Grybų patiekalai
|
|
linuciuxxxx | Data: Antradienis, 2010-07-13, 0:16 AM | Žinutė # 1 |
[ ( LT) ]
Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| DALINAMĖS RECEPTUKAIS KĄ GALIMA PASIDARYTI SU GRYBAIS
|
Atsijungęs |
| |
linuciuxxxx | Data: Antradienis, 2010-07-13, 0:25 AM | Žinutė # 2 |
[ ( LT) ]
Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| SU DARŽOVĖMIS TROŠKINTI GRYBAI 500 g grybų 500 g bulvių 150 g šviežių žirnelių 500 ml sultinio 80 g rūkytų lašinukų svogūnas 250 g morkų šaukštas pomidorųpastos 2 šaukštai smulkintų petražolių. Mažais gabalėliais pjaustytus lašinukus pakepiname keptuvėje,suberkite smulkintas daržoves ir kepkite 5-8 minutes.Sultinį išmaišykite su pomidorų pasta,pasūdykite ir į užvirusį suberkite daržoves.Joms apvirus suberkite smulkintus grybus ir virkite dar 15 minučių.Prieš nukeldami nuo ugnies troškinį pabarstykite petražolėmis.
|
Atsijungęs |
| |
linuciuxxxx | Data: Antradienis, 2010-07-13, 0:33 AM | Žinutė # 3 |
[ ( LT) ]
Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| GRYBŲ TROŠKINYS SU MĖSA 5-6 bulvės 2 morkos stiklinė sūdytų arba raugintų grybų 0,5 kg kiaulienos 0,5 stiklinės grietinės 50 g sviesto arba margarino šaukštas miltų maltų pipirų arba kalendrų druskos Mėsą pjaustykite juostelėmis,voliokite miltuose ir kepkite riebaluose.Į greitpuodį sluoksniais klokite bulvių griežinėlius,rupiai tarkuotas morkas,keptą kiaulieną,grybus,sviestą,pilkite grietinę,pasūdykite,įberkite miltų,prieskonių,pilkite stiklinę karšto vandens.Sandariai uždenkite ir troškinkite 25-30 minučių.
|
Atsijungęs |
| |
linuciuxxxx | Data: Antradienis, 2010-07-13, 0:58 AM | Žinutė # 4 |
[ ( LT) ]
Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| GRYBŲ GULIAŠAS 500 g grybų svogūnas 50 g taukų raudonoji ir oranžinė paprika pusė citrinos sulčių kubelis grybų sultinio stiklinė vandens šaukštas kmynų maltų juodųjų pipirų Svogūnų kubelius ir paprikų juosteles pakepkite taukuose.Grybus pavirkite ir sukrėskite į keptuvę su paprikomis.Supilkite citrinos sultis,įberkite kmynų,pipirų.Išvirusį sultinį pilkite į grybus ir troškinkite 7-10 minučių,tada po truputy įmaišykite miltus.
|
Atsijungęs |
| |
nerida | Data: Sekmadienis, 2010-08-01, 5:31 PM | Žinutė # 5 |
[ ( US) ]
Grupė: Patikimi
Lygis:
Miestas:Alytus
Forumo mylimieji
Žinutės: 5372
Apdovanojimai: 64
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| KALPOKŲ(vištukių) ir RŪKYTOS KULNINĖS(karkos) MALTINUKAI grybų apvirtų(galima ir šaldytų) ~ 1 litras virtos šalto rūkymo mėsos(kulninė, karka ir pan.) ~200-300 gr svogūnas druska pipirai krapai 1 šaukštas krakmolo 2 šaukštai miltų. Jei grybai, kaip šiuo atveju – apvirti ir sušaldyti ,juos atitirpdom. Sumalam mėsmale(kartu su svogūnu). Didelė tikimybė, kad grybų masėje bus perdaug skysčio -perteklių nusunkiame.Sumalame virtos rūkytos mėsos gabaliuką. Sumaišome mėsą su grybų faršu, pridedam druskos, pipirų, krapų,miltus ir krakmolą. Faršą gerai išmaišome ir kepame ant aliejaus keptuvėje .Skanu su grietine, tikrai tiks ir visokie mėgstami padažai. Tarp kitko – bent man asmeniškai atšalę šie maltinukai buvo net skanesni…
