Perkeliau jurgiux28 SILKĖS GARSTYČIŲ PADAŽE
Ingredientai:
3 silkės
¼ l pasukų
2 šaukštai švelnių garstyčių
1 kiaušinio trynys
1/8 l aliejaus
150 g jogurto be priedų
1 šaukštelis cukraus
1 svogūnas
ryšelis krapų
Kaip gaminti?
Silkes perpjauti išilgai stuburo į 2 dalis. Išimti kaulus ir ašakas, atsargiai nulupti odą. Žuvies filė kruopščiai nuplauti, sudėti į porcelianinį pusdubenį ir upilti pasukomis.
Garstyčias sumaišyti su kiaušinio tryniu, po šaukštelį supilti aliejų, sukrėsti jogurtą ir paskaninti cukrumi. Viską gerai išmaišyti. Į padažą suberti griežinėliais supjaustytą svogūną.
Filė nuplauti, nusausinti, supjaustyti gabaliukais ir sudėti į padažą. Pagardinti mėgstamais prieskoniais bei apuošti supjaustytais krapais.
Patarimas
Raudonieji svogūnai ir vienmečiai svogūnėliais su laiškais yra švelnesnio skonio. Svogūnų skonis bus švelnesnis, jei jie bus apiplikyti verdančiu vandeniu.