Ketvirtadienis, 2024-04-25, 10:52 PM
Welcome Svečias
Pagrindinis | Registracija | Prisijungti
''Kartą užsukęs, negali sustot...''









  • Page 2 of 2
  • «
  • 1
  • 2
Forum moderator: linuciuxxxx  
Forumas » VIRTUVĖS PASLAPTYS » Karštieji patiekalai » Žuvies patiekalai (receptai ir patarimai)
Žuvies patiekalai
Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 10:33 AM | Žinutė # 16








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Žuvies ir ryžių užkepėlė

INGREDIENTAI:

250 g ryžių, 300-500 g žuvies,
2 nemaži pomidorai,
maža dežutė pievagrybių ,
didelė galva svogūno,
nemaža morka, druska,
pipirai, prieskoniai žuviai,
2-3 šaukštai grietinės,
apie 100 g sviesto,
apie 200 g fermentinio surio.

GAMINIMAS:

Supjaustyti žuvį gabalėliais ir pagardinti prieskoniais, sudėti į troškintuvę, ant viršaus sudėti supjaustytus svogūnus, sutarkuotas morkas, supjaustytus pievagrybius, kelis gabalėlius sviesto, užpilti vandeniu ir patroškinti apie pusvalandį. Tuomet įdėti nuluptus ir supjaustytus pomidorus, įdėti grietinę ir ant viršaus supilti ryžius (paskirstyti kad išvirę jie padengtų visą paviršių), ant ryžių pabarstyti prieskonių ryžiams ir uždengus ryžius virti kol ryžiai išvirs. Tuomet užtarkuoti fermentinio sūrio ir dar uždengus pakaitinti kol sūris išsilydys.

Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 10:34 AM | Žinutė # 17








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Grybais įdaryta ir folijoje kepta silkė

INGREDIENTAI:

2-3 silkės, 1 stiklinė virtų grybų,
1-2 svogūnai,
2 šaukštai margarino arba sviesto,
1 kietai virtas kiaušinis,
2-3 šaukštai grietinės.

GAMINIMAS:

Sūdytas silkes išmirkyti vandenyje, nupjauti galvas, išimti vidurius ir kaulus, neperskiriant žuvų pusiau. Kapotus grybus ir svogūnus patroškinti svieste, įdėti kapoto kiaušinio, grietinės ir šio įdaro prikimšti silkes. Kiekvieną silkę atskirai suvynioti į foliją arba pergamentinį popierių, sudėti į skardą ir kepti orkaitėje. Silkes galima kepti ir žarijų kaitroje. Tuomet foliją reikia apvynioti drėgnais laikraščiais.
Patiekti su keptomis arba virtomis bulvėmis ir pikantišku pomidorų, vyno arba svogūnų padažu.

Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 10:36 AM | Žinutė # 18








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Lašiša tešloje

INGREDIENTAI:

Pusė pakelio bemielės sluoksniuotos tešlos,
garbanotojo kopūsto gūžė,
0,5 kg lašišų filė (be odos),
2 kiaušinių baltymai ir vienas trynys,
400 g grietinėlės,
3 šaukštai citrinų sulčių,
200 g marinuotų morkyčių,
pagal skonį druskos,
juodųjų pipirų,
kapotų krapų.

GAMINIMAS:

Nuo lašišos nupjaukite riebiąją dalį (kur prie odos), susmulkinkite, sumaišykite su plaktais kiaušinių baltymais ir 400 g grietinėlės. Padėkite į šaldiklį, kad atvėstų.
Likusią lašišų filė perpjaukite įstrižai pusiau, apšlakstykite citrinų sultimis, pagardinkite pipirais ir valandą palaikykite šaltai.
Šiek tiek atvėsusią lašišos ir baltymų masę išplakite elektriniu plakikliu. Kopūstą nuplaukite, įpjaukite ir jo lapus nulupkite. Tešlą iškočiokite taisyklingu stačiakampiu ir apdėkite kopūsto lapais. Ant jų tepkite trečdalį įdaro, uždenkite vienu gabalu lašišų filė, vėl tepkite įdaro ir uždėkite kitu lašišų filė gabalu. Viską suvyniokite į tešlą ir aptepkite kiaušinio tryniu.
Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie pusvalandį. Tiekdama supjaustykite griežinėliais.

Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 10:37 AM | Žinutė # 19








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Menkės šašlykai

INGREDIENTAI:

1,3 kg menkių filė,
raudonoji paprika,
geltonoji paprika,
3 citrinos,
2 šaukštai žaliojo žuvų padažo („Pešto" ar kt.),
krakmolo,
šaukštas sviesto,
pagal skonį druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų.

