Šeštadienis, 2021-10-16, 10:27 PM
Welcome Svečias
Pagrindinis | Registracija | Prisijungti
''Kartą užsukęs, negali sustot...''









  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: linuciuxxxx  
Forumas » VIRTUVĖS PASLAPTYS » Užkandžiai-Šaltieji patiekalai » Žuvies patiekalai (receptai)
Žuvies patiekalai
linuciuxxxxData: Pirmadienis, 2009-12-14, 0:19 AM | Žinutė # 1








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą Už paaiškinimą, pagalbą Už nuoširdumą
DALINAMĖS ŠALTŲJŲ PATIEKALŲ RECEPTAIS SU ŽUVIMI


Atsijungęs
linuciuxxxxData: Pirmadienis, 2009-12-14, 0:36 AM | Žinutė # 2








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą Už paaiškinimą, pagalbą Už nuoširdumą
ĮDARYTA LYDEKA

1,3 kg lydeka
3 virtos morkos
2 kiaušiniai
2 šaukštai krakmolo
3 riekelės batono
1 poras
truputis krapų,druskos,pipirų,
citrininių žuvies prieskonių

Sultiniui:
salierų ir petražolių šaknų,druskos

Lydeką nuskutame,išvalome vidurius,išplauname.Prie galvos perpjauname pagrindinį kaulą ir atsargiai nuneriame odą.Žuvies mėsą atskiriame nuo kaulų.Iš kaulų su prieskoniais išverdame apie 0,5 l sultinio.Truputyje šio sultinio išmirkome batoną.Jį sumalame kartu su žuvimi,morkomis ir poru.Į šią masę įmušame kiaušinius,įberiame krapus,krakmolą,prieskonių ir gerai išminkome.Šios masės prikemšame lydeką.(Masės neturi būti per daug,nes verdant oda gali suplyšti).Lydeką užsiuvame,įvyniojame į marlę ir dedame į puodą,į kurį įpilame vandens ir likusį sultinį.Lydeka turi būti apsemta.Verdama 30 minučių neuždengtame puode.Jeigu lieka įdaro,iš jo padarome kukuliukus ir išverdame kartu su lydeka.
Išvirusią žuvį atvėsiname sultinyje.Tuomet išvyniojame iš marlės,dedame į lėkštę ir puošiame kinišku kopūstu,marinuotais svogūnais,grybais,alyvuogėmis,žiediniais kopūstais,žirneliais ir įvairiais žalumynais.
Patiekiame su majonezo padažu.


Atsijungęs
linuciuxxxxData: Pirmadienis, 2009-12-14, 0:40 AM | Žinutė # 3








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą Už paaiškinimą, pagalbą Už nuoširdumą
Perkeliau jurgiux28

ŠALTAS UŽKANDIS SU ŽUVIMI

Ingredientai:

200 g karštai rūkyto oto
2 kietai virti kiaušiniai
4 salotų
3 šaukštai citrino sulčių
2 šaukštai vandens
druskos ir pipirų
2 šaukštai aliejaus
125 g konservuotų pievagrybių
2 maži pomidorai
200 g konservuotų šparagų
svogūnų laiškų

Kaip gaminti?

Nulupti žuvies odą, išimti kaulus, ašakas ir supjaustyti gabaliukais. Kietai virtus kiaušinius nulupti griežinėliais. Pomidorus nuplauti ir supjaustyti skiltelėmis.
Paruošti užpilą: į dubenėlį su citrinų sultimis nuolat maišant supilti vandenį ir aliejų, pagardinti druska ir pipirais. Pievagrybius išgriebti iš marinato, nuvarvinti ir supjaustyti plonais griežinėliais. Šviežius pievagrybius galima šiek tiek apkepti.
Ant kiekvienos lėkštės pakloti po salotos lapą, sudėti žuvies gabalėlius, pievagrybius, druska bei pipirais pabarstytus pomidorus ir nusunktus šparagus.
Užkandį pagardinti užpilu, o virtų kiaušinių griežinėlius sudėti ant viršaus ir pabarstyti kapotais svogūnų laiškais.


Atsijungęs
Forumas » VIRTUVĖS PASLAPTYS » Užkandžiai-Šaltieji patiekalai » Žuvies patiekalai (receptai)
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:



Kartą užsukęs negali sustoti© 2021