Antradienis, 2021-10-26, 5:17 AM
Welcome Svečias
Pagrindinis | Registracija | Prisijungti
''Kartą užsukęs, negali sustot...''









  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: linuciuxxxx  
Forumas » VIRTUVĖS PASLAPTYS » Karštieji patiekalai » Padažai karštiems patiekalams (dalinamės receptais)
Padažai karštiems patiekalams
linuciuxxxxData: Pirmadienis, 2011-02-07, 1:27 PM | Žinutė # 1








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą Už paaiškinimą, pagalbą Už nuoširdumą
PASIDALINKIME PADAŽŲ RECEPTAIS KURIE TINKA PRIE KARŠTŲ PATIEKALŲ



Atsijungęs
linuciuxxxxData: Pirmadienis, 2011-02-07, 1:28 PM | Žinutė # 2








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą Už paaiškinimą, pagalbą Už nuoširdumą
Svogūnų padažas

Sudėtis:
2 šaukštai giretinės,
2 šaukštai sviesto,
1 svogūnas,
2 šaukštai miltų,
0,5 l vandens,
druska,
svogūnų laiškai.

Ištirpintame svieste pakepinti supjaustytą svogūną, kol pasidarys šviesiai geltonas, suberti miltus ir dar kepinti, kol miltai pagels. Tada maišant supilti skystį ir keletą minučių virinti. Pagamintą padažą pasūdyti, pridėti grietinės, supjaustytų svogūnų laiškų. Padažas tinka prie jautienos, avienos valgių ir valgių iš faršo.

--------------------------------------------------------------------------------


Atsijungęs
linuciuxxxxData: Pirmadienis, 2011-02-07, 1:30 PM | Žinutė # 3








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą Už paaiškinimą, pagalbą Už nuoširdumą
Pomidorų padažas grilio patiekalams

INGREDIENTAI:

1 puodelis alyvuogių aliejaus,
0,5 puodelio švelnaus vynuogių acto,
2-3 pomidorai, 1 agurkas,
garstyčių miltelių, cukrus,
druską, baltieji pipirai.

GAMINIMAS: Gerai sumaišoma 1 puodelis alyvuogių aliejaus, 1/2 puodelio švelnaus vynuogių acto, 2-3 nuplikyti karštu vandeniu, nuvarvinti ir smulkiai supjaustyti pomidorai, 1 labai smulkiai supjaustytas agurkas, garstyčių ant peilio galo, daug cukraus, truputis druskos ir baltųjų pipirų.


Atsijungęs
linuciuxxxxData: Pirmadienis, 2011-02-07, 1:30 PM | Žinutė # 4








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą Už paaiškinimą, pagalbą Už nuoširdumą
Pomidorų ir majonezo padažas

INGREDIENTAI:

100 g. pomidorų padažo,
100-120 g. majonezo,
1-2 skiltelės česnako.

GAMINIMAS: Pomidorų padažą ir majonezą sudėkite į padažinę, ar nedidelį dubenelį ir sumaišykite, kad pasidarytų vietisa masė. Taip pat smulkiai supjaustykite česnako skilteles. Čia tiesiog paprasta ir greita. Tinka prie karbonadų, suktinukų, kepsnių ir šiaip prie mėsos gaminių.


Atsijungęs
linuciuxxxxData: Pirmadienis, 2011-02-07, 1:31 PM | Žinutė # 5








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą Už paaiškinimą, pagalbą Už nuoširdumą
Kario padažas

INGREDIENTAI:

alyvuogių aliejus,
sviestas,
2-3 obuoliai,
vienas didelis svogūnas,
1-2 skiltelės česnako,
1 šaukštelis kario,
1 stiklinė balto vyno,
0,5 šaukštelio krakmolo,
prieskoniai sriubai,
cukrus,
ananasų sultys,
tiršta grietinė.

