Užkandžiai prie alaus
|
|
Ausra28 | Data: Sekmadienis, 2009-02-01, 10:18 PM | Žinutė # 16 |
[ ( LT) ]
Grupė: Removed
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| SLUOKSNIUOTOS TEŠLOS KREPŠELIAI SU GRYBAIS INGREDIENTAI: 16 sluoksniuotos tešlos krepšelių, 50g. džiovintų grybų, 40g. miltų, 90g. sviesto, 2 šaukštai brendžio, 500ml. pieno, muskato riešuto, maltų baltųjų pipirų, druskos, petražolių ar kitų žalumynų papuošti. GAMINIMAS: Grybus užpilame nedideliu kiekiu šilto virinto vandens ir pamirkome pusvalandį. Grybus išgriebiame, nuvarviname, susmulkiname. 30g. sviesto įkaitiname keptuvėje, supilame brendį, sudedame grybus ir, nustatę silpną kaitrą, pridengą troškiname 25 minutes. Paruošiame bešamelio padažą. Sviestą ištirpiname atskirame puodelyje. Tada, pamažu maišydami, suberiame miltus ir kiek pakaitiname, bet tik tiek, kad masė taptų vienalytė, bet nepradėtų tamsėti. Pamažu, toliau maišydami, supilame pieną ir paverdame kelias minutes. Pagardiname pipirais, muskatu, pasūdome. Troškintus grybus sudedame į padažą, trumpai maišydami pakaitiname. Gautą įdarą sudedame į krepšelius. Pripildytus krepšelius sudedame į skardelę ir kepame 10 minučių 190 laipsnių karštumo orkaitėje. Tiekiame karštus. Prieš tiekdami puošiame petražolėmis ar kitais žalumynais.
|
|
| |
Ausra28 | Data: Sekmadienis, 2009-02-01, 10:20 PM | Žinutė # 17 |
[ ( LT) ]
Grupė: Removed
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| UŽKANDIS JŪROS ŽVAIGŽDĖ INGREDIENTAI: 300g. miltų, 2 šaukšteliai garstyčių miltelių, 150g. sviesto, 150g. tarkuoto fermentinio sūrio, kiaušinis, pieno patepti, 2 šaukštai sezamo sėklų. GAMINIMAS: Dvi skardas patepame sviestu. Miltus persijojame į dubenį su garstyčių milteliais. Pirštų galiukais įtriname sviestą į miltus taip, kad susidarytų trupiniai. Sudedame tarkuotą sūrį. Kiaušinį išplakame ir sudedame į masę. Įpilame 4-5 šaukštus vandens ir užminkome tešlą. Padedame ją ant miltais pabarstyto paviršiaus, išminkome ir sutriname rutulį. Tada iškočiojame 1cm storio lakštu. Žvaigždutės formos formele išpjauname 10 didelių arba 20 mažų žvaigždučių. Žvaigždutes sudedame į skardą. Patepame pienu, apibarstome sezamų sėklomis. Kepame 200 laipsnių karštumo orkaitėje 10-12 minučių. Pastabos: Galite iš kartono pasidaryti žvaigždutės formos šabloną, kuri naudosite kaskart gamindami šį patiekalą.
|
|
| |
Ausra28 | Data: Sekmadienis, 2009-02-01, 10:21 PM | Žinutė # 18 |
[ ( LT) ]
Grupė: Removed
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| SŪRIS SU ŽALUMYNAIS INGREDIENTAI: 200g. minkšto sūrio, 125g. minkšto sviesto, 3 svogūnai, 2 česnako skiltelės, po 2 šaukštus smulkiai supjaustytų petražolių, krapų, svogūnų laiškų, šaukštas krienų, maltų juodųjų ir kajeno pipirų, muskato riešuto, žalumynų ir pomidorų papuošti. GAMINIMAS: Sūrį perpjauname horizontaliai per pusę. Sviestą išsukame ir sumaišome su smulkiai supjaustytais svogūnais, grūstu česnaku, krienais ir žalumynais. Pagardiname pipirais, muskato riešutu. Paruoštą masę sudedame ant apatinės sūrio dalies. Pridengiame viršutine sūrio dalimi ir valandai padedame šaltai. Tiekdami puošiame žalumynais, pomidoro skiltelėmis.
