Penktadienis, 2024-03-29, 5:29 PM
Welcome Svečias
Pagrindinis | Registracija | Prisijungti
''Kartą užsukęs, negali sustot...''









  • Page 1 of 2
  • 1
  • 2
  • »
Forum moderator: Vai2ske  
Forumas » MES LAUKIAMĖS-GIMDYMAS-PO GIMDYMO » Gimdymas-Po gimdymo » Kaip sau padėti gimdant? (Pamokymai, patarimai.)
Kaip sau padėti gimdant?
britniaData: Antradienis, 2008-11-25, 6:00 PM | Žinutė # 1








[ (LT) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:Šiauliai
Forumo mylimieji
Žinutės: 4628
Apdovanojimai: 5
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už nuoširdumą




Atsijungęs
britniaData: Antradienis, 2008-11-25, 6:00 PM | Žinutė # 2








[ (LT) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:Šiauliai
Forumo mylimieji
Žinutės: 4628
Apdovanojimai: 5
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už nuoširdumą
Pirmą kartą gimdyti besiruošiančiai moteriai būtų labai pravartu lankyti nėščiosioms skirtą mokyklėlę. Tokią galima rasti kiekviename didesniame Lietuvos mieste. Be įvairių patarimų, kurie praverčia laukiantis vaikelio, mamytės pasimoko, kaip gimdant tinkamai kvėpuoti, stangintis, masažo gudrybių, pažiūri filmuką apie gimdymą. Patarimai, išgirsti dar nejaučiant baimės ir skausmo, daug geriau įsimenami. Puiku, jei vyras ketina dalyvauti gimdyme ir taip pat lanko pamokėles. Prasidėjus gimdymui, kai sukausto skausmas, būna, moteris pamiršta, ką girdėjo mokyklėlėje, tad vyras gali priminti ir padėti.



Atsijungęs
britniaData: Antradienis, 2008-11-25, 6:01 PM | Žinutė # 3








[ (LT) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:Šiauliai
Forumo mylimieji
Žinutės: 4628
Apdovanojimai: 5
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už nuoširdumą
Darbštuolė kenčia mažiau
Gimdymo pradžią išduoda sąrėmiai, kai nevalingai susitraukia lygieji gimdos raumenys. Iš pradžių sąrėmiai būna reti, paskui užeina kas 15 – 20 minučių ir trunka penkiolika dvidešimt sekundžių. Skauda pilvo apačią, kartais skausmas plinta į nugarą, strėnas. Jei pasirodo kraujingų gleivių – vadinasi, veriasi gimdos kaklelis. Pamažu sąrėmiai dažnėja ir trunka vis ilgiau, o prieš pat pasirodant vaikeliui gali kartotis kas vieną dvi minutes ir trukti apie minutę.
Ar gali moteris sumažinti sąrėmių skausmą dar būdama namie? Užėjus sąrėmiams močiutės, tikinčios, kad darbas malšina skausmą, pataria plauti grindis, valyti langus, kabinti švarias užuolaidas, šveisti spinteles. Iš tiesų buities darbai skausmo nemažina, tik padeda užsimiršti. Yra ir kitų skausmą nugenančių priemonių. Tai įdomus, visas mintis pasiglemžiantis detektyvas, nuotykių ar kita patinkama knyga, stalo žaidimas. Viena šachmatų gerbėja taip įsitraukė į žaidimą, kad nekvietė „greitukės“, kol baigė partiją. Vos spėjo į gimdymo namus...




Atsijungęs
britniaData: Antradienis, 2008-11-25, 6:01 PM | Žinutė # 4








[ (LT) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:Šiauliai
Forumo mylimieji
Žinutės: 4628
Apdovanojimai: 5
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už nuoširdumą
Savipagalba ligoninėje
Kai moteris atvyksta į ligoninę, medikai įvertina jos bei vaisiaus būklę, pasiūlo skausmą malšinančių priemonių ir vis ateina patikrinti, kaip plaka vaikelio širdelė, kaip veriasi gimdos kaklelis. Jei moteris gimdo pirmą kartą, gali nežinoti, kas labiau padėtų nu-malšinti skausmą. Tad patartina išmėginti visas priemones, kad galėtų pasirinkti jai tinkamiausią.