GAMINIMAS: Alyvų aliejuje ir svieste patroškinama 2-3 nuskusti ir plonai supjaustyti obuoliai, 1 didelis smulkiai supjaustytas svogūnas, 1-2 sumaigytos česnako skiltelės ir arbatinis šaukštelis kario prieskonių. Po to įpilama stiklinė balto vyno, padažas sutirštinamas 1 nubrauktu arbatiniu šaukšteliu atskiesto kukurūzų krakmolo ir padažas užverdamas. Po to padažas ištrinamas per sietelį ir pagardinamas prieskoniais sriubai, druska ir trupučiu cukraus ir ananasų sultimis ir tiršta grietine; Padažas turi būti tirštokas ir gražiai geltonos spalvos. Curry padažas puikiai tinka su paukštiena, kepsniais ir žuvies patiekalais.


Atsijungęs
linuciuxxxxData: Pirmadienis, 2011-02-07, 1:32 PM | Žinutė # 6








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą Už paaiškinimą, pagalbą Už nuoširdumą
Maltos mėsos padažas makaronams

INGREDIENTAI:

300 g maltos mėsos,
svogūnas;
1-2 š. aliejaus;
indelis konservuotų pomidorų;
prieskoniai;
druskos;
skiltelė česnako;
vandens.

GAMINIMAS: Mėsą pakepinti aliejuje kartu su smulkiai pjaustytu svogūnu. Įdėti supjaustytus pomidorus, česnaką, prieskonius, įpilti vandens. Troškinti ant silpnos ugnies 10-15 min.


Atsijungęs
linuciuxxxxData: Pirmadienis, 2011-02-07, 1:33 PM | Žinutė # 7








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą Už paaiškinimą, pagalbą Už nuoširdumą
Padažas su raugintais agurkais

INGREDIENTAI:

Svogūnų padažo,
1 nedidelis raugintas agurkas,
1 šaukštas pomidorų tyrės,
marinuotas ankštinis pipiras,
truputis garstyčių arba krienų.

GAMINIMAS: Pomidorų tyrę troškinti kartu su svogūnais. Kiek patroškinus, sudėti nuluptą smulkiai supjaustytą raugintą agurką ir ankštinį pipirą. Pagamintą padažą pagardinti garstyčiomis ir tarkuotais krienais.

Patiekti prie virtos kiaulienos, avienos ir jautienos.


Atsijungęs
linuciuxxxxData: Pirmadienis, 2011-02-07, 1:34 PM | Žinutė # 8








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą Už paaiškinimą, pagalbą Už nuoširdumą
Padažas keptiems koldūnams

Reik:
1 šaukštas grietinės
2 šaukštai majonezo
pundelis svogūnų laiškų
pundelis krapų
gabaliukas sūrio

Daryti: Iškeptus koldūnus sudėjus į dubenį būtinai uždengti leisti atvėst sutarkuoti sūri,sudėti svogūnus su krapais grietine,majoneza viska sumaišyt ir i mikrobange.


Atsijungęs
linuciuxxxxData: Pirmadienis, 2011-02-07, 1:35 PM | Žinutė # 9








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą Už paaiškinimą, pagalbą Už nuoširdumą
MAJONEZO PADAŽAS SU POMIDORAIS IR SALDŽIOSIOMIS PAPRIKOMIS

Ingredientai:

3 stiklinės majonezo
stiklinė pomidorų tyrės
100 g saldžiųjų paprikų
šaukštas aštraus pomidorų padažo
druskos

Kaip gaminti? Paprikas perpjaukite, išimkite sėklas ir susmulkinkite. Pomidorų tyrę užvirinkite, atvėsusią gerai išmaišykite su majonezu, sudėkite pomidorų padažą, paprikas. Pasūdykite ir dar kartą


Atsijungęs
linuciuxxxxData: Pirmadienis, 2011-02-07, 1:36 PM | Žinutė # 10








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą Už paaiškinimą, pagalbą Už nuoširdumą
GRYBŲ PADAŽAS

Ingredientai:

20 g džiovintų baravykų
400 g pievagrybių
100 g rūkytos šoninės
svogūnas
150 ml sauso raudonojo vyno
2 šaukštai pomidorų padažo
šaukštas sviesto
stiklinė mėsos sultinio
šaukštas krakmolo
ryšelis bazilikų
druskos
maltų pipirų
paprikos
žiupsnelis tarkuoto muskato