|
|
| |
Ausra28 | Data: Sekmadienis, 2009-02-01, 10:23 PM | Žinutė # 19 |
[ ( LT) ]
Grupė: Removed
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| LAŠIŠOS SUKTINUKAI SU PAPRIKA INGREDIENTAI: 300g. sūdytos arba šaltai rūkytos lašišos filė, raudonoji paprika, 200ml. 35 proc. grietinėlės, vienos citrinos sultys, 3 svogūno laiškai, maltų pipirų, druskos, salotų papuošti. GAMINIMAS: Lašišos filė gražiai išklojame ant stačiakampio formos maistinės plėvelės gabalo. Grietinėlę kartu su citrinos sultimis, žiupsneliu pipirų, druska gerai išplakame plaktuvu. Papriką perpjauname per pusę, išvalome. Pusę minkštimo supjaustome plonomis juostelėmis, kitą pusę - kubeliais. Svogūno laiškus supjaustome smulkiai ir kartu su paprikos kubeliais įmaišome į grietinėlės masę. Lašišą aptepame grietinėlės mase, panaudodami plėvelę susukame voleliu ir 3 valandoms padedame šaltai. Atsargiai nuvyniojame plėvelę. Suktinukus aštriu peiliu supjaustome šiek tiek įstrižai ir sudedame į lėkštę. Puošiame salotų lapais, likusiomis paprikos juostelėmis.
|
|
| |
Ausra28 | Data: Sekmadienis, 2009-02-01, 10:24 PM | Žinutė # 20 |
[ ( LT) ]
Grupė: Removed
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| SKREBUČIAI SU ANČIUVIAIS IR KIAUŠINIAIS INGREDIENTAI: 4 storos sumuštinių duonos riekės su pluta, 40g. sviesto, 100g. ančiuvių filė alyvų aliejuje, 2 šaukštai grietinėlės, 6 kiaušiniai, maltų pipirų, šaukštas supjaustytų porų. GAMINIMAS: Paskrudiname duoną skrudintuve iš abiejų pusių. Riekeles ištepame 10g. sviesto. Uždedame per pusę perpjautus ančiuvius (keletą paliekame papuošti). Išplakame grietinėlę, kiaušinius ir pipirus. Puode ištirpiname likusį sviestą, supilame kiaušinių masę ir maišome apie 2-3 minutes, kol sukreka. Puodą nukaičiame. Ant skrebučių uždedame kiaušinių masės. Pagardiname pipirais ir apibarstome porais. Puošiame likusiais ančiuviais.
|
|
| |
Ausra28 | Data: Sekmadienis, 2009-02-01, 10:25 PM | Žinutė # 21 |
[ ( LT) ]
Grupė: Removed
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| PYRAGĖLAIAI SU MORKOMIS IR MĖSA INGREDIENTAI: 450g. sluoksniuotos tešlos, 250g. maltos mėsos, 150g. morkų, svogūnas, kiaušinis, 2 šaukštai aliejaus, šaukštas pieno, 2 šaukštai smulkiai supjaustytų mėtų, maltų baltųjų pipirų, druskos. GAMINIMAS: Svogūną nulupame, supjaustome smulkiai. Morką stambiai sutarkuojame. Morkų tarkius 2-3 minutes patroškiname įkaitintame aliejuje. Tada sudedame svogūną ir dar kiek patroškiname. Sudedame maltą mėsą, pagardiname pipirais, mėtomis, pasūdome ir maišydami pakepiname 5 minutes. Tešlą iškočiojame ant miltais pabarstytos lentos stačiakampiu. Stačiakampį supjaustome į 8 lygius kvadratėlius. Ant kiekvieno tešlos gabalėlio uždedame įdaro. Tešlos kampus sulenkiame į vidurį, kampus patepame kiaušinio baltymu ir suformuojame pyragėlius. Kiaušinio trynį išsukame su pienu. Pyragėlius sudedame į riebalais pateptą skardelę, patepame trynio mase ir kepame 200 laipsnių karštumo orkaitėje 40 minučių.
|
|
| |
Ausra28 | Data: Sekmadienis, 2009-02-01, 10:25 PM | Žinutė # 22 |
[ ( LT) ]
Grupė: Removed
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| PRANCŪZIŠKAS BATONAS SU KEPTA NUGARINE INGREDIENTAI: Prancūziškas batonas, 2 šaukštai ančiuvių pastos, 50g. salotų, 2 šaukštai alyvų aliejaus, 10 mažų pomidorų, 50g. parmezano, 200g. keptos nugarinės, maltų pipirų, druskos. GAMINIMAS: Prancūzišką batoną perpjauname išilgai per pusę. Vieną pusę ištepame ančiuvių pasta, uždedame salotų lapų, apšlakstome aliejumi. Ant viršaus dedame per pusę perpjautus pomidorus, plonai supjaustytą Parmezaną ir keptą nugarinę. Pasūdome, pagardiname pipirais. Uždedame antrąją batono pusę. Surišame storu siūlu taip, kad jis stipriai suspaustų batoną. Sumuštinį suvyniojame į pergamentinį popierių, kad išliktų šviežias.
