Pirmadienis, 2024-04-29, 2:40 AM
Welcome Svečias
Pagrindinis | Registracija | Prisijungti
''Kartą užsukęs, negali sustot...''









  • Page 1 of 2
  • 1
  • 2
  • »
Forum moderator: linuciuxxxx  
Forumas » VIRTUVĖS PASLAPTYS » Karštieji patiekalai » Žuvies patiekalai (receptai ir patarimai)
Žuvies patiekalai
Irute1984Data: Antradienis, 2008-07-29, 5:08 PM | Žinutė # 1








[ (LT) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:Vilnius
Laukiamas dalyvis
Žinutės: 64
Apdovanojimai: 0
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Pasidalinkime receptais ir idėjomis apie žuvies patiekalus.
Atsijungęs
Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 9:55 AM | Žinutė # 2








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Žuvis saldžiarūgščiame padaže

INGREDIENTAI:

500 gramų žuvies,
0.5 stiklinės aliejaus,
1.5 šaukšto cukraus,
1 šaukštas sojos padažo,
1 šaukštas žalumynų,
žiupsnelis imbiero,
200 gramų poro,
1-2 grybai,
2 bulvės,
truputis acto,
druskos pagal skonį.

GAMINIMAS:

Žuvis nuvaloma, nuplaunama ir nesupjausčius iš abiejų pusių pakepinama aliejuje, kol apsitraukia gruzdžia plutele. Nedidelėje švarioje keptuvėje padeginamas cukrus (kol parunda). Į puodą įpilama truputį acto, įberiama druskos, sudedami prieskoniniai žalumynai, supilama imbieras, smulkiai supjaustyti porų laiškai, siauromis juostelėmis supjaustyti grybai, žalios bulvių skiltelės ir troškinama. Kai daržovės suminkštėja, supilamas degintas cukrus. Padažas turi būti tirštas ir gana rūgštus. Jis užpilamas ant dar šiltos žuvies.

Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 9:58 AM | Žinutė # 3








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Sluoksniuotas pyragas su žuvimi

INGREDIENTAI:

Tešlai:
250 g miltų;
250 g sviesto;
1 arb. š. druskos;
1 trynys;
125 g liesos varškės.
Įdarui:
500 g raudonojo ešerio filė;
250 g riebios grietinės;
3 baltymai;
Druskos;
Šviežiai maltų pipirų;
Maltos aitriosios paprikos;
100 g špinatų;
150 g lašišos filė.
Aptepimui:
1 trynys;
2 valg. š. grietinėlės.

GAMINIMAS:

Iš miltų, sviesto, druskos, trynio ir gerai nuspaustos varškės suminkyti tešlą. Suformuoti rutulį ir įvyniojus į plėvelę 30 min. laikyti šaldytuve.
Ešerio filė nuplauti, supjaustyti kubeliais ir sumaišyti su grietine ir 2 baltymais. Viską 30 min. laikyti šaldiklyje, paskui padaryti tyrę ir pertrinti per sietelį. Pagardinti druska, pipirais bei malta aitriąja paprika. Dėti į šaldytuvą.
Špinatus nuvalyti, apie 2 min. blanširuoti verdančiame pasūdytame vandenyje ir perpilti šaltu vandeniu. Lapus sudėti ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų. Lašišos filė nuplauti ir supjaustyti 4 cm storio juostomis. Pabarstyti prieskoniais ir suvynioti į špinatų lapus.
Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Iš 4/5 tešlos ant miltais pabarstytos lentos iškočioti stačiakampį. Ant vienos stačiakampio pusės tepti pusę ešerio tyrės. Palikti 1 cm pločio kraštus. Ant tyrės dėti į špinatų lapus įvyniotą lašišą. Užtepti likusią ešerio tyrę. Tešlos kraštus aptepti baltymu. Laisvą tešlos kraštą užlenkti ant įdaro ir truputį prispausti.
Iš likusios tešlos išpjaustyti ornamentus ir jais puošti pyragą. Paruoštą pyragą kepti orkaitėje 35 min. Trynį išplakti su grietinėle ir, kai iki kepimo pabaigos liks 10 min., juo aptepti pyrago viršų. Pyragą patiekti šiltą.

Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 9:59 AM | Žinutė # 4








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Rūkytomis žuvimis įdarytos bulvės

INGREDIENTAI:

1,5 kg bulvių,
50 g sviesto,
20 g džiūvėsėlių,
500 g rūkytų žuvų,
1 virtas kiaušinis,
1 svogūnas,
2 šaukštai pomidorų padažo,
750 g grietinės,
50 g sūrio,
druskos, pipirų.

GAMINIMAS:

Nuskustas bulves išskobkite. Įdarui sviestą sumaišykite su džiūvėsėliais, sudėkite žuvis be kaulų, kapotą kiaušinį, smulkiai supjaustytus pakepintus svogūnus. Viską išmaišykite su pomidorų padažu, prieskoniais ir šiuo mišiniu įdarykite bulves.
Kepimui skirtą indą patepkite riebalais, sudėkite bulves, ant kiekvienos uždėkite po šaukštą grietinės, uždenkite folija ir kepkite, kol bulvės suminkštės. Baigdami kepti, užberkite tarkuoto sūrio.

Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 10:11 AM | Žinutė # 5








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Daržovėmis įdarytas karpis

INGREDIENTAI:

1 karpis,
2 morkos,
1 didelis svogūnas,
druska,
pipirai.

GAMINIMAS:

Karpį išdarinėjame, gerai išplauname, įtriname druska bei pipirais ir palaikome trumpiausiai valandą, ilgiausiai per naktį (kuo ilgiau, tuo geriau). Supjaustome svogūną griežinėliais ir sutarkuojame stambiai morkas. Viską pasūdome ir prikemšame karpį arba išklojame skardą, o ant viršaus uždedame karpį ir dar apibarstome daržovėmis (tada reikės daugiau daržovių). Įpilame truputį vandens ir kepame orkaitėje apie 30-45 min. priklausomai nuo karpio dydžio. Šakute patikriname karpį ar iškepęs ir patiekiame.

Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 10:12 AM | Žinutė # 6








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Šprotų kepsniukai

INGREDIENTAI:

1 indelis šprotų,
1 kiaušinis,
miltų,
pieno,
aliejaus,
žiupsnelis maltos saldžiosios paprikos.

GAMINIMAS:

Iš kiaušinio, miltų ir pieno užminkykite gana tirštą tešlą, pagardinkite paprika. Po vieną žuveles pamirkykite tešloje ir 3-4 minutes iš abiejų pusių apkepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje. Patiekite su mėgstamu garnyru.

Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 10:13 AM | Žinutė # 7








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Pangasijų suktinukai su ryžiais

INGREDIENTAI:

2 porcijoms:
300 g pangasijų filė;
2 valg. š. austrių padažo;
žiupsnelis tarkuotos imbiero šaknies;
saujelė sezamų sėklų;
1 stiklinė ryžių;
½ citrinos sulčių;
2 valg.š.sviesto;
1 svogūnas;
½ saliero gumbo;
2 stiklinės apelsinų sulčių;
žiupsnelis cukraus ir druskos;
aliejaus kepimui.

GAMINIMAS:

Pangasijų filė nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite išilgai, įtrinkite prieskonių mase, pagaminta iš austrių padažo, imbiero, citrinos sulčių, druskos ir cukraus. Apvoliokite sezamų sėklose ir valandai palikite, kad pasimarinuotų.
Ryžius išvirkite, padėkite šiltai, kad neatauštų. Svogūną susmulkinkite, salierą sutarkuokite stambia tarka ir pakepinkite svieste, kol svogūnai pasidarys auksinės spalvos. Į svogūnų ir salierų masę supilkite apelsinų sultis, jei reikia pasūdykite ir virkite ant silpnos ugnies apie 10 min. Viską sumaišykite su išvirtais ryžiais.
Pangasijų filė susukite susmeikite mediniu pagaliuku, sudėkite į kepimo indą, apšlakstykite aliejumi ir iškepkite karštuose riebaluose. Patiekite su ryžių bokšteliais (ryžius sudėkite į nedideles stiklinaites ar puodelius ir išverskite ant lėkštės). Puoškite tarkuota citrinos žievele.

Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 10:19 AM | Žinutė # 8








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Kepta žuvis su agurkais

INGREDIENTAI:

300g šaldytos jūros žuvies,
150g svogūno, 100g agurko,
2 šaukštai citrinos sulčių,
75g fermentinio sūrio,
2 šaukštai majonezo.

GAMINIMAS:

Supjaustyti svogūnus žiedais ir pakepti aliejuje, įberti druskos. Žuvį pabarstyti druska, pipirais, susmulkintais krapais, dėti į aliejuje išteptą skardą. Ant žuvies dėti svogūnus, užpilti citrinos sultis, sudėti nuluptus, be sėklų, plonai suplaustytus agurkus, užtepti majonezu, užberti tarkuotu sūriu ir kepti.

Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 10:21 AM | Žinutė # 9








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Pikantiška menkė

INGREDIENTAI:

1 skardinė pjaustytų marinuotų pomidorų,
2 šaukšteliai citrinų sulčių,
2 šaukšteliai česnakinės druskos,
2 šaukšteliai alyvų aliejaus,
truputis maltų juodųjų pipirų,
700g menkės filė.

GAMINIMAS:

Stikliniame inde (tinkamame kepti orkaitėje) sumaišykite pomidorus, citrinų sultis, česnakinę druską, alyvų aliejų ir pipirus. Ant šio mišinio sudėkite menkės filė (vienu sluoksniu) ir ant viršaus pašlakstykite pomidorų mišiniu. Kepti apie penkiolika minučių orkaitėje.

Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 10:27 AM | Žinutė # 10








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Žuvies kukuliai

INGREDIENTAI:

1kg menkės filė,
2 kiaušiniai,
baltos duonos,
1 v.š. miltų,
svogūnų, morka,
3 stikl. pieno,
sviesto,
petražolių, druskos.

GAMINIMAS:

Žuvį sumalti, svogūnus smulkiai supjaustyti, sutarkuoti morką. Išmirkyti baltos duonos riekutes. Išplakti kiaušinius ir juos įmaišyti į žuvies faršą, taip pat dėti nuspaustas duonos riekeles, prieskonius. Suformuotus kukulius virti piene. Kols verda kukuliai, svieste pakepinti tarkuotas morkas su svogūnais. Virtus žuvies kukulius dar kiek patroškinti su morkomis.

Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 10:28 AM | Žinutė # 11








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Žuvis po antklode

INGREDIENTAI:

600 g. atšaldytos žuvies file,
1 didelė paprika,
50 g. poro,
100 g. cukinijos,
1 didelė morka,
50 g. sviesto,
100 g. fermentinio sūrio,
prieskoniai žuviai,
1 citrina,
geltonojo imbiero prieskonio,
2 kiaušiniai,
3 šaukštai miltų.

GAMINIMAS:

Žuvies file gabaliukus sulaistyti citrina, apibarstyti prieskoniais, palaikyti apie 30 minučių.
Per tą laiką supjaustyti smulkiai kubeliais daržoves, pakepinti svieste, pagardinti imbiero prieskoniu.
Išplakti kiaušinius, juose ir miltuose apvolioti žuvies gabalėlius, kepti aliejuje.
Karštos, apkeptos daržoves sumaišomos su stambia tarka tarkuotu sūriu. Ant keptos žuvies uždedamas daržovių ir sūrio sluoksnis.
Patiekiama su bulvėmis ir daržovių salotomis, kurios pasirenkamos pagal skonį.

Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 10:29 AM | Žinutė # 12








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Žuvies suktinukai su bulvių salotomis

INGREDIENTAI:

1 porcija:
80g žuvies filė,
15g sviesto, 15g sūrio,
skiltelė moliūgo ar obuolys,
skiltelė česnako,
petražolių, kiaušinis,
1 v.š. miltų ar džiuvėsėlių,
50g bulvių, 50g žirnelių,
majonezo.

