Trečiadienis, 2024-04-24, 12:58 PM
Welcome Svečias
Pagrindinis | Registracija | Prisijungti
''Kartą užsukęs, negali sustot...''









  • Page 2 of 2
  • «
  • 1
  • 2
Forum moderator: jurgutex, Romeniukas  
Forumas » ŠVENTĖS » Teminiai vakarėliai-Kitos šventės » MERGVAKARIS (Visa informacija, susijusi su mergvakariu)
MERGVAKARIS
LauritukeData: Trečiadienis, 2011-07-27, 10:09 PM | Žinutė # 16








[ (LT) ]

Grupė: Administratorė
Lygis:
Administratorė
Žinutės: 30254
Apdovanojimai: 36
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už forumo ir puslapio įkūrimą Forumo siela Plepučių,pleputė
Quote (Ducky)
ir pagrobimų buvo ir ne tik, bet mano nuomone tai šimtą kartų įdomiau nei vaikščioti po miestą apsirengus debiliškais velniukais, seselėm ir dar velnias žino kuo sumoki pinigėlius ir tau padaro dviejų su puse valandos afigeną programą su visom pošlybėm ir panašiais dalykais o jei dar ir fotografas viską nufotkina tai atsiminimai visam gyvenimui

nu faina tada rimtai _liuks_ _liuks_


Pagalba naujokams ir ne tik čia
Forumo taisyklės ir ne tik čia
Sveikinimų atvirukai

Atsijungęs
jurgutexData: Ketvirtadienis, 2012-02-16, 8:54 PM | Žinutė # 17








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo ištikimieji
Žinutės: 1590
Apdovanojimai: 21
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą
MERGVAKARIO PLANAVIMAS

Mergvakario organizavimą dažniausiai inicijuoja viena ar kelios artimiausios būsimos jaunosios draugės, kurios, sužinojusios, kad jų mylima draugė išteka, nusprendžia nepaleisti jos be mergvakario linksmybių. Šios kelios (ar viena) iniciatorės tampa varomąja mergvakario jėga, neretai ir paties mergvakario vedančiosiomis, o prie jų prisijungia kitos mergvakario dalyvės – pastarosios aktyviai dalyvauja mergvakario pasiruošime (susitikimuose), padeda atlikti įvairius organizacinius darbus ir, žinoma, dalyvauja mergvakaryje bei atlieka savo vaidmenį.

Planuojant mergvakarį pravartu susidaryti kontrolinį darbų sąrašą („checklist“) – lentelę su išvardytais darbais, kuriuos atlikus, jie būtų išbraukiami ar kitaip pažymimi, kaip atlikti. Tokiu būdu mergvakario organizavimo eiga taptų kontroliuojama, aišku, kokie darbai jau atlikti, kokie dar neatlikti.

1. Mergvakario svečių sąrašo sudarymas.

Sudarykite merginų, dalyvausiančių mergvakaryje sąrašą. Šį sąrašą būtinai suderinkite su būsima jaunąja – įtraukite jos drauges, šeimos nares, bendradarbes, grupiokes, kaimynes ir visas kitas merginas, kurias ji pageidauja matyti savo šventėje. Būtinai gaukite šių merginų kontaktus (tel.nr., el.pašto adresus, skype vardus). Nekvieskite tų merginų, su kuriomis jaunoji mažai bendrauja arba juo labiau – tų, kurių ji nemėgsta ar pykstasi.

Pasiteiraukite jaunosios dėl svečių įpročių – ar tarp jų yra vegetarių, geriančių ar negeriančių alkoholio, turinčių vaikų, besilaukiančių, alergiškų tam tikram maistui, sergančių ir t.t.

2. Mergvakario datos nustatymas.

Nerenkite mergvakario paskutinę naktį prieš vestuves, nes jaunoji negalės atsipalaiduoti, o ir nespės išsimiegoti prieš Didžiąją dieną. Geriausia mergvakarį daryti 1, 2 arba 3 savaites iki vestuvių.

Suderinkite mergvakario datą su būsima jaunąja – sužinokite, kuriomis dienomis 3 savaičių laikotarpiu iki vestuvių ji galėtų. Tuomet pasirinkite preliminarią datą (preliminarias datas) su kitomis pagrindinėmis mergvakario organizatorėmis. Šią datą (datas) pasiūlysite kitoms mergvakario dalyvėms ir drauge nutarsite dėl galutinės datos.

Kad drauge nutartumėte dėl galutinės mergvakario datos, suorganizuokite susitikimą arba susisiekite visos internetu (skype konferencija ar pan.), kad „derybos“ vyktų dalyvaujant kuo daugiau mergvakario dalyvių. Šio susitikimo metu nutarkite („nubalsuokite“) dėl daugumai labiausiai tinkančios dienos. Apie galutinę nutartą datą informuokite būsimą jaunąją, kad ruoštųsi artėjantiems išbandymams.

Jei svarstote galimybę švęsti mergvakarį daugiau nei 1 dieną (pvz. savaitgalį su nakvyne – iš penktadienio į šeštadienį arba iš šeštadienio į sekmadienį), išsiaiškinkite jaunosios ir kitų merginų galimybes švęsti ne vieną, bet dvi dienas su nakvyne.


3. ir 4. Mergvakario pakvietimų išsiuntimas ir Atsakymų gavimas.


Išsiųskite pakvietimus dalyvauti mergvakaryje visoms įtrauktoms į sąrašą merginoms (net ir toms, kurios negalėjo dalyvauti susitikime nutariant galutinę datą) – el. paštu, telefonu (žinute) ir paprašykite jų, kad praneštų apie savo dalyvavimą iki tam tikros datos. Jei kuri nors mergina nieko neatsakė, paskambinkite jai ir paklauskite dar kartą, kad sužinotumėte tikslų atsakymą.

Pakvietime nurodykite kieno mergvakaris bus švenčiamas ir kokia planuojama šventimo diena. Pakvietime galite nurodyti kito numatomo merginų susitikimo datą ir laiką, kada bus aptariami mergvakario organizavimo reikalai. Taip pat būtinai nurodykite pagrindinių organizatorių kontaktus (tel.nr., el. pašto adresą, skype vardą).

Kai turėsite galutinį mergvakario dalyvių sąrašą, pakvieskite jas susitikti (aptarti interneto konferencijoje) dėl mergvakario reikalų ir su šiomis dalyvausiančiomis merginomis dirbkite organizuodamos mergvakarį, kad kuo daugiau jų būtų įtraukta į darbus, tuomet ir planuojama programa patiks daugumai, be to, nebus darbais perkrautos tik kelios merginos, o visos prisidės ir padės organizuojant mergvakarį, pasiskirstys darbus, kurie – vieni galbūt geriau sekasi vienoms, kiti - kitoms. Svarbiausia, kad jaunajai tai, ką sprendžiate susitikimų metu, liktų griežta paslaptis.

