Penktadienis, 2024-04-26, 2:57 AM
Welcome Svečias
Pagrindinis | Registracija | Prisijungti
''Kartą užsukęs, negali sustot...''









  • Page 1 of 2
  • 1
  • 2
  • »
Forum moderator: Valedy  
Forumas » BŪKIME GRAŽIOS » Kūno priežiūra » Ekologiška produkcija ir kitos įdomybės (plepalai apie ekologiškus produktus,nuorodos)
Ekologiška produkcija ir kitos įdomybės
ValedyData: Penktadienis, 2010-07-30, 3:05 PM | Žinutė # 1








[ (LT) ]

Grupė: Admin padejėja
Lygis:
Miestas:Ten kur širdis
Forumo mylimieji
Žinutės: 9789
Apdovanojimai: 62
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Kvepalai pagal charakterį

Apie Jūsų asmenybę ir charakterį daug ką gali pasakyti kvepalai, kuriais kvėpinatės. Apie žmogų sprendžiame iš jo stiliaus, bendravimo manierų, o ką atskleidžia aromatas, sklindantis nuo mūsų bendradarbės, bosės ar draugės?

Jei mėgstate gėlių aromatus, jūs greičiausiai esate linksmi, romantiški, spontaniški bei elegantiški. Gėlių kvapus taip pat renkasi mėgstantys koketuoti bei nuotykių ištroškę žmonės. Teigiama, jog kvepalai, kuriuose vyrauja gėlių aromatas, yra patys moteriškiausi.

Kvepalai, kuriuose dominuoja citrusinių vaisių aromatai (apelsino, laimo, citrinos, greipfrukto ar raudonųjų vynuogių) dažniausiai atskleidžia, jog esate pasitikintys savimi, sportiški, energingi, linksmi, spontaniški.

Jei renkatės kvepalus, kuriuose dominuoja kelių pagrindinių aromatų (pvz. vaisių ir gėlių) kombinacija, esate elegantiška bei rafinuota. Beje, tos, kurios mėgsta aitresnį aromatą, siekia būti pastebėtos bei išskirtinės.

Jei renkatės rytietiškus aromatus, esate patraukli, seksuali ir labai jausminga. Kartais tokios moterys linkusios būti dramatiškos bei teikia pirmenybę prabangai bei rafinuotumui.

Vandenyno aromatą dažniausiai renkasi jaunatviškos, sportiškos, energingos asmenybės.

Dažniausiai galvojame, jog kvepalus išsirenkame paprasčiausiu būdu – mums tiesiog patiko kvapas. Tačiau ekspertai tvritina, jog taip nėra. Jų teigimu, mūsų pasąmonė tarsi pasufleruoja, kokius kvepalus, labiausiai atspindinčius mūsų asmenybės savybes, pasirinkti.


Laimėtojų garbės lenta
Pagalba naujokams ir ne tik čia
Forumo taisyklės ir ne tik čia
Atsijungęs
ValedyData: Penktadienis, 2010-07-30, 3:07 PM | Žinutė # 2








[ (LT) ]

Grupė: Admin padejėja
Lygis:
Miestas:Ten kur širdis
Forumo mylimieji
Žinutės: 9789
Apdovanojimai: 62
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Trumpai apie kvepalus

Atminkite: kvepalai – labai individualus dalykas. Kartais šiaip jau malonūs kvepalai gali šokiruoti, net atstumti aplinkinius, ypač kai prieš išsikvėpinant dar apsitepama visokiais aromatizuotais kremais. Svarbiausia – nepadauginti kvapų.
Nesikvėpinkite itin stipraus aromato kvepalais vasarą. Vasarai tinka lengvesni aromatai, o kartais galima kvepalų iš viso atsisakyti ir vasaros metu naudoti tik, pavyzdžiui, kūno purškiklį.
Pirkdami naujus kvepalus, rinkitės ne daugiau kaip iš trijų rūšių, nes uoslė per trumpą laiką nesugeba atskirti daugiau aromatinių kompozicijų arba rinkitės kvepalus ne dieną ar dvi, o visą savaitę. Tada galėsite būti tikri, kad išuostėte gausybę kvapų ir išsirinkote tikrai tinkamą kvapą.
Nekaitaliokite kvepalų ir nenaudokite atsitiktinių. Geriau pasirinkite vienus ir visada turėsite po ranka. Atsiminkite: visi moters ar vyro daiktai turi kvepėti vienu kvapu. Vartodami kvepalus niekada nepurkškite daug kvepalų ant vienos vietos. Verčiau pakvėpinkite tas vietas, kur pulsuoja kraujas – už ausų, rankų riešus, kaklą, per alkūnės sulenkimą.
Pirkdami kvepalus būtinai pasinaudokite pardavėjos konsultantės paslaugomis. Ji tikrai žinos, kurie kvapai geresni, kurie ilgiau išlieka, gal netgi patars, koks kvapas jos nuomone jums labiausiai tiktų, jei nupasakosite pardavėjai savo pomėgius, charakterio bei gyvenimo būdo ypatybes, pasakysite koks jūsų amžius.
Jaunesnio amžiaus moterims ir vyrams tinka lengvesni kvapai, vyresnio amžiaus atstovai turėtų rinktis aštresnius kvapus.


Laimėtojų garbės lenta
Pagalba naujokams ir ne tik čia
Forumo taisyklės ir ne tik čia
Atsijungęs
ValedyData: Penktadienis, 2010-07-30, 3:14 PM | Žinutė # 3








[ (LT) ]

Grupė: Admin padejėja
Lygis:
Miestas:Ten kur širdis
Forumo mylimieji
Žinutės: 9789
Apdovanojimai: 62
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Viskas, ką Jūs norėjote žinoti apie kvepalus...

Aromatas, kuris jaudina sielą, - tai pats paprasčiausias ir tikriausias iš mums žinomų džiaugsmų. Aromato paliekamas įspūdis yra trumpalaikis ir lakus, bet jis mus giliai sujaudina ir sukelia nenusakomą laimės pojūtį. Sugebėjimas tinkamai pasirinkti aromatą – tai menas, galintis praturtinti mūsų gyvenimą. Jeigu pagal aprangą mes galime spręsti apie žmogaus visuomeninę padėtį, tai nuo jo sklindantį aromatą mes intuityviai priimame kaip jo vidinio pasaulio išraišką. Jeigu išsireikštume Žako Polžo (Jacques Polge), firmos Šanel vyriausiojo parfumerio, žodžiais „Suknelė – tai išorės puošmena, o kvepalai – tai vidinis moteriškojo prado matas“. Kvepalai – tai prižiūrėtos išvaizdos, elegantiško ir madingo įvaizdžio taškas ant “i“ , nes su jais grožis įgauna lakumo. Koko Šanel sakė: „Kvepalai – tai nematomas, bet nepamirštamas, nepranokstamas madingas aksesuaras. Jis praneša apie moters pasirodymą ir primena apie ją, kad ji išeina“. Rinkdamiesi aromatą, kaip, beje, ir drabužius, mes laikomės mados, bet kartu siekiame būti ypatingos ir nepakartojamos. Juk aromatas turėtų atspindėti jų nešiotojos charakterį, pabrėžti individualumą.

