Trečiadienis, 2024-11-27, 0:51 AM
Welcome Svečias
Pagrindinis | Registracija | Prisijungti
''Kartą užsukęs, negali sustot...''









  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: linuciuxxxx  
Dietiniai ir vegetariški patiekalai
Ausra28Data: Ketvirtadienis, 2009-02-05, 12:09 PM | Žinutė # 1








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Kokius gaminate dietinius ir vegetariškus patiekalus savo šeimai? Pasidalinkime receptais ir idėjomis.
Ausra28Data: Ketvirtadienis, 2009-02-05, 12:09 PM | Žinutė # 2








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Dietinė šparagų sriuba

Ingredientai:

Sultinys, daržovių, 6 stiklinės
Šparagai, 300 gramų
Kiaušiniai, tryniai, 2 vienetai
Druska, truputį

Gaminimas:

Šparagai supjaustomi gabaliukais ir suberiami į verdantį sultinį. Baigiama virti sriuba pagardinama su druska ištrintais kiaušinių tryniais.
Panašiai sriubas galima išsivirti ir iš kitų daržovių. Jas galima balinti grietine.

Ausra28Data: Ketvirtadienis, 2009-02-05, 12:10 PM | Žinutė # 3








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Dietinis padažas

Ingredientai:

Aliejus, 1 šaukštelis
Varškė, liesa, 1 stiklinė
Morkos, sultys, 2 šaukštai
Petražolės, truputį

Gaminimas:

Varškė plakama su morkų sultimis po truputį įlašinant aliejaus, kol padažas pasidaro purus ir vienalytis. Gardinama supjaustytomis petražolėmis. Tinka prie keptos žuvies patiekalų.

Ausra28Data: Ketvirtadienis, 2009-02-05, 12:10 PM | Žinutė # 4








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Virti kopūstai

Ingredientai:

Kopūstai, 1 vienetas
Džiūvėsėliai, 1.5 stiklinės
Sviestas, 1 šaukštas
Druska, truputį

Gaminimas:

Kopūsto gūžė supjaustoma ir verdama pasūdytame vandenyje. Išgriebti kopūstai nuvarvinami, sudedami į pašildytą pusdubenį ir užpilami sviestu su džiūvėsėliais.

Ausra28Data: Ketvirtadienis, 2009-02-05, 12:11 PM | Žinutė # 5








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Obuolių salotos su kefyru

Ingredientai:

500g obuolių,
1 stiklinės kefyro,
1 šaukšto medaus,
1 šaukšto kapotų riešutų.

Gaminimas:

Obuolius nulupame, supjaustome plonais griežinėliais. Kefyrą išplakame su medumi ir užpilame obuolius. Patiekdami pabarstome riešutais.

Ausra28Data: Ketvirtadienis, 2009-02-05, 12:11 PM | Žinutė # 6








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Salotos su tunu

Ingredientai:

3 nedideli agurkai,
3 pomidorai,
1 mėlynasis svogūnas,
pusės citrinos sulčių,
Pusė indelio tuno aliejuje,
Druskos, pipirų ir
sojų padažo pagal skonį.

Gaminimas:

Daržoves supjaustyti kubeliais, užpilti citrinų sultis,suberti prieskonius. Ir sudedame tuną,išmaišome.

Ausra28Data: Ketvirtadienis, 2009-02-05, 12:11 PM | Žinutė # 7








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Grikių troškinys

Ingredientai:

Grikių;
1 svogūno;
1 morkos;
Šaukštelio alyvuogių aliejaus;
Česnako;
Neaštrių prieskonių.

Gaminimas:

Išvirti grikius be jokių priedų (jei norisi, galima truputį pasūdyti).
Keptuvėje ant aliejaus pakepini smulkiai pjaustytą svogūną ir tarkuotą morką. Aliejaus pilti visai nedaug, o kepinant daržoves vis po lašiuką įpilti vandens. Baigiant troškinti, jei mėgstate, įdėti truputį traiškyto česnako(labai skanu ir be jo).Tada į keptuvę sudėti grikius, įdėti mėgiamų neaštrių prieskonių (vegetarinių patiekalų prieskonių ar kt.) ir dar keletą minučių patroškinti.

