Laužo kepsniams geriausiai tinka aviena-ją galite imti bet kokią,netgi su kauliukais.Jei rinksitės kiaulieną,geriausiai tiks sprandinė,na,o jau jautienos kepsnius šiek tiek ilgiau pamarinuokite.
-----------------------------------------------------------
Šašlykams mėsą pjaustykite didesniais gabaliukais (50 g)-taip jie kepdami liks sultingesni.
-----------------------------------------------------
Dideliame skysčio kiekyje marinuota mėsa kepdama sausės ir nebus sultinga,todėl marinatu ją ne užpilkite,o tik šiek tiek suvilgykite.
------------------------------------------------------
Nepadauginkite prieskonių,laužo kepsniai pasižymi puikiu savitu kvapu,taigi prieskonių gausa jį tik sugadins.
-------------------------------------------------------
Mėsai marinuoti geriausiai tinka moliniai indai,jei tokių neturite,naudokite emaliuotus arba stiklinius indus.
--------------------------------------------------------
Marinuojamą mėsą šiek tiek paspauskite,netgi paslėkite.