Antradienis, 2021-10-26, 5:08 AM
Welcome Svečias
Pagrindinis | Registracija | Prisijungti
''Kartą užsukęs, negali sustot...''









  • Page 3 of 3
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
Forum moderator: linuciuxxxx  
Forumas » VIRTUVĖS PASLAPTYS » Karštieji patiekalai » Troškiniai (receptai ir patarimai)
Troškiniai
jurgiux28Data: Pirmadienis, 2009-06-29, 11:06 PM | Žinutė # 31








[ (GB) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Plepučių,pleputė
DARŽOVIŲ TROŠKINYS SU ŠONINE

Ingredientai:

200 g riebios šoninės
1/4 l mėsos sultinio
3 svogūnai
250 g morkų
250 g ropinių kopūstų
1 raudonoji saldžioji paprika
1 žalioji saldžioji paprika
250 g porų
300 g šaldytų žaliųjų žirnelių
druskos ir juodųjų pipirų
maltų džiovintų česnakų
ryšelis laiškinių česnakų

Kaip gaminti?

Kubeliais supjaustytą šoninę paspirginti, suberti į puodą, užpilti sultiniu ir virti. Nuluptas ir nuplautas daržoves dėti nurodyta tvarka.
Nuluptus svogūnus supjaustyti stambiais pusžiedžiais, morkas - 1/2 cm storio griežinėliais, ropinius kopūstus - šiaudeliais. Paprikas perpjauti pusiau, išimti sėklas ir supjaustyti šiaudeliais. Porus supjaustyti 1 cm storio griežinėliais ir kartu su žirneliais perlieti vandeniu.
Daržoves išmaišyti tik baigiant virti. Patiekalą pagardinti druska, pipirais ir česnakais. Papuošti pjaustytais laiškiniais česnakais.


Atsijungęs
jurgiux28Data: Pirmadienis, 2009-06-29, 11:10 PM | Žinutė # 32








[ (GB) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Plepučių,pleputė
VIRTOS PUPELĖS SU DEŠRA


Ingredientai:

2 svogūnai
2 morkos
750 g bulvių
2 šaukštai sviesto
1/2 l mėsos sultinio
1 poras
4 dešrelės (po 125 g)
1 skardinė baltųjų konservuotų pupelių (850 g)
4 šaukštai kapotų petražolių

Kaip gaminti?

Nuluptus svogūnus, morkas ir bulves supjaustyti kubeliais. Svogūnus ir morkas troškinti su sviestu, kol suminkštės.
Suberti bulve, daržoves užpilti sultinius ir virti uždengtame puode. Dešreles ir nuvalytą porą supjaustyti griežinėliais. Porą, dešreles ir konservuotas pupeles sudėti į sultinį, užvirinti, pagardinti druska ir pipirais, įberti petražolių.

Patarimas

Į ši patiekalą galima įdėti ir 250 g maltos mėsos. Mėsą pagardinti druska ir pipirais, maltomis paprikomis ir pakepinti sviestu kartu su morkomis ir svogūnais. Tada terekai dėti tik vieną dešrelę


Atsijungęs
jurgiux28Data: Pirmadienis, 2009-06-29, 11:12 PM | Žinutė # 33








[ (GB) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Plepučių,pleputė
TIRŠTAS DARŽOVIŲ ŠIUPINYS

Ingredientai:

100 g šoninės
2 svogūnai
100 g saliero gumbo
2 morkos
500 g bulvių
560 g konservuotų žirnelių
1 poras
mėsos sultinio miltelių
druskos ir pipirų
4 šaukštai kapotų petražolų

Kaip gaminti?

Šoninę supjaustyti kubeliais ir puode pačirškinti, kol suspirgės. Įpilti 3/4 l vandens, pridengti ir virti.
Kai sriuba užvirs, paeiliui sudėti daržoves: kubeliais supjaustytus svogūnus, šiaudeliais supjaustytus salierus, griežinėliais supjaustytas morkas, nedideliaiskubeliais supjaustytas bulves, konservuotus žirnelius su sunka ir plonais griežinėliais supjaustytus porus. Sriubą pagardinti sultinio milteliais, pasūdyti ir įberti pipirų. Suberti kapotas petražoles ir patiekti.

