Ketvirtadienis, 2024-10-10, 6:24 PM
Welcome Svečias
Pagrindinis | Registracija | Prisijungti
''Kartą užsukęs, negali sustot...''









  • Page 1 of 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Forum moderator: linuciuxxxx  
Užkandžiai prie alaus
britniaData: Trečiadienis, 2008-08-13, 8:47 AM | Žinutė # 1








[ (LT) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:Šiauliai
Forumo mylimieji
Žinutės: 4628
Apdovanojimai: 5
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už nuoširdumą
Pasidalinkime įvairių užkandžių tinkančių prie alaus receptais.

kepta duona su sūriu
ingridientai:
duona
sūris
česnakas
majonezas
druska
aliejus
paruošimas:
Duonai: supjaustyti norimo dydžio gabalėliais duoną, įkaitinti keptuvę su aliejumi ir iškepti duoną. Po to ištrinti česnaku ir pasūdyti.
padažui: sūrį ištirpinti, į jį idėti majonezo ir sumaišyti.
Prieš valgant duoną, ją apvolioti (pasimirkyti) paruoštame padaže. Skanaus! sumusam

Atsijungęs
neblondineData: Sekmadienis, 2008-08-17, 9:40 PM | Žinutė # 2








[ (LT) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Laukiamas dalyvis
Žinutės: 29
Apdovanojimai: 0
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Kepta duona su morkomis
Reikes:
duonos
cesnako
majonezo
morku
surio
aliejus

Paruosimas :
Morkas sutarkuojam per smulkia burokine tarka, idedam suspausta cesnaka, taip pat sutarkuota suri, ir viska sumaisom su majonezu.
Duonos riekele dalinam i tris dalis, ja apkepam. Ant katik iskeptos duoneles uztepam jau paruosta morku tepte (nzn kaip kitaip ja pavadinti, nes ja mes taip vadinam )
Skanaus :)




Paskutinį kartą redaguota neblondine - Sekmadienis, 2008-08-17, 9:40 PM
Atsijungęs
euredikeData: Pirmadienis, 2008-08-18, 8:32 PM | Žinutė # 3








[ (LT) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:London
Laukiamas dalyvis
Žinutės: 138
Apdovanojimai: 1
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Keptas sūris
• Varškės sūris, 300 gramų
• Kiaušiniai, 2 vienetai
• Kvietiniai miltai, 2 šaukštai
• Kmynai, 1 šaukštas
• Sviestas, 100 gramų
• Druska, truputį
• Vanduo, 1 šaukštas
Gaminimas:
Sūrį supjaustyti nestorais gabaliukais. Kiaušinius su miltais bei vandeniu gerai išplakti, įberti kmynų. Sūrio gabaliukus pamirkyti tešloje ir kepti įkaitintame svieste, kol abi pusės gražiai parus.


Atsijungęs
Ausra28Data: Sekmadienis, 2009-02-01, 10:05 PM | Žinutė # 4








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





PYRAGĖLIAI SU GRYBAIS ARBA KOPŪSTAIS

INGREDIENTAI:
Tešlai:
25 gramai šlapių mielių arba 1 pakelis sausų,
1,5 stiklinės pieno (galima maišyti su vandeniu),
2 sriubiniai šaukštai aliejaus,
1 kiaušinis,
2 sriubiniai šaukštai cukraus be kaupo,
1 arbatinis šaukštelis druskos
3 stiklinės miltų.

Įdarams:
šaldytų grybų pakelis (500 g.)
1 vidutinis kopūstas,
prieskoniai.

GAMINIMAS:
Pieną pašildyti (turi būti nei šaltas, nei per daug karštas - drungnas), ir išmaišyti jame mieles. Maišant supilti aliejų, įmušti kiaušinį, suberti cukrų ir druską. Galiausiai maišant suberti miltus. Laikyti apie 3val. šiltoje vietoje! Išeis apie 50 ausyčių.
Įdaras gali būti dvejopas: grybų arba kopūstų, kuriuos pasiruošite pagal savo skonį. Kopūstus galite ruošti panašiai kaip žemaitiškiems blynams, išvirkite ir tuomet patušinkite keptuvėje.
Pasiruošę įdarus, pradėkite kočioti tešlą. Iškočiokite ją plonai ir stikline išpjaustykite apskritus tešlos gabalėlius, į kuriuos dėkite norimą kiekį įdaro ir galus užspauskite šakute. Paruoštas auseles virkite aliejuje kol įgaus geltonai rusvą atspalvį.