Pakvietimo pavyzdys:

"Mūsų mylima draugė X. X. ruošiasi palikti jaunas ir nerūpestingas dienas ir bristi į sudėtingą santuokos gyvenimo liūną. Atsisveikinime su nerūpestinga jaunyste ji labai norėtų matyti Tave, dėl to kviečiame Tave prisijungti ir paskutinį kartą surengti jai smagų laisvės vakarą.

Numatomos mergvakario šventimo datos: 2012.05.12, 2012.05.19 arba 2012.05.26. Galutinė šventės diena bus nuspręsta susitikimo metu.

Pirmojo merginų susitikimo data ir laikas: 2012.03.12 19:00 val.

Susitikimo vieta: Kavinė „X“ Basanavičiaus g. 1 Vilnius

Apie savo dalyvavimą arba nedalyvavimą susitikime prašome pranešti iki: 2012.03.01 24:00 val. Jei negalėsi dalyvauti susitikime, tačiau norėsi dalyvauti mergvakaryje, prašome pranešti, kuri iš trijų mergvakario šventimo dienų Tau būtų patogiausia.

Kontaktai: Erika, tel. 812345679, el.paštas: wawa@zu.lt ; skype: ewawa

Iki:)“

5. Mergvakario biudžetas.

Kai žinosite dalyvausiančių merginų skaičių, drauge nutarkite kokią maksimalią sumą pinigų kiekviena galės skirti mergvakario išlaidoms. Merginų kiekis x kiekvienos merginos skiriama pinigų suma mergvakariui = bendras mergvakario biudžetas. Į mergvakario išlaidas įeis visos susijusios išlaidos: patalpų nuoma, transporto nuoma, maistas, aprangos detalės, dovanos, pramogos, dekoracijos, nakvynė, nenumatytos išlaidos (išlaidų rezervas) ir t.t.



Jaunajai dalyvavimas mergvakaryje turėtų nieko nekainuoti – t.y. jai skirtas aprangos detales, kostiumus, dovanas ir kt. nuperka kitos mergvakario dalyvės, tarpusavy draugiškai pasidalindamos šias išlaidas.

Galite ir siekite išleisti mažiau, jei įmanoma, nei numatyta maksimali pinigų suma. Gerbdamos kitas merginas, jokiu būdu neviršykite susitartos sumos – jei matote, kad netelpate į „rėmus“, galite bandyti tartis iš naujo dėl naujos maksimalios sumos, ją padidinti, tačiau be visų sutikimo neviršykite jos savo nuožiūra.

Nuspręstos biudžeto ribos leis lengviau pasirinkti vietas, kur švęsti; pasirinkti pramogas; nupirkti dovanas. Kadangi pinigai aktualūs visoms, siekite išleisti tiek, kiek suplanuota (arba mažiau, bet ne daugiau), kad praėjusi šventė nepaliktų skolų ar liūdesio dėl piniginėje švilpiančio vėjo.
Mergvakario biudžetą patogiausia daryti Excel (skaičiuoklės) formatu, kad galėtumėte nesunkiai perskaičiuoti sumas, jei pasikeistų eilutės ar skaičiai.

Mergvakario biudžeto eilutės užpildomos palaipsniui, aptariant mergvakario eigą bei tariantis dėl atskirų paslaugų pirkimo arba darymo pačioms, tad tik nustačius maksimalią biudžeto sumą, nebūtina iš karto užpildyti visas eilutes. Pabaigoje gaunama bendra suma, kurią gali tekti koreguoti (atsisakyti tam tikrų išlaidų arba leisti sau įsigyti tam tikras paslaugas), kad tai būtų priimtina visoms merginoms. Visos merginos turi žinoti ir sutikti su sudaryta mergvakario išlaidų sąmata, antraip Jums pačioms gali tekti dengti jų išlaidas.

Mergvakario biudžete yra numatyta eilutė „Išlaidų rezervas“ – tai pinigai, kiek Jūs galite skirti nenumatytoms išlaidoms. Juos galite išreikšti % nuo bendros sumos arba fiksuota suma, pvz. 200 Lt.

Darydamos bet kokius pirkimus, rinkite čekius, turėkite mokėjimo pavedimų kopijas, jei mokėjote per banką. Taip bus lengviau suskaičiuoti išlaidas.

6. Mergvakario temos – idėjos pasirinkimas.

Susitikimo metu drauge su dalyvaujančiomis merginomis nutarkite, kokia bus pagrindinė mergvakario tema – idėja. Tam tinka smegenų šturmas („brainstorm“). Savo idėjas ant lapelių surašo kiekviena iš dalyvaujančių merginų bei savo mintis, ką būtų galima veikti įgyvendinant jos pasiūlytą mergvakario temą (kur vyktų veiksmas, kokiu paros metu, kokios veiklos, kokios užduotys jaunajai, kokios dovanos jaunajai, kaip idėja susijusi su būsima jaunąja, moterimis, mergvakariu, planuojama kurti šeima ir t.t.).

Kai visos merginos surašys, surinkite lapelius ir paeiliui skaitykite. Ta mergina, kurios idėja perskaitoma, galėtų plačiau pristatyti savo mintį, kas būtų planuojama. Jai pristačius, kitos merginos galėtų balsuoti ir daugiausiai balsų surinkusi mergvakario tema būtų įgyvendinama detaliau.

Jei nenorite daug laiko praleisti susitikime – galvojant, rašant ant lapelių idėjas, galite „užduoti namų darbus“ merginoms, pakviesdamos jas į susitikimą, kad atvyktų pasiruošusios po vieną ar kelias joms labiausiai priimtinas mergvakario idėjas ir galėtų plačiau pristatyti kitoms, o susitikimo metu beliktų nubalsuoti ir išrinkti geriausią idėją. Tačiau tai, kad buvo pasirinkta vienos merginos idėja, nereiškia, kad ji viena turės ją įgyvendinti – visos merginos vieningai turėtų prisidėti ir toliau siūlyti idėjas dėl detalesnio temos įgyvendinimo bei dalyvauti atliekant įvairius organizacinius darbus.


