Paprastos kulinarinės gudrybės...
|
|
linuciuxxxx | Data: Ketvirtadienis, 2013-09-05, 1:41 PM | Žinutė # 1 |
[ ( LT) ]
Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
|
Žiedinių kopūstų spalvą išsaugosime,jei juos virdami į vandenį įbersime šaukštelį cukraus.
***************
Jeigu norite,kad burokėliuose liktų kuo daugiau vitaminų,juos virkite pasūdytame vandenyje.
***************
Patartina į bulvių košę pilti tik karštą pieną,nes nuo šalto ji pasidaro tamsi.
***************
Jei žuvis atrodo per sūri-apšlakstykite ją citrinos sultimis.
***************
Jei suvartojote tik pusę svogūno galvutės,likusią patepkite riebalais,ir svogūnas nedžius.
***************
Kad žuvies gabalėliai kepdami nesuirtų,juos reikia apvolioti miltuose,palaikyti 10-15 minučių ir tik po to dėti į įkaitintą keptuvę.
|
Atsijungęs |
| |
linuciuxxxx | Data: Ketvirtadienis, 2013-09-05, 1:53 PM | Žinutė # 2 |
[ ( LT) ]
Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Senų bulvių skonį galima pagerinti,jei virdami pridėsime prieskonių arba įpilsime 2-3 šaukštus saldaus pieno.
***************
Jei majonezas per skystas-įmaišykite į jį gerai išplaktą kiaušinio trynį.
***************
Kepta žuvis bus skanesnė,jei prieš kepimą ją pamerksite į pieną 15-20 minučių.(1 stiklinei pieno 1 arbatinis šaukštelis druskos).
***************
Salotos skleis pikantišką aromatą,jei prieš tai lėkštę,į kurią dėsite salotas,ištrinsite česnaku.
***************
Alyvuogių aliejumi išteptą mėsą galima laikyti šaldytuve nesušaldyta 1-2 dienas.
|
Atsijungęs |
| |
linuciuxxxx | Data: Ketvirtadienis, 2013-09-05, 2:20 PM | Žinutė # 3 |
[ ( LT) ]
Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Jei naudojate džiovintus prieskoninius žalumynus,nepamirškite,kad 1 arbatinis šaukštelis sausų žalumynų lygus 1 valgomajam šaukštui šviežios pjaustytos žalumos.
***************
Džiovinti prieskoniniai augalai daug kvapnesni nei žali,bet aromatą išlaiko tik 4 mėnesius,o per ilgai išlaikyti žalumynai gali suteikti maistui kartoką prieskonį.
***************
Pjaustytus žalumynus geriausia užšaldyti ledo formelėse su trupučiu vandens.Išėmus reikia juos susmulkinti virtuvės kombainu ir įpilti šaukštą alyvų aliejaus.Tokius žalumynus galima laikyti šaldytuve net tris savaites,dėti juos į sriubas,omletus,padažus.
***************
Šviežius žalumynus kietai suvyniokite į foliją ir įdėkite į šaldymo kamerą.Jie išliks švieži 2-3 mėnesius.Skonis nepasikeis,bus tiek pat aromatingi.To negalima pasakyti apie sūdytus ar džiovintus žalumynus.
|
Atsijungęs |
| |
linuciuxxxx | Data: Ketvirtadienis, 2013-09-05, 4:03 PM | Žinutė # 4 |
[ ( LT) ]
Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Greitai ir lengvai žuvį nuvalysime, jei prieš tai akimirksniui nuplikysime verdančiu vandeniu.
***************
Norint nesudeginti mėsos orkaitėje ir kad ji netaptų sausa, įdėkite vandens puoduką į orkaitę.
***************
Kepant kotletus pirmą minutę kepti ant didesnės liepsnos, kad susidarytų plutelė, kuri neleistų sulčių nutekėjimo. Tada sumažinti ugnį iki vidutinės.
***************
Karbonadai (muštiniai) bus minkštesni, jei 1-2 valandas prieš gaminant, juos sutepsite acto ir augalinio aliejaus mišiniu.
***************
Niekada nepalikite lauro lapų sriuboje. Lauro lapai savo gerąsias medžiagas atiduoda kol verdame, o baigus virti tik gadina skonį.
|
Atsijungęs |
| |
linuciuxxxx | Data: Ketvirtadienis, 2013-09-05, 4:07 PM | Žinutė # 5 |
[ ( LT) ]
Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Kotletams tinka naudoti tik seną padžiūvusį batoną, nes šviežias suteikia nemalonu, klijingumą.
***************
Jei į kotletus dedate nekepinto svogūno, jo nemalkite mėsmale, o sutarkuokite.
***************
Kotletai bus skanūs ir sultingi, jei juos formuodami į vidų įdėsite sviesto kubelį.
