Perkėliau jurgiux28 MĖSOS IR DARŽOVIŲ DREBUČIAI
Ingredientai:
1 kg kiaulienos sprandinės
1 svogūnas
1 lauro lapas
2 gvazdikėliai
2 morkos
2 konservuoti agurkėliai
druskos,
60 g želatinos
acto, cukraus, pipirų ir petražolių
Kaip gaminti?
Mėsą supjaustyti centimetro storio gabaliukais, suberti į verdantį vandenį ir užvirinti. Nuversti į sietelį, perlieti šaltu vandeniu ir nuvarvinti.
Į 1 l verdančio vandens įdėti nuluptą svogūną, morkas, gvazdikėlius ir mėsą. Pasūdyti ir dvi valandas virti ant siplnos ugnies.
Po 40 minučių morkas išgribti ir kartu su konservuotais agurkais supjaustyti griežinėliais arba šiaudeliais. Želatiną išbrinkyti šaltame vandenyje.
Iš nuoviro išimti mėsą, nugraibyti riebalus. Į 3/8 l nuoviro suversti išbrinkytą želatiną ir ištirpinti. Pagardinti prieskoniais.
Į dubenį ar kitą tinkamą indą sluoksniais dėti daržoves ar mėsą, užpilti nuoviru su želatina, pridengti ir palikti, kad gerai atšaltų.
Patarimas
Kai drebučiai sustings, dubenį reikia trumpam panardinti į karštą vandenį, o drebučius aplinkui apipjauti peiliu - sustingusi masė lengvai išsiims.