ĮDARYTA LYDEKA 1,3 kg lydeka
3 virtos morkos
2 kiaušiniai
2 šaukštai krakmolo
3 riekelės batono
1 poras
truputis krapų,druskos,pipirų,
citrininių žuvies prieskonių
Sultiniui:
salierų ir petražolių šaknų,druskos
Lydeką nuskutame,išvalome vidurius,išplauname.Prie galvos perpjauname pagrindinį kaulą ir atsargiai nuneriame odą.Žuvies mėsą atskiriame nuo kaulų.Iš kaulų su prieskoniais išverdame apie 0,5 l sultinio.Truputyje šio sultinio išmirkome batoną.Jį sumalame kartu su žuvimi,morkomis ir poru.Į šią masę įmušame kiaušinius,įberiame krapus,krakmolą,prieskonių ir gerai išminkome.Šios masės prikemšame lydeką.(Masės neturi būti per daug,nes verdant oda gali suplyšti).Lydeką užsiuvame,įvyniojame į marlę ir dedame į puodą,į kurį įpilame vandens ir likusį sultinį.Lydeka turi būti apsemta.Verdama 30 minučių neuždengtame puode.Jeigu lieka įdaro,iš jo padarome kukuliukus ir išverdame kartu su lydeka.
Išvirusią žuvį atvėsiname sultinyje.Tuomet išvyniojame iš marlės,dedame į lėkštę ir puošiame kinišku kopūstu,marinuotais svogūnais,grybais,alyvuogėmis,žiediniais kopūstais,žirneliais ir įvairiais žalumynais.
Patiekiame su majonezo padažu.