Patarimas

Grietine pagardinta sriuba bus švelnesnio skonio.


Atsijungęs
jurgiux28Data: Pirmadienis, 2009-06-29, 11:13 PM | Žinutė # 34








[ (GB) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Plepučių,pleputė
LĘŠIAI SU DARŽOVĖMIS

Ingredientai:

200 g lęšių
1 šaukštelis mėsos sultinio miltelių
1 šaukštelis druskos
1/2 šaukštelio pipirų
100 g porų
1 svogūnas
200 g morkų
100 g saliero
2 šaukštai aliejaus
1 šauktelis prieskoninės druskos
1 šaukštas cukraus
4 šaukštai acto
400 g dešros

Kaip gaminti?

Lęšius suberti į 1 l vandens ir kaitinti, kol užvirs. Suberti sultinio miltelius, druską bei pipirus ir virti 30 minučių.
Porus nuvalyti, nulieti vandeniu, nusausinti ir supjaustyti griežinėliais. Svogūną, morkas ir salierą nuvalyti ir supjaustyti kubeliais. Keptuvėje įkaitinti aliejų, pakepinti supjaustytą svogūną, sudėti daržoves ir viską šiek tiek patroškinti. Troškintas daržoves sudėti į lešių puodą ir virti 30 minučių.
Pagardinti prieskonine druska, cukrumi ir actu.
Dešrą supjaustyti griežinėliais, sudėti į troškinį ir šiek tiek pavirti.


Atsijungęs
jurgiux28Data: Pirmadienis, 2009-06-29, 11:15 PM | Žinutė # 35








[ (GB) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Plepučių,pleputė
KIAULIENA SU DARŽOVĖMIS

Ingredientai:

400 g liesos kiaulienos mentės
4 saliero lapkočiai
2 svogūnai
3 šaukštai sviesto
po 1/4 šaukštelio druskos
ir pipirų
2 šaukštai sojų padažo
1/4 l mėsos sultinio
300 g šaldytų šparaginių pupelių
50 g skaldytų migdolų

Kaip gaminti?

Mėsą supjaustyti juostelėmis. Salierų lapkočius nuplauti ir supjaustyti gabalėliais, o nuluptus svogūnus - griežinėliais.
Keptuvėje ištirpinti 2 šaukštus sviesto, sudėti mėsą, salierus bei svogūnus ir kepti, kol pagels. Suberti druską bei pipirus, supilti sojų padažą ir troškinti uždengtame keptuve 15 minučių.
Sudėti pupeles ir pavirti dar 10 minučių.
Migdolus paspraginti su šaukštu sviesto, kol pagels.
Patiekalą pagardinti prieskoniais ir patiekti. Apibarstyti migdolais.

Patarimas

Vietoje šaldytų pupelių galima dėti apkeptas pupeles. jas suberti į puodą šiupiniui baigiant virti. Patiekalą galima pagardinti šviežiais kopotais žalumynais.


Atsijungęs
jurgiux28Data: Pirmadienis, 2009-06-29, 11:16 PM | Žinutė # 36








[ (GB) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Plepučių,pleputė
GRIEŽČIAI SU KUKULIAIS

Ingredientai:

1 kg rūkyto kumpio (250 g mėsos ir 750 g kaulų)
saliero gumbelis, morka,
petražolės šaknis
1 lauro lapelis
1 šaukštas pipirų grūdelių
1 šaukštelis kmynų
700 g griežčių
400 g bulvių
250 g bulvių
1 svogūnas
1 bandelė su sezamais
2 kiaušiniai
30 g sviesto
druskos ir pipirų

Kaip gaminti?

Mėsą nupjaustyti nuoo kaulų. Į 1 1/2 l vandens sudėti kaulus, užviriti, nugriebti putas. Šakniavaisius nuvalyti, supjaustyti, kartu su prieskoniais suberti į vandenį ir išvirti.
Nulupti grižčius ir bulves, supjaustyti 1 cm pločio ir 3 cm ilgio gabalėliais. Porą supjaustyti plonais įstrižais griežinėliais.
Svogūną nulupti, bandelę supjaustyti kubeliais ir sumalti sumėsa. Sumaišyti su kiaušiniu ir minkštu sviestu, pasūdyti ir pagardinti pipirais.
Perkošti mėsos nuovirą, suversti griežčius bei bulves ir virti 25 minutes. Po to 15 minučių sudėti kukulius.
Patiekalą apiberti porais ir baigti virti puodą uždengus dangčiu.


