Antradienis, 2021-10-26, 4:41 AM
Welcome Svečias
Pagrindinis | Registracija | Prisijungti
''Kartą užsukęs, negali sustot...''









  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: linuciuxxxx  
Forumas » VIRTUVĖS PASLAPTYS » Karštieji patiekalai » Grybų patiekalai (dalinamės receptukais)
Grybų patiekalai
linuciuxxxxData: Antradienis, 2010-07-13, 0:16 AM | Žinutė # 1








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą Už paaiškinimą, pagalbą Už nuoširdumą
DALINAMĖS RECEPTUKAIS KĄ GALIMA PASIDARYTI SU GRYBAIS


Atsijungęs
linuciuxxxxData: Antradienis, 2010-07-13, 0:25 AM | Žinutė # 2








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą Už paaiškinimą, pagalbą Už nuoširdumą
SU DARŽOVĖMIS TROŠKINTI GRYBAI

500 g grybų
500 g bulvių
150 g šviežių žirnelių
500 ml sultinio
80 g rūkytų lašinukų
svogūnas
250 g morkų
šaukštas pomidorųpastos
2 šaukštai smulkintų petražolių.

Mažais gabalėliais pjaustytus lašinukus pakepiname keptuvėje,suberkite smulkintas daržoves ir kepkite 5-8 minutes.Sultinį išmaišykite su pomidorų pasta,pasūdykite ir į užvirusį suberkite daržoves.Joms apvirus suberkite smulkintus grybus ir virkite dar 15 minučių.Prieš nukeldami nuo ugnies troškinį pabarstykite petražolėmis.


Atsijungęs
linuciuxxxxData: Antradienis, 2010-07-13, 0:33 AM | Žinutė # 3








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą Už paaiškinimą, pagalbą Už nuoširdumą
GRYBŲ TROŠKINYS SU MĖSA

5-6 bulvės
2 morkos
stiklinė sūdytų arba raugintų grybų
0,5 kg kiaulienos
0,5 stiklinės grietinės
50 g sviesto arba margarino
šaukštas miltų
maltų pipirų arba kalendrų
druskos

Mėsą pjaustykite juostelėmis,voliokite miltuose ir kepkite riebaluose.Į greitpuodį sluoksniais klokite bulvių griežinėlius,rupiai tarkuotas morkas,keptą kiaulieną,grybus,sviestą,pilkite grietinę,pasūdykite,įberkite miltų,prieskonių,pilkite stiklinę karšto vandens.Sandariai uždenkite ir troškinkite 25-30 minučių.


Atsijungęs
linuciuxxxxData: Antradienis, 2010-07-13, 0:58 AM | Žinutė # 4








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą Už paaiškinimą, pagalbą Už nuoširdumą
GRYBŲ GULIAŠAS

500 g grybų
svogūnas
50 g taukų
raudonoji ir oranžinė paprika
pusė citrinos sulčių
kubelis grybų sultinio
stiklinė vandens
šaukštas kmynų
maltų juodųjų pipirų

Svogūnų kubelius ir paprikų juosteles pakepkite taukuose.Grybus pavirkite ir sukrėskite į keptuvę su paprikomis.Supilkite citrinos sultis,įberkite kmynų,pipirų.Išvirusį sultinį pilkite į grybus ir troškinkite 7-10 minučių,tada po truputy įmaišykite miltus.


Atsijungęs
neridaData: Sekmadienis, 2010-08-01, 5:31 PM | Žinutė # 5








[ (LT) ]

Grupė: Patikimi
Lygis:
Miestas:Alytus
Forumo mylimieji
Žinutės: 5372
Apdovanojimai: 64
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
KALPOKŲ(vištukių) ir RŪKYTOS KULNINĖS(karkos) MALTINUKAI

grybų apvirtų(galima ir šaldytų) ~ 1 litras
virtos šalto rūkymo mėsos(kulninė, karka ir pan.) ~200-300 gr
svogūnas
druska
pipirai
krapai
1 šaukštas krakmolo
2 šaukštai miltų.