Ausra28Data: Sekmadienis, 2009-02-01, 10:06 PM | Žinutė # 5








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





SŪRŪS RIESTAINĖLIAI

INGREDIENTAI:
14 riestainių:
42 g kubelių mielių;
1 arb. š. cukraus;
500 g miltų (Nr. 550);
1 valg. š. druskos;
2 valg. š. geriamosios sodos;
2 valg. š. stambių druskos kristalų.

GAMINIMAS:
Sutrupintas mieles su cukrumi ištirpinti 375 ml drungno vandens. Uždengti ir 10 min. laikyti šiltoje vietoje, kad pakiltų. Miltus dubenėlyje sumaišyti su druska. Nuolat maišant, supilti ištirpintas mieles. Viską suminkyti į vientisą tešlą. Ją uždengti ir palaikyti šiltoje vietoje, kol tūris padidės dvigubai.
Emaliuotame arba stikliniame puode užvirinti 1,5 l vandens. Įberti sodos ir virti 10 min. Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Tešlą dar kartą išminkyti, suformuoti ritinį ir supjaustyti į 14 dalių. Suformuoti riestainiu. Riestainius po vieną kiaurasamčiu 10 sekundžių panardinti į sodos tirpalą. Padėti, kad nuvarvėtų skystis ir apibarstyti stambiais druskos kristalais. Skardą iškloti kepimo popieriumi. Ant jos dėti riestainius ir kepti orkaitėje 20 min.

Ausra28Data: Sekmadienis, 2009-02-01, 10:08 PM | Žinutė # 6








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





LAZDELĖS SU SŪRIU

INGREDIENTAI:
Apie 35 lazdelės:
350 g miltų;
25 g mielių;
1 arb. š. cukraus;
1 arb. š. druskos;
125 g sviesto;
125 ml drungno pieno;
2 tryniai;
100 g Ementalio sūrio;
Kmynų;
Maltos paprikos;
Druskos.

GAMINIMAS:
Iš miltų, sutrupintų mielių, cukraus, druskos, sviesto ir pieno maišikliu suminkyti tešlą. Ją uždengti ir laikyti šiltai, kol tūris pakils dvigubai. Orkaitę įkaitinti iki 225°C temperatūros. Iš tešlos iškočioti 4 mm storio keturkampį lakštą. Trynį sumaišyti su 2 šaukštais vandens ir šiuo mišiniu aptepti pusę tešlos lakšto. Trynio šiek tiek palikti.
Sūrį smulkiai sutarkuoti ir berti ant tryniu apteptos tešlos pusės. Šaukštą sūrio palikti lazdelėms pabarstyti. Užlenkti neapteptą tešlos pusę ir tešlą iškočioti vėl iki 4 mm storio. Supjaustyti 2,5 cm pločio ir 15 cm ilgio juostelėmis. Jas aptepti likusiu tryniu, užbarstyti likusiu sūriu, kmynais, paprikos milteliais, druska ir susukti spiralėmis.
Skardą ištepti riebalais, ant jos sudėti lazdeles ir įkaitintoje orkaitėje kepti 15-20 min.

Ausra28Data: Sekmadienis, 2009-02-01, 10:08 PM | Žinutė # 7








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





SLUOKSNIUOTOS TEŠLOS PYRAGĖLIAI SU ŠPINATAIS

INGREDIENTAI:
10 pyragėlių:
450 g šviežios arba šaldytos sluoksniuotos tešlos;
1 kiaušinis;
250 g šviežių lapinių špinatų;
1 mažas svogūnas;
1 skiltelė česnako;
1 valg. š. sviesto;
Druskos;
Pipirų;
200 g kapotos kiaulienos arba stambiai maltos mėsos.

