Penktadienis, 2024-04-19, 8:10 PM
Welcome Svečias
Pagrindinis | Registracija | Prisijungti
''Kartą užsukęs, negali sustot...''









  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: linuciuxxxx  
Forumas » VIRTUVĖS PASLAPTYS » Užkandžiai-Šaltieji patiekalai » Silkių patiekalai (receptai)
Silkių patiekalai
linuciuxxxxData: Sekmadienis, 2009-12-13, 11:51 PM | Žinutė # 1








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą Už paaiškinimą, pagalbą Už nuoširdumą
DALINAMĖS ĮVAIRIAIS ŠALTAIS UŽKANDŽIAIS SU SILKE



Atsijungęs
linuciuxxxxData: Pirmadienis, 2009-12-14, 0:12 AM | Žinutė # 2








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą Už paaiškinimą, pagalbą Už nuoširdumą
Perkeliau jurgiux28

SILKĖS GARSTYČIŲ PADAŽE

Ingredientai:

3 silkės
¼ l pasukų
2 šaukštai švelnių garstyčių
1 kiaušinio trynys
1/8 l aliejaus
150 g jogurto be priedų
1 šaukštelis cukraus
1 svogūnas
ryšelis krapų

Kaip gaminti?

Silkes perpjauti išilgai stuburo į 2 dalis. Išimti kaulus ir ašakas, atsargiai nulupti odą. Žuvies filė kruopščiai nuplauti, sudėti į porcelianinį pusdubenį ir upilti pasukomis.
Garstyčias sumaišyti su kiaušinio tryniu, po šaukštelį supilti aliejų, sukrėsti jogurtą ir paskaninti cukrumi. Viską gerai išmaišyti. Į padažą suberti griežinėliais supjaustytą svogūną.
Filė nuplauti, nusausinti, supjaustyti gabaliukais ir sudėti į padažą. Pagardinti mėgstamais prieskoniais bei apuošti supjaustytais krapais.

Patarimas

Raudonieji svogūnai ir vienmečiai svogūnėliais su laiškais yra švelnesnio skonio. Svogūnų skonis bus švelnesnis, jei jie bus apiplikyti verdančiu vandeniu.


Atsijungęs
linuciuxxxxData: Pirmadienis, 2009-12-14, 0:15 AM | Žinutė # 3








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą Už paaiškinimą, pagalbą Už nuoširdumą
Perkeliau jurgiux28

SILKĖS POMIDORŲ PADAŽE

Ingredientai:

8 silkių filė
2 svogūnai
200 ml kečupo
4 šaukštai aliejaus
2 šaukštai vyno acto
2 šukštai cukraus
1/2 šaukštelio juodųjų pipirų

Kaip gaminti?

Iš filė išimti likusius kaulus ir atšakas. Supjaustyti 2 cm storio gabaliukais ir nusausinti popieriniu rakšluosčiu.
Nuluptus svogūnus supjaustyti plonais griežinėliais. Į stiklinį indą sluoksniais sudėti silkių gabaliukus ir svogūnų griežinėlius.
Kečupą sumaišyti su aliejumi, vyno actu, įberti cukraus ir juodųjų pipirų. Pagardinti mėgstamais prieskoniais ir užpilti ant silkių. Uždengti ir laikyti šaltai.

Patarimas

Jei silkės per sūrios, jas maždaug 2 valandas reikia mirkyti šaltame vandenyje, po to piene arba nesūriame mineraliniame vandenyje. Silkės bus švelnesnio skonio.


Atsijungęs
NorvileData: Pirmadienis, 2009-12-14, 5:47 AM | Žinutė # 4








[ (LT) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:Kėdainiai
Forumo senbūviai
Žinutės: 812
Apdovanojimai: 5
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Tešloje kepta silkė

Ingredientai:
Silkė,
Kiaušiniai,
Kvietiniai miltai,
Grietinė kokie 5-6 šaukštai,
Druska, truputį
Aliejus,
Salotos, lapai,

Gaminimas:
Išmirkytos silkės perpjaunamos išilgai pusiau ir išėmus kaulus, apdžiovinamos. Kiaušinių išsukami su 2 šaukštais aliejaus ir grietine, suberiama miltų ir gerai išsukama. Baltymai išplakami ir įmaišomi į tešlą kartu su likusiais ir druska. Silkės pavoliojamos tešloje ir iškepamos įkaitintame aliejuje. Tiekiamos ataušintos, papuoštos salotų lapeliais.

Atsijungęs
NorvileData: Pirmadienis, 2009-12-14, 5:50 AM | Žinutė # 5








[ (LT) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:Kėdainiai
Forumo senbūviai
Žinutės: 812
Apdovanojimai: 5
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Baltoji švelnioji silkė

Kiaušiniai, kietai virti, 3 vienetai
Silkė, filė, 350 gramų
Pieno stiklinės
Žirneliai konservuoti, mažas indelis,
Majonezas, su krapais, indelis, 0.5 vieneto

Gaminimas:
Silkę gabaliukais ir pamerkiam porai valandų į pieną, kad ištrauktų sūrumą. Kiaušinius smulkiai supjaustome, sumaišome su majonezu, žirneliais. Į silkinę silkės gabalėlius, juos užklojame kiaušinių - žirnelių mase. Tiekiame su karštomis bulvėmis. Skanaus.
Atsijungęs
linuciuxxxxData: Pirmadienis, 2009-12-14, 8:42 PM | Žinutė # 6








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą Už paaiškinimą, pagalbą Už nuoširdumą
Silkė su raudonu grybų padažu

2 silkių filė
0,5 citrinos

Padažui:1 stiklinė išmirkytų džiovintų grybų
1 didelis svogūnas
aliejaus
0,5 stiklinės ketčiupo
1 šaukštas džiovintų grybų miltelių

Petražolės šakelė patiekalui papuošti

Svogūną nulupame ir supjaustome kubeliais.Grybus išverdame pasūdytame vandenyje,supjaustome kubeliais ir kartu su svogūnais pakepiname su aliejumi.Baigdami kepti suberiame džiovintų grybų miltelius ir supilame ketčiupą.Padažą atšaldome.
Į pailgą lėkštę eilėmis sudedame supjaustytą silkės filė,citrinų skilteles ir grybų padažą.Patiekalą papuošiame petražolės šakele.


Atsijungęs
Forumas » VIRTUVĖS PASLAPTYS » Užkandžiai-Šaltieji patiekalai » Silkių patiekalai (receptai)
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:



Kartą užsukęs negali sustoti© 2024