* Ką kvepalų aprašymuose reiškia žodžiai Viršutinė (pradinė) nata, Širdies (Vidurinė) nata, Bazinė, pamatinė (baigiamoji) nata?
Aromatas atsiskleidžia palaipsniui, per 3 pakopas. Pirmoji pakopa – pradinis įspūdis, kurį mes susidarome apie aromatą, papurkštą ant odos. Jis vadinasi Viršutinė nata. Jis trunka mažiau negu minutę, nes šioje natoje vyrauja silpnai fiksuojami komponentai, tokie kaip citrusai, žaluma. Antroji pakopa – Širdies nata – pasireiškia iškart po Viršutinės natos, kai tarp odos ir parfumo prasideda cheminė reakcija. Dar po dešimties minučių (kartais greičiau) pasireiškia Baigiamoji, Bazinė, nata. Ji dar vadinama šleifu. Tik sulaukę visų trijų natų, tai yra ne anksčiau kaip po 15 minučių, galime susidaryti tikrą įspūdį apie aromatą. Kaip mes įsidėmime, įsimename bet kurį aromatą – tai greičiausiai Širdies natos ir Šleifo derinys. Paskutinėje pakopoje dažniausiai yra patalpinami aromatų fiksatorius ir stiprios aromatinės medžiagos, tokias kaip ambra, muskusas, prieskoniai, sandalas ir kt. Jeigu šios medžiagos aromate vyrauja – jis yra stiprus ir ilgai išliekantis, o jeigu šių medžiagų aromate nėra daug- žmogus suvokia tokį aromatą kaip lengvą, gaivų. Jis, kaip taisyklė, nėra ir toks ilgai besilaikantis.

* Ar yra kvepalai blondinėms ir brunetėms?
Ne. Tik anksčiau buvo manoma, kad brunetėms vertėtų rinktis sunkius saldžius aromatus, o jaunoms blondinėms – gaivius gėlinius. O iš tikrųjų svarbiau yra orientuotis į savo stilių: romantišką, dalykinį, ekstravagantišką ar klasikinį – ir remiantis juo rinktis sau aromatus.


Laimėtojų garbės lenta
Pagalba naujokams ir ne tik čia
Forumo taisyklės ir ne tik čia
Atsijungęs
ValedyData: Penktadienis, 2010-07-30, 3:14 PM | Žinutė # 4








[ (LT) ]

Grupė: Admin padejėja
Lygis:
Miestas:Ten kur širdis
Forumo mylimieji
Žinutės: 9789
Apdovanojimai: 62
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
* Kodėl parduotuvėje ir namuose kvepalai kartais kvepia skirtingai?
Kvepalų aromatas smarkiai priklauso nuo aplinkos, kurioje jis yra. Parduotuvės oras yra prisotintas įvairių kosmetikos gaminių aromato, todėl ten kvepalai kvepia kitaip, negu neutralioje buto aplinkoje. Be to, pats aromatas nėra stabilus, jis kinta per kelias vystymosi stadijas. Todėl geriausia parsinešti mėginuką ir namuose ramiai apsispręsti, ar norite pirkti būtent šiuos kvepalus.

* Kaip teisingai naudotis parfumerija?
Kvepalus reikia naudoti tiesiog ant sausos švarios odos (už ausų, kaklo griovelyje, vidiniame alkūnių linkyje, ant riešų, po keliais). Koko Šanel sakė: „Kvėpinkite tas vietas, kur tikitės bučinio”. Galima kvėpinti ir plaukus, jeigu nebijote, kad jie taps perdaug sausi. Drabužius verta kvėpinti tik tuo atveju, jei jūs alergiški kuriam nors kvepalų komponentui – efektas bus ne toks, nes aromatas pilnai atsiskleidžia tik kontakte su oda.

* Yra priimta kvėpintis už ausų. Kodėl?
Kvepalai ilgiau išlieka ir geriau atsiskleidžia tose vietose, kur oda yra švelniausia ir ten, kur pulsuoja kraujas. Švarūs plaukai, audiniai, ypatingai natūralūs (pvz. vilna), taip pat gerai išlaiko aromatus. Jeigu jūs dažnai keičiate kvepalus, būkite ypač atsargūs, nes rūbai ilgai išsaugos ankstesnių kvepalų aromatą.

* Ar kvepalai palieka dėmes ant rūbų?
Paprastai ne, bet būkite atsargios su šilkinėmis palaidinukėmis. Be to, dėmės gali likti, jeigu kvepalai yra labai seni, drumzlini arba labai koncentruoti. O jeigu jau dėmės lieka, jas pašalinti yra labai sunku.

* Kodėl vienu metu negalima naudotis kelių rūšių kvepalais?

Kiekvieni kvepalai yra harmoningai sukomponuota visuma. Jeigu jūs naudosite vienu metu keletą skirtingų kvepalų, jie suardys bendrą harmoniją ir kiekvienų kvepalų charakteris jau nebeatsiskleis. Dar daugiau, kvapų susimaišymas gali duoti netgi visiškai nemalonų bendrą įspūdį. Verta netgi atkreipti dėmesį, ar derinasi tarpusavyje jūsų kvepalai ir dezodorantas. Arba naudokitės vienos linijos kvepalais ir parfumuotu dezodorantu.


Laimėtojų garbės lenta
Pagalba naujokams ir ne tik čia
Forumo taisyklės ir ne tik čia
Atsijungęs
ValedyData: Penktadienis, 2010-07-30, 3:18 PM | Žinutė # 5








[ (LT) ]

Grupė: Admin padejėja
Lygis:
Miestas:Ten kur širdis
Forumo mylimieji
Žinutės: 9789
Apdovanojimai: 62
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Ką reikia žinoti apie dezodorantus

Prakaitavimas – natūralus sveiko organizmo procesas.

Perspiracija – taip mieliau ausiai šiandien vadina žmogui nepavaldų prakaito išsiskyrimą, vykstantį per prakaito liaukas, kurių ypač gausu ant pėdų, delnų, kaktos, krūtinės ir pažastyse. Kiekviena prakaito liauka yra mažutė, jos ilgis 3 milimetrai, bet jeigu jas visas sudėtume į vieną eilę, tai gautume šešių kilometrų liniją. Neatlikdamas sunkaus fizinio darbo žmogus kasdien “išlieja” apie 3 stiklines skysčio. Tai yra, per metus kiekvienas iš mūsų pagamina 252 litrus prakaito, o per visą gyvenimą - 18 000 litrų, tai maždaug 60 pilnų vonių. Dar intensyviau prakaito liaukos darbuojasi, kai mes dirbame arba poilsiaujame šiltuose kraštuose. Pavyzdžiui, tropikų gyventojas per dieną išprakaituoja apie 4 litrus prakaito, bet būtent taip organizmas sugeba užtikrinti pastovią 36,6 C temperatūrą.

Prakaitas pagal savo prigimtį neturi kvapo, o įgauna nemalonų kvapą tik tuomet, kai jame pradeda karaliauti mikroorganizmai. Jie minta prakaitu, perdirba jį ir išskiria savo gyvybinius produktus, kurie ir pasižymi tokiu ryškiu “aromatu”. Būtent su šiais mikroorganizmais ir kovoja dezodorantai.

Kuo skiriasi tarpusavyje dezodorantai ir antiperspirantai?