Pagalba naujokams ir ne tik čia
Forumo taisyklės ir ne tik čia

Atsijungęs
jurgutexData: Ketvirtadienis, 2012-02-16, 8:54 PM | Žinutė # 18








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo ištikimieji
Žinutės: 1590
Apdovanojimai: 21
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą
7. Mergvakario trukmės apibrėžimas.

Pagal būsimos jaunosios ir dalyvių galimybes, biudžetą, scenarijų nutarkite, kokia bus mergvakario trukmė. Ji gali būti įvairi – drauge praleisti vakarą (pvz.: penktadienį po darbo iki 23-24 val. ar vėliau), visą dieną (pvz.: šeštadienį nuo ryto iki vakaro) arba vakarą su nakvyne (iki ryto) ar net dvi dienas su nakvyne.

Jei numatote nakvynę, pagalvokite, kur merginas apnakvindinsite – kažkurios dalyvės namuose, nuomositės sodybą, svečių namus ar kt. Tai gali nekainuoti nieko (jei nakvosite pas draugę – na, išskyrus pusryčius visoms iš ryto) arba ženkliau atsispindėti biudžete (jei nuomositės + pirksite pusryčius).

8. Mergvakario pramogų planavimas.

Kokias pramogas rinksitės savo mergvakariui priklausys nuo mergvakario temos, biudžeto, mergvakario trukmės, vietos, ar jau buvo anksčiau bandytos, ar naujos ir pan.

Prieš pasirinkdamos, atlikite „namų darbus“: susidarykite preliminarų sąrašą pramogų su jų kainomis, vieta ir susitikimo metu pristatykite kitoms dalyvėms. Mergvakario pramogos turėtų sietis su pasirinkta tema, didesnis dėmesys jų metu turėtų būti skiriamas jaunajai.

Kai su merginomis nuspręsite, ką norėsite veikti, susidarykite pagrindinį pramogų sąrašą ir atsarginį pramogų sąrašą (tuo atveju, jei pagrindinės pramogos jau būtų užsakytos kitų, dėl oro sąlygų ir pan.).

Galutinai Jūsų pasirinktas pramogas reikėtų rezervuoti iš anksto, kadangi populiarios pramogos ypač sezono metu sulaukia ne tik Jūsų dėmesioJ Jei vis dėlto paaiškėtų, kad jau pavėlavote ir Jūsų norimas laikas užimtas, rinkitės alternatyvią pramogą iš atsarginio pramogų sąrašo.

Užsakinėdami pramogas pas organizatorius būtinai išsiaiškinkite kokiomis sąlygomis paslauga negalėtų būti suteikta (dėl oro sąlygų ar kt.). 1-2 dienas prieš mergvakarį, susiskambinkite su organizatoriais pasitikslinti, ar niekas nesikeičia ir Jūsų lauks.

9. Mergvakario vietos (vietų) ir transporto numatymas.

To paties ar kito merginų susitikimo metu numatykite, kur vyks mergvakaris. Vieta (vietos) turi būti patogios atvykti visoms merginoms, sietis su mergvakario tema.

Jei mergvakario veiksmas vyks ne vienoje vietoje, galite pasidaryti mini žemėlapį su vietų koordinatėmis bei paskaičiuoti laiką, kiek užtruksite atvykti iš vieno taško į kitą, kad nevėluotumėte. Taip pat pagalvokite apie tai, kaip grįšite namo po vakarėlio. Labai svarbu turėti transportą, kuriuo vyksite. Jei visus taškus galima apeiti pėsčiomis, puiku, tačiau nenuvertinkite oro išdaigų – jei bus smarkus lietus, žaibuos, pustys – kur pasidėsite, kol nurims oro stichijos? Nepamirškite pasiimti skėčių (net ir vasaros dieną). Skaičiuodami laiką, įvertinkite spūstis po darbo, darbo dienomis.

Būsima jaunoji gali žinoti tik pirmą susitikimo tašką (kur jai reikėtų atvykti), tačiau nieko daugiau – antraip jai bus neįdomu. Jei planuojate „pagrobti“ jaunąją, apie tai ji neturėtų nieko žinoti. Jei Jūs žinote kelintą valandą ir kur ji bus, nieko nėra paprasčiau, kaip nuvykti į darbą ar į jos namus ir ją iš ten „pagrobti“.

Kai kurias vietas (salės, pirtys, sodybos ir t.t.) bei transportą (limuzinai) reikėtų rezervuoti iš anksto, kad nebūtų nemalonumų ir nereikalingo streso.

Galimos vietos: kurios nors iš mergvakario dalyvių namai, parkas, kavinė, pramogų organizatorių vieta, laivas, sanatorija, paupys, paežerė, pajūris, sala, kitas miestas, sodyba, miškas, bunkeris, mokykla, šokių studija ir t.t.

Galite pasirinkti vietas, kurios kažkuriuo požiūriu svarbios jaunajai – nuo gimimo, vaikystės, paauglystės, jaunystės iki šių dienų – gimdymo namai, darželis, mokykla, buvusių namų kiemas, aukštoji mokykla, parkas, kur susitikdavo su draugais ir t.t.

Galimas transportas: pėsčiomis, viešasis transportas, automobilis, autobusiukas, limuzinas, motociklas, motoroleris, karutis, policijos automobilis ir t.t.

10. Mergvakario aprangos (atributikos) pasiruošimas.

Mergvakario apranga – neatsiejama teminio mergvakario dalis. Paprastai visos merginos pasipuošia drabužiais (ar tam tikra spalva), batais (aukštakulniais bateliais) ar atributais, papuošalais (įsegtos gėlės, spalvoti akiniai, perukai ir pan.), kurie jas išskirtų iš minios.

Dar labiau išsiskirti turėtų jaunoji. Pirmiausia, mergvakario nuometu. Jei norite kažko naujo, pritaikykite jai išskirtinumą pagal savo mergvakario temą. Pvz., jei Jūsų tema „Princesės“, lai jaunoji pasipuošia didele blizgančia karūna (tiara), o Jūs – lankeliais su prisegtomis žvaigždutėmis ar kt.

Atitinkamos temos kostiumus nuomotis galite visos, o jei tai per brangu, nuomotu kostiumu papuošti tik jaunąją, o pačios apsirengti tai, ką turite ar galite pasiskolinti iš draugių, kad tiktų prie temos.

Prie mergvakario aprangos (atributikos) priskirtinas mergvakario makiažas bei šukuosenos, kurie taip pat turėtų būti nekasdieniški, šventiniai.

11. Mergvakario dekoracijų paruošimas.

Mergvakario dekoracijos nėra esminis mergvakario elementas, tačiau kadangi moterys mėgsta grožį, bent šiek tiek šventiškai papuošti aplinką, kurioje būsite, tikrai nepamaišys.

