Trečiadienis, 2024-11-27, 1:11 AM
Welcome Svečias
Pagrindinis | Registracija | Prisijungti
''Kartą užsukęs, negali sustot...''









  • Page 2 of 2
  • «
  • 1
  • 2
Forum moderator: linuciuxxxx  
Egzotiški vaisiai
SimfonijaData: Ketvirtadienis, 2009-11-26, 8:02 PM | Žinutė # 16








[ (LT) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:Klaipeda
Forumo senbūviai
Žinutės: 646
Apdovanojimai: 9
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Persimonai

Persimonai nuo seno laikomi dietiniu produktu. Šie vertingi vaisiai sukaupia daug cukrų, organinių rūgščių, mineralinių medžiagų, pektinų, rauginių ir dažinių medžiagų. Jie vertinami dėl juose susikaupiančių gliukozės ir sacharozės (iki 25 proc.). Ypač daug šiuose vaisiuose yra karotino, vitamino C, jodo, geležies, vario, kalio ir kalcio. Dėl didelio pektino kiekio liaudies medicina šiuos vaisius naudojo skrandžio ir kitoms virškinamojo trakto ligoms gydyti. Puikiai persimonai saugo inkstus. Pasižymėdami šlapimą varančiu poveikiu persimonai padeda greičiau iš organizmo pašalinti kalcio druskas. Be to, persimonai turi baktericidinių savybių, todėl tinka įvairiems uždegiminiams procesams slopinti, žaizdoms gydyti. Tinka peršalus, skaudant gerklei.



Paskutinį kartą redaguota Simfonija - Ketvirtadienis, 2009-11-26, 8:04 PM
Atsijungęs
iditData: Pirmadienis, 2010-01-18, 9:34 AM | Žinutė # 17








[ (LT) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:klaipeda,kiskenai
Forumo mylimieji
Žinutės: 7417
Apdovanojimai: 7
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
skanus deseratas is avokado.avokadas turi but minkstas<kaip kivi>.as nusipirkus palaikau 2d kambario temperaturoj.nulupu isimu kaula,dedu visa citrina<sultis jos> cukraus ir sutrinu <iki kol nelieka gabaliuku>.tepu ant batonu,jei avokada gerai prinokes nelieka gabaliuku.
Atsijungęs
linuciuxxxxData: Penktadienis, 2011-11-18, 11:53 PM | Žinutė # 18








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą Už paaiškinimą, pagalbą Už nuoširdumą
KIVIAI

Kiviai – neskraidantys Naujosios Zelandijos paukščiai. Taip pat vadinami aktinidijos vaisiai, kurie natūraliai gamtoje išauga iki agrastų dydžio, o sukultūrinti – iki 5 cm skersmens. Kivių skonis primena braškes, agrastus, melionus. Pusiau perpjautą kivį galima valgyti šaukšteliu. Kivių nereikia grūsti pernelyg ilgai, nes susmulkintos sėklos suteikia tyrei kartų prieskonį. Vienas kivis turi tiek vitamino C, kiek žmogaus organizmui jo reikia per dieną. Kiviai lengvai virškinami, nes juose yra medžiagų, skaidančių baltymus. Mėsa, pagardinta kiviais įgauna malonų skonį, tačiau želatina su kiviais nesustingsta, o pienas ir varškė apkarsta. Kivių tyrė neskystėja ir ilgai išlieka gražios žalios spalvos, bet verdami kiviai praranda spalvą. Šviežiais vaisiais tinka puošti tortus, vaisinius plokštainius, desertus ir mažus sumuštinius su paukštiena, kumpiu arba sūriu.

Vaisių salotos
Griežinėliais supjaustyti kelis kivius, kriaušę, apelsiną ir bananą. 1/8 lbaltojo portveino, 2 trynius bei 1 kiaušinį išplakti iki putų karšto vandens (70°C) vonelėje. Tada indą su plakiniu perkelti į šalto vandens vonelę ir plakti, kol atvės. Šitaip paruoštą padažą užpilti ant vaisių. Pinijas arba migdolus paskrudinti ir jais apiberti desertą.

Nokinimas
Maždaug 0°C temperatūroje kivius galima laikyti 6 mėnesius, šaltoje patalpoje – iki 3 savaičių. Prinokę vaisiai yra minkšti, tačiau kelias dienas juos dar galima išlaikyti šaldytuve. Kieti, nesunokę vaisiai, kartu su obuoliu palaikyti popieriniame maišelyje, sunoksta per vieną dieną.


Atsijungęs
  • Page 2 of 2
  • «
  • 1
  • 2
Search:



Kartą užsukęs negali sustoti© 2024