Jei grybai, kaip šiuo atveju – apvirti ir sušaldyti ,juos atitirpdom. Sumalam mėsmale(kartu su svogūnu). Didelė tikimybė, kad grybų masėje bus perdaug skysčio -perteklių nusunkiame.Sumalame virtos rūkytos mėsos gabaliuką. Sumaišome mėsą su grybų faršu, pridedam druskos, pipirų, krapų,miltus ir krakmolą.
Faršą gerai išmaišome ir kepame ant aliejaus keptuvėje .Skanu su grietine, tikrai tiks ir visokie mėgstami padažai.
Tarp kitko – bent man asmeniškai atšalę šie maltinukai buvo net skanesni…


Šypsena – tai pro tavo veido langą šviečianti šviesa, kuri sako žmonėms, jog tavo širdis yra namie.
B. Ferrero


Paskutinį kartą redaguota linuciuxxxx - Antradienis, 2010-09-21, 7:47 PM
Atsijungęs
neridaData: Sekmadienis, 2010-08-01, 5:32 PM | Žinutė # 6








[ (LT) ]

Grupė: Patikimi
Lygis:
Miestas:Alytus
Forumo mylimieji
Žinutės: 5372
Apdovanojimai: 64
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
PIEVAGRYBIAI ITALIŠKAI

700 -800 gr pievagrybių
1 svogūnas
1 kiaušinis
1pundelis petražolių žalumos
200 lydyto sūrio
100 g džiūvėsėlių
6-7 šaukštai giretinės
3-4 šaukštai aliejaus
20 g sviesto
2 šaukšteliai džiovinto baziliko
kario prieskonių
juodųjų maltų pipirų
druskos

Kiaušinį kietai išvirti.Pievagrybius nulupti, atskirti kotus nuo kepurėlių.Grybų kotukus,svogūnus ir kiaušinį supjaustyti,sukapoti dalį žalumynų, susmulkinti

100 gr sūrio, likusį- supjaustyti skritulėliais.

Svogūnus, grybų kotukus, kiaušinį, sūrį ir žalumynus išdėlioti garpuodyje, įberti druskos, pipirų,baziliko,pabarstyti žiūvėsėliais.Įpilti aliejaus ir garinti 15

minučių( inde, kuris skirtas ryžiams).Po to šiuo įdaru prikimšti grybų galvutes, sudėti garpuodin ir užpilti grietine.Paviršių išdėlioti supjaustyto sūrio

gabalėliais.Troškinti 15 min.
Baigus troškinti papuošti patiekalą likusia petražolių žaluma.


Šypsena – tai pro tavo veido langą šviečianti šviesa, kuri sako žmonėms, jog tavo širdis yra namie.
B. Ferrero


Paskutinį kartą redaguota linuciuxxxx - Antradienis, 2010-09-21, 7:48 PM
Atsijungęs
linuciuxxxxData: Antradienis, 2010-09-21, 7:49 PM | Žinutė # 7








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą Už paaiškinimą, pagalbą Už nuoširdumą
Grybų ir bulvių kotletai.

Jums reikės: 500 g šviežių grybų,
500 g bulvių,
kiaušinis,
80 g miltų,
100 g sviesto,
druskos,
maltų pipirų.

1. Bulves nuskutame, nuplauname ir smulkiai sutarkuojame. Tarkius nusunkiame.
Grybus nuvalome, nuplauname, išverdame pasūdytame vandenyje, išgriebiame ir smulkiai supjaustome.

Sumaišome grybus su tarkių mase, kiaušiniu, miltais, paskaniname pipirais, druska.

Iš gautos masės padarome kotletukus ir apkepame iš abiejų pusių įkaitintame svieste.

Grybų kotletus patiekite su grietine, pieno-spirgučių padažu, o jeigu mėgstate - su daržovėmis.


Atsijungęs
linuciuxxxxData: Antradienis, 2010-09-21, 7:58 PM | Žinutė # 8








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą Už paaiškinimą, pagalbą Už nuoširdumą
Kepti grybai su šonine ir grietinėle.

Jums reikės: grybukai - surinkti, nuvalyti, išvirti,
gabalėlis karšto rūkymo šoninės,
Poro (arba svogūno),
Morkos,
grietinėlės (10 proc., kur kavai),
Šaukšto miltų,
Krapų. Kas mėgsta - čiobrelio - šviežio, petražolės ar pan.

Morką sutarkuoju stambia tarka (galima ir ta, kur tarkuoja šiaudeliais) , pakepinu su trupučiu aliejaus. Kai suminkštėja, įdedu supjaustytą porą , dar pakepinu , sukrečiu į kitą indą. Tada pakepinu smulkiai pjaustytą šoninę, dedu grybus. Juos pakepinu , kad grybai perkaistų.Tuomet dedu morkas su porais, šaukštą miltų, gerai viską išmaišau. Po to pilu grietinėlę, pakaitinu. Pabaigoje - paskaninu prieskoniais ir druskytė. Valgyti su virtomis bulvėmis.


Atsijungęs
Forumas » VIRTUVĖS PASLAPTYS » Karštieji patiekalai » Grybų patiekalai (dalinamės receptukais)
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:



Kartą užsukęs negali sustoti© 2021