GAMINIMAS:
Jei naudojate šaldytą sluoksniuotą tešlą- ją atšildyti. Špinatus nuplauti, perrinkti ir nuvarvinti. Svogūną nulupti, supjaustyti mažais kubeliais. Česnako skiltelę nulupti, išspausti ir apkepinti karštame svieste. Į keptuvę su svogūnais ir česnakais sudėti špinatus, pagardinti druska bei pipirais, patroškinti ir ataušinti.
Tešlą iškočioti ir padalinti į 10 kvadratų. Kiaušinio baltymą atskirti nuo trynio ir juo aptepti tešlos kvadratų kraštus. Špinatų masę dėti ant tešlos kvadratų, ant jų sudėti kapotą arba stambiai maltą kiaulieną, perlenkti ir gerai suspausti kraštus. Juose padaryti įpjovimus ½ cm atstumu vienas nuo kito. Taip susidariusius „dantelius“ truputį patempti.
Pyragėlius dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir aptepti tryniu. Kišti į iš anksto iki 200°C temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepti 12-20 min.

Ausra28Data: Sekmadienis, 2009-02-01, 10:09 PM | Žinutė # 8








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





PLIKYTI PYRAGAIČIAI SU SŪRIU

INGREDIENTAI:
Apie 15 pyragėlių:
30 g sviesto;
4 valg. š. miltų;
1 valg. š. krakmolo;
2-3 kiaušiniai;
½ arb. š. kepimo miltelių;
Ryšulėlis krapų;
200 g tepamo varškės sūrio;
2 valg. š. pieno;
Druskos;
Pipirų.

GAMINIMAS:
125 ml vandens užvirinti su sviestu ir puodą nukelti nuo ugnies. Miltus sumaišyti su krakmolu ir suberti į puodą su skysčiu. Viską sumaišyti ir kaitinti apie 1 min. Paskui susidariusios masės gniužulą dėti į dubenį ir po vieną įmušti kiaušinius (kai tešla ima blizgėti ir sunkiai varva nuo šaukšto, kiaušinių pakanka).
Į atvėsusią tešlą suberti kepimo miltelius ir dėti į konditerinį švirkštą su mažu antgaliu. Ant kepimo popieriumi išklotos skardos išspausti graikinio riešuto dydžio kauburėlius. Dėti į iš anksto iki 220°C temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepti 20-25 min. Per pirmąsias 15 kepimo minučių orkaitės durelių negalima atidarinėti, nes sukris tešla.
Iškepusių pyragėlių viršų nupjauti ir ataušinti. Krapus nuplauti, nusausinti ir smulkiai sukapoti. Sumaišyti su pienu ir varškės sūriu, pagardinti druska ir pipirais. Sūrio masę konditeriniu švirkštu išspausti į pyragėlių vidų. Uždėtų nupjautą jų viršų.

Ausra28Data: Sekmadienis, 2009-02-01, 10:10 PM | Žinutė # 9








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





RAGELIAI SU PIKANTIŠKU ĮDARU

INGREDIENTAI:
18 ragelių:
Tešlai:
30 g mielių;
250 ml drungno pieno;
550 g miltų;
1 arb. š. druskos;
260 g sviesto;
1 kiaušinis;
1 trynys.

Įdarui:
1 svogūnas;
210 ml indelis konservuoto tuno;
Ryšulėlis petražolių;
1 valg. š. kaparėlių;
3 pomidorai;
100 g avių pieno sūrio;
10-12 baziliko lapelių;
Druskos;
Šviežiai sumaltų pipirų.

