Krabų kepsnys INGREDIENTAI:
dėžutė konservuotų krabų,
mažas svogūnas,
truputis acto,
augalinio aliejaus,
malto imbiero ant peilio galo,
1 kiaušinis,
miltų, pieno,
pipirų, druskos.
Padažui:
truputis pomidorų pastos,
3 vidutinio didumo svogūnai,
česnako skiltelė,
truputis malto imbiero.
GAMINIMAS:
Krabus nuplauti po tekančiu šiltu vandeniu, sumaišyti su smulkiai supjaustytu svogūnu, druska, pipirais, actu, augaliniu aliejumi ir imbieru. Laikyti vieną valandą. Iš miltų pieno ir kiaušinių paruošti skystą tešlą ir taip pat palaikyti valandą.
Svogūnus smulkiai supjaustyti, sumaišyti su maltu imbieru, įmesti česnako skiltelę ir patroškinti. Kai svogūnas suminkštės, išgriebti česnaką, pridėti pomidorų pastos, pasūdyti, pabarstyti pipirais ir išmaišyti.
Krabus nusausinti, apvolioti tešloje ir kepti dideliame kiekyje gerai įkaitinto aliejaus.
Valgyti tuojau pat. Prie jų labai tinka biriai virti ryžiai. Padažą patiekti atskirame inde. Tinka įvairios aštresnės ar saldžiarūgštės vaisių ir daržovių salotos.