Ketvirtadienis, 2024-10-10, 6:33 PM
Welcome Svečias
Pagrindinis | Registracija | Prisijungti
''Kartą užsukęs, negali sustot...''









  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: linuciuxxxx  
Mėsos vyniotiniai
AtileData: Šeštadienis, 2009-12-12, 11:26 AM | Žinutė # 1








[ (LT) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Forumo mylimieji
Žinutės: 6166
Apdovanojimai: 41
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Forumo siela Už paaiškinimą, pagalbą Už nuoširdumą
Pasidalinkime receptais kaip jūs darote įvairius vyniotinius iš mėsos.

Atsijungęs
linuciuxxxxData: Penktadienis, 2011-11-18, 11:04 PM | Žinutė # 2








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą Už paaiškinimą, pagalbą Už nuoširdumą
Karkos vyniotinis

Ingredientai:
1 kg kiaulės karkos
Druska ir pipirai
Itališkos žolelės
125 g maltos jautienos
125 g maltos kiaulienos
1 raudona paprika
1sauja smulkintų krapų
1 svogūnas
2 skiltelės česnako
Lauro lapeliai ir pipirų žirneliai virimui


Gaminimas:
Česnaką pasmulkiname, svogūną supjaustome kubeliais, papriką taip pat kuo smulkiau ir pakepiname, kol suminkštės.
Įmaišome viską į maltą kiaulieną ir jautieną, įdedame krapų, druskos su pipirais ir gerai išminkome.
Iškaulintą karką įtriname prieskoniais ir itališkomis žolelėmis, šiek tiek papjaustome mėsą, kad būtų lengviau įkandama, visą karkos mėsos paviršių apdedame maltos mėsos mase ir susukame suktinį.
Stipriai suspaudžiame ir aprišame virtuviniu siūlu.
Dedame į verdantį vandenį, įmetame keletą lauro lapelių, pipirų, druskos ir verdame maždaug 1,5 valandos.
Išvirus suktinį, paslegiame mažiausiai 4-ioms valandoms. Pjaustome ir ragaujame. Skanaus


Atsijungęs
linuciuxxxxData: Penktadienis, 2011-11-18, 11:09 PM | Žinutė # 3








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą Už paaiškinimą, pagalbą Už nuoširdumą
VIŠTIENOS VYNIOTINIS SU SLYVOMIS

Ingredientai:
Višta
svogūnas
morka
1 -2 petražolių šaknys
2 kiaušiniai
2 šaukštai pieno
100 g džiovintų slyvų
20 g sviesto
20 g žalumynų
maltų pipirų
druskos


Vištos odą su sparneliais ir šlaunelėmis nudirkite. Atskirkite minkštimą nuo kaulų, supjaustykite plonais griežinėliais ir pagardinkite prieskoniais. Kiaušinį išplakite su pienu, druska bei pipirais ir su sviestu iškepkite blyno formos omletą.
Ant vištos odos sudėkite mėsą, atvėsusį omletą, išmirkytas slyvas, pabarstykite pipirais, druska ir žalumynais. Susukite vyniotinį, suvyniokite jį į foliją ir dėkite į sūdytą, verdantį vandenį. Įmeskite petražolių šaknis, svogūną, morką ir 1 -1 Vi valandos virkite ant nekaitrios ugnies.
Gatavą vyniotinį ataušinkite, išsukite iš folijos, paslėkite ir palaikykite šaldytuve. Tiekite supjaustytą griežinėliais.


Atsijungęs
linuciuxxxxData: Penktadienis, 2011-11-18, 11:11 PM | Žinutė # 4








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą Už paaiškinimą, pagalbą Už nuoširdumą
ŽUVIES VYNIOTINIS

Ingredientai:
500 g sluoksniuotos tešlos
700 g menkių filė
400 g lašišų filė
400 g špinatų
2 riekės skrebučių
50 g maltų migdolų
75 ml grietinėlės
2 kiaušiniai
2 šaukštai sezamų sėklų citrina
šaukštas sviesto
maltų pipirų
druskos