GAMINIMAS:

Menkių filė nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir supjaustykite gabaliukais. Paprikas nuplaukite, perpjaukite pusiau, išskobkite sėklalizdžius ir supjaustykite panašaus dydžio kaip žuvį gabaliukais.
Citrinas nuplaukite, nuplikykite verdančiu vandeniu, perpjaukite pusiau ir išspauskite sultis. Į didelį dubenį įdėkite šaukštą kambario temperatūros sviesto, sukrėskite žaliąjį padažą, įberkite žiupsnelį druskos, pagardinkite pipirais, supilkite citrinų sultis ir išmaišykite.
Padažu aptepkite menkių gabalėlius ir valandą palaikykite kambario temperatūroje.
Žuvų gabalėlius apvoliokite krakmolu ir pakaitomis su skirtingų spalvų paprikų gabalėliais suverkite ant konditerinių iešmelių. Kepkite 10-15 minučių keptuvėje gerai įkaitintuose riebaluose apšlakstydama marinatu.

Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 10:42 AM | Žinutė # 20








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Kepta silkė su obuoliais

INGREDIENTAI:

2 gabalėliai silkės filė,
po 1 obuolį ir kiaušinį,
majonezo.

GAMINIMAS:

Obuolį nulupti, smulkiai supjaustyti ir užpilti išplaktu kiaušiniu. Silkę dėti ant folijos, o ant jos - obuolio ir kiaušinio uždarą. Folija apvynioti silkę ir kepti vidutinio karštumo orkaitėje apie 20min. Patiekiant į stalą, ant silkės uždėti majonezo.

Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 10:43 AM | Žinutė # 21








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Grilyje keptas sterkas

INGREDIENTAI:

8 gabaliukai sterko (gali būti ir lašiša),
1 citrina,
1 skiltelė česnako,
1 ryšelis petražolių,
50 g sviesto,
druskos,
žuvies pagardų.

GAMINIMAS:

Žuvies gabaliukus pašlakstyti citrinos sultimis, Įtrinti druska ir žuvies pagardais. Pastatyti šaltai 30 minučių. Iškepti grilyje, kad įgautų auksinį atspalvį. Žuvies gabaliukus sudėti į didelę lėkštę, ant kiekvieno uždėti po gabaliuką citrinos, ant jos - gabaliuką sviesto, sutrinto su česnaku, ir pabarstyti susmulkintomis petražolėmis. Patiekti su virtomis bulvėmis ir žaliomis salotomis.

Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 10:47 AM | Žinutė # 22








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Žuvies troškinys

INGREDIENTAI:

50g margarino,
2 svogūnai,
0,5kg šaldytos žuvies filė,
4—5 žalios bulvės,
3 pomidorai ar 2 šaukštai pomidorų pastos, šalavijo lapelių ar maltų kalendros grūdelių,
druskos.

GAMINIMAS:

Svogūnai supjaustomi griežinėliais ir pakepinami margarine. Bulvės supjaustomos griežinėliais, atšildyta žuvis — gabaliukais. Viskas sudedama į greitpuodį, uždedami supjaustyti pomidorai ar pomidorų pastos, pasūdomą, sudedami prieskoniai, užpilama 0,5 1 karšto vandens ir, sandariai uždarius, troškinama 25—30 min. Valgoma su salotomis.

Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 10:48 AM | Žinutė # 23








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Kepta žuvis graikinių riešutų padaže

INGREDIENTAI:

800 g karpio, plekšnės ir kitos žuvies, 100 g miltų,
100 g pomidorų tyrės,
3 šaukštai aliejaus,
petražolių lapelių.
Graikinių riešutų padažui:
4 šaukštai nuvalytų susmulkintų graikinių riešutų,
vyno acto,
1 saldžioji paprika,
česnakų,
žalios arba maltos kalendros,
šafrano arba maltos ciberžolės,
druskos,
2 stiklinės virinto vandens.

GAMINIMAS:

Paruoštą žuvį supjaustome gabalais, apvoliojame miltuose ir apkepiname aliejuje. Užpilame pomidorų tyre, užverdame, po to supilame graikinių riešutų padažą, paverdame 2-3 min. Žuvį perdedame į pakaitintą lėkštę, apipilame padažu, apibarstome susmulkintomis petražolėmis ir tiekiame į stalą.
Padažui susmulkintus graikinius riešutus, smulkiai supjaustytą saldžiąją papriką, česnaką, kalendrą, šafraną arba maltą ciberžolę suberiame į dvi stiklines šalto virinto vandens, įpilame vyno acto ir labai gerai išplakame.

iditData: Trečiadienis, 2009-04-15, 12:08 PM | Žinutė # 24








[ (LT) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:klaipeda,kiskenai
Forumo mylimieji
Žinutės: 7417
Apdovanojimai: 7
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Sūdyta lašisa

prapjauti lasisos papilve iki uodegos,isimti stubura.padaryti isklotine.apiberti druska,pipirais,truputi cukraus,galima ir zuvies prieskoniu.supjaustyti gabalais.ir i kamera.naudoti sumustiniam vietoj desros.galim ant virsaus deti citrinos gerzineli.lasisa druskos pasisavina tik tiek kiek jai reik,taigi jei idesit daug jos nepersudysit.skanaus

