Mėsos vyniotiniai
|
|
Atile | Data: Šeštadienis, 2009-12-12, 11:26 AM | Žinutė # 1 |
[ ( LT) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Forumo mylimieji
Žinutės: 6166
Apdovanojimai: 41
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Pasidalinkime receptais kaip jūs darote įvairius vyniotinius iš mėsos.
|
Atsijungęs |
| |
linuciuxxxx | Data: Penktadienis, 2011-11-18, 11:04 PM | Žinutė # 2 |
[ ( LT) ]
Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Karkos vyniotinis
Ingredientai: 1 kg kiaulės karkos Druska ir pipirai Itališkos žolelės 125 g maltos jautienos 125 g maltos kiaulienos 1 raudona paprika 1sauja smulkintų krapų 1 svogūnas 2 skiltelės česnako Lauro lapeliai ir pipirų žirneliai virimui
Gaminimas: Česnaką pasmulkiname, svogūną supjaustome kubeliais, papriką taip pat kuo smulkiau ir pakepiname, kol suminkštės. Įmaišome viską į maltą kiaulieną ir jautieną, įdedame krapų, druskos su pipirais ir gerai išminkome. Iškaulintą karką įtriname prieskoniais ir itališkomis žolelėmis, šiek tiek papjaustome mėsą, kad būtų lengviau įkandama, visą karkos mėsos paviršių apdedame maltos mėsos mase ir susukame suktinį. Stipriai suspaudžiame ir aprišame virtuviniu siūlu. Dedame į verdantį vandenį, įmetame keletą lauro lapelių, pipirų, druskos ir verdame maždaug 1,5 valandos. Išvirus suktinį, paslegiame mažiausiai 4-ioms valandoms. Pjaustome ir ragaujame. Skanaus
|
Atsijungęs |
| |
linuciuxxxx | Data: Penktadienis, 2011-11-18, 11:09 PM | Žinutė # 3 |
[ ( LT) ]
Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| VIŠTIENOS VYNIOTINIS SU SLYVOMIS
Ingredientai: Višta svogūnas morka 1 -2 petražolių šaknys 2 kiaušiniai 2 šaukštai pieno 100 g džiovintų slyvų 20 g sviesto 20 g žalumynų maltų pipirų druskos
Vištos odą su sparneliais ir šlaunelėmis nudirkite. Atskirkite minkštimą nuo kaulų, supjaustykite plonais griežinėliais ir pagardinkite prieskoniais. Kiaušinį išplakite su pienu, druska bei pipirais ir su sviestu iškepkite blyno formos omletą. Ant vištos odos sudėkite mėsą, atvėsusį omletą, išmirkytas slyvas, pabarstykite pipirais, druska ir žalumynais. Susukite vyniotinį, suvyniokite jį į foliją ir dėkite į sūdytą, verdantį vandenį. Įmeskite petražolių šaknis, svogūną, morką ir 1 -1 Vi valandos virkite ant nekaitrios ugnies. Gatavą vyniotinį ataušinkite, išsukite iš folijos, paslėkite ir palaikykite šaldytuve. Tiekite supjaustytą griežinėliais.
|
Atsijungęs |
| |
linuciuxxxx | Data: Penktadienis, 2011-11-18, 11:11 PM | Žinutė # 4 |
[ ( LT) ]
Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| ŽUVIES VYNIOTINIS
Ingredientai: 500 g sluoksniuotos tešlos 700 g menkių filė 400 g lašišų filė 400 g špinatų 2 riekės skrebučių 50 g maltų migdolų 75 ml grietinėlės 2 kiaušiniai 2 šaukštai sezamų sėklų citrina šaukštas sviesto maltų pipirų druskos
Špinatus nuplaukite, nuvalykite ir perrinkite. 5-6 didžiausius lapus atidėkite, o likusius susmulkinkite ir ištroškinkite su sviestu. Žuvis nuplaukite, apliekite citrinos sultimis ir įtrinkite prieskoniais. Lašišas supjaustykite piršto storumo juostelėmis, menkes sumalkite mėsmale per rupų sietelį. Susmulkinkite skrebučius. Sumaišykite migdolus, išplaktą grietinėlę, kiaušinį, menkes ir špinatų tyrę, viską pagardinkite prieskoniais. Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C temperatūros, skardą išklokite kepimo popieriumi. Iškočiokite tešlos lakštus. Išklokite juos špinatų lapais, ištepkite menkių mišiniu ir sudėkite lašišos juosteles. Tešlą suvyniokite, užspauskite galus ir dėkite į skardą siūle žemyn. Vyniotinį aptepkite kiaušinio plakiniu, apibarstykite sezamų sėklomis ir kepkite orkaitėje apie 40 minučių.
