Persimonai Persimonai nuo seno laikomi dietiniu produktu. Šie vertingi vaisiai sukaupia daug cukrų, organinių rūgščių, mineralinių medžiagų, pektinų, rauginių ir dažinių medžiagų. Jie vertinami dėl juose susikaupiančių gliukozės ir sacharozės (iki 25 proc.). Ypač daug šiuose vaisiuose yra karotino, vitamino C, jodo, geležies, vario, kalio ir kalcio. Dėl didelio pektino kiekio liaudies medicina šiuos vaisius naudojo skrandžio ir kitoms virškinamojo trakto ligoms gydyti. Puikiai persimonai saugo inkstus. Pasižymėdami šlapimą varančiu poveikiu persimonai padeda greičiau iš organizmo pašalinti kalcio druskas. Be to, persimonai turi baktericidinių savybių, todėl tinka įvairiems uždegiminiams procesams slopinti, žaizdoms gydyti. Tinka peršalus, skaudant gerklei.