Šeštadienis, 2021-10-16, 11:11 PM
Welcome Svečias
Pagrindinis | Registracija | Prisijungti
''Kartą užsukęs, negali sustot...''









  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: linuciuxxxx  
Forumas » VIRTUVĖS PASLAPTYS » Užkandžiai-Šaltieji patiekalai » Šaltiena,drebučiai (receptai)
Šaltiena,drebučiai
linuciuxxxxData: Pirmadienis, 2009-12-14, 9:38 PM | Žinutė # 1








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą Už paaiškinimą, pagalbą Už nuoširdumą
PASIDALINKIME ĮVAIRIAIS ŠALTIENOS,DREBUČIŲ RECEPTAIS



Atsijungęs
linuciuxxxxData: Pirmadienis, 2009-12-14, 9:41 PM | Žinutė # 2








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą Už paaiškinimą, pagalbą Už nuoširdumą
Perkėliau jurgiux28

MĖSOS IR DARŽOVIŲ DREBUČIAI

Ingredientai:

1 kg kiaulienos sprandinės
1 svogūnas
1 lauro lapas
2 gvazdikėliai
2 morkos
2 konservuoti agurkėliai
druskos,
60 g želatinos
acto, cukraus, pipirų ir petražolių

Kaip gaminti?

Mėsą supjaustyti centimetro storio gabaliukais, suberti į verdantį vandenį ir užvirinti. Nuversti į sietelį, perlieti šaltu vandeniu ir nuvarvinti.
Į 1 l verdančio vandens įdėti nuluptą svogūną, morkas, gvazdikėlius ir mėsą. Pasūdyti ir dvi valandas virti ant siplnos ugnies.
Po 40 minučių morkas išgribti ir kartu su konservuotais agurkais supjaustyti griežinėliais arba šiaudeliais. Želatiną išbrinkyti šaltame vandenyje.
Iš nuoviro išimti mėsą, nugraibyti riebalus. Į 3/8 l nuoviro suversti išbrinkytą želatiną ir ištirpinti. Pagardinti prieskoniais.
Į dubenį ar kitą tinkamą indą sluoksniais dėti daržoves ar mėsą, užpilti nuoviru su želatina, pridengti ir palikti, kad gerai atšaltų.

Patarimas

Kai drebučiai sustings, dubenį reikia trumpam panardinti į karštą vandenį, o drebučius aplinkui apipjauti peiliu - sustingusi masė lengvai išsiims.


Atsijungęs
linuciuxxxxData: Pirmadienis, 2009-12-14, 9:43 PM | Žinutė # 3








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą Už paaiškinimą, pagalbą Už nuoširdumą
Perkeliau jurgiux28

DREBUČIAI SU MĖSOS ASORTI

Ingredientai:

300 g kalakutų krūtinėlių
350 g rūkytos mėsos
300 g kiaulienos išpjovos
2 svogūnai
2 morkos
1 sultino kubelis
druskos ir pipirų
9 petražolių šakelės
3 čiobrelių šakelės
1 lauro lapelis
4-5 šaukšteliai želatinos
vyno acto, cukraus

Kaip gaminti?

Mėsą (kiekvieną rūšį atskirai) sudėti į 3 nedidelius puodus. Sudėti griežinėliais supjaustytus svogūnus ir morkas.
Sultinio kubelį užvirinti su 1 l vandens, pagardinti druska ir pipirais. Paruoštą sultinį išpilstyti į puodus su mėsa, sudėti prieskoninius žalumynus bei sutrupintą lauro lapelį. Virti, kol mėsa suminkštės. Išvirusią mėsą atvėsinti.
Želatiną išbrinkyti šaltame vandenyje. Mėsą supjaustyti kubeliais ir išmaišyti. Mėsos nuovirą perkošti per drobulę ir virti, kol liks ½ l skysčio. Sudėti želatiną, ir , retkarčiais pamaišant, ką ištirpinti. Pagardinti prieskoniais.
Supjaustytą mėsą sudėti į dalios formos indą ir užpilti paruoštu sultiniu. Atšaldyti. Prieš patiekiant drebučius išversti iš indo.


Atsijungęs
Forumas » VIRTUVĖS PASLAPTYS » Užkandžiai-Šaltieji patiekalai » Šaltiena,drebučiai (receptai)
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:



Kartą užsukęs negali sustoti© 2021