Ausra28Data: Ketvirtadienis, 2009-02-05, 12:12 PM | Žinutė # 8








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Dietiniai barščiai

Ingredientai:

Burokėliai, nuoviras, 250 gramų
Burokėliai, 140 gramų
Agurkai, šviežias, 1 vienetas
Krapai, truputį
Kiaušiniai, baltymas, 1 vienetas
Grietinė, 0.25 stiklinės
Citrinos rūgštis, pagal skonį
Druska, pagal skonį

Gaminimas:

Susmulkinkite agurką nedidelėmis juostelėmis. Tarkuotus burokėlius ir susmulkintu agurkus užpilkite burokėlių nuoviru, įpilkite citrinų rūgšties, grietinės, įberkite smulkiai smulkinto kiaušinio. Viska pagardinkite druska.

Ausra28Data: Ketvirtadienis, 2009-02-05, 12:13 PM | Žinutė # 9








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Kalderadas

Ingredientai:

Vištienos filė, 800 gramų
Svogūnai, 8 vienetai
Paprika, žaliosios, 3 vienetai
Pomidorai, 6 vienetai
Šafranas, 0.5 gramo
Česnakai, 4 skiltelės
Kmynai, 1 šaukštelis
Lauras, 2 vienetai
Druska, pagal skonį
Juodieji pipirai, truputį
Baltas vynas, 200 mililitrų

Gaminimas:

Nuplauname daržoves. Papriką supjaustome juostelėmis, pomidorą ir nuluptą svogūną - griežinėliais, į didelį puodą ant dugno sudedame svogūnus, ant viršaus - pomidorus, paskui paprikas. Vištos krūtinėles supjaustome pakankamai dideliais gabalais (vieną krūtinėlę į 3-4 dalis), dedame į puodą ant paprikų, pabarstome šafranu, sudedame keturias skilteles nenulupto česnako, lauro lapus ir kmynus. Pasūdome ir pabarstome pipirais, bei užpilame baltuoju vynu. Verdame ant mažos ugnies apie 1,5 val.

Ausra28Data: Ketvirtadienis, 2009-02-05, 12:13 PM | Žinutė # 10








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Ridikų, petražolių ir krapų salotos

Ingredientai:

Ridikai, 90 gramų
Petražolės, 35 gramai
Krapai, 20 gramų
Grietinė, 1 šaukštas
Druska, pagal skonį

Gaminimas:

Sutarkuokite ridiką sumaišykite su grietine ir smulkiai supjaustytomis petražolėmis bei krapais. Viską gerai išmaišykite ir pagardinkite druska.

SharpejaData: Šeštadienis, 2011-10-08, 3:05 PM | Žinutė # 11








[ (LT) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:Vilnius
Laukiamas dalyvis
Žinutės: 91
Apdovanojimai: 0
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Dietiniai kotletukai iš avižinių dribsnių

1 pakelis Avižinių dribsnių (800g)
1vnt svogūno
Juodujų pipirų pagal skonį
Druskos pagal skonį
1vnt. Kiaušinio
Karšto vandens

Į dubenėlį supilam pakelį avižinių dribsnių (dažniausiai ten būna 800g), ant jų užpilam karšto vandens tiek,kad 1cm apsemtų avižas.Tada paliekame išbrinkti. Supjaustome smulkiai svogūniuką, kai masė išbringsta ir atvėsta į ją sudedam svogūną,įmušam kiaušinį,sudedam prieskonius ir viską gerai išmaišome. Kadangi mano vyras nemėgsta jokio šviežio svogūno kvapo tai aš svogūnus prieš dedama į masę apkepu sviestuke (na tai jau nelabai dietiška, bet vitaminas A nepakenks). Gavosi gana puri masė, tada imame šaukštą,kabiname masę ir kepame kotletukus ant įkaitinto alyvuogių (ar kito) aliejaus kaip blynukus. Skanūs tiek karšti tiek šalti, rekomenduoju valgyti su šviežiomis daržovių salotomis. neriebūs ir nekoloringi, labai primena mėsos kotletukus liuks
Atsijungęs
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:



Kartą užsukęs negali sustoti© 2024