Atsijungęs
britniaData: Antradienis, 2008-11-25, 6:02 PM | Žinutė # 5








[ (LT) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:Šiauliai
Forumo mylimieji
Žinutės: 4628
Apdovanojimai: 5
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už nuoširdumą
1. Patogi padėtis. Gimdymo pradžioje labiau patartina sėdėti, tupėti, stovėti, vaikščioti, nes taip greičiau atsiveria gimdos kaklelis, kūdikis pasirenka patogesnę padėtį gimti. O sukiojant liemenį vaisius greičiau nusileidžia į gimdymo takus. Galima pasinaudoti ligoninėje rastu kamuoliu, sėdimuoju maišu ar krėslu. Kaip atlikti pratimus ant kamuolio, pataria akušerė. Galima atsisėdus ant kamuolio paspyruokliuoti arba atsiklaupti ant grindų ir rankomis apglėbti kamuolį.
Kai prasideda vaisiaus išstūmimo etapas, tinkamiausia pasirinkti padėtį pusiau sėdomis ar pusiau gulomis, pritūpus.

2. Muzika. Ji ramina, mažina streso poveikį ir skausmą. Vienoms moterims patinka klasika, kitoms ritminė. Tad į ligoninę patartina vežtis tokios, kuri labiausiai ramina, veikia atpalaiduojamai. Jei dar besilaukdama kūdikio moteris pasirinko, kur gimdyti, gali pasidomėti, ar reikia atsivežti kompaktinių plokštelių grotuvą, o gal kasetinį magnetofoną.

3. Smilkalai. Kvapai, kaip ir muzika, padeda atsipalaiduoti, sukuria jaukią aplinką. Tačiau jais pasirūpinti tenka pačiai gimdyvei. Žinoma, jeigu jie patinka. Tinka švelnus, neįkyrus kvapas. Žvakių deginti ligoninėje gali būti neleidžiama. Tad kas galima ir kas ne, pasidomėkite iš anksto.

4. Vanduo. Kad jis malšina gimdymo skausmą ir padeda atsipalaiduoti, žinota jau senovės Egipte. Tačiau šilto vandens vonia labiau gelbsti, kol įpusėja gimdymas, kai pradeda vertis gimdos kaklelis. Kitos moterys ir gimdo vandenyje, nes tiki, kad tai natūraliau. Vaikelis patenka į jam įprastą aplinką ir nepatiria streso. Tačiau ne visi medikai pasisako už gimdymą vandenyje. Kodėl? Sunkiau suteikti gimdymo pagalbą. Gimdyti vandenyje jie nepataria, kai yra rizika moteriai nukraujuoti, kai naujagimiui gimstant trūksta deguonies (gali į kvėpavimo takus įkvėpti vandens) arba yra kitų gimdymo komplikacijų. Antra vertus, kai kurių moterų net ir neįkalbėtum gimdyti vandenyje. Tad sprendimą lemia ne tik mamytės bei vaisiaus būklė, bet ir požiūris.
Kai kuriose ligoninėse ir gimdymo namuose yra įrengtos sukūrinės vonios. Lengvas vandens srovės masažas atpalaiduoja raumenis, mažina stresą. Daugelis moterų neatsisako skausmą malšinti kon-trastine šilto ir šalto dušo vandens srove (į strėnas).

5. Masažas. Giliai įkvepiant galima švelniai masažuoti pirštais nuo sąvaržos (pilvo apačioje) klubų link, o iškvepiant priešingai. Jei skausmas „įsitaisė“ nugaroje, reikia masažuoti kryžkaulio rombelį pagal laikrodžio rodyklę arba spaudinėti šoninius kryžkaulio rombo kampus (praverčia vyro ar personalo pagalbos). Jei nepadeda, gulint ant nugaros ar šono rombą galima spaudinėti kumščiais. Sąrėmių skausmas aprimsta ir spaudžiant priekinius klubakaulio dyglius. Masažas, deja, menkai gelbsti, kai sąrėmiai tampa labai dažni, stiprūs ir skausmas būna daug aštresnis.