Atsijungęs
jurgiux28Data: Pirmadienis, 2009-06-29, 11:17 PM | Žinutė # 37








[ (GB) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Plepučių,pleputė
GULIAŠAS SU LĘŠIAIS

Ingredientai:

prieskoninių šakniavaisių
3 šaukštai aliejaus
500 g ėrienos
1 lauro lapelis
1 šaukštas pipirų grūdelių
1 ryšelis petražolių
4 rozmarinų šakelės
po 375 g lęšių ir morkų
druskos ir pipirų
1 sultinio kubelis
4 šaukštai kapotų petražolų

Kaip gaminti?

Mėsą apkepinti įkaitintame aliejuje. Sudėti nuplautus ir kubeliais supjaustytus šakniavaisius (morką, saliero gumbelį, petražolės šaknį) ir prieskonius, užpilti 1 l vandens, virit 70 minučių ir palikti atvėsti.
Nuovirą nukošti, suberti lęšius ir virti 50 minučių. Nuskusti morkas, supjaustyti griežinėliais ir po 35 minučių sudėti į lęšius.
Mėsą supjaustyti kubeliais ir pašildyti lęšiuose su morkomis, pasūdyti, pagardinti pipirais ir dar šiek tiek pavirti. Patiekiant apibarstyti kapotomis petražolėmis.


Atsijungęs
jurgiux28Data: Pirmadienis, 2009-06-29, 11:18 PM | Žinutė # 38








[ (GB) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Plepučių,pleputė
DARŽOVIŲ TROŠKINYS

Ingredientai:

350 g avinžirnių
1 indelis konservuotų pomidorų (530 ml)
400 g porų
300 g špinatų
2 svogūnai
2 česnakų skiltelės
4 šaukštai aliejaus
2 ryšeliai petražolių
1/4 l grietinėlės
1 šaukštelis daržovių sultinio miltelių, druskos, maltų saldžiųjų paprikų

Kaip gaminti?

Avinžirnius išmirkyti per naktį šaltame vandenyje, perskalauti, užpilti 1 1/2 l vandens ir virti ant silpnos ugnies, kol suminštės.
Pomidorus perpjauti į 4 dalis ir nuvarvinti tankiame sietelyje. Nuvalytus porus supjaustyti plonais griežinėliais ir nulieti šaltu vandeniu. Perinktus špinatus nuplauti.
Svogūnus ir česnakus supjaustyti smulkiais kubeliais ir pakepinti su aliejumi, kol suminštės. Petražoles supjaustyti ir sumaišyti su grietinėle.
Kai avižirniai išvirs, nuovirą pagardinti prieskoniais, suberti porus ir užvirinti.
Suversti špinatus, pomidorus, česnakus bei svogūnus ir virti 5 minutes. Prieš patiekiant valgį sumaišyti su petražolėmis ir pagardinti grietinėle.


Atsijungęs
jurgiux28Data: Pirmadienis, 2009-06-29, 11:26 PM | Žinutė # 39








[ (GB) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Plepučių,pleputė
ŠIUPINYS SU DEŠRA

Ingredientai:

4 svogūnai
500 g minkšto saliamo
2 šaukštai sviesto
1/2 l mėsos sultinio
500 g pomidorų
300 g atšaldytų žaliųjų žirnelių
druskos, pipirų
2 šaukštai smulkiai sukapotų petražolių
150 ml grieitnėlės
1/4 šaukštelio maltų saldžiųjų paprikų.

Kaip gaminti?

Nuluptą svogūną perpjauti pusiau ir supjaustyti griežinėliais. Nulupti dešrą, supjaustyti riekelėmis ir apkepti su sviestu. Suberti svogūnus ir kepti, kol pagels. Supilti sultinį ir kaitint, kol užvirs.
Pomidorus nulieti verdančiu vandeniu, ipjauti vaiskočius, nulupti odelę, perpjauti į keturias dalis ir išskobti sėklas.
Kai sriuba bus beveik išvirusi, suberti žirnelius ir pomidorus. Paskaninti ir suberti petražoles.
Grietinėlę išplakti su paprikomis, pasūdyti. Grietinėlę sumaišyti su sriuba arba tiekti atskirai.