Jei didžiąją laiko dalį praleisite namuose, paplušėti teks labiau. Dekoracijomis pasitarnaus balionai (ypač ilgi, sulankstyti ar sujungti į įvairias smagias formas), karpiniai (pagal tematiką: gėlės, širdelės), jaunosios ir jaunojo vaikystės nuotraukos, lankstiniai (gulbės, rožės), konfeti, blizgančios žvaigždutės. Galite iškirpti iš kartono ar popieriaus žmogaus dydžio jaunosios ir jaunojo figūras ir liepti jaunajai užrištomis akimis nupiešti jiems veidus, drabužius, o po to palikti kambaryje stovėti kaip linksmą dekoraciją

Stenkitės dekoracijas, jų spalvas pritaikyti prie mergvakario temos. Pvz., jei Jūsų tema „Ispanija“ – vyrauja juoda ir raudona spalvos, didelės gėlės.

Prie dekoracijų galima priskirti ir muziką, kuri gros fone. Tai gali būti vaikiškos jaunajai artimos dainelės, jaunystės dainos, girdėtos klubuose ar atitinkamos tematikos (tango ir pan.) muzika.
Taip pat priskirtini indai, servetėlės, staltiesė, kitos stalo dekoracijos. Patogiausia naudoti vienkartinius indus, kurių nereikės plauti ir jų galima įsigyti spalvingų, taip pat servetėlių, stalo papuošimų. Papuošti stalui, galite pabarstyti ant jo jaunosios mėgstamų gėlių žiedlapių ar pamerkti jos mėgstamų gėlių į vazą ant stalo, palankstyti servetėlių, pabarstyti konfeti ar blizgučių, indus perrišti suderintos spalvos kaspinėliais.

Jei Jūsų planuose numatyta daug vietų, jei įmanoma, bent po truputį jas papuoškite iš anksto (salę, laivą, kavinės stalą ir t.t.).


12. Dovanų jaunajai pirkimas (gaminimas).


Po mergvakario jaunajai turėtų likti prasmingi prisiminimai bei linksmos, turinčios paslėptą prasmę arba/ir praktiškos dovanėlės. Ką dovanoti, pirmiausia priklauso nuo biudžeto. Galbūt negalėsite sau leisti nupirkti jaunajai skrydžio oro balionu, tačiau galite kiekviena padaryti savo rankomis tai, ką galite ir iš širdies ir tai bus jai mieliau už bet kokias brangias dovanas. Svarbu, kad dovanėlė būtų susijusi su mergvakariu, šeima, vyrais, mėgstamais jaunosios užsiėmimais.

Įprasta per mergvakarį dovanėles dovanoti jaunajai atlikus užduotį – kaip prizą, arba po atitinkamo mergvakario etapo, pvz. priesaikos skaitymo. Jūsų pirkta apranga, atributika jaunajai, dekoracijos taip pat liks jai atminimui kaip dovana.

13. Mergvakario įamžinimo (fotosesijos) organizavimas.

Mergvakarį įamžinti būtina. Galite pačios tai daryti savo fotoaparatais arba mobiliaisiais telefonais su geromis fotokameromis ar videokameromis. Taip pat galite užsisakyti fotografo paslaugas įamžinti svarbiausias mergvakario akimirkas – pvz. šokių pamoką, makiažo pamoką, pasivaikščiojimą mieste. Galite fotosesiją paversti viena iš mergvakario pramogų – fotografuotis studijoje, mieste arba užsisakyti kostiuminės fotosesijos paslaugą, kur Jums bus suteikti įvairūs kostiumai, patalpa ir fotografo paslaugos. Fotosesiją galite užsakyti jaunajai kaip dovaną – asmeninę arba šeimyninę fotosesiją studijoje pas profesionalų fotografą.

Be to, jei Jums aktualu, pasiteiraukite fotografo, ar jis surežisuotų Jums mergvakario „filmuką“ su linksma muzika ir linksmais prierašais, kurį galėsite peržiūrėti ir per vestuves ir smagiai pasijuokti.

14. Mergvakario vaišių (maitinimo) planavimas.

Mergvakaris paprastai trunka ilgiau nei 2-3 val., dėl to būtina pagalvoti apie galimybes užkąsti ar pavalgyti, kad turėtumėte energijos pramogoms, o jaunoji – išbandymams.

Užkąsti galite paėmusios jaunąją iš darbo/namų – savo gamybos vieno kąsnio sumuštinukų, limonado. Jei mergvakaris vyksta daugiau nei 1 dieną, būtina pagalvoti apie pietus – patogiausia juos užsakyti toje vietoje, kur švenčiate arba pasiimti šašlykinę, mėsos, daržovių ir pačioms pasigaminti gamtoje gražiu oru. O iš ryto - apie pusryčius. Vakaro paįvairinimui ir finalui – smagių formų desertai, gaivieji gėrimai ir, be abejo, mergvakario tortas, kurį jaunoji paprastai valgo be rankų. Desertus, tortą, kokteilius, sumuštinius (karšti sumuštiniai galėtų tarnauti kaip pietūs) galite paruošti pačios arba kai ką užsisakyti į namus (tortą, picą, gaiviuosius gėrimus).

15. Mergvakario scenarijaus sudarymas ir vaidmenų paskirstymas.

Kad nebūtų sąmyšio, ką veikti mergvakario metu reikėtų susidaryti mergvakario scenarijų, į kurį įtrauksite visas mergvakario veiklas, vietas, pramogas, žaidimus, užduotis ir kt.
Visos mergvakario dalyvės, įskaitant jaunąją, mergvakaryje turi turėti savo vaidmenis ir atsakomybes.

16. Piniginiai atsiskaitymai po šventės.


Pasibaigus mergvakariui, kai jaunoji jau nebebus su Jumis, susitikite ir atsiskaitykite vienos su kitomis.



Galbūt iš pat pradžių visos skyrėte po atitinkamą sumą į mergvakario biudžetą, tad dabar beliks sutikrinti, kokie skirtumai – mažiau ar daugiau nei numatyta išleidote. Jei išleidote mažiau, puiku – beliks pasidalinti sutaupytą sumą.