6. Kvėpavimas. Ištverti stiprų sąrėmių skausmą, mažinti įtampą ir nurimti padeda stiprus ritmingas kvėpavimas. Moteris per nosį įkvepia oro, jį šiek tiek sulaiko ir per burną lėtai iškvepia.
Tinkamas kvėpavimas per stangas taip pat gelbsti, nes šiek tiek reguliuoja raumenų susitraukimus. Naujagimį priimanti akušerė gimdyvei pasako, kada pakvėpuoti, o kada stangintis, o tarp stangų padeda švelniai išslysti vaikučio galvutei. Per vieną sąrėmį galima stangintis du tris kartus. Jam praėjus ramiai pakvėpuoti, kad moters plaučiai prisisotintų deguonies, o per virkštelę jo gautų ir vaisius. Stanginantis moteriai tektų įkvėpti daug oro, jį sulaikyti plaučiuose ir stangintis visą stangų jėgą nukreipiant žemyn, į tarpvietės sritį. Jei gimdyvė oro įkvėptų tik į burną, išpūstų žandus ir stangindamasi garsiai išpūstų jį, vaikelio nepastumtų.




Atsijungęs
britniaData: Antradienis, 2008-11-25, 6:52 PM | Žinutė # 6








[ (LT) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:Šiauliai
Forumo mylimieji
Žinutės: 4628
Apdovanojimai: 5
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už nuoširdumą
dar vienas straipsniukas mergaite
Gimdymo etapas - stangos
Pirmojo gimdymo etapo metu gimdos kaklelis atsiveria (per 10 cm) ir kai jau “kelias atviras”, prasideda antrasis – išvarymo etapas. Sąrėmių užduotis – padėti vaisiui palikti jaukias motinos įsčias. Jis slenka gimdymo takais, o gimdyvė pajaučia norą stangintis. Šis etapas tęsiasi 1-2 valandas (ne pirmą kartą gimdančioms – nuo 5-10 min iki 1 val.). Stangos tęsiasi 60-90 sekundžių, kas 2-5 minutes. Tai nevalingas veiksmas – pilvo preso raumenų ir diafragmos susitraukimas. Priešingai nei sąrėmius, stangas gimdyvė gali šiek tiek reguliuoti.
Ko tikėtis šiame etape?

Gali būti, kad pajusite didelį nevalingą norą tuštintis, todėl kad vaisius, slinkdamas gimdos kanalu, pradeda dirginti tarpvietės receptorius. Tačiau jei ir nejaučiate nieko panašaus, nereikia nerimauti – kiekvienas organizmas yra labai individualus. Tokiu atveju gydytojas pasakys, kada laikas stangintis. Nors sąrėmiai šiuo periodu yra patys stipriausi ir ilgiausi, tačiau dauguma gimdžiusių moterų tvirtina, kad po to, kai prie sąrėmių prisijungia stangos, skausmas sumažėja. Stangos nenuskausminamos, nes bet kokia anestezija sumažina jautrumą ir stangų efektyvumą. Dažniausiai prasidėjus stangoms moters psichinė būsena pagerėja, nes iš „pasyvios stebėtojos“ ji tampa aktyvia gimdymo proceso dalyve.

Turite žinoti, kad slinkdamas gimdymo takais, vaisius suspaudžia aplink esančius vidaus organus, todėl jam gimstant gali tuo pačiu metu išsituštinti tiek žarnynas, tiek šlapimo pūslė. Neverta dėl to gėdytis, nes mėginimas šį procesą sulaikyti ir kontroliuoti tik sutrukdo gimdymo proceso eigą. Įsidėmėkite:

1. Jūs nekalta dėl to;
2. taip nutinka praktiškai kiekvienai gimdyvei;
3. tai visiškai nenustebins gimdymą priimančio personalo;
4. visos išskyros bus iškart sutvarkytos ir vaikas su jomis nekontaktuos.