***************
Kotletus galima ne tik kepti, bet ir virti garuose. Tereikia sudėti juos i rėti, rėtį - ant puodo su verdančiu vandeniu ir uždengti dangčiu.
***************
Į faršą vietoj sudžiūvusio batono galima dėti šaukštą majonezo ir šaukštą bulvių krakmolo (300 g faršo). Kotletai bus minkštesni ir puresni.
|
Atsijungęs |
| |
Laurituke | Data: Pirmadienis, 2013-09-09, 7:47 AM | Žinutė # 6 |
[ ( LT) ]
Grupė: Administratorė
Lygis:
Administratorė
Žinutės: 30254
Apdovanojimai: 36
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Quote (linuciuxxxx) Kotletams tinka naudoti tik seną padžiūvusį batoną, nes šviežias suteikia nemalonu, klijingumą.
***************
Jei į kotletus dedate nekepinto svogūno, jo nemalkite mėsmale, o sutarkuokite.
***************
Kotletai bus skanūs ir sultingi, jei juos formuodami į vidų įdėsite sviesto kubelį.
***************
Kotletus galima ne tik kepti, bet ir virti garuose. Tereikia sudėti juos i rėti, rėtį - ant puodo su verdančiu vandeniu ir uždengti dangčiu.
***************
Į faršą vietoj sudžiūvusio batono galima dėti šaukštą majonezo ir šaukštą bulvių krakmolo (300 g faršo). Kotletai bus minkštesni ir puresni. liuks patarimai
Pagalba naujokams ir ne tik čia Forumo taisyklės ir ne tik čia Sveikinimų atvirukai
|
Atsijungęs |
| |
katcia | Data: Pirmadienis, 2014-03-10, 4:29 PM | Žinutė # 7 |
[ ( LT) ]
Grupė: Patikimi
Lygis:
Miestas:Vilnius
Forumo mylimieji
Žinutės: 2796
Apdovanojimai: 24
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
|
|
Atsijungęs |
| |
katcia | Data: Pirmadienis, 2014-03-10, 4:30 PM | Žinutė # 8 |
[ ( LT) ]
Grupė: Patikimi
Lygis:
Miestas:Vilnius
Forumo mylimieji
Žinutės: 2796
Apdovanojimai: 24
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
|
|
Atsijungęs |
| |
katcia | Data: Pirmadienis, 2014-03-10, 4:31 PM | Žinutė # 9 |
[ ( LT) ]
Grupė: Patikimi
Lygis:
Miestas:Vilnius
Forumo mylimieji
Žinutės: 2796
Apdovanojimai: 24
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
|
|
Atsijungęs |
| |
katcia | Data: Pirmadienis, 2014-03-10, 4:32 PM | Žinutė # 10 |
[ ( LT) ]
Grupė: Patikimi
Lygis:
Miestas:Vilnius
Forumo mylimieji
Žinutės: 2796
Apdovanojimai: 24
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
|
|
Atsijungęs |
| |
katcia | Data: Pirmadienis, 2014-03-10, 4:32 PM | Žinutė # 11 |
[ ( LT) ]
Grupė: Patikimi
Lygis:
Miestas:Vilnius
Forumo mylimieji
Žinutės: 2796
Apdovanojimai: 24
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
|
|
Atsijungęs |
| |
katcia | Data: Pirmadienis, 2014-03-10, 4:34 PM | Žinutė # 12 |
[ ( LT) ]
Grupė: Patikimi
Lygis:
Miestas:Vilnius
Forumo mylimieji
Žinutės: 2796
Apdovanojimai: 24
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
|
|
Atsijungęs |
| |
katcia | Data: Pirmadienis, 2014-03-10, 4:36 PM | Žinutė # 13 |
[ ( LT) ]
Grupė: Patikimi
Lygis:
Miestas:Vilnius
Forumo mylimieji
Žinutės: 2796
Apdovanojimai: 24
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| tik padarytus ornamrntus nepamirškit įdėt į šaldiklį trumpam
|
Atsijungęs |
| |
katcia | Data: Pirmadienis, 2014-03-10, 4:38 PM | Žinutė # 14 |
[ ( LT) ]
Grupė: Patikimi
Lygis:
Miestas:Vilnius
Forumo mylimieji
Žinutės: 2796
Apdovanojimai: 24
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
|
|
Atsijungęs |
| |
katcia | Data: Pirmadienis, 2014-03-10, 6:23 PM | Žinutė # 15 |
[ ( LT) ]
Grupė: Patikimi
Lygis:
Miestas:Vilnius
Forumo mylimieji
Žinutės: 2796
Apdovanojimai: 24
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
|
|
Atsijungęs |
| |