Patarimas

Vietoje žirnelių į troškinį galima dėti juostelėmis supjaustytas saldžiąsias paprikas, kurias reikia virti trumpai, kad išliktų traškios.


Atsijungęs
jurgiux28Data: Pirmadienis, 2009-06-29, 11:28 PM | Žinutė # 40








[ (GB) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Plepučių,pleputė
PUPELIŲ TROŠKINYS SU RŪKYTA MĖSA

Ingredientai:

500 g naltų pupelių
prieskoninių šakniavaisių
2 čiobrelių šakeles
1 lauro lapas
200 g rūkytos sprandinės
1 morka
2 svogūnai
1 česnako skiltelė
4 šaukštai taukų arba sviesto
1/4 l raudonojo vyno
3 šaukštai pomidorų tyrės
200 g rūkytos dešros
druskos ir pipirų
2 šaukštai džiūvėsėlių
1 šaukštas aliejaus
2 šaukštai kapotų petražolių

Kaip gaminti?

Pupeles suberti į puodą, užpilti 1 1/2 l vandens ir palikti, kad išbrinktų. Išbrinkytas pupeles virti kartu su prieskoniniais šakniavaisiais (salieru, petražole, morka), čiobreliais ir lauro lapu.
Mėsą supjaustyti 2 cm storio kubeliais. Morką, svogūnus ir česnaką nulupti ir supjaustyti kubeliais.Pakaitinti taukus, pakepinti mėsą, kol parus, paskui apkepinti daržoves ir išgriebti iš keptuvės.
Vyną supilti į keptuvėje likusias mėsos sultis, gerai išmaišyti ir šiek tiek pavirti. Sumaišyti su pomidorų tyre. Po valandos į verdančias pupeles supilti paruoštą vyno pagardą ir sudėti mėsą.
Daržoves ir griežinėliais supjaustytą dešrą dėti po pusvalandžio.
Džiūvėsėlius pakepinti su aliejumi, pagardinti petražolėmis. Įberti druskos ir pipirų pagal skonį. Prieš patiekiant kiekvieną porciją apibarstyti džiūvėsėliais.


Atsijungęs
jurgiux28Data: Pirmadienis, 2009-06-29, 11:35 PM | Žinutė # 41








[ (GB) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Plepučių,pleputė
RYŽIŲ TROŠKINYS SU BALTUOJU PADAZU

Ingredientai:

200 g pjaustytų svogūnų
4 šaukšteliai sviesto arba aliejaus
240 g ilgagrūdžių ryžių
720 ml mėsos sultinio
druskos ir pipirų
280 g rūkytos mėsos
8 šaukštai grietinėlės (1/8 l)
8 šaukštai grietinės (1/8 l)
4 šaukštai kapotų laiškinių česnakų

Kaip gaminti?

Keptuve įkaitinti riebalus, suberti kapotus svogūnus ir pakepinti, kol suminkštės. Suberti ryžius ir maišant apkepinti.
Užpilti karštu mėsos sultiniu (paruoštu iš sultinio kubelio), sumažinti ugnį, uždengti keptuvą ir virti.
Po 10 minučių į troškinį suberti mažais kubeliais supjaustytą rūkytą mėsą. Troškinį gerai išmaišyti ir ištroškinti.
Grietinėlę išplakti su grietine ir purumo. Prieš patiekiant troškinį apipilti paruoštu padažu ir apibarstyti kapotais laiškiniais česnakais.

Patarimas

Šį patiekalą galima paruošti ir iš natūralių ryžių. Šviesiai rudos arba rausvai rudos spalvos natūralūs ryžiai yra mažiausiais apdoroti ir turi daugiausiai maistingų medžiagų. Natūralius yžius reikia virti ilgiau, laikytis gamintojų pateiktų rekomendacijų.


Atsijungęs
Forumas » VIRTUVĖS PASLAPTYS » Karštieji patiekalai » Troškiniai (receptai ir patarimai)
  • Page 3 of 3
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
Search:



Kartą užsukęs negali sustoti© 2021