Maždaug stangų periodo viduryje galite išvysti, kaip sąrėmio metu pasirodo kūdikio galvutė, tačiau sąrėmiui baigiantis, jos vėl nebematyti. Neišsigąskite, tai normalu. Jau greit išvysite savo kūdikį. Kai tik sąrėmių metu galvutė nustos „slėptis“, jus pakvies ant gimdymo stalo. Štai čia ir vyks kulminacija.

Ar pati gimdyvė dabar kažką lemia?

Taip, ir labai daug! Stangos – tai labai atsakingas gimdymo etapas. Jei sąrėmių metu pati moteris mažai ką lemia, stangų metu ji tampa pagrindine dalyve. Gimdymo padėtis, kurioje gimdysite, priklauso nuo aplinkos. Dauguma moterų gimdo „standartine“ poza ant gimdymo stalo, tačiau yra ir gimdymo namų, praktikuojančių „vertikalų gimdymą“. Daug kur moteris gali pati pasirinkti gimdymo pozą.

Jau minėjome, kad stangas moteris gali šiek tiek reguliuoti, tačiau savarankiški veiksmai gali pakenkti. Todėl šiuo periodu gimdyvė turi susikaupti ir tiksliai, negailėdama savęs ir nesvarstydama, vykdyti visus gydytojų ir akušerių nurodymus. Kuo labiau stanginsitės, kuo daugiau energijos ir valios sukaupsite, tuo greičiau gims vaikutis.

Ypatingai svarbus šiame periode teisingas kvėpavimas. Pirmiausiai, šiuo metu vaisiui deguonies trūksta kaip niekada, o antra – teisingas kvėpavimas taupo jėgas ir stanginamasi efektyviau. Stangos pradžioje gerai iškvėpkite ir iškart giliai įkvėpkite. Sulaikykite orą giliai plaučiuose ir stenkitės stumti kiek tik galite į tiesiąją žarną (neiškvėpdama!). Kai tik pajusite, kad ima trūkti oro, lėtai iškvėpkite. Po to vėl giliai įkvėpkite, sulaikykite orą giliai plaučiuose ir stanginkitės. Per vieną stangą įkvėpkite iš viso 2-3 kartus. Jau geriau gerai stangintis keletą kartų, nei stengtis viską atlikti vienu kartu. Taip tik netenkama jėgų, o vaisiui trūksta deguonies. Jei stangos per silpnos ir jų nejaučiate, jums vadovaus gydytojas arba akušeris.




Atsijungęs
britniaData: Antradienis, 2008-11-25, 6:52 PM | Žinutė # 7








[ (LT) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:Šiauliai
Forumo mylimieji
Žinutės: 4628
Apdovanojimai: 5
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už nuoširdumą
Į ką sutelkti visas jėgas?

Tai labai svarbus klausimas. Svarbi ne tik jėga, bet ir tai, kur ji nukreipiama. Gal iš šalies tik atrodo paprasta - reikia „išstumti“ vaisių, pasitelkus maksimalią jėgą. Kai kurios moterys stanginasi „į žandus“. Kai pastangos neturi aiškios krypties, vaikas nesistumia gimdymo kanalu pirmyn, gimdymo procesas užtrunka, o moters veido kraujagyslės net sutrūkinėja iš įtampos. Jei gimdyvė nepakeičia taktikos, gydytojams tenka „stangintis už ją“ ir išspausti kūdikį rankomis pro priekinę pilvo sienelę, o jei kūdikio būklė blogėja, griebtis instrumentų. Nei viena, nei kita nėra pageidaujama, tad kaip gi stangintis? Kaip jau minėjome, stanginimasis daugeliu atvejų juntamas kaip stiprus noras tuštintis. Nesipriešinkite šiam norui. Nesijaudinkite ir nesigėdykite – tai natūralūs ir teisingi pojūčiai. Įsivaizduokite, kad iš tiesų tuštinatės ir iš visų jėgų pasistenkite.

Kitas rodiklis - skausmas. Slinkdama galvytė tempia gimdymo kanalo audinius ir juntamas deginantis tarpvietę skausmas. Stanginkitės tiesiai į maksimalaus skausmo tašką. Skausmo stiprėjimas rodo, kad viską darote teisingai ir kūdikis juda gimdymo takais pirmyn.