|
Atsijungęs |
| |
linuciuxxxx | Data: Penktadienis, 2011-11-18, 11:14 PM | Žinutė # 5 |
[ ( LT) ]
Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| MĖSOS VYNIOTINIS TEŠLOJE
Ingredientai: 300 g sluoksniuotos tešlosmesos-vyniotinis-tesloje 1 bandelė 2 svogūnai 1 skiltelė česnako 2 šaukšto sviesto 400 g maltos mėsos 1 kiaušinis 1 šaukštas garstyčių 1 šaukštelis druskos, pipirų 1/4 šaukštelio čiobrelių 1/4 šaukštelio mairūnų 1 kiaušinis kepsniui aptepti
Patarimas Jei vartojama šaldyta tešla, ją atšildyti uždengus, kad ant tešlos neatsirastų vandens lašelių.
Tešlą atšildyti. Bandelę išmirkyti šaltame vandenyje. Nulupti svogūną ir česnaką, supjaustyti kubeliais ir pakepinti su sviestu. Į maltą mėsą sudėti išmirkytą ir išspaustą bandelę, svogūnus ir česnakus, kiaušinį, garstyčias ir prieskonius. Gerai išmaišius visus komponentus, suformuoti vyniotinį. Tešlą iškočioti, nupjauti nelygius kraštus. Ant tešlos padėti mėsos įdarą ir suvynioti vyniotinį. Tešlos likučiais papuošti vyniotinio virš, aptepti jį kiaušiniu ir subadyti šakute. Vyniotinį kepti karštoje orkaitėje 15 minučių, kol jis įgaus aukso spalvą. Po to suma-inti teperatūrą ir kepti jį dar 45 minutes.
|
Atsijungęs |
| |
linuciuxxxx | Data: Penktadienis, 2011-11-18, 11:17 PM | Žinutė # 6 |
[ ( LT) ]
Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| KIAULIENOS VYNIOTINIS SU DŽIOVINTAIS VAISIAIS Ingredientai: 150 g džiovintų vaisiųkiaulienos-vyniotinis-su-dziovintais-vaisiais 800 g kiaulienos 1/2 šaukštelio maltų pipirų 1 šaukštelis druskos 50 g razinų 1 šaukštelis cukraus 2 šaukštai džiūvėsėlių 2 šaukštai sviesto 2 šaukštai taukų 1/4 l mėsos sultinio 1/8 l grietinės 1 šaukštelis krakmolo
Džiovintus vaisius visą naktį mirkyti 1/4 l vandens, po to šiek tiek apvirti. Atvėsusius vaisius supjaustyti gabaliukais. Sumaišyti su razinimis, cukrumi, pyrago džiūvėsėliais. Išmuštą mėsos gabalą įtrinti druska ir pipirais. Vaisių įdarą sukrėsti ant paruošto mėsos gabalo. Susukti vynuotinį, apvynioti plona virvute ar siūlu ir užrišti. Troškintuve ant vidutinės ugnies įkaitinti riebalus. Apkepinti vyniotinį, kol gražiai parus, užpilti mėsos sultiniu ir vaisių nuoviru. Kepti uždengtame troškintuve vidutinio karštumo orkaitėje kartkartėmis vis palaistant kepsnio sultimis. Iškepusį vyniotinį laikyti šiltai. Į karštas kepsnio sultis sukrėsti grietinę, sumaišytą su bulvių krakmolu. Gerai išmaišyti, užvirinti ir paskaninti sviestu. Jei reikia, pagardinti prieskoniais.
|
Atsijungęs |
| |