|
|
| |
Ausra28 | Data: Sekmadienis, 2009-02-01, 10:26 PM | Žinutė # 23 |
[ ( LT) ]
Grupė: Removed
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| TARTA SU DEŠRA INGREDIENTAI: 400g. bulvių, 150g. rūkytos dešros, raudonoji saldžioji paprika, svogūnas, 4 kiaušiniai, 3 šaukštai smulkiai supjaustytų petražolių, druskos, maltų pipirų, aliejaus kepti. GAMINIMAS: Bulves nuskutame, nuplauname ir supjaustome plonais griežinėliais. Papriką perpjauname per pusę, išvalome, minkštimą supjaustome smulkiai. Dešrą supjaustome griežinėliais, svogūną - žiedais. Aliejų įkaitiname keptuvėje, sudedame bulves, svogūnus ir, nustatę vidutinę kaitrą, pridengę kepame 10 minučių. Sudedame dešrą, papriką ir kepame dar 10 minučių. Kiaušinius išplakame. Suberiame petražoles, pagardiname pipirais, pasūdome. Kiaušinių masę supilame į keptuvę su bulvėmis ir dešra ir kepame, kol sukrekės. Tada apverčiame ir apkepame kitą pusę. Galima tiekti tiek karštą, tiek šaltą. Pastabos: Virtose bulvėse išliks daugiau vertingų medžiagų, jei jas virsite su lupenomis.
|
|
| |
Ausra28 | Data: Sekmadienis, 2009-02-01, 10:27 PM | Žinutė # 24 |
[ ( LT) ]
Grupė: Removed
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| MEKSIKIETIŠKA UŽKANDA INGREDIENTAI: 400g. konservuotų keptų pupelių ("refried beans") 300g. kukurūzų traškučių, 5 šaukštai salsos, 75g. tarkuoto čederio. GAMINIMAS: Pupeles sudedame į puodą ir pašildome. Traškučius gražiai sudedame į didelį ugniai atsparų indą. Ant jų tolygiai užberiame pupeles. Ant viršaus užpilame salsos ir apibarstome sūriu. Indą dedame ant grilio grotelių ir kaitiname, kol pradeda burbuliuoti. Tiekiame iškart.
|
|
| |
Ausra28 | Data: Sekmadienis, 2009-02-01, 10:27 PM | Žinutė # 25 |
[ ( LT) ]
Grupė: Removed
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| PIKANTIŠKI MIGDOLAI INGREDIENTAI: 350g. migdolų, šaukštas alyvų aliejaus, žiupsnelis maltos paprikos, druskos. GAMINIMAS: Aliejų įkaitiname keptuvėje ir maišydami jame pakepiname migdolus. Išgriebiame, suberiame ant popierinio rankšluosčio, kad šis sugertų riebalų perteklių. Ataušusius migdolus suberiame į indą su dangteliu, apibarstome paprika, druska. Indą uždarome ir gerai pakratome ir padedame šaltai. Prieš tiekiant suberiame į lėkštelę, dar kartą apibarstome paprika.
|
|
| |
Ausra28 | Data: Sekmadienis, 2009-02-01, 10:28 PM | Žinutė # 26 |
[ ( LT) ]
Grupė: Removed
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| UŽKANDĖLĖ TEŠLOJE INGREDIENTAI: 8 krabų lazdelės, 4 nedidelės jaunos morkos, 8 vidutinio dydžio pievagrybiai, 2 svogūnai, nedidelis brokolis, nedidelė cukinija, 100g. miltų, šaukštas sirupo, 80g. bulvių krakmolo, 3 kiaušiniai, 125ml. alaus, citrinų sulčių, druskos, aliejaus virti. GAMINIMAS: Pievagrybius nuvalome ir apšlakstome citrinų sultimis. Brokolius nuplauname, nuvalome ir išskirstome žiedynais. Morkas nuskutame ir gerai nuplauname. Svogūnus nulupame ir supjaustome žiedais, cukiniją - griežinėliais. Brokolius, cukinijos griežinėlius ir morkas blanširuojame verdančiame pasūdytame vandenyje, išgriebiame, perliejame šaltu vandeniu. Daržoves, grybus ir krabų lazdeles apvoliojame 2 šaukštuose miltų. Likusius miltus sumaišome su krakmolu, kiaušinių tryniais, alumi ir sirupu. Kiaušinių baltymus išplakame su druska ir atsargiai įmaišome į tešlą. Paruoštus daržovių gabalėlius, grybus, krabų lazdeles pamirkome tešloje ir verdame įkaitintame aliejuje.