Ar reikia iš visų jėgų stengtis visą laiką?

Gimdymo procese bus momentų, kai reiks sumažinti pastangas. Judėdamas gimdymo kanalu, vaisius jį spaudžia ir ištempia iki jam reikalingo pločio. Jei procesas vyksta sklandžiai, minkštieji audiniai prisitaiko palaipsniui. Jei antrasis gimdymo etapas vyksta per greitai, nepasirengę minkštieji gimdymo takų audiniai neatlaiko didelio krūvio ir tarpvietė plyšta. Matydami, kad gręsia plyšimai, medikai gali atlikti epiziotomiją – tarpvietės kirpimą, kad padarytų daugiau vietos galvutei. Vaisiaus stuburui ir galvytei taip pat tenka didžiulis krūvis, vaisius gali būti traumuojamas. Todėl jei akušeriai sako, kad stangintis negalima, turite sustabdyti stangą. Greit atsipalaiduoti ir lėtai iškvėpti orą pro „vamzdeliu“ sudėtas lūpas. Kad pailsėtumėte ir sukauptumėte jėgas, gydytojas gali neleisti stumti dar keleto artimiausių sąrėmių metu. Stangų jūs nesustabdysite, bet susilpninti tikrai galite. Tuomet kvėpuoti reikia kuo dažniau ir paviršutiniškai, kiek praverta burna.

Finalas

Jei gimdymo eiga buvo normali, o vos gimęs kūdikis pravirko, jis uždedamas mamytei ant krūtinės. Šio ypatingo momento grožis visiškai užgožia visus išgyventus skausmus ir baimes. Po vaiko gimimo praėjus maždaug 15 minučių, prasideda trečiasis gimdymo etapas – placentos gimimas. Gimdai besitraukiant, nuo jos sienelės atšoka placenta ir patenka į gimdos apačią bei makštį. Moteris vėl pajunta norą stangintis. Tačiau šios stangos jau žymiai silpnesnės ir nebereikalauja tokių didelių jėgų. Placenta užgimsta ir gimdymas baigiasi. Jums pavyko, sveikiname!




Atsijungęs
dEdRAData: Antradienis, 2010-04-06, 11:39 PM | Žinutė # 8








[ (LT) ]

Grupė: Patikimi
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 2761
Apdovanojimai: 47
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Pasiskaitymui:

Artėjančio gimdymo ženklai

paskutinį mėnesį galite jausti paruošiamuosius sąrėmius. Tai gimdos apsitraukinėjimai, kad paruoštų gimdos kaklelį gimdymui. Nuo tikrųjų sąrėmių jie skiriasi, tuo kad yra nereguliarūs, pakeitus padėtį susilpnėja ir po kiek laiko nurimsta. Dėka šių sąrėmių, gimdos kaklelis prasiveria 1-2 cm;
vaikelio galvutė palinksta ir mažiausia savo apimtim įsistato į dubenį. Dėl to gimda šiek tiek nusileidžia žemyn, pasidaro kiek lengviau kvėpuoti, pasikeičia moters svorio centras, ji atsilošia, eisena tampa „išdidi“;
kelios valandos ar kelios dienos prieš gimdymą gali pasirodyti gleivių kamštis. Tai dažniausiai skaidrios, bet gali būti ir rusvos ar su kraujo priemaišom gleivės, kurios ant audeklo prilimpa aiškiomis ribomis (tuo tarpu vaisiaus vandenys susigeria į audeklą be aiškių ribų);
kartais dar neprasidėjus sąrėmiams nuteka vaisiaus vandenys. Tuomet jau reikia vykti į ligoninę, kad apžiūrėtų gydytojas. Dažniausiai sąrėmiai prasideda savaime per pirmas 24 val. po vaisiaus vandenų nutekėjimo.

Gimdymo pradžia
Tikroji gimdymo pradžia – tai reguliarūs (ne retesni kaip kas 10 min) sąrėmiai, kurie vis dažnėja ir stiprėja.