Dezodorantai su antibakteriniais priedais stabdo arba naikina mikroorganizmų, parazituojančių žmogaus prakaite, atsiradimą ir dauginimąsi. Dažniausiai dezodorantuose buvo naudojamas triklozanas, tačiau dabar pažangesnės firmos keičia jį kitomis medžiagomis, pavyzdžiui, farnezolu, nes paaiškėjo, kad triklozanas yra odai ne itin švelnus, gali pažeisti odos mikroflorą. Kuo jie geri? Tokie dezodorantai puikiai atlieka savo funkciją. Kuo jie blogi? Pažastys lieka drėgnos. Be to, dezodorantų veikimui pasibaigus, bakterijos vėl ima karaliauti, ypač jeigu dezodoranto veikimo laikas tik 8-10 valandų. Yra ir tokių dezodorantų , kurie veikia iki 24 valandų.

Dezodorantus reikia tepti ant švaraus, sauso kūno ir leisti nudžiūti. Jų kvapas vos juntamas, švelnus ir gaivus, tinkantis ir vyrams, ir moterims. Dezodorantas Blue Water labiau skirtas vyrams – jis papildo vyrų liniją Blue Water, tačiau yra mėgstamas ir sportiškų moterų.

Antiperspirantai blokuoja prakaito išsiskyrimą, nes užkemša prakaito kanalus jų sudėtyje esančiomis kai kurių metalų (dažniausiai aliuminio) netirpiomis druskomis. Kuo antiperspirantai geri? Pažastys lieka sausos. Kuo jie blogi? Jie stabdo natūralius organizmo procesus, todėl jų nereikėtų naudoti tiems, kas gausiai prakaituoja, ruošiasi į sporto salę ar sauną. Tuomet prakaitas, negalėdamas pasišalinti, gali sukelti patinimą ar prakaito liaukų uždegimą. Firma Fairness negamina antiperspirantų, nes jie nėra saugūs organizmui, ypač naudojantis nuolatos.

Parfumuoti dezodorantai, jeigu jų sudėtyje yra antibakterinių medžiagų (triklozano arba farnezolo), taip pat kovoja su bakterijomis, ir dar suteikia kūnui malonų kvapą. Kuo jie geri? Juos galima purkšti ant viso kūno ir net ant rūbų. Kuo jie blogi? Dezodoranto kvapas turi derėti prie losjono po skutimosi arba kvepalų, kuriuos naudojame. Be to, iškart po depiliacijos, kol oda yra sudirgusi, geriau jų iškart nevartoti.

Dažniausiai užduodami klausimai

Kodėl vieni pradeda prakaituoti tuoj po dušo, o kiti gali visai apsieiti be dezodorantų? Prakaito išsiskyrimas kiekvieno žmogaus yra individualus. Pažastyse esančios prakaito liaukos skiriasi nuo tų, kurios yra ant viso kūno, nes jos reaguoja į stresą, emocinį ar seksualinį susijaudinimą. Stiprus prakaitavimas gali rodyti kai kurias ligas: diabetą, hipertoniją, inkstų ligas; taip pat stipriau prakaituoja paaugliai, moterys klimakso metu, ligoniai po operacijos.

Kokie dezodorantai tepa drabužius? Labiausiai tepa drabužius aerozoliniai, purškiami dezodorantai. Baltas dėmes palieka antiperspirantai, turintys sudėtyje talko. Savo sudėtyje kremo turintys antiperspirantai taip pat palieka pėdsakus, ypač jeigu rengiatės iš karto pasitepę dezodorantu.


Laimėtojų garbės lenta
Pagalba naujokams ir ne tik čia
Forumo taisyklės ir ne tik čia
Atsijungęs
ValedyData: Penktadienis, 2010-07-30, 3:21 PM | Žinutė # 6








[ (LT) ]

Grupė: Admin padejėja
Lygis:
Miestas:Ten kur širdis
Forumo mylimieji
Žinutės: 9789
Apdovanojimai: 62
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Kosmetikos komponentai, sukeliantys vėžį. Turime tai žinoti!

Ar dažnai pirkdamos rankų kremą, plaukų šampūną ar veido prausiklį perskaitote jų sudėtį? Ar nors kartą susimąstėte, kokią įtaką viena ar kita kosmetinė priemonė gali turėti jūsų odai ar, galų gale, sveikatai? Ar kada pagalvojote, jog visos „veikliosios“ priemonės, įeinančios į maskuotojo ar dieninio kremo sudėtį iš tikrųjų neturi jokio realaus poveikio, o rezultatas pasiekiamas tik kosmetinių koncetratų dėka?

Atskleisime jums paslaptį: tik 3–6 % milžiniškos kosmetikos rinkos yra tikra natūrali kosmetika, kuri pagaminta iš augalinių aliejų, natūralių ekstraktų, eterinių aliejų, maisto konservantų be sintetinių dažų ar kitų cheminių priedų, kurie tampa ligų ir alerginių susirgimų priežastimi – dalis į kosmetiką įeinančių sudedamųjų dalių yra genetiškai modifikuotos ir iki galo neištirtos, dalis yra labai kenksmingos, o net labai didelis jų kiekis gali sukelti onkologines ligas (mokslininkai įrodė, jog medžiagos, įtrauktos į kai kurias dantų pastas, sukelia mikrobų mutaciją, o kai kurie šampūno ir dušo želės komponentai nesiskaido gamtoje, todėl metų metus gali būti nepašalinti iš žmogaus organizmo).

Tad kyla pagrįstas klausimas: kaip atskirti išties natūralią kosmetiką nuo jos imitacijos? Kaip sužinoti, kiek ji yra efektyvi, patikima ir nekenksminga? Ar ji tikrai rūpinsis oda ir plaukais, ar suteiks tik trumpalaikį poveikį? Atsakymus rasite ant kosmetinės priemonės pakuotės.

Blogieji ingredientai – kokie jie?

Kosmetikoje naudojama begalės chemiškai apdorotų medžiagų, kurios gali pakenkti jūsų odai ir sveikatai. Be abejo, tai yra ilgalaikis procesas, nes kelis kartus išplovus galvą su šampūnu, kurio sudėtyje yra parabenų, nieko neatsitiks, tačiau naudojant jį kasdien, plaukai išsausėja, netenka daugelio gerųjų komponentų, tampa lengvai pažeidžiami ir silpni, o visos šampūne esančios kenksmingos medžiagos kaupiasi organizme ir gali pakenkti ne tik jūsų, bet ir jūsų vaikų sveikatai. Tam, kad to išvengtumėte, visada, pabrėžiame – visada, nepagailėkite savo laiko ir perskaitykite kosmetinės priemonės sudėtį iki galo ir nepirkite nei vienos, kurios sudėtyje yra šių blogųjų komponentų:

Parabenai (Methyl, Propyl, Butyl, Isobutyl ir Ethyl Paraben)

Šios medžiagos naudojamos beveik visose kosmetinėse priemonėse: šampūnuose, dezodorantuose, kremuose ir kt. Jie labai lengvai patenka į organizmą per odą, ardo endokrininę sistemą, sukelia alergiją. Kadangi parabenai gali patekti į giliausius odos sluoksnius, todėl didelis jų kiekis gali pakenkti imuninei sistemai. Moksliškai įrodyta, jog parabenai gali būti perduodami per motinos organizmą naujagimiui, taip pažeidžiant jo imuninę sistemą.