Šypsena – tai pro tavo veido langą šviečianti šviesa, kuri sako žmonėms, jog tavo širdis yra namie. B. Ferrero
Paskutinį kartą redaguota linuciuxxxx - Antradienis, 2010-09-21, 7:47 PM |
Atsijungęs |
| |
nerida | Data: Sekmadienis, 2010-08-01, 5:32 PM | Žinutė # 6 |
[ ( US) ]
Grupė: Patikimi
Lygis:
Miestas:Alytus
Forumo mylimieji
Žinutės: 5372
Apdovanojimai: 64
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| PIEVAGRYBIAI ITALIŠKAI 700 -800 gr pievagrybių 1 svogūnas 1 kiaušinis 1pundelis petražolių žalumos 200 lydyto sūrio 100 g džiūvėsėlių 6-7 šaukštai giretinės 3-4 šaukštai aliejaus 20 g sviesto 2 šaukšteliai džiovinto baziliko kario prieskonių juodųjų maltų pipirų druskos Kiaušinį kietai išvirti.Pievagrybius nulupti, atskirti kotus nuo kepurėlių.Grybų kotukus,svogūnus ir kiaušinį supjaustyti,sukapoti dalį žalumynų, susmulkinti 100 gr sūrio, likusį- supjaustyti skritulėliais. Svogūnus, grybų kotukus, kiaušinį, sūrį ir žalumynus išdėlioti garpuodyje, įberti druskos, pipirų,baziliko,pabarstyti žiūvėsėliais.Įpilti aliejaus ir garinti 15 minučių( inde, kuris skirtas ryžiams).Po to šiuo įdaru prikimšti grybų galvutes, sudėti garpuodin ir užpilti grietine.Paviršių išdėlioti supjaustyto sūrio gabalėliais.Troškinti 15 min. Baigus troškinti papuošti patiekalą likusia petražolių žaluma.
Šypsena – tai pro tavo veido langą šviečianti šviesa, kuri sako žmonėms, jog tavo širdis yra namie. B. Ferrero
Paskutinį kartą redaguota linuciuxxxx - Antradienis, 2010-09-21, 7:48 PM |
Atsijungęs |
| |
linuciuxxxx | Data: Antradienis, 2010-09-21, 7:49 PM | Žinutė # 7 |
[ ( LT) ]
Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Grybų ir bulvių kotletai. Jums reikės: 500 g šviežių grybų, 500 g bulvių, kiaušinis, 80 g miltų, 100 g sviesto, druskos, maltų pipirų. 1. Bulves nuskutame, nuplauname ir smulkiai sutarkuojame. Tarkius nusunkiame. Grybus nuvalome, nuplauname, išverdame pasūdytame vandenyje, išgriebiame ir smulkiai supjaustome. Sumaišome grybus su tarkių mase, kiaušiniu, miltais, paskaniname pipirais, druska. Iš gautos masės padarome kotletukus ir apkepame iš abiejų pusių įkaitintame svieste. Grybų kotletus patiekite su grietine, pieno-spirgučių padažu, o jeigu mėgstate - su daržovėmis.
|
Atsijungęs |
| |
linuciuxxxx | Data: Antradienis, 2010-09-21, 7:58 PM | Žinutė # 8 |
[ ( LT) ]
Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Kepti grybai su šonine ir grietinėle. Jums reikės: grybukai - surinkti, nuvalyti, išvirti, gabalėlis karšto rūkymo šoninės, Poro (arba svogūno), Morkos, grietinėlės (10 proc., kur kavai), Šaukšto miltų, Krapų. Kas mėgsta - čiobrelio - šviežio, petražolės ar pan. Morką sutarkuoju stambia tarka (galima ir ta, kur tarkuoja šiaudeliais) , pakepinu su trupučiu aliejaus. Kai suminkštėja, įdedu supjaustytą porą , dar pakepinu , sukrečiu į kitą indą. Tada pakepinu smulkiai pjaustytą šoninę, dedu grybus. Juos pakepinu , kad grybai perkaistų.Tuomet dedu morkas su porais, šaukštą miltų, gerai viską išmaišau. Po to pilu grietinėlę, pakaitinu. Pabaigoje - paskaninu prieskoniais ir druskytė. Valgyti su virtomis bulvėmis.
|
Atsijungęs |
| |