GAMINIMAS:

Žuvies filė supjaustyti gabalėliais po 80-90g porcijai. Paruošti įdarą: sutarkuoti sūrį, susmulkinti petražoles ir česnakus, mažais kubeliais supjaustyti moliūgą ar obuolius. Visus šiuos komponentus sumaišyti, dėti ant žuvies gabalėlių ir formuoti suktinukus. Juos pavolioti plaktame kiaušinyje, vėliau džiuvėsėliuose, dėti į keptuvę ir kepti ant viryklės arba orkaitėje. Paruošti salotas: virtas bulves supjaustyti riekutėmis, užberti konservuotų žirnelių, užpilti majonezu ir pabarstyti smulkintomis petražolėmis.

Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 10:30 AM | Žinutė # 13








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Orkaitėje troškinta žuvis

INGREDIENTAI:

800 g šviežios ar šaldytos žuvies filė,
2 šaukštai sviesto, citrina,
druskos, pipirų,
2 saujos šviežių grybų,
pusė stiklinės baltojo vyno,
keletas šviežių nedidelių bulvių,
žiupsnelis krapų, petražolių.

GAMINIMAS:

Kepimo skardą iškloti folija, patepti riebalais, pabarstyti miltais. Žuvies filė nereikia smulkinti. Tiesiog dėti į foliją ir kiekvieną gabalą apšlakstyti citrinos sultimis, pabarstyti druska bei pipirais. Ant žuvies sudėti smulkiai supjaustytus grybus, supilti baltąjį vyną, užlankstyti folijos kraštus ir kepti gerą pusvalandį. Tiekiant keptą žuvį apibarstyti krapais bei petražolėmis. Kai kepa žuvis, išvirti šviežias bulves, nukošti, pabarstyti krapais bei pavolioti svieste.

Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 10:31 AM | Žinutė # 14








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Kepta lašišos filė

INGREDIENTAI:

4 lašišos filė gabaliukai,
2,5 šaukštai acto,
2 šaukštai cukraus,
2 šaukštai Dižono garstyčių,
1,5 arbatinio šaukštelio sausų garstyčių miltelių,
aliejaus, džiovintų čiobrelių,
maltų pipirų, druskos,
150 g. baltos duonos džiūvėsėlių.

GAMINIMAS:

Actą, cukrų, garstyčias ir garstyčių miltelius supilame į indelį su užsukamu dangteliu ir plakame, kol susidaro tirštas padažas. Kepimo indą ištepame aliejumi, sudedame lašišą, pabarstome druska, pipirais ir čiobreliais. Ant kiekvieno lašišos filė gabaliuko uždedame po šaukštą paruošto padažo, išskirstome, kad padengtų visą žuvį. Apibarstome džiūvėsėliais ir įspaudžiame, kad nenubyrėtų. Lašišą kepame 200 laipsnių karštumo orkaitėje 18 minučių, kol džiūvėsėlių viršus gražiai pagelsta. Į stalą tiekiame su likusiu garstyčių padažu.

Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 10:32 AM | Žinutė # 15








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Virta žuvis su razinomis

INGREDIENTAI:

1,5kg. žuvies (karpio, lydekos),
prieskoninių daržovių (morkos, saliero, petražolės, svogūno, poro),
maltų pipirų, druskos,
laurų lapų.
Padažui:
1 stiklinė baltojo vyno,
150g. razinų, gvazdikėlių,
malto cinamono,
2 šaukštai cukraus,
1 šaukštas miltų,
1 šaukštas sviesto,
citrinų sulčių, druskos.

GAMINIMAS:

Žuvį nuvalome, nuplauname, supjaustome gabalais ir išverdame su prieskoninėmis daržovėmis ir prieskoniais. Iš recepte nurodytų produktų išverdame padažą. Miltus pakepiname svieste, atskiedžiame sultiniu, kuriame virė žuvis, ir supilame į padažą. Išvirtus žuvies gabalus sudedame į padažą ir 10 minučių kepame karštoje orkaitėje.

Forumas » VIRTUVĖS PASLAPTYS » Karštieji patiekalai » Žuvies patiekalai (receptai ir patarimai)
  • Page 1 of 2
  • 1
  • 2
  • »
Search:



Kartą užsukęs negali sustoti© 2024