Mergvakario šventė reikalauja ne tik piniginių išlaidų, bet ir laiko, energijos išlaidų. Kad dalis merginų neliktų nuskriaustos dėl to, kad dirbo daugiau nei kitos, pasistenkite įtraukti į darbus visas merginas, kad kiekviena prisidėtų savo laiku – tokiu būdu nereikės kelioms aukoti daug laiko ir greičiau viską atliksite. Skirtas laikas nenueis perniek, kadangi jaunoji tikrai įvertins Jūsų nuoširdų triūsą ruošiant šventę ir tai parodys jai, kaip ji Jums rūpi ir kaip ją mylite, o tai dar labiau sustiprins draugystę, tad nešykštėkite savo laisvo laiko draugėms – jos to vertos.

17. Nuotraukų (video) peržiūra – pasidalinimas su kitomis dalyvėmis po šventės.

Apdorotų, sumaketuotų nuotraukų (video) peržiūroje būtinai pakvieskite dalyvauti ir jaunąją. Galite netgi jai įteikti fotoalbumą arba CD su gražiausiomis mergvakario akimirkomis.

Profesionaliai surežisuotą mergvakario „filmą“ galėsite pažiūrėti ir per vestuves – svečiams ir ypač vyrukams bus itin įdomu sužinoti, ką gi Jus ten veikėte. Tik neatskleiskite per daug paslapčių...


Pagalba naujokams ir ne tik čia
Forumo taisyklės ir ne tik čia

Atsijungęs
jurgutexData: Ketvirtadienis, 2012-02-16, 8:57 PM | Žinutė # 19








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo ištikimieji
Žinutės: 1590
Apdovanojimai: 21
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą
MERGVAKARIO UŽDUOTYS



Kelios mergvakario užduotys – išdaigos mergvakariui (būsimai jaunajai atlikti):

1. Viešai atlikti karaoke dainą, skirtą būsimam vyrui, apie meilę, pvz.: Whitney Houston „I will always love you“.

2. Surinkti kuo daugiau vyriškų bučinių arba pasiųsti kuo daugiau oro bučinių vyrams per vakarą (už kiekvieną bučinį – saldainis).

3. Sušokti gatvėje vestuvių valsą su nepažįstamuoju (muzika pasirūpina būsimos pamergės).

4. Gauti vyrišką vizitinę kortelę iš praeivio gatvėje.

5. Gauti (nukirpti) vyriškų krūtinės plaukų.

6. Išsiprašyti, kad nepažįstamasis sudainuotų serenadą (muzika pasirūpina būsimos pamergės).

7. Iškąsti vyriškų marškinių sagą iš praeivio gatvėje marškinių.

8. Gauti desertą kavinėje, kurį „stato“ nepažįstamas vyriškis.

9. Pavedžioti nepažįstamo vyriškio šunį (buldogą, bokserį).

10. Pasipiršti gatvėje nepažįstamajam ir gauti jo sutikimą.

11. Pabučiuoti vyriškį su uniforma gatvėje, pvz. policininką.

12. Priėjus prie nepažįstamojo garsiai pasakyti jam, kad nedėvi jokių apatinių.

13. Gauti telefono numerį iš vyriškos giminės praeivio gatvėje.

14. Surasti tam tikrą daikčiuką suaugusiųjų parduotuvėje.

15. Gauti vyriškas kelnaites (galima ir parduotuvėje nupirkti).

16. Sudainuoti serenadą kokiam nors vyriškiui gatvėje.

17. Padažyti nepažįstamo praeivio vyro lūpas raudonu ar rožiniu lūpdažiu ir paprašyti, kad jis pabučiuotų į skruostą.

18. Kuo greičiau (per 5 min.) persirengti 5 kartus (gera praktika, kai vėliau savas vyras lieps greitai rengtis ir eiti kur nors su juo).

19. Sutikus gatvėje susituokusią porą paprašyti jų patarimo gerai santuokai.

20. Pardavinėti vyriškiams gatvėje valgomų karolių karoliukus po 1 Lt ir tokiu būdu šiek tiek užsidirbti vestuvėms.

21. Surasti gatvėje vyrus su tam tikrais vardais (pagal iš anksto padarytą sąrašą).

22. Atsistojus ant kėdės ar stalo suvaidinti kokį nors žymų žmogų ar pavaizduoti statulą.

23. Padaryti greitus pietus vyrui iš duotų ingredientų.

24. Susiūti vyrišką kojinę.

25. Įsiūti marškinių sagą.

26. Nulupti mažą bulvytę su dideliu peiliu.

27. Užmauti gumytę ant didelės morkos, agurko ar banano.

28. Suvalgyti torto papuošimus be rankų.

29. Pasigaminti seksualius apatinius iš duotų atributų (pūkelių, blizgučių, priklijuojamų gėlyčių ir pan.).

30. Išlyginti vyriškus marškinius.

Atlikus užduotį, nepamirškite paskatinti jaunosios dovanėle. Kiekvienos užduoties atlikimą įamžinkite fotoaparatu – bus linksmų prisiminimų apie mergvakarį.
Užduočių neturėtų būti labai daug, kad jaunoji nesijaustų pervargusi ar „pasamdyta“ Jums dirbti. Darykite pertraukas tarp užduočių. Visai gali užtekti 4-5 užduočių, kurias vainikuos dovanėlės. Juk vakaro metu dar laukia žaidimai, pramogos, vaišės...

Kai kurios užduotys reikalauja didelės drąsos, tačiau nereikia jaunosios versti daryti kažką per prievartą ir tokiu būdu sugadinti jai nuotaiką. Jai jaunoji drovi, skirkite jai ramesnes, kuklesnes užduotis, kad nesijaustų pažeminta.


Pagalba naujokams ir ne tik čia
Forumo taisyklės ir ne tik čia

Atsijungęs
jurgutexData: Ketvirtadienis, 2012-02-16, 8:58 PM | Žinutė # 20








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo ištikimieji
Žinutės: 1590
Apdovanojimai: 21
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą
MERGVAKARIO ANKETA

Mergvakario klausimynas (testas) skirtas sužinoti, ar jaunoji gerai pažįsta savo būsimą vyrą. Prieš vakarėlį mergvakario klausimai turi būti pateikti jaunajam, kad jis į juos atsakytų ir tokiu būdu žinotumėte teisingus atsakymus bei galėtumėte patikrinti jaunąją.

Klausimai gali būti tiek atviri (jaunoji turi įrašyti/pasakyti atsakymą), tiek uždari (duoti keli atsakymų variantai, iš kurių vienas teisingas). Jei rinksitės uždarus klausimus, pasistenkite sugalvoti juokingų – absurdiškų atsakymų, kad jaunajai nebūtų taip sunku atsakyti.