Sulfatai (Sodium Lauryl/Laureth Sulfate)

Sulfatai naudojami dušo želėse, šampūnuose, muiluose ir kt. priemonėse dėl jų putojančių ir valančių savybių. Tačiau šios medžiagos yra ypač pavojingos dėl jų gebėjimo sukelti genų mutacijas – tai reiškia, jog padidėja rizika susirgti vėžiniais susirgimais.


Laimėtojų garbės lenta
Pagalba naujokams ir ne tik čia
Forumo taisyklės ir ne tik čia
Atsijungęs
ValedyData: Penktadienis, 2010-07-30, 3:22 PM | Žinutė # 7








[ (LT) ]

Grupė: Admin padejėja
Lygis:
Miestas:Ten kur širdis
Forumo mylimieji
Žinutės: 9789
Apdovanojimai: 62
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Trietanolaminas (DEA), Dietanolaminas (TEA), Monoetanolaminas (MEA)

Šios medžiagos dažniausiai aptinkamos kūno ir veido kremuose, kompaktinėse ir skystose pudrose, šampūnuose ir kitose kosmetinėse priemonėse, kurių vienas iš privalumų – pH balansas (nes būtent šie chemikalai padeda subalansuoti odos drėgmės pusiausvyrą). Didelė šių komponentų koncentracija gali sukelti alergiją, sudirginti, išsausinti plaukus ir odą, o sąveikoje su amoniako junginiais gali formuoti vėžį sukeliančius nitrozaminus (kancerogeninius cheminius junginius).

Formaldehidas (Formaldehyde)

Jo galima rasti plaukų lako, nagų lako, lako valiklių sudėtyje, veido kremuose ir kitose veido priežiūros priemonėse. Formaldehidas naudojamas tam, kad išlaikytų produkto galiojimo laiką kuo ilgiau. Formaldehidas iš visų konservantų yra labiausiai kancerogeniškas, neurotoksiškiausias, alergiškiausias ir labiausiai dirginantis odą ir akis.

P-fenilendiaminas (P-Phenylenediamine)

Šis chemikalas įprastai naudojamas tamsiuose plaukų dažuose. Ilgalaikis jo naudojimas gali sukelti įvairias alergines reakcijas ir netgi šlapimo pūslės vėžį, apsigimus, pažeisti nervų sistemą, plaučius.

Mineralinis aliejus (Paraffinum Liquidum)

Šis aliejus naudojamas kūno ir veido kremų, masažinių aliejų bei kūno aliejų gamyboje ir yra toks populiarus, nes pigiai ir greitai pasiekiamas norimas rezultatas – oda tampa minkšta ir sudrėkinta vos patepus jos ant kūno. Visgi ši medžiaga pavojinga, nes yra kancerogeninės ir mutageninės kilmės – tai reiškia, jog reguliariai vartojant kosmetiką su šiuo chemikalu, padidėja tikimybė susirgti onkologinėmis ligomis. Taip pat padidėja tikimybė susirgti odos uždegimu, atsirasti inkštirams.

Propileno glikolis (Propylene Glycol)

Jis dažniausiai naudojamas šampūnuose, losjonuose nuo saulės, kūno kremuose, makiažo priemonėse ir kt. priemonėse kaip natūralią drėgmę atkurianti ir palaikanti medžiaga. Kita vertus, propileno glikolis yra ypač toksiškas, todėl gali būti alergijos, dilgėlinės ar egzemos priežastimi ar sukelti atvirkštinį poveikį – ne drėkinti, o sausinti odą.

Hidroksianizolio butilatas (Butylated Hydroxythaluene/BHT)

Ši medžiaga įprastai aptinkama kremuose bei dezodorantuose, kurie prailgina kosmetikos galiojimo laiką. Dažniausiai hidroksianizolio butilatas pavojingas tuo, kad sukelia įvairias alergines reakcijas.

Kopolimeras (PVP/VA Copolymer)

Šie chemikalai naudojami daugiausiai plaukų modeliavimo priemonėse, tačiau jų galima rasti ir veido bei nagų priežiūros kosmetikoje ir kitose priemonėse, kuriose reikalingas drėgmės balansas: jis maitina odą, sugeria riebalų perteklių, slopina odos ir plaukų gebėjimą sugerti drėgmę. Tačiau ši medžiaga taip pat gali būti toksiška, sukelti alergines reakcijas, dermatito susirgimus.

Natrio laurilsulfatas (Sodium Laureth Sulphate)

Šis komponentas naudojamas dantų pastose, šampūnuose, vonios ir dušo priemonėse ir kitose priemonėse, kurios gausiai putoja. Ši priemonė dirgina odą, akis, kvėpavimo takus, sukelia plaukų slinkimą, pažeidžia plaukus, gali pažeisti kepenis, plaučius, imuninę sistemą, sukelia alergines reakcijas.

Petrolatas (Petrolatum)

Petrolatas naudojamas beveik visose kosmetinėse priemonėse dėl savo minkštinančių savybių: veido priežiūros priemonėse, vonios priemonėse, plaukų priežiūros priemonėse, skutimosi priemonėse ir daugybėje kitų. Jis toks populiarus dėl to, kad yra labai pigus, tačiau iš tikrųjų jis neturi jokios maitinamosios vertės odai ir gali trukdyti natūraliam kūno drėkinimo procesui, sukeldamas odos išsausėjimą ir pleiskanojimą.

Stearalkonio chloridas (Stearalkonium Chloride)

Stearalkonio chloridas naudojamas plaukų kondicionieriuose, balzamuose, šampūnuose, kremuose dėl savo minkštinamųjų savybių, tačiau iš tiesų jis labai toksiškas ir dažnai yra įvairių alerginių reakcijų priežastis.


Laimėtojų garbės lenta
Pagalba naujokams ir ne tik čia
Forumo taisyklės ir ne tik čia
Atsijungęs
ValedyData: Penktadienis, 2010-07-30, 3:23 PM | Žinutė # 8








[ (LT) ]

Grupė: Admin padejėja
Lygis:
Miestas:Ten kur širdis
Forumo mylimieji
Žinutės: 9789
Apdovanojimai: 62
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Diazolidinilo ir Imidazolidinilo karbamidas (Diazolidinyl Urea, Imidazolidinyl Urea)

Šie antimikrobiniai konservantai plačiai naudojami daugelyje kosmetikos priemonių, odos priežiūros produktuose, šampūnuose ir kondicionieriuose. Jie netinka alergiškiems žmonėms, nes yra toksiški ir sukelia dermatitą.

Ftalatai (phthalates)

Šios kenksmingos medžiagos kosmetikoje naudojamos ypač dažnai: jų galima rasti lūpų dažuose, kvepaluose, kremuose, dezodorantuose, plaukų priežiūros priemonėse, nagų lake todėl, kad ftalatų dėka kremas geriau įsigeria į odą, ją suminkština, malonus kremo ar kvepalų kvapas išlieka daug ilgiau. Tačiau didelis jų kiekis neigiamai veikia žmogaus organizmą, jo reprodukcinę sistemą, kenkia kepenims, trikdo medžiagų apykaitą, sukelia alergiją, silpnina imuninę sistemą, net padidina riziką susirgti onkologinėmis ligomis.