Atsijungęs
britniaData: Antradienis, 2009-04-28, 9:19 AM | Žinutė # 25








[ (LT) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:Šiauliai
Forumo mylimieji
Žinutės: 4628
Apdovanojimai: 5
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už nuoširdumą
Žuvies troškinys su grietinėlė

ingridientai:
žuvis
svogūnai
morkos
ryžiai
grietinėlė
prieskoniai, druska

Gaminimas:
Į troškintuvą dėt sluoksniais: žuvį su svogūnais, pakepintas sutarkuotas morkas, ant viršaus ryžius. Viską užpilti grietinėlė. niu ir troškinti. 16




Atsijungęs
SimfonijaData: Pirmadienis, 2009-12-07, 5:31 PM | Žinutė # 26








[ (LT) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:Klaipeda
Forumo senbūviai
Žinutės: 646
Apdovanojimai: 9
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Troškinta pengasijų filė

pengasijų filė
svogūnai
morkos
paprika
prieskoniai
pomidorų padažas

file atlaidinam, paprieskoninam ir palaikom keletą minučių
apkepinam svogūniukus , morkytes , pomidorų padažą ir dedam ant folijos sluoksniuką , o ant viršaus flile gabaliką ,ir papjaustom paprikos ant viršaus
suvyniojam gražiai ir į orkaitę 200 laipsnių temperatūroje troškinti apie 15 min
skanaus , aš valgau su ryžiais labai skanu _liuks_

Atsijungęs
neridaData: Sekmadienis, 2010-08-01, 5:37 PM | Žinutė # 27








[ (US) ]

Grupė: Patikimi
Lygis:
Miestas:Alytus
Forumo mylimieji
Žinutės: 5372
Apdovanojimai: 64
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
ŽUVIS SU MIGDOLŲ IR ČESNAKŲ PADAŽU

500 g. menkės, 2 kiaušiniai, 1 citrinos sultys, žuvų prieskoniai, pipirai, druska,2 šaukštai miltų.

Padažui:
10 česnako skiltelių,0,5 stiklinės smulkintų migdolų, 1 šaukštas vyno acto, 2 šaukštai aliejaus, druskos, žalumynų.

Žuvį supjaustome į 2-3 dalis.Lengvai pamušame,apibarstome prieskoniais,apšlakstome citrinos sultimis,apvoliojame miltuose ir pasūdytame kiaušinių plakinyje.Iškepame.Sutrintus česnakus sumaišome su migdolais,užpilame actu,aliejumi, pasūdome,įmetam kapotų žalumynų.
Padažą išplakame(šakute :roll: ) ir apliejame žuvį.


Šypsena – tai pro tavo veido langą šviečianti šviesa, kuri sako žmonėms, jog tavo širdis yra namie.
B. Ferrero
Atsijungęs
virginijakData: Trečiadienis, 2011-03-23, 11:13 AM | Žinutė # 28








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Alytus
Forumo mylimieji
Žinutės: 8213
Apdovanojimai: 63
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą
Žuvies blynai

700g šaldytos žuvų filės
4 šaukštai miltų
2 kiaušiniai
žuvų prieskoniai (naudojau "Saldvos"), druska, truputis imbiero.
Aliejaus keptimui

Žuvį atšildyti ir sumalti, pasūdyti, įdėti prieskonių , jei dėsite imbierą jį reikia sutarkuoti smulkiai, įmušti kiaušinius , įdėti miltus, gerai išmaišyti. Jei tešla per tiršta įpilti truputėlį vandens. Kepti kaip blynus.
Skanaus.


Pagalba naujokams ir ne tik čia
Forumo taisyklės ir ne tik čia
]
Visų darbelių atskiros detalės ir fonai paimti iš http://forum.materinstvo.ru/index.php?showforum=223 http://www.forum.fotowedding.ru/, http: / / lenagold.ru, http://photoshablon.ru/, http://allday.ru/, https://www.google.lt/imghp?hl=lt&tab=wi Nuoširdus ačiū Jų visų kūrėjams
Atsijungęs
linuciuxxxxData: Ketvirtadienis, 2011-05-12, 11:29 PM | Žinutė # 29








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą Už paaiškinimą, pagalbą Už nuoširdumą
Žuvies ir bulvių kotletukai

200g.maltos žuvies
4 virtos bulvės
1 kiaušinis
1 šaukštas džiūvėsėlių
druskos
maltų juodųjų pipirų

Išvirtas bulves sumalkite ir sumaišykite su malta žuvimi.Įmuškite kiaušinį,paskaninkite druska ir pipirais.Gerai išminkykite ir suformuokite kotletukus,pavoliokite juos džiūvėsėliuose.
Kepkite aliejuje kol gražiai apskrus.


Atsijungęs
Forumas » VIRTUVĖS PASLAPTYS » Karštieji patiekalai » Žuvies patiekalai (receptai ir patarimai)
  • Page 2 of 2
  • «
  • 1
  • 2
Search:



Kartą užsukęs negali sustoti© 2024