Špinatus nuplaukite, nuvalykite ir perrinkite. 5-6 didžiausius lapus atidėkite, o likusius susmulkinkite ir ištroškinkite su sviestu. Žuvis nuplaukite, apliekite citrinos sultimis ir įtrinkite prieskoniais. Lašišas supjaustykite piršto storumo juostelėmis, menkes sumalkite mėsmale per rupų sietelį.
Susmulkinkite skrebučius. Sumaišykite migdolus, išplaktą grietinėlę, kiaušinį, menkes ir špinatų tyrę, viską pagardinkite prieskoniais.
Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C temperatūros, skardą išklokite kepimo popieriumi.
Iškočiokite tešlos lakštus. Išklokite juos špinatų lapais, ištepkite menkių mišiniu ir sudėkite lašišos juosteles. Tešlą suvyniokite, užspauskite galus ir dėkite į skardą siūle žemyn.
Vyniotinį aptepkite kiaušinio plakiniu, apibarstykite sezamų sėklomis ir kepkite orkaitėje apie 40 minučių.


Atsijungęs
linuciuxxxxData: Penktadienis, 2011-11-18, 11:14 PM | Žinutė # 5








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą Už paaiškinimą, pagalbą Už nuoširdumą
MĖSOS VYNIOTINIS TEŠLOJE

Ingredientai:
300 g sluoksniuotos tešlosmesos-vyniotinis-tesloje
1 bandelė
2 svogūnai
1 skiltelė česnako
2 šaukšto sviesto
400 g maltos mėsos
1 kiaušinis
1 šaukštas garstyčių
1 šaukštelis druskos, pipirų
1/4 šaukštelio čiobrelių
1/4 šaukštelio mairūnų
1 kiaušinis kepsniui aptepti


Patarimas
Jei vartojama šaldyta tešla, ją atšildyti uždengus, kad ant tešlos neatsirastų vandens lašelių.


Tešlą atšildyti. Bandelę išmirkyti šaltame vandenyje. Nulupti svogūną ir česnaką, supjaustyti kubeliais ir pakepinti su sviestu.
Į maltą mėsą sudėti išmirkytą ir išspaustą bandelę, svogūnus ir česnakus, kiaušinį, garstyčias ir prieskonius. Gerai išmaišius visus komponentus, suformuoti vyniotinį.
Tešlą iškočioti, nupjauti nelygius kraštus. Ant tešlos padėti mėsos įdarą ir suvynioti vyniotinį. Tešlos likučiais papuošti vyniotinio virš, aptepti jį kiaušiniu ir subadyti šakute.
Vyniotinį kepti karštoje orkaitėje 15 minučių, kol jis įgaus aukso spalvą. Po to suma-inti teperatūrą ir kepti jį dar 45 minutes.


Atsijungęs
linuciuxxxxData: Penktadienis, 2011-11-18, 11:17 PM | Žinutė # 6








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą Už paaiškinimą, pagalbą Už nuoširdumą
KIAULIENOS VYNIOTINIS SU DŽIOVINTAIS VAISIAIS

Ingredientai:
150 g džiovintų vaisiųkiaulienos-vyniotinis-su-dziovintais-vaisiais
800 g kiaulienos
1/2 šaukštelio maltų pipirų
1 šaukštelis druskos
50 g razinų
1 šaukštelis cukraus
2 šaukštai džiūvėsėlių
2 šaukštai sviesto
2 šaukštai taukų
1/4 l mėsos sultinio
1/8 l grietinės
1 šaukštelis krakmolo


Džiovintus vaisius visą naktį mirkyti 1/4 l vandens, po to šiek tiek apvirti. Atvėsusius vaisius supjaustyti gabaliukais. Sumaišyti su razinimis, cukrumi, pyrago džiūvėsėliais. Išmuštą mėsos gabalą įtrinti druska ir pipirais.
Vaisių įdarą sukrėsti ant paruošto mėsos gabalo. Susukti vynuotinį, apvynioti plona virvute ar siūlu ir užrišti.
Troškintuve ant vidutinės ugnies įkaitinti riebalus. Apkepinti vyniotinį, kol gražiai parus, užpilti mėsos sultiniu ir vaisių nuoviru. Kepti uždengtame troškintuve vidutinio karštumo orkaitėje kartkartėmis vis palaistant kepsnio sultimis. Iškepusį vyniotinį laikyti šiltai.
Į karštas kepsnio sultis sukrėsti grietinę, sumaišytą su bulvių krakmolu. Gerai išmaišyti, užvirinti ir paskaninti sviestu. Jei reikia, pagardinti prieskoniais.


Atsijungęs
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:



Kartą užsukęs negali sustoti© 2024