|
|
| |
Ausra28 | Data: Sekmadienis, 2009-02-01, 10:29 PM | Žinutė # 27 |
[ ( LT) ]
Grupė: Removed
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| PIKANTIŠKI PIRŠTELIAI INGREDIENTAI: 150g. miltų 150g. margarino arba sviesto, 150g. aštraus fermentinio sūrio, kmynų, maltos paprikos, pipirų, druskos. GAMINIMAS: Margariną arba sviestą kapoti su persijotais miltais, suberti smulkiai sutarkuotą sūrį, prieskonius ir užminkyti tešlą. Iškočioti 5-10 mm storio tešlos lakštą ir supjaustyti 4-5 mm pločio juostelėmis. Sudėti į riebalais pateptą skardą, kepti orkaitėje (180-200 laipsnių temperatūroje) 15-20 min. Patiekti su sultiniu, barščiais, alumi.
|
|
| |
jurgiux28 | Data: Antradienis, 2009-06-30, 3:42 PM | Žinutė # 28 |
[ ( GB) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| SPALVOTI SŪRIO KĄSNELIAI Ingredientai: 50 g čederio sūrio 2 česnako skiltelės 100 g anakardžių riešutų 200 g varškės šlakelis aliejaus Apvolioti maltų saldžiųjų paprikų stambiai maltų juodųjų pipirų žalumynų (petražolių, laiškinių česnakų, pipirnių arba krapų) kaporų žemės riešutų pistacijų arba migdolų Kaip gaminti? Atšaldytą čederio sūrį sutarkuoti. Česnaką perpjauti pusiau ir česnakų spaudykle išspausti ant sūrio. Suberti maltus arba kapotus anakardžių riešutus. Viską gerai išmaišyti, sudėti varškę, gerai ištrinti ir pasūdyti. Plastiko lentelę aptepti šlakeliu aliejaus ir 2 cm storio sūrio mase. Lentelę palikti šaltai, kol masė sustings (kad ją galima būtų pjaustyti). Sūrio masę supjaustyti kubeliais. Sūrio kubelius apvolioti kapotuose riešutuose, žalumynuose arba prieskoniuose. Apvoliotus kubelius susmeigti ant medinių balanėlių, sudėti į pusdubenį ir patiekti.
|
Atsijungęs |
| |
jurgiux28 | Data: Antradienis, 2009-06-30, 3:44 PM | Žinutė # 29 |
[ ( GB) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| AGURKŲ UŽKANDIS SU SŪRIO KREMU Ingredientai: 1 ilgavaisis agurkas 1/2 šauktelio prieskoninės druskos 1 kietai virtas kiaušinis 150 g nesaldžios varškės 75 g kamambero 2 šaukštai krapų 2 šaukštai petražolių 1 šaukštas švelniųjų garstyčių druskos, juodųjų pipirų Kaip gaminti? Nuluptą agurką, išilgai perpjauti pusiau, išskobti sėklas ir pasūdyti. Kiaušinį ir kamamberą supjaustyti gabaliukais, sumaišyti su varške, suberti kapotus krapus ir petražoles. Viską gerai išmaišyti ir padalinti į 3 - 4 porcijas. Kiekvieną porciją maišykle išplakti iki vientisos masės. Paruoštą masę pagardinti druska ir pipirais. Jeigu kremas per tirštas, galima įpilti šlakelį pieno arba sukrėsti grietinės ir dar kartą išplakti. Paruoštą kremą pasūdyti. Išskobtą agurką nusausinti, supjaustyti vienodo dydžio gabalėliais ir sudėti į pusdubenį. Kremą sukrėsti į konditerinį maišelį ir papuošti agurkų gabaliulėlius.
|
Atsijungęs |
| |
jurgiux28 | Data: Antradienis, 2009-06-30, 3:45 PM | Žinutė # 30 |
[ ( GB) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| PROVANSO SKREBUČIAI SU SŪRIU Ingredientai: 125 g majonezo 1 šaukštas pomidorų tyrės 1 šaukštelis aštriųjų garstyčių 50 g tarkuoto “Žementelio” sūrio 2 česnako skiltelės žiupsnelis maltų uoginių paprikų 400 g prancūžiško batono Kaip gaminti? Dubenėlyje sumaišyti majonezą, pomidorų tyrę, garstyčias ir sūrį. Nuluptą česnaką sutrinti grūstuvėliu, viską gerai išmaišyti. Masę išplakti iki kremo konsistencijos, pagardinti maltomis uoginėmis paprikomis. Batoną supjaustyti plonomis riekelėmis ir aptepti paruoštu kremu. Skrebučius dėti ant grotelių, po grotelėmis pakišti skardą. aptepri įkaitintoje orkaitėje arba kepimo krosnelėje, kol skrebučiai gražiai pagels. Patarimas Gerai prinokęs fermentinis sūris yra kietai, jį lengva tarkuoti. YToks sūris greitai lydosi, o išsilydęs nėra tąsus.
|
Atsijungęs |
| |