Tokį mergvakario testą galite surengti ir jaunajam – t.y. tuos pačius klausimus tik apie jaunąją užduokite jaunajam, o mergvakario metu jaunoji atsakys į juos teisingai, o perskaitys tai, ką mylimasis bus parašęs iš anksto ir galės sužinoti, kiek jis ją gerai pažįsta.

Mergvakario testas gali padėti geriau pažinti jauniesiems vienas kitą, sužinoti naujų, įdomių, gal netgi svarbių dalykų. Svarbi sąlyga – į klausimus atsakinėti nuoširdžiai ir atvirai, nieko neslepiant ir nesistengiant pasirodyti geresniam nei esi, nes tiesos yla vis tiek išlenda iš maišo...

Galimi mergvakario anketos klausimai:

1. Būsimo vyro svajonių šalis, kur jis norėtų nukeliauti.

2. Svarbiausias daiktas jo rankinėje.

3. Kur Jūs pirmą kartą susitikote?

4. Kada Jūs pirmą kartą susitikote?

5. Mėgstamiausias mylimojo patiekalas.

6. Kokia sriuba jo mėgstamiausia?

7. Koks desertas jo mėgstamiausias?

8. Kokiu superherojumi jis norėtų būti?

9. Mėgstamiausias jo hobi.

10. Mėgstamiausias jo gyvūnas.

11. Kokiu gyvūnu jis norėtų būti?

12. Mėgstamiausias jo filmas.

13. Mėgstamiausia jo knyga.

14. Mėgstamiausia jo daina.

15. Kaip tiksliai vadinasi jo darbo pareigos?

16. Kokia būsimo vyro akių spalva?

17. Kokios spalvos kojines jis nešioja?

18. Kas yra jo autoritetas gyvenime?

19. Kelintą valandą jis keliasi ryte?

20. Koks pas jį mobilusis telefonas?

21. Koks jo batų dydis?

22. Kokius tris daiktus jis pirmiausia išsineštų iš degančio namo?

23. Koks Tavo charakterio bruožas jį labiausiai erzina?

24. Koks Tavo charakterio bruožas jam labiausiai patinka?

25. Kas Tavo išvaizdoje jam labiausiai patinka?

26. Koks buvo Jūsų geriausias pasimatymas?

27. Kaip jis Tau pasipiršo?

28. Ko jis niekada su Tavimi nesidalintų?

29. Mėgstamiausias Tavo apatinis drabužis jam.

30. Mėgstamiausia jo spalva.

31. Mėgstamiausia jo automobilio markė (kvepalai moteriai).

32. Kada jis nori turėti vaikų po vestuvių?

33. Kiek jis nori turėti vaikų?

34. Kada ir kur Jūs pirmą kartą susitikote?

35. Kada ir kur Jūs pirmą kartą pasibučiavote?

36. Kokia Jūsų poros daina?

37. Kokio „amžiaus“ yra seniausia jo kojinių pora?

38. Kaip dažnai jis keičia kojines?

39. Kuo vardu buvo jo pirmasis namų gyvūnėlis?

40. Kokia buvo jo pravardė mokykloje?

41. Mėgstamiausias jo moteriškas apatinis drabužis.

42. Kuo vardu buvo jo vaikystės pliušinis meškiukas?

43. Kas yra jo didžiausias autoritetas?

44. Ko jis bijo?

45. Idealios jo atostogos.

46. Koks buvo pirmasis jo darbas?

47. Koks jo įprotis yra labiausiai erzinantis?

48. Kokį jo daiktą pirmiausia išmestum?

49. Kur jis norėtų gyventi?

50. Kas jam svarbiau? Darbas ar šeima, pinigai ar sveikata, grožis ar protas, stilingumas ar praktiškumas, pramogos ar ramybė, karjera ar vaikai ir t.t.


Pagalba naujokams ir ne tik čia
Forumo taisyklės ir ne tik čia

Atsijungęs
jurgutexData: Ketvirtadienis, 2012-02-16, 8:59 PM | Žinutė # 21








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo ištikimieji
Žinutės: 1590
Apdovanojimai: 21
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą
MERGVAKARIO DOVANOS JAUNAJAI

Nepamirškite, kad nebūtina pirkti brangias ar netgi naudingas mergvakario dovanas jaunajai. Mergvakario dovanėles galite padaryti pačios, savo rankomis arba nupirkti kažką smulkaus, nebrangaus, tačiau širdžiai mielo ir prasmingo. Patikėkite, jaunąją nuoširdžiai pradžiugins Jūsų pačių rankomis sukurtos mergvakario dovanos iš širdies.

Kelios galimos mergvakario dovanos jaunajai:

Padovanokite jaunajai šeimyninio gyvenimo patarimų – mergvakario linkėjimų dėžutę – iškirpkite iš spalvoto popieriaus širdelių ir kiekviena parašykite savo palinkėjimą-patarimą jaunajai santuokiniam gyvenimui. Šias širdeles sudėkite į dailią dėžutę – skrynelę. Jaunoji turės puikų prisiminimą ir visuomet galės žvilgtelėti ir paskaityti patarimų, kai jai pritrūks išminties šeimyniniame gyvenime ar tiesiog smagiai pasijuoktiJ
Sukurkite jaunajai poemą apie Meilę. Kiekviena dalyvė tegul parašo gražų besirimuojantį ketureilį apie jaunąją, jaunąjį, vestuves, jų bendrą būsimą gyvenimą ir pan. Šiuos ketureilius sujunkite ir ant gražaus atviruko užrašykite vieną poemą.
Drauge su jaunąja įrašykite CD.
Padarykite skrebinimo albumą - t.y. nuotraukų, papuoštų skiautelėmis, iškarpomis, aprašymais, piešiniais, džiovintoms gėlėmis.
Keliaraištis.
Gražiai įrėminta Jūsų ir jaunosios nuotrauka.
Smagių formų šokoladukai, ledukai, guminukai.
Seksualūs (pvz. su pūkeliais) apatiniai, prisegamos pėdkelnės pirmajai nakčiai.
Valgomi apatiniai pirmajai nakčiai.
Išmintingų minčių apie meilę ir šeimą knygelė.
Kočėlas ar didelis medinis šaukštas.
Ryškiai raudonas lūpdažis (kad niekada nepamirštų būti moteriška).
Šokoladinės lūpos.
Pliušinis meškutis (atsisveikinimui su vaikyste).
Mergvakario marškinėliai.
Kvapni ekologiška žvakė romantiškam vakarui su vyru.
Kuponas apsipirkti mėgstamoje parduotuvėje.
Pūkuoti antrankiai.
Papuošalai (tik jei žinote, kokius mėgsta nešioti).
Kosmetika (tik jei žinote, kuri jai tinka).
Masažas arba Spa procedūra.
Apsilankymas grožio salone.
Asmeninė fotosesija.
Prijuostė su linksmu užrašu (virtuvėje ištekėjus sukiotis).
Aromaterapijos rinkinys.
Bendrai tapyta šilko skraistė arba paveikslas.
Mažyčių indų servizas.
Dovana pagal pomėgius – knyga apie jaunosios hobi, priemonių rinkinys, aprangos detalė.
Linksmi naktinukai (pižama).
Kulinarijos pradžiamokslis žalioms (jei nemėgsta gaminti valgio).
Skrydis oro balionu ar kt.
Mergvakario jaunosios juosta su jos vardu.
Mergvakario nuometas (veliumas).
Sausainių ar keksiukų formelės.
Muzikinė dėžutė.
Dekoruotos stiklinaitės.
Linksmi priklijuojami magnetukai.