Gimdymo laikotarpiai
Užėjus sąrėmiams, mamai reikia fiksuoti laiką, kas kiek jie kartojasi, kad galėtų pastebėti kada prasideda reguliarūs sąrėmiai. Kai jie kartojasi kas 10 min ir dažniau reiškia gimdymas jau prasidėjo. Yra trys gimdymo laikotarpiai.

Pirmasis, atsidarymo laikotarpis, tęsiasi nuo pirmųjų reguliariųjų sąrėmių iki visiško gimdos kaklelio atsidarymo, t.y. iki 10 cm. Atsivėrimas vyksta maždaug 1 cm per valandą. Šis laikotarpis trunka 10-15 val. pirmą kartą gimdančioms ir 6-8 gimdant pakartotinai.

Dauguma moterų šiuo laikotarpiu instinktyviai juda, taip surasdamos sau tinkamiausias padėtis, kai mažiausiai skauda. Vertikali padėtis išties fiziologiškiausia, nes stovint ar klūpant palinkus į priekį gimdai nereikia įveikti gravitacijos jėgos ir sąrėmis būna efektyviausias. Gulint ant nugaros, gimdai reikia įveikti savo svorį, be to gimda gali prispausti stambiąsias mamos kraujagysles prie stuburo ir gali pablogėti aprūpinimas krauju tiek mamai tiek vaikeliui.

Kai gimdos kaklelis pilnai atsidaro, t.y. apgaubia vaikelio galvutę maždaug iki ausyčių, prasideda antroji gimdymo fazė – išvarymo laikotarpis. Jis trunka nuo 15-20 min iki 2 val.Jo laikotarpiu vaikelio galvutė slenka makštimi per dubens kaulinį kanalą, daro sraigtinį sukamąjį judesį, atsilošia ir užgimsta pro lytinį plyšį, kuris prasiskleidžia lyg pumpuras. Šiuo laikotarpiu sąrėmių jėgą padidina nevalingas diafragmos ir pilvo preso raumenų susitraukimas, vadinamas stangomis.Stangas galima stiprinti ar silpninti reguliuojant savo kvėpavimą. Ypač svarbu sušvelninti paskutinę stangą, kad išvengtumėte tarpvietės plyšimų. Stangų refleksas toks pat kaip tuštinimosi – vaiko galvutei nusileidus giliau į dubenį ir prispaudus tiesiąją žarną prie kryžkaulio, refleksiškai susitraukia diafragma ir pilvo raumenys, taip padidindami spaudimą pilvo ertmėje. Tarpvietės raumenys atsipalaiduoja, palengvindami didįjį „išsituštinimo“ procesą. Natūralu, kad tuštintis lengviausia vertikalioje padėtyje, ypač tupint. Todėl tupėjimas yra tinkamiausia ir fiziologiškiausia gimdymo padėtis pagal gamtos dėsnius. Deja dažniausiai gimdančios moterys yra paguldomos, nes taip patogiau medikams.

Užgimus kūdikiui, gimda ištuštėja, susitraukia ir po 10-15 min dėl vis stiprėjančio gimdos susitraukimo placenta atsiskiria nuo jos sienelių ir su paskutiniu sąrėmiu „užgimsta“. Tai trečiasis, arbaplacentinis gimdymo laikotarpis, kurio metu moteris pakraujuoja ir netenka iki 500 ml kraujo. Kelias dienas po gimdymo dar jausite pavieniai skausmingi gimdos susitraukimai, ypač žindymo metu. Jie būtini, kad moteris nekraujuotų. Į normalų dydį gimda sugrįžta per 6 savaites po gimdymo.

Gyvybę nešantis skausmas
Nėra abejonių, kad gimdymas yra skausmingas, tai žino kiekviena patyrusi mama. Tačiau neabejotinai šis skausmas nesulyginamas su jokiu kitu skausmu vien todėl, kad jis yra prasmingas, gyvybę nešantis skausmas. Kiekvienas sąrėmis priartina mus prie ypatingos minutės, kai galėsime apglėbti savo vaikelį. Jau vien mintis, apie kūdikį, apie laukiantį džiaugsmą ir šventę gali daug pakeisti. Tinkama padėtis, relaksacija, sąmoningas kvėpavimas, masažas, artimo žmogaus rankos tikrai padės daugumai svajojančių apie natūralų gimdymą be medikamentų. O tai yra geriausia ką mes galime duoti savo vaikui.

