Dietiniai ir vegetariški patiekalai
|
|
Ausra28 | Data: Ketvirtadienis, 2009-02-05, 12:09 PM | Žinutė # 1 |
[ ( LT) ]
Grupė: Removed
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Kokius gaminate dietinius ir vegetariškus patiekalus savo šeimai? Pasidalinkime receptais ir idėjomis.
|
|
| |
Ausra28 | Data: Ketvirtadienis, 2009-02-05, 12:09 PM | Žinutė # 2 |
[ ( LT) ]
Grupė: Removed
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Dietinė šparagų sriuba Ingredientai: Sultinys, daržovių, 6 stiklinės Šparagai, 300 gramų Kiaušiniai, tryniai, 2 vienetai Druska, truputį Gaminimas: Šparagai supjaustomi gabaliukais ir suberiami į verdantį sultinį. Baigiama virti sriuba pagardinama su druska ištrintais kiaušinių tryniais. Panašiai sriubas galima išsivirti ir iš kitų daržovių. Jas galima balinti grietine.
|
|
| |
Ausra28 | Data: Ketvirtadienis, 2009-02-05, 12:10 PM | Žinutė # 3 |
[ ( LT) ]
Grupė: Removed
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Dietinis padažas Ingredientai: Aliejus, 1 šaukštelis Varškė, liesa, 1 stiklinė Morkos, sultys, 2 šaukštai Petražolės, truputį Gaminimas: Varškė plakama su morkų sultimis po truputį įlašinant aliejaus, kol padažas pasidaro purus ir vienalytis. Gardinama supjaustytomis petražolėmis. Tinka prie keptos žuvies patiekalų.
|
|
| |
Ausra28 | Data: Ketvirtadienis, 2009-02-05, 12:10 PM | Žinutė # 4 |
[ ( LT) ]
Grupė: Removed
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Virti kopūstai Ingredientai: Kopūstai, 1 vienetas Džiūvėsėliai, 1.5 stiklinės Sviestas, 1 šaukštas Druska, truputį Gaminimas: Kopūsto gūžė supjaustoma ir verdama pasūdytame vandenyje. Išgriebti kopūstai nuvarvinami, sudedami į pašildytą pusdubenį ir užpilami sviestu su džiūvėsėliais.
|
|
| |
Ausra28 | Data: Ketvirtadienis, 2009-02-05, 12:11 PM | Žinutė # 5 |
[ ( LT) ]
Grupė: Removed
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Obuolių salotos su kefyru Ingredientai: 500g obuolių, 1 stiklinės kefyro, 1 šaukšto medaus, 1 šaukšto kapotų riešutų. Gaminimas: Obuolius nulupame, supjaustome plonais griežinėliais. Kefyrą išplakame su medumi ir užpilame obuolius. Patiekdami pabarstome riešutais.
|
|
| |
Ausra28 | Data: Ketvirtadienis, 2009-02-05, 12:11 PM | Žinutė # 6 |
[ ( LT) ]
Grupė: Removed
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Salotos su tunu Ingredientai: 3 nedideli agurkai, 3 pomidorai, 1 mėlynasis svogūnas, pusės citrinos sulčių, Pusė indelio tuno aliejuje, Druskos, pipirų ir sojų padažo pagal skonį. Gaminimas: Daržoves supjaustyti kubeliais, užpilti citrinų sultis,suberti prieskonius. Ir sudedame tuną,išmaišome.
|
|
| |
Ausra28 | Data: Ketvirtadienis, 2009-02-05, 12:11 PM | Žinutė # 7 |
[ ( LT) ]
Grupė: Removed
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Grikių troškinys Ingredientai: Grikių; 1 svogūno; 1 morkos; Šaukštelio alyvuogių aliejaus; Česnako; Neaštrių prieskonių. Gaminimas: Išvirti grikius be jokių priedų (jei norisi, galima truputį pasūdyti). Keptuvėje ant aliejaus pakepini smulkiai pjaustytą svogūną ir tarkuotą morką. Aliejaus pilti visai nedaug, o kepinant daržoves vis po lašiuką įpilti vandens. Baigiant troškinti, jei mėgstate, įdėti truputį traiškyto česnako(labai skanu ir be jo).Tada į keptuvę sudėti grikius, įdėti mėgiamų neaštrių prieskonių (vegetarinių patiekalų prieskonių ar kt.) ir dar keletą minučių patroškinti.