Kaip gaminti? Šoninę supjaustykite mažais kubeliais ir paspirginkite su sviestu. Po kelių minučių suberkite susmulkintus svogūnus ir kepkite, kol jie taps skaidrūs. Berkite plonomis skiltelėmis suraikytus pievagrybius ir troškinkite ant nedidelės ugnies, kol išgaruos visas skystis. Galiausiai suberkite sutrintus džiovintus grybus, krėskite pomidorų padažą. Supilkite sultinį ir vyną, du šaukštus sultinio atsidėkite išleisti krakmolui. Padažą virkite neuždengtą, kol skysčio sumažės perpus. Krakmolą išleiskite atidėtame sultinyje, supilkite į padažą ir pavirkite dar kelias minutes, kol jis sutirštės. Gardinkite prieskoniais, smulkintais bazilikais.


Atsijungęs
linuciuxxxxData: Pirmadienis, 2011-02-07, 1:37 PM | Žinutė # 11








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą Už paaiškinimą, pagalbą Už nuoširdumą
Padažiukas su džiūvėsėliais

2 šaukštai sviesto
2-3 šaukštai džiūvėsėlių
Sultinys
Grietinė

Išlydyti sviestą keptuvėje, suberti džiūvėsėlius, pakepinti, kol džiūvėsėliai paruduoja, tada užpilti sultiniu, maišant dar pakaitinti truputį, tada įdėti grietinės, priklausomai nuo to kokį padažiuką mėgstate. Dar kartais įdedu pora šaukštų pomidorų padažo


Atsijungęs
linuciuxxxxData: Pirmadienis, 2011-02-07, 1:38 PM | Žinutė # 12








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą Už paaiškinimą, pagalbą Už nuoširdumą
Grybų padažas su krienais.

300 - 400 g. virtų grybų,
3 - 4 šaukštai tarkuotų krienų,
1 stiklinė grietinės,
druskos, cukraus, acto raba rūgščių sulčių,
krapų arba petražolių lapelių,
svogūnų laiškų,
(1 - 2 kietai virti kiaušiniai).

grybus sukapoti arba supjaustyti plonomis juostelėmis, grietinę išplakti su prieskoniais. grybus sumaišyti su krienais bei pagardinta grietine ir apibarstyti kapotais žalumynais.
Puošti virto kiaušinio griežinėliais ir žalumynų lapeliais.

--------------------------------------------------------------------------------


Atsijungęs
linuciuxxxxData: Pirmadienis, 2011-02-07, 1:39 PM | Žinutė # 13








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą Už paaiškinimą, pagalbą Už nuoširdumą
Šaltas grybų padažas.

300 - 400 g. virtų grybų,
1 svogūnas,
(1 obuolys),
1,5 stiklinės grietinės,
prieskonių (druskos, cukraus, garstyčių, acto),
svogūnų laiškų, krapų.

grybus, svogūną ir obuolį sukapoti. Į grietinę įdėti prieskonių. Viską sumaišyti ir apibarstyti susmulkintais žalumynais.
Padažą patiekti su šaltais užkandžiais arba su karštomis bulvėmis bei kruopų koše.


Atsijungęs
linuciuxxxxData: Pirmadienis, 2011-02-07, 1:41 PM | Žinutė # 14








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą Už paaiškinimą, pagalbą Už nuoširdumą
Snieguoliukes česnakinis padažas

reikia: majonezas ( mes naudojam norfoj pirkta Provansalio majonezas riebumas 67proc, arba maksimoj rusiškas kur riebumas 40 arba 42proc) reikia kuo riebesnio nes padažas skanesnis išspaudžiamas česnakas, jo kiekis priklauso nuo to kokio aštrumo norima. deda dar krapų ir mėtų ( bet nebūtina) gerai suplaka ir kartis įdeda šaukštą grietinės (bet igi nebūtina)


Atsijungęs
Forumas » VIRTUVĖS PASLAPTYS » Karštieji patiekalai » Padažai karštiems patiekalams (dalinamės receptais)
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:



Kartą užsukęs negali sustoti© 2021