Gydytoja Banga Kulikauskaitė
www.sveikapradzia.lt


Būk tas, kas esi, bet leisk ir kitiems taip pat būti savimi.
A. Mamontovas
Atsijungęs
dEdRAData: Antradienis, 2010-04-06, 11:45 PM | Žinutė # 9








[ (LT) ]

Grupė: Patikimi
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 2761
Apdovanojimai: 47
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
O kaip padėti sau galvoju , kai gimdžiau pirmajį, gydytoja pasakė, jog ne per tą skylę oras eina 10 taigi, nusikikenus sau mintysę, nes jau viskas buvo kaip ir vienodai, tiesiog uždariau burną.
Stiprybės visoms kurių dar laukia tas džiaugsmas miela mua


Būk tas, kas esi, bet leisk ir kitiems taip pat būti savimi.
A. Mamontovas
Atsijungęs
RomeniukasData: Pirmadienis, 2010-12-06, 3:20 PM | Žinutė # 10








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:panevezys
Forumo mylimieji
Žinutės: 19290
Apdovanojimai: 23
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą
Aš gimdant pati sau visiškai nepadėjau,dariau viską kas negerai,stūmiau kai nereikėjo,rėkiau visa gerklę,uždėjo degonies kaukę tai ją plėšiau nuo savęs,liepė kvepuoti tai aš rėkiau dar garsiau, prašiau gerti,nedavė tik lūpas suvilgė,tada pradėjau rėkti,kad nebegaliu nužudykite mane,bet gydytojas laikė už rankos ir vis kartojo,kad tu gali tu gali ir tikrai galėjau pagimdžiau sveiką berniuką miela miela Sunkiausia man buvo kvepuoti taip kaip liepė 10

Pagalba naujokams ir ne tik čia

Atsijungęs
LauritukeData: Pirmadienis, 2010-12-06, 5:02 PM | Žinutė # 11








[ (LT) ]

Grupė: Administratorė
Lygis:
Administratorė
Žinutės: 30254
Apdovanojimai: 36
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už forumo ir puslapio įkūrimą Forumo siela Plepučių,pleputė
Quote (Romeniukas)
Aš gimdant pati sau visiškai nepadėjau,dariau viską kas negerai,stūmiau kai nereikėjo,rėkiau visa gerklę,uždėjo degonies kaukę tai ją plėšiau nuo savęs,liepė kvepuoti tai aš rėkiau dar garsiau, prašiau gerti,nedavė tik lūpas suvilgė,tada pradėjau rėkti,kad nebegaliu nužudykite mane,bet gydytojas laikė už rankos ir vis kartojo,kad tu gali tu gali ir tikrai galėjau pagimdžiau sveiką berniuką miela miela Sunkiausia man buvo kvepuoti taip kaip liepė 10

kvepuoti ir man neišėjo dar pasitaikė tokia bjauri daktarė sako tu nemoki,tu nesiustengi dėl savo vaiko _pikt_ tai prie jos man visai nieko neišėjo,o paskui atėjo kita daktarė prie kitos ir pagimdžiau labai švelni ir maloni nuramino ir buvo gerai viskas o aš jau sakiau pjaukit darykit cezarį man tai ta gera daktarikė sako nereikia jokio cerzario ji pati pagimdys taip ir buvo


Pagalba naujokams ir ne tik čia
Forumo taisyklės ir ne tik čia
Sveikinimų atvirukai

Atsijungęs
KamelijaData: Pirmadienis, 2010-12-06, 5:30 PM | Žinutė # 12








[ (LT) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:Eidsvoll, NO
Aktyvus dalyvis
Žinutės: 313
Apdovanojimai: 1
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
man labai padejo vaiksciojimas-kazkaip daug lengviau negu guleti
einu einu po palata, uzeina saremis-sustojau ar pritupiau juokas