Kadangi šiame amžiuje gamintojas privalo produkto etiketėje nurodyti jo sudėtį, tad, žinant šiuos pagrindinius kenkėjus, tikrai labai paprasta išsirinkti sau tinkamą natūralią priemonę. Be abejo, nedidelis kiekis šių medžiagų kosmetikoje tikrai nepakenks, tačiau reikia nepamiršti, jog dalis šių medžiagų kaupiasi mūsų organizme ir ilgai iš jo nepasišalina, tad rizika susirgti alergija, sudirginti odą, susilpnintį imuninę sistemą ar kitaip sau pakenkti padidėja.

Tad pabaigai norėtųsi tikėti, jog nuo šiol į straipsnio pradžioje užduotą klausimą: Ar dažnai, pirkdamos rankų kremą, plaukų šampūną ar veido prausiklį, perskaitote jų sudėtį, didžioji dalis Lietuvos moterų nedvejodamos atsakys: Taip!


Laimėtojų garbės lenta
Pagalba naujokams ir ne tik čia
Forumo taisyklės ir ne tik čia
Atsijungęs
ValedyData: Penktadienis, 2010-07-30, 3:28 PM | Žinutė # 9








[ (LT) ]

Grupė: Admin padejėja
Lygis:
Miestas:Ten kur širdis
Forumo mylimieji
Žinutės: 9789
Apdovanojimai: 62
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Mineralinė kosmetika bei jos sudėtinės dalys

Tai ką privalo žinoti visos moterys naudojančios mineralinę kosmetiką!

Mineralinė kosmetika - tai ne visai nauja, tačiau pasaulyje vis labiau populiarėjanti kosmetikos linija. Ja susidomi vis daugiau moterų, todėl didelės kosmetikos kompanijos eina su mada bei kuria kuo įvairiausią šios linijos produktų seriją.

Tačiau kaip reikia mums, moterims, nepasiklysti tarp tiek siūlomų produktų ir atsirinkti sau tinkamiausią?

Labai dažnai kompanijos „gigantės“ išleidžia milžiniškus pinigus produkto pateikimui visuomenei - reklamai, tačiau ar jų produktuose tikrai 100% mineralai? Labai dažnai būna taip, jog populiarios ir jau gerai žinomos kosmetikos firmos naudojasi proga ir leidžia mineralinės kosmetikos linijas, nors jų siūlomoje kosmetikoje mineralų tėra 2%-5%

Kaip ir kituose produktuose jie naudoja pigius užpildus, priedus bei konservantus.

Taigi trumpam apžvelkime dažniausiai sutinkamas 100% mineralinės kosmetikos sudedamąsias dalis.

Yra gerosios mineralinės kosmetikos sudedamosios dalys, tačiau yra ir tokių kurios gali sudirginti odą.

Taigi prieš renkantis kokią nors mineralinę kosmetiką, reikėtų pasidomėti ir jos sudėtimi, išsiaiškinti kas mums tinka ir kas kenkia.

Titano Dioksidas (titanium dioxide) - tai yra vienas iš svarbesnių sudėtinių dalių mineralinėje kosmetikoje. Jis apsaugo nuo tiesioginių saulės spindulių SPF 15, atspindi šviesą bei puikiai pasidengia ant odos.

Cinko Oksidas (zinc oxide) - tai dar vienas iš svarbesnių sudėtinių dalių mineralinėje kosmetikoje. Jis kaip ir titano dioksidas apsaugo nuo saulės, ramina sudirgintą odą, bei gydo tokias odos problemas kaip veido raudonis. Kaip ir titano dioksidas puikiai pasidengia ir sukimba su oda.

Žėrutis (mica) - dauguma kosmetikos kompanijų naudoją žėrutį kaip vieną iš sudėtinių makiažo pagrindo dalių. Žėrutis dažniausiai naudojamas mineralinėje kosmetikoje nes neturi didelio blizgesio. Atspindi šviesą bei sumažina porų bei raukšlelių matomumą.

Šis pusskaidris mineralas yra 100% nealergizuojantis odos, nekemša porų, tačiau turi mažesnį sukibimą su oda. Labai dažnai šis mineralas yra naudojamas mineraliniams šešėliams gaminti.

Magnio Stearinas (magnesium stearate) - viena iš dažnai sutinkamų sudėtinių mineralinės kosmetikos dalių, kaip ir žėrutis turi mažesnį sukibimą su oda, tačiau suteikia nepermatomumą.

Bismuto Oksichloridas (bismuth oxychloride) - ši sudedamoji dalis suteikia mineralinei kosmetikai spindesio bei blizgesio. Jis puikiai maskuoja bei padengia raukšleles, tačiau kai kuriems žmonėms suteikia veidui spindesio. Puikiai padengia veidą, oda atrodo lygesnė ir glotnesnė. Tačiau tai yra viena iš pagrindinių dalių kuri ilgesnį laiką naudojama, gali sukelti odos uždegimą ar įjautrinti, sudirginti odą. Dauguma kosmetikos gamintojų, gaminančių 100% mineralinę kosmetiką vengia šios sudėtinės dalies.

Silicio dioksidas, kvarcas (silica) – šis ingredientas sugeria odos riebalus, taigi tai vienas iš mineralų tinkančių riebiai odai. Mažina porų bei raukšlelių matomumą, nealergizuoja. Padeda mineralams ilgiau išlikti ant odos. Svarbu tik atkreipti demesį kad kosmetikoje nebūtų naudojamas beformis silicio dioksido hidratas (Amorphous Hydrated Silica).

Baltmolis (Kaolin Clay) – jis dar žinomas kaip Kinijos molis. Puikiai pasidengia ant veido, absorbuojasi bei suteikia kreminės konsistencijos mineralams. Sumažina blizgesį bei suteikia matinį efektą.

Kukurūzų krakmolas (corn starch) – jei mineralinėje produkcijoje yra kukurūzų krakmolas, vadinasi ši kosmetika turi galiojimo terminą. Medicinos ekspertai teigia, jog kukurūzų krakmolas yra saugus naudoti kosmetikoje, tačiau kai kuriems žmonėms gali suerzinti odą, o taip pat jis kemša poras.

Ryžių milteliai (rice powder) – puikiai sugeria odos riebalus. Tai labai gera alternatyva ne tik riebios bet ir sausos odos turėtojoms, nes lėtai sugeria išsiskiriančius riebalus, todėl nesausina odos, minkština odą. Suteikia matinį efektą.

Rožių milteliai (rose powder) – tai galima dar viena iš sudėtinių mineralinės kosmetikos dalių. Rožių milteliai mineralams padeda gražiai nusėsti ant veido, suteikia užbaigtumo, natūralumo. Minkština odą, gydo odos infekcijas, uždegimus bei prakaitines.

100% Natūralus Šilkas (pure silk) – jis nėra dažnai naudojamas mineralinės kosmetikos sudėtyje. Šilkas – tai natūraliai drėkinantis ingredientas. Palengvina nudegus saulėje. Šilkas - tai pirmoji pagalba sausai odai. Suteikia odai glotnumo.

Boro Nitratas (boron nitride) – turi antibakterinių savybių, taip pat sugeria odos riebalus. Puikiai pasidengia ant odos.