Mergvakario dovanas jaunajai galite sudėti į dailų kraitelį (medinę skrynelę ar dekupažu tapytą dėžutę).

Galite pasirūpinti smulkiomis dovanėlėmis ir kitoms mergvakario dalyvėms, kurios dalyvaus ir laimės mergvakario žaidimuose, pvz. nagų lakas, lūpų blizgesys, kremas rankoms, saldainiai ir pan. Kad ir mažos dovanėlės Jūsų piniginės smarkiai nepaplonins, o šypsenomis papuoš veidus ilgam.


Pagalba naujokams ir ne tik čia
Forumo taisyklės ir ne tik čia

Atsijungęs
jurgutexData: Ketvirtadienis, 2012-02-16, 9:02 PM | Žinutė # 22








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo ištikimieji
Žinutės: 1590
Apdovanojimai: 21
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą
MERGVAKARIS NĖŠTUKEI

Būsima jaunoji švelniai tariant - „šiek tiek“ nėščia ir Jums iškeltas nelengvas uždavinys – ne tik suorganizuoti nepamirštamą mergvakarį, bet ir pritaikyti jį nėščiosios poreikiams, kadangi nėščios moterys toli gražu nelygu tiesiog moterys...

Kaip tai padaryti? Pirmiausia reikėtų suprasti nėščių merginų jauseną ir poreikius:

Nėščioms merginoms nėštumo metu, ypač pirmaisiais ir paskutiniais mėnesiais reikia itin saugotis, vengti aktyvių ir pavojingų pramogų – kur reikia bėgioti, šokinėti, važiuoti dviračiais ar riedučiais, čiuožti, slidinėti, lankstytis, jodinėti. Aktyvios pramogos gali ne tik sukelti traumas, bet ir labai išvarginti nėščiąją ir jos mažylį, net sukelti persileidimą ar priešlaikinį gimdymą.

Griežtai draudžiama vartoti alkoholinius gėrimus, rūkalus, nes tai labai kenkia būsimam vaikeliui. Jis gali gimti per anksti arba nesveikas, ko Jūs tikrai nelinkėtumėte.

Nėščios merginos greitai pavargsta (net ir nėštumo pradžioje), joms reikia daugiau miego ir poilsio, ramybės, galimybės atsisėsti ar net prigulti, nes su didesniu svoriu sunku ilgai stovėti ar vaikščioti. Dėl to mergvakaris neturėtų užsitęsti iki išnaktų.

Nėštukių nuotaika labai nepastovi – vieną akimirką gali juoktis, kitą verkti be jokios priežasties. Taip yra dėl hormonų pokyčių organizme. Būkite nuolaidžios, išklausykite ją, pabūkite šalia, apkabinkite ir ji netrukus vėl šypsosis. Žinoma, venkite sukelti jai neigiamas emocijas, šaipytis, priminti blogus praeities dalykus ar juolab gąsdinti dalykais, susijusiais su nėštumu, gimdymu ir vaikelio auginimu. Jei negalite pasakyti nieko gero ir optimistiško, geriau nieko nesakykite, nes neigiami dalykai labai jautriai veikia nėščiosios sąmonę ir didina jos baimes, kurių ir taip netrūksta nėštumo metu.

Nėščiosios valgiaraštis gali būti labai gurmaniškas ir neįprastas. Jau nieko nestebina jų norai valgyti raugintus agurkus su medumi ar silkę su pienu. Neįprasti maisto poreikiai nėra „išsidirbinėjimas“, bet tai susiję su organizmo persitvarkymu nėštumo metu, kai organizmui trūksta vienų ar kitų medžiagų ir siunčiamas signalas į smegenis „noriu to ar ano“. Greičiausiai mergvakario metu nėštukė bus mandagi ir nedemonstruos savo neįprastų įgeidžių, bet kas svarbu, kalbant apie mergvakario meniu – sveikas maistas. Nors visos mėgstate „bigmakus“, fantą ir čipsus su svogūnais, tačiau nėščiajai toks maistas yra visiškai netinkamas (nors jinai jį ir be galo mėgsta). Jame daug cheminių-sintetinių medžiagų, nevertingų riebalų ir angliavandenių. Būkite draugės ir, linkėdamos gero, paskatinkite ją drauge valgyti sveiką, vertingą maistinėmis medžiagomis maistą (ir skanų!).

Nėštukei reikėtų vengti karščio – pirčių, šiltų vonių, džakuzi, spa malonumų, soliariumų ir pan.

Turėkite su savimi vandens, nes jai reikia dažnai gerti skysčius.

Nekankinkite nėštukės ilgomis pertraukomis tarp valgymų, nes ji (ir jos mažylis) gana greitai išalksta ir tuomet labai blogai jaučiasi – kas 2-3 val. jai reikėtų užkąsti.

Didelę dalį nėščiųjų nėštumo metu pykina, ypač pirmus 3 mėn. Pagalvokite apie tai ir planuodamos rinkitės vietas, kur netoli būtų tualetas, paimkite jaunajai gazuoto mineralinio vandens (su citrina), imbierinių sausainių ar kt. užkandėlių, nes kartais jas pykina tiesiog dėl to, kad būna ilgai nevalgiusios ir reikia pastoviai kažką kramsnoti.

Rūpinkitės higiena - kad ten, kur būsite, būtų galimybė nusiplauti rankas, nevalgykite neplautų vaisių, daržovių, neapdorotos ar žalios mėsos ar žuvies (steikų, suši, jūros gėrybės), nepasterizuoto pieno produktų (pelėsinių sūrių).