GAMINIMAS:
Mieles sutrupinti ir ištirpinti piene. Iš 500 g miltų, druskos, 60 g sviesto, kiaušinio ir sutrupintų mielių paruošti vientisą tešlą. Atskirai suminkyti likusius miltus bei sviestą ir ant kepimo popieriaus iškočioti 15 cm pločio ir 18 cm ilgio keturkampį. Abi tešlas per naktį laikyti šaldytuve.
Iš mielinės tešlos ant miltais pabarstyto stalo iškočioti 20 cm pločio ir 32 cm ilgio keturkampį. Jo kraštus aptepti tryniu. Į jį įvynioti sviesto ir miltų lakštą ir gerai suspausti kraštus. Iš šios tešlos iškočioti 20 cm pločio ir 45 cm ilgio keturkampį. Jo kraštus užlenkti iki vidurio, kad susidarytų 3 sluoksniai. Tešlą 30 min. laikyti šaltoje vietoje. Paskui dar du kartus iškočioti ir sulankstyti, kaip nurodyta anksčiau.
Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Svogūnus nulupti ir supjaustyti kubeliais. Tuną sutrinti. Petražoles sukapoti. Viską sumaišyti su kaparėliais. Pomidorus nuplikyti, nulupti žievelę, išimti sėklas. Baziliką sukapoti. Pomidorus sumaišyti su sūriu ir baziliku. Įdarus panardinti prieskoniais ir druska.
Tešlą iškočioti ir išpjauti 18 trikampių. Ant 9 trikampių dėti vienos rūšies įdarą, ant likusių – kitos. Suformuoti ragelius. Juos sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kišti į įkaitintą orkaitę. Kepti 20 min.

Ausra28Data: Sekmadienis, 2009-02-01, 10:11 PM | Žinutė # 10








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





SŪRIO LAZDELĖS

INGREDIENTAI:
275 g miltų;
2 arb. š. kepimo miltelių;
Žiupsnelis druskos;
100 g sviesto;
7 valg. š. pieno;
1 trynys;
Riebalų skardai patepti;
Stambių druskos kristalų pabarstyti.

GAMINIMAS:
Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir druska, sudėti gabalėliais supjaustytą sviestą ir įpilti pieno. Viską gerai išminkyti elektriniu maišikliu ir iškočioti ant miltais pabarstyto stalo ar lentos.
Tešlą lygiai supjaustyti ½ cm pločio juostelėmis ir sudėti ant riebalais išteptos skardos. Aptepti plaktu tryniu, pabarstyti druskos kristalais ir dėti į įkaitintą orkaitę. Kepti apie 10 min.

Ausra28Data: Sekmadienis, 2009-02-01, 10:11 PM | Žinutė # 11








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





PIKANTIŠKI SAUSAINIAI SU SVIESTO RUTULIUKAIS

INGREDIENTAI:
500 g miltų;
450 g sviesto;
150 g tarkuoto Ementalio sūrio;
2 kiaušiniai;
1-2 arb. š. druskos;
1 trynys;
2-3 valg. š. pieno;
10 g aguonų;
10 g sezamo sėklų.

GAMINIMAS:
Miltus persijoti į dubenėlį įdėti 250 g sviesto, supjaustyto gabalėliais, suberti sutarkuotą sūrį, druską, įmušti kiaušinius. Viską minkyti rankomis arba elektriniu maišikliu. Tešlą 2 val. laikyti šaldytuve. Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros.
Tešlą padalyti į 4 dalis ir ant miltais pabarstyto stalo arba lentos iškočioti 2 mm storio lakštus. Išspausti sausainius ir sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Trynį išplakti su pienu. Šiuo mišiniu aptepti sausainius. Dalį sausainių pabarstyti aguonomis, dalį – sezamo sėklomis. Dėti į įkaitintą orkaitę ir kepti 6-8 min.
Sviesto rutulėliams likusius 200 g sviesto supjaustyti mažais kubeliais ir iš jų suformuoti rutulėlius. Prieš paliekant sviestą laikyti labai šaltame vandenyje.

Ausra28Data: Sekmadienis, 2009-02-01, 10:13 PM | Žinutė # 12








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





UŽKANDĖLĖ IŠ SŪRIO

INGREDIENTAI:
100 g sūrio skonio traškučių;
150 g sūrio;
2 skiltelės česnako;
2 valg. š. majonezo;
sauja pistacijų arba anakardžio riešutų.

GAMINIMAS:
Traškučius sukapoti, sūrį sutarkuoti, česnaką išspausti, idėti majonezo ir kapotus riešutukus. Viską gerai sumaišyti ir suformuoti rutuliukus.

Ausra28Data: Sekmadienis, 2009-02-01, 10:13 PM | Žinutė # 13








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





MIŠRAINĖ PRIE ALUČIO

NGREDIENTAI:
0,5 duonos (balta arba juoda, pagal skonį);
300 gr. pupelių