supjaustyti ir viską apibarstyti žalumynais.
Padažui tinka nuoviros, bet pridėjus miltų ir grietinės, galima jį pagardinti. Patiekti su raugintais agurkais, pomidorais, tarkuotais krienais arba aštriu padažu.