Geležies oksidai (Iron Oxides) – mineralinėje kosmetikoje geležies oksidai yra naudojami sunkiųjų metalų, kurie gali būti žalingi mūsų odai, oksidacijai. Tai yra geležies oksidai sugeria ore esančius sunkiuosius metalus ir neleidžia jiems įsigerti į odą. Suteikia mineralinėms pudroms įvairių atspalvių. Turbūt nerasite nei vienos mineralinės pudros be šių mineralų.

Ultramarinas (Ultramarine Colors) – Dažniausiai naudojamas makiažo pagrindams, kad išgauti šaltesnį atspalvį. Netinkamas naudoti ant lūpų. Atminkite, jei jūsų naudojama mineralinė kosmetika turi šios sudedamosios dalies, nedėkite jos ant lūpų.

Aliejai bei kvapai, bei kitos sudedamosios dalys – kai kurios kompanijos į mineralinę kosmetiką deda aliejų bei kvapų. Jie yra visiškai nereikalingi mineralinei kosmetikai, tačiau jų dedama todėl, kad vartotojui patiktų kosmetikos kvapai bei konsistencija. Jie gali sudirginti odą, bei kai kuriems žmonėms sukelti alergijas.

Taigi, moterys, SKAITYKITE ETIKETES!!! Išsirinkite mineralinę kosmetiką su tomis sudedamosiomis dalimis, kurios jūsų manymu ne tik nekenks, bet ir tausos jūsų odą.

Tai yra jūsų pasirinkimas!!!


Laimėtojų garbės lenta
Pagalba naujokams ir ne tik čia
Forumo taisyklės ir ne tik čia
Atsijungęs
ValedyData: Penktadienis, 2010-07-30, 3:31 PM | Žinutė # 10








[ (LT) ]

Grupė: Admin padejėja
Lygis:
Miestas:Ten kur širdis
Forumo mylimieji
Žinutės: 9789
Apdovanojimai: 62
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Mineralinės kosmetikos privalumai ir trūkumai

Makiažo revoliucija – taip mineralinę kosmetiką vadina jos gamintojai. Teigiama, kad mineralinė kosmetika puoselėja ir net gydo odą. Tai tikras perversmas kosmetikos rinkoje ar tik dar vienas reklaminis triukas?

Jau kelerius metus neatslūgstanti ekologijos banga ragina grįžti prie natūralumo visose srityse. Neatsilieka ir kosmetika. Populiariausiais pretenduoja tapti tie produktai, kurių gamintojai pabrėžia jų natūralumą ir mažą sintetinių medžiagų kiekį. Mineralinė kosmetika taip pat pristatoma kaip natūrali. Pudros, akių šešėliai, skaistalai – visa tai pagaminta iš natūralių mineralų, kurie, teigiama, naudingi odai. Vartojant tokią kosmetiką oda ilgainiui pagražėja. Kadangi dažnai skamba šūkis, kad toks makiažas gydo odą, mineralinė kosmetika užkariauja parduotuves.

Mineralinė kosmetika gaminama iš tokių mineralų, kaip cinko oksidas, titano dioksidas ir žėrutis. Jie smulkinami į dulkes, todėl ir mineralinė kosmetika dažniausiai yra miltelių pavidalo. Tačiau jos efektas – kaip skystos pudros. Makiažas įsigeria į odą ir, jei kosmetika kokybiška, jis beveik nematomas. Dėl mineraluose esančių švytinčių dalelių veidas atrodo lygus, švelnus ir skaistus. Mineralai drėkina odą, turi raminamųjų savybių, todėl teigiama, kad nuolat vartojant tokią kosmetiką oda pagražėja.

Vienas didžiausių mineralinės kosmetikos privalumų tas, kad makiažas itin lygiai pasiskirsto ir ilgai išlieka. Toks efektas pasiekiamas dėl miltelių smulkumo – kuo į mažesnes daleles susmulkinami mineralai, tuo geresnis efektas.veidas_kosmetika

Populiariosios mineralinės kosmetikos priemonės – biri pudra, skaistalai ir akių šešėliai. Tačiau ši kosmetika peržengia įprastos kosmetikos ribas ir tampa universali. Todėl tai, kas skirta skruostams, gali tikti akims, o tai, kas veidui – lūpoms. Skaistalais galite paryškinti akis ir suteikti žvilgesio antakių linijai. Norėdama, kad lūpų dažai ilgiau laikytųsi, jas galite papudruoti biria pudra: milteliai įsigers kaip skystas makiažo pagrindas.

Mineraliniai akių šešėliai ypatingi tuo, kad jų spalvas galite maišyti, susikurdama netikėtų atspalvių. Maišyti spalvas galite tiesiog pamirkydama šepetėlį į kelias šešėlių pakuotes. Tuo miltelių kosmetika pranašesnė už įprastą, kurios spalvas galėtumėte maišyti tik ant odos.

Visgi net jei teigiama, jog produktas pagamintas vien iš mineralų, nereiškai, kad jis sveikas jūsų odai. Kai kurie gamintojai naudoja sintetinį mineralą bismuto oksichloridą, suteikiantį mineralinei pudrai žvilgesio ir švytėjimo efektą. Būtent ši medžiaga ir lemia pagrindinius skirtumas tarp mineralinės kosmetikos produktų. Bismuto oksichloridas laikomas dirgikliu, todėl gali sukelti odos niežulį ar net bėrimus. Jis gali skatinti spuogų atsiradimą, tad jo derėtų vengti linkusioms į spuoguotumą, kenčiančioms nuo išsiplėtusių kapiliarų arba turinčioms jautrių odą.

Kaip dažytis?

Mineralinio makiažo ryškumą galite rinktis pačios. Plonas makiažo pagrindo sluoksnis vos matomas, todėl atrodo natūraliai. Tokiam efektui pakanka labai nedidelio kiekio pudros: pamirkykite šepetėlį į miltelius, nukratykite likučius ir tik tada dažykitės sukamaisiais judesiais. Ryškesniam makiažui tereikia užtepti dar vieną pudros sluoksnį. Beje, čia labai svarbu, kokį šepetėlį pasirinksite. Geriausia naudoti natūralių šerelių šepetėlį: jis bus minkštas ir kokybiškas, todėl galėsite tikėtis tolygaus dažų pasiskirstymo.

Ant veido mineralinio makiažo priemonės paskirstomos dideliais šepetėliais. Pudrai naudokite didelį šepetėlį suapvalintu galu. Skruostams paryškinti tiks šiek tiek mažesnis apvalus šepetėlis siaurėjančiu galu. Akių šešėliams dažyti įsigykite šepetėlį įstrižai nukirstu kampu.

Atskirkite tikrai gerą mineralinę kosmetiką

Jokių griežtų taisyklių kosmetikai, kuri nori vadintis mineraline, netaikoma, tad toks vardas gali būti suteiktas kiekvienam produktui, kurio sudėtyje vyrauja mineralai. Net jei šie mineralai ne visai natūralūs arba jei natūralūs mineralai naudojami tik cheminiai produkto sudėčiai praturtinti.

Mineralinę kosmetiką galima skirstyti į dvi grupes: tą kurios sudėtyje visiškai nesama sintetikos, ir tą, kurioje greta natūralių komponentų pridėta ir cheminių priedų, spalvinamųjų, kvapiųjų medžiagų.