Atsijungęs
snieguoliukeData: Pirmadienis, 2010-12-06, 5:36 PM | Žinutė # 13








[ (LT) ]

Grupė: Patikimi
Lygis:
Miestas:Panevėžys
Forumo mylimieji
Žinutės: 21154
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
oj man irgi liepė sedėti ant kamuolio, tai kai prasidėjo sarėmiai šaukiau patys ir sedėkit juokas juokas pračiau nuskausminamų tai sesutė sako nebent valerijono juokas juokas juokas o šeip labai greitai pagimdžiau _liuks_ _liuks_ labiausiai manau padėjo kad brangusis visą laiką buvo šalia miela

Kalba man už nugaros? Vadinasi aš priekyje ! Aptarinėja mano gyvenimą? Reiškia jis įdomesnis nei jų ! Stengiasi įžvelgti trūkumus? Reiškia pavydi ! O jei pavydi- vadinasi yra ko pavydėti :)
Atsijungęs
RomeniukasData: Pirmadienis, 2010-12-06, 7:57 PM | Žinutė # 14








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:panevezys
Forumo mylimieji
Žinutės: 19290
Apdovanojimai: 23
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą
Quote (Laurituke)
kvepuoti ir man neišėjo dar pasitaikė tokia bjauri daktarė sako tu nemoki,tu nesiustengi dėl savo vaiko _pikt_

Man lygiai tą patį sakė per antrą gimdymą 12 Sako tu nieko daugiau nesugebi kaip tik rėkti,bet nieko nesistengi dėl savo vaiko,ir dar paskui girdžiu rėkia tu gali nerėkti,okvepuoti ir stumti kai tau liepiame,nes tavo vaikas dusta 12 12 Tada visai man buvo blogai,nebežinojau nei ką daryti nei kaip daryti,praktiškai atsijungiau,atsipeikėjau ir kiek supratau,kad vaikas keliauja į reanimacija 12 12 Dieve tu mano šitaip žiauriai elgtis su gimdančia moterimi 12 12

Quote (Kamelija)
man labai padejo vaiksciojimas-kazkaip daug lengviau negu guleti
einu einu po palata, uzeina saremis-sustojau ar pritupiau juokas

O man per sarėmius padėjo kamuolys su kuriuo kartu su vyru siubavome,o kai atsiguliau į lovą buvo šakės


Pagalba naujokams ir ne tik čia

Atsijungęs
snieguoliukeData: Pirmadienis, 2010-12-06, 8:31 PM | Žinutė # 15








[ (LT) ]

Grupė: Patikimi
Lygis:
Miestas:Panevėžys
Forumo mylimieji
Žinutės: 21154
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Quote (Romeniukas)
Man lygiai tą patį sakė per antrą gimdymą Sako tu nieko daugiau nesugebi kaip tik rėkti,bet nieko nesistengi dėl savo vaiko,ir dar paskui girdžiu rėkia tu gali nerėkti,okvepuoti ir stumti kai tau liepiame,nes tavo vaikas dusta Tada visai man buvo blogai,nebežinojau nei ką daryti nei kaip daryti,praktiškai atsijungiau,atsipeikėjau ir kiek supratau,kad vaikas keliauja į reanimacija Dieve tu mano šitaip žiauriai elgtis su gimdančia moterimi

va todėl daug lengviau kai šalia yra vyras, ir lengviau ir požiūris į tave kitoks miela


Kalba man už nugaros? Vadinasi aš priekyje ! Aptarinėja mano gyvenimą? Reiškia jis įdomesnis nei jų ! Stengiasi įžvelgti trūkumus? Reiškia pavydi ! O jei pavydi- vadinasi yra ko pavydėti :)
Atsijungęs
Forumas » MES LAUKIAMĖS-GIMDYMAS-PO GIMDYMO » Gimdymas-Po gimdymo » Kaip sau padėti gimdant? (Pamokymai, patarimai.)
  • Page 1 of 2
  • 1
  • 2
  • »
Search:



Kartą užsukęs negali sustoti© 2024