Jei būsite patalpoje, pasirūpinkite jos vėdinimu, kad nebūtų tvanku, nes nėštukei dažnai trūksta oro, nes kvėpuoti sunku dėl joje augančio vaikelio, spaudžiančio vidaus organus.

Atsargiai su kvapais – nėščios moterys jautriai reaguoja į kvapus ir gali juos pajusti netgi tada, kai kiti žmonės jų nejaučia ar yra pripratę (neišvėdinti maisto gaminimo kvapai, batai, kojinės ir t.t.). Blogas kvapas jai gali sukelti pykinimą ir net vėmimą. Tačiau ir su „geraisiais“ kvapais nepersistenkite, nes ne visi kvapai yra tinkami, gali būti nemalonus ar per stiprūs (kvapnios žvakės (ypač nenatūralios, cheminės), smilkalai, aromaterapijos ir t.t.).

Dėl triukšmo – triukšminga aplinka, tranki roko muzika ir pan. vargina nėščiąją, be to, dėl to nerimsta ir mažylis jos pilve, kuris girdėdamas neramią muziką, pradės spardytis ir vartytis pilve, nes jam ji nemaloni ir jaunajai bus labai nepatogu, negalės atsipalaiduoti ir švęsti.



Koks galėtų būti mergvakaris nėščiajai? Pateikiame keletą idėjų, kokios pramogos tiktų šiam mergvakariui:




1. Kūrybinis mergvakaris (dekupažas, tapymas ant šilko, papuošalų gaminimas, keramika, mozaika, muilo gaminimas, vilnos vėlimas, porcelianinių indų dekoravimas, tapyba ant drobės).

2. Makiažo pamoka.

3. Kosmetikos gaminimo pamoka.

4. Ramus pasiplaukiojimas laivu ar plaustu (lygaus paviršiaus deniu, kad būtų patogūs baldai atsisėsti).

5. Šokolado lipdymo pamokėlė – šokolado degustacija.

6. Arbatos gėrimo ceremonija.

7. Duonos kepimo edukacinė pamokėlė.

8. Pasivažinėjimas limuzinu.

9. Skanavimas šokolado fondiu ar šokolado fontanu.

10. Skanavimas sūrio fondiu.

11. Kibinų gaminimo – kulinarijos pamoka.

12. Jaukus pižamų vakarėlis su pokalbiais ir žaidimais namuose.

13. Teatrinė fotosesija su kostiumais.

14. Linksmas spektaklis (pvz. „Tėtis“ ar „Urvinis žmogus“) ir vakarienė po to.

15. Maisto gaminimo kursai.

16. Ramios muzikos koncertas ir vakarienė po to.

17. Poilsis prie jūros („Viskas įskaičiuota“).

18. Klasikinės muzikos pamoka (tikrai patiks mažyliui:)).

19. Įvaizdžio transformacija (makiažas, šukuosena, stilius, drabužiai, aksesuarai, parinkti stilistų) ir fotosesija.

20. Stalo žaidimų vakaras.


Pagalba naujokams ir ne tik čia
Forumo taisyklės ir ne tik čia

Atsijungęs
baronas989Data: Ketvirtadienis, 2020-07-23, 4:10 PM | Žinutė # 23








[ (LT) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Naujokas
Žinutės: 7
Apdovanojimai: 0
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Vaje kaip jūs permąstot su tais mergvakario organizavimais :D Kažkur susiorganizuojat vieną veiklą ir tada į restoraną, klubą ar sodybą, kaip kam patinka ir viskas. :) Draugė čia dalyvavo ir jai pasakojo, kad visa veikla pasirūpino, reikėjo tik transportu pasirūpint ir turėt ką veikti po to pabėgimo. Tai po pabėgimo važiavo po to į sodybą kur atšventė visos ir visi patenkinti liko sypsausi
Atsijungęs
gerdunka222Data: Sekmadienis, 2021-08-29, 4:21 PM | Žinutė # 24








[ (US) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Laukiamas dalyvis
Žinutės: 91
Apdovanojimai: 0
Lytis: Vyras
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Mano mergvakaris buvo vasarą, merginos buvo prigalvojusios visko daug, buvo karšta. Plaukėme jachta, nuplaukėm iki sodybos, kur laukė daug veiklų, irklentės, visokie žaidimai. Visos buvo apsirengusios vienodus maudymosi kostiumėlius ir šortukus, man irgi buvo įteiktas toks pats tik baltas. https://www.vova-lingerie.eu/lt/maudymosi-kostiumeliai pasirūpino merginos viskuo, buvo tobula. Bet čia man, kitai gal būtų buvus nesąmonė. Labai reikia žiūrėti pagal savo draugės charakterį ir pomėgius. :)
Atsijungęs
tetute987Data: Pirmadienis, 2021-09-27, 3:41 PM | Žinutė # 25








[ (LT) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Laukiamas dalyvis
Žinutės: 146
Apdovanojimai: 0
Lytis: Vyras
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Wow kiek gerų idėjų ką veikti per mergakarį. Mes galvojame apie dovaną. Renkamės kažką iš žaisliukų poroms https://www.ageismas.lt/kategorija/sekso-prekes-poroms/vibratoriai/ gal pasiūlytumėte, kad nebūtų pernelyg banalu, bet tuo pačiu ir pasiteisinantis reikalas
Atsijungęs
gabiijokubauskaiteData: Antradienis, 2023-01-24, 10:19 AM | Žinutė # 26








[ (LT) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Naujokas
Žinutės: 10
Apdovanojimai: 0
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Mes tai sugalvojome, kad reikia praktiškos dovanos ir svarstėme apie tokią kur abu jaunieji galėtų pasidžiaugti. Rinkomės kažką iš https://beta.lt/dovanos/dovanos-jauniesiems bet gal vis dėl to reiktų dovanos tik jaunajai? Kaip jūs galvojate?
Atsijungęs
mariuspijunasData: Penktadienis, 2023-04-21, 7:10 PM | Žinutė # 27








[ (LT) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Laukiamas dalyvis
Žinutės: 58
Apdovanojimai: 0
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
būtinai tegul koks mocas ar keturratis tegul pagrobia nuotaką.. ypač jei nedrąsesnė ji yra, būtinaaa https://www.heradas.lt/elektriniai-keturraciai-benzininiai-keturraciai
Atsijungęs
Forumas » ŠVENTĖS » Teminiai vakarėliai-Kitos šventės » MERGVAKARIS (Visa informacija, susijusi su mergvakariu)
  • Page 2 of 2
  • «
  • 1
  • 2
Search:



Kartą užsukęs negali sustoti© 2024