Abiem atvejais galite tikėtis gražaus makiažo, tik iš sintetinės kosmetikos neverta laukti odos gydomojo poveikio. Pavyzdžiui, biri pudra su mineralais, kurios sudėtyje yra cheminių priedų, beveik nesiskiria nuo įprastos birios pudros, tad ir revoliucine jos vadinti nederėtų. Taigi pirkdamos makiažo priemones kruopščiai išstudijuokite sudedamąsias jų dalis.

Natūralia vadinama kosmetikoje neturėtų būti sintetinių aliejų, parabeno ir talko – medžiagų, užkemšančių poras.


Laimėtojų garbės lenta
Pagalba naujokams ir ne tik čia
Forumo taisyklės ir ne tik čia
Atsijungęs
ValedyData: Penktadienis, 2010-07-30, 3:32 PM | Žinutė # 11








[ (LT) ]

Grupė: Admin padejėja
Lygis:
Miestas:Ten kur širdis
Forumo mylimieji
Žinutės: 9789
Apdovanojimai: 62
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Patarimai

* Venkite pudrų, kurių sudėtyje yra talko. Mineralinėje kosmetikoje talkas nenaudojamas.

* Naudokite natūralius lūpdažius, kurie neturi kvapniųjų priemonių ir dažomųjų medžiagų.

* Kai kurie žmonės turi alergiją mineralams (turima omenyje kurie yra kieto pavidalo ir turi kristalinę struktūrą). Jie neturi nieko bendro su mineraline kosmetika, tačiau, jei jūsų oda pradeda niežtėti, parausta, tai reiškia, kad jūs negalite naudoti to tipo makiažo pagrindo. Skirtingi gamintojai gamina skirtingos sudėties mineralinius pagrindus, todėl jums gali tikti kito gamintojo produktas.

* Kai kurie makiažo pagrindai turi SPF faktorius, tai reiškia, kad apsaugo jus nuo saulės spindulių. Jei jūs pageidaujate įdegti veidą, nenaudokite makiažo pagrindo, kurio sudėtyje yra didelis SPF kiekis (15 ir daugiau). Kuo mažesnis kiekis, tuo didesne tikimybė, kad įdegsite.

* Nerekomenduojama eiti miegoti su makiažu, tačiau jei sudėtyje nėra cheminių medžiagų, kurios gali pakenkti jūsų odai, nieko blogo nenutiks. Jūsų veido poros neužkištos, oda kvėpuoja. Geriausia nakčiai leisti odai pailsėti, todėl nepatingėkite ir visgi nusivalykite makiažą.



Laimėtojų garbės lenta
Pagalba naujokams ir ne tik čia
Forumo taisyklės ir ne tik čia
Atsijungęs
ValedyData: Penktadienis, 2010-07-30, 3:33 PM | Žinutė # 12








[ (LT) ]

Grupė: Admin padejėja
Lygis:
Miestas:Ten kur širdis
Forumo mylimieji
Žinutės: 9789
Apdovanojimai: 62
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Pabandykite mineralinę kosmetiką ir pajuskite skirtumą

Jei dar nesi apsisprendusi ir niekada nebandei mineralinės kosmetikos, tai pabandyk bent kartą ir pajusk skirtumą! Pabandyk mineralinės kosmetikos makiažą bent vieną dieną ir atrask skirtumus tarp jos ir tradicinės kosmetikos!

Pastaruoju metu mineralinis makiažas tapo labai populiarus, ir yra netgi rekomenduojamas dermatologų. Jie turėjo nustatyti faktines aplinkybes, pavyzdžiui, ar miegoti nenusivalius mineralinio makiažo yra kenksminga... gana ironiška, bet būtent pirmieji mineralinės kosmetikos produktai ir buvo parduoti dėka dermatologų teigiamo įvertinimo! Nepaisant to, kad rinkos niša JAV sparčiai auga, gerą vardą turinčios kompanijos, tokios kaip Neutrogena, gydytojai pradėjo kurti savo mineralinės kosmetikos formulę! Vadinasi, tai tikrai yra verta dėmesio!

Mineralinės kosmetikos formulė yra sudaryta taip, kad būtų galima naudoti žmonėms, turintiems jautrią odą ir taip pat tiems, kuriems buvo atliktos plastinės chirurgijos operacijos. Taip pat žmonės turintiems spuoguotą veido odą ar turintiems paraudimų ant veido, galima naudoti ilgą laiką nesibaiminant jokio šalutinio poveikio.

Mineralinė kosmetika labai populiarėja tarp naujojo amžiaus moterų, kurios nebijo eksperimentuoti. Mineralinė kosmetika – tai naujasis atradimas, turintis plačią spalvų gamą, gydomųjų savybių ir savęs vertą kainą.


Laimėtojų garbės lenta
Pagalba naujokams ir ne tik čia
Forumo taisyklės ir ne tik čia
Atsijungęs
ValedyData: Penktadienis, 2010-07-30, 3:36 PM | Žinutė # 13








[ (LT) ]

Grupė: Admin padejėja
Lygis:
Miestas:Ten kur širdis
Forumo mylimieji
Žinutės: 9789
Apdovanojimai: 62
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Mineralinio makiažo privalumai

Straipsnio autorė Leah R. Patterson

Dar nebandėte mineralinio makiažo? Aš labai rekomenduoju jį išbandyti, taip pat pasiūlyti savo šeimos narėms, giminaitėms ir draugėms, pagaliau bet kuriai, kuri naudojasi kosmetika ir yra susirūpinusi dėl savo odos, pakviesti išbandyti mineralinę kosmetiką kartu. Mano nuomone, mineralinės kosmetikos sudėtyje yra tai, ką mes turėjome galimybę naudoti visą laiką, o ne sintetinę, chemija perkrautą kosmetiką, kurią mes naudojame nuo mokslo pramonės amžiaus pradžios.

Leiskite man paaiškinti. Mineralinė kosmetika yra pagaminta iš natūralių žemės pigmentų Todėl ji neužkemša porų ir nedirgina – tai idealus sprendimas turinčioms labai jautrią odą bei brandžios odos savininkėms. Visiems yra žinoma, kad didžioji dalis ingridientų tradicinės kosmetikos gaminiuose yra bent jau nesveiki ir gali būti net pavojingi gyvybei. Taigi, kai egzistuoja geresnė alternatyva kodėl gi jos nepasirinkus?

Mineralinio makiažo sąraše daug šaunių priemonių. Be tradicinių makiažo pagrindų, pudrų ir maskuotojų galite įsigyti ir akių šešėlių, lūpų dažų, nagų lako, kosmetinių pieštukų ir t.t.

Jei įdomu, nuo ko prasideda mineralinis makiažas, aš siūlau, pradžiai įsigyti gerą makiažo pagrindą. Aš, beje, manau, kad kiekviena moteris turi turėti gerą mineralinio makiažo pamatą.

Mėgaukitės mineraliniu makiažu ir nepamirškite rašyti savo atsiliepimų forumuose!


Laimėtojų garbės lenta
Pagalba naujokams ir ne tik čia
Forumo taisyklės ir ne tik čia
Atsijungęs
ValedyData: Penktadienis, 2010-07-30, 8:34 PM | Žinutė # 14








[ (LT) ]

Grupė: Admin padejėja
Lygis:
Miestas:Ten kur širdis
Forumo mylimieji
Žinutės: 9789
Apdovanojimai: 62
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Išsirink savo aromatą

Geri kvepalai, kaip ir gera suknelė - su jais norisi susilieti taip, kad jų net nesijaustų. Gal šie keli patarimai padės tau išsirinkti tinkamiausią dvelksmą.