|
|
| |
Ausra28 | Data: Ketvirtadienis, 2009-02-05, 12:12 PM | Žinutė # 8 |
[ ( LT) ]
Grupė: Removed
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Dietiniai barščiai Ingredientai: Burokėliai, nuoviras, 250 gramų Burokėliai, 140 gramų Agurkai, šviežias, 1 vienetas Krapai, truputį Kiaušiniai, baltymas, 1 vienetas Grietinė, 0.25 stiklinės Citrinos rūgštis, pagal skonį Druska, pagal skonį Gaminimas: Susmulkinkite agurką nedidelėmis juostelėmis. Tarkuotus burokėlius ir susmulkintu agurkus užpilkite burokėlių nuoviru, įpilkite citrinų rūgšties, grietinės, įberkite smulkiai smulkinto kiaušinio. Viska pagardinkite druska.
|
|
| |
Ausra28 | Data: Ketvirtadienis, 2009-02-05, 12:13 PM | Žinutė # 9 |
[ ( LT) ]
Grupė: Removed
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Kalderadas Ingredientai: Vištienos filė, 800 gramų Svogūnai, 8 vienetai Paprika, žaliosios, 3 vienetai Pomidorai, 6 vienetai Šafranas, 0.5 gramo Česnakai, 4 skiltelės Kmynai, 1 šaukštelis Lauras, 2 vienetai Druska, pagal skonį Juodieji pipirai, truputį Baltas vynas, 200 mililitrų Gaminimas: Nuplauname daržoves. Papriką supjaustome juostelėmis, pomidorą ir nuluptą svogūną - griežinėliais, į didelį puodą ant dugno sudedame svogūnus, ant viršaus - pomidorus, paskui paprikas. Vištos krūtinėles supjaustome pakankamai dideliais gabalais (vieną krūtinėlę į 3-4 dalis), dedame į puodą ant paprikų, pabarstome šafranu, sudedame keturias skilteles nenulupto česnako, lauro lapus ir kmynus. Pasūdome ir pabarstome pipirais, bei užpilame baltuoju vynu. Verdame ant mažos ugnies apie 1,5 val.
|
|
| |
Ausra28 | Data: Ketvirtadienis, 2009-02-05, 12:13 PM | Žinutė # 10 |
[ ( LT) ]
Grupė: Removed
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Ridikų, petražolių ir krapų salotos Ingredientai: Ridikai, 90 gramų Petražolės, 35 gramai Krapai, 20 gramų Grietinė, 1 šaukštas Druska, pagal skonį Gaminimas: Sutarkuokite ridiką sumaišykite su grietine ir smulkiai supjaustytomis petražolėmis bei krapais. Viską gerai išmaišykite ir pagardinkite druska.
|
|
| |
Sharpeja | Data: Šeštadienis, 2011-10-08, 3:05 PM | Žinutė # 11 |
[ ( LT) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:Vilnius
Laukiamas dalyvis
Žinutės: 91
Apdovanojimai: 0
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Dietiniai kotletukai iš avižinių dribsnių
1 pakelis Avižinių dribsnių (800g) 1vnt svogūno Juodujų pipirų pagal skonį Druskos pagal skonį 1vnt. Kiaušinio Karšto vandens
Į dubenėlį supilam pakelį avižinių dribsnių (dažniausiai ten būna 800g), ant jų užpilam karšto vandens tiek,kad 1cm apsemtų avižas.Tada paliekame išbrinkti. Supjaustome smulkiai svogūniuką, kai masė išbringsta ir atvėsta į ją sudedam svogūną,įmušam kiaušinį,sudedam prieskonius ir viską gerai išmaišome. Kadangi mano vyras nemėgsta jokio šviežio svogūno kvapo tai aš svogūnus prieš dedama į masę apkepu sviestuke (na tai jau nelabai dietiška, bet vitaminas A nepakenks). Gavosi gana puri masė, tada imame šaukštą,kabiname masę ir kepame kotletukus ant įkaitinto alyvuogių (ar kito) aliejaus kaip blynukus. Skanūs tiek karšti tiek šalti, rekomenduoju valgyti su šviežiomis daržovių salotomis. neriebūs ir nekoloringi, labai primena mėsos kotletukus
|
Atsijungęs |
| |