Šiuolaikinis minimalizmas
Šio stiliaus kvepalai liudija apie stiprią, turinčią tikslą natūrą. Šiems kvepalams būdinga švara ir santūrumas. Šie aromatai padeda pasiekti harmonijos su pasauliu ir pajusti visą gyvenimo pilnatvę. Jie tiesiog spinduliuoja energiją ir tinka jaunoms bei nepriklausomoms asmenybėms, kurios myli gamtą ir sportą.
Paco Energi (Paco Rabanne) - tonizuojantis greipfruto - apelsinų aromatas.
Contradiction (Calvin Klein) - išpuoselėtas rytų aromatas.
Polo Sport Woman (Ralph Lauren) - šaltas ir skaidrus gėlių aromatas.
Happy (Clinigue) - lengva citruso - gėlių kompozicija.
212(Carolina Herrera) - gėlių - medžių aromatas.
Cielo, Terra, Mare, Chiaccio ir Fuoco (Byblos) - dangus, žemė, jūra, ugnis, ledas, šilti ir vėsūs aromatai bet kokiam orui.
D&G Feminine (Dolce & Gabana) - vandens lelija ir baltasis ciklamenas.
Booster (Lacoste) - citrusas.
Adidas Woman Sport (Adidas) - švelnus vaisinis kvapas.
Chanson de Vie (Coty) - žaliu citrusų egzotika.
Eau de Masumi (Coty) - svaiginanti ankstyvo ryto gaiva.
Gai Mattiolo - žydinčio ryto, jausmingas aromatas.

Unikalūs kvapai

Jie arba iškarto tampa savi, arba jau niekada jų nepamėgsite. Saldus mandarinas, intriguojantis muskusas. Paprastai stiprūs, daugiasluoksniai kvepalai, jie savo aromatinę paletę keičia visos dienos bėgyje. Tai moterų, mėgstančių prabangą aromatai.
Tentations (Paloma Picasso) - rytietiškas medžio ir kedro aromatas.
Tresor (Lancome) - jame triumfuoja dvi retos spalvos: mėlynos Himalajų aguonos ir užburiantis svaiguolės aromatas.
Wish (Chopard) - gėlių aromatas.
Dolce Vita (Christian Dior) - labai saldūs, įsimenantys kvepalai.
Arrebato - skaidrus aromatas su žibuoklių ir baltojo persiko natomis.

Klasikiniai, griežti

Brangus ir išpuoselėtas, klasikinis ir griežtas aromatas. Klasika visada populiari. Daugasluoksnis, truputėlį sunkokas, bet visada elegantiškas ir paslaptingas.
Allure (Chanel) - vidinė laisvė ir nuoširdumas.
Envy (Gucci) - aistros objektas.
So De La Renta (Oscar De La Renta) - gėlių aromatas elegantiškai moteriai.
Magic (Celine) - gėlių - vaisių kompozicija.
Haute Couture (Hanae Mori) - aštrus gėlių žolių aromatas.
Weekend For Women (Burberrys) - žalias obuolys su vanilės ir mėtos natomis.
Arpege (Lanvin) - gilus gėlių aromatas su apelsino, rožės, jazmino, vanilės natomis.
J'adore (Christian Dior) - prabangus aromatas.

Romantiškas
Šiuose aromatuose romantika ir moteriškumas dera su ramybe ir harmonija. Lengvi, gėlių - vaisių, švieži kvapai visada patiks moterims. Tai jazmino, narcizo ir rožės kvapas.
Amarige (Givenchy) - klasikinis aromatas.
First (Van Cleef & Arpels) - paslaptinga paletė savo spektre atskleidžia rožės, jazmino, narcizo, vanilės kvapus.
Chiara Boni Light (Chiara Boni) - rožė, gvazdikas, jazminas, irisas bei muskusas.
Rafaella (Rafaella Curiel) - gėlių - vaisių aromatas.
Marjolaine (Jean Couturier) - šitas kvapas sukurtas gyvų augalų ir gėlių kvapų pagrindu.
Claire de Nilang (Laligue) - šviežias gėlių, žolių aromatas.
Le Monde Est Beau (Kenzo) - flakonėlio turinys visiškai atitinka frazę "pasaulis nuostabus".
Sunny Frutti (Escada) - egzotiniai vaisiai.
Loving Bouguest (Escada) - švelnus, pavasarinis, gėlių aromatas.
Tommy Firl - švelnus gėlių aromatas.
Salvatore Ferragamo - tiems, kas mėgsta jazminą.
Vocalise (Shiseido) - baltų orchidėjų karalystė.
Cerruti 1881 pour femme (Cerruti) - švelnus ir daugiasluoksnis.

Egzotiniai
Rytietiški saldumynai. Kardamonas, koriandras ir imbieras. Tabako ir drėgnų Lotynų Amerikos miškų aromatai duoda galimybę atsidurti fantazijų pasaulyje. Karšti, deginantys, šiek tiek kartoki kvapai nepaliks abejingos nė vienos moters.
Extavagance d`Amarige (Givenchy) - šviežias gėlių aromatas.
Acgua di Gio (Giogio Armani) - viduržiemio jūra ir jazmino lapeliai, muskusas ir jacintas.
In Love Again (Ives Saint Laurent) - gėlių - vaisių aromatas su lengva rūgštele.
Opium (Yves Saint Laurent) - aštrus kvapas.
Cantate (Yves Rocher ) - šviežų žydinčio sodo kvapą maino miško aromatas.
Vice Versa (YSL) - saldokas aromatas.
Dalimania (Salvador Dali) - tonizuojantis aromatas.
Noa (Cacharel) - apgaubiantis, pikantiškas aromatas.
Le Baiser (Laligue) - rožės lapeliai.
Gucci Rush (Gucci) - prisotintas ir aštrokas.


Laimėtojų garbės lenta
Pagalba naujokams ir ne tik čia
Forumo taisyklės ir ne tik čia
Atsijungęs
danieleData: Trečiadienis, 2010-08-04, 10:30 AM | Žinutė # 15








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Šilutė - Dungannon
Forumo mylimieji
Žinutės: 3283
Apdovanojimai: 40
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą
Quote (Valedy)
Blogieji ingredientai – kokie jie?
- kažin kur jų nėra Jaučiu kremuose ir šampūnuose ,kur 200 kainuoja


Pagalba naujokams ir ne tik čia
Forumo taisyklės ir ne tik čia

Saulėtą rytą pamojuokim Saulei, nes ji moteris, Pėdomis paglostykim Žemę, nes ji - moteris.
Nulenkim galvą gyvybei, nes ji - moteris,
Nusišypsokim sau, nes mes - moterys!
Atsijungęs
Forumas » BŪKIME GRAŽIOS » Kūno priežiūra » Ekologiška produkcija ir kitos įdomybės (plepalai apie ekologiškus produktus,nuorodos)
  • Page 1 of 2
  • 1
  • 2
  • »
Search:



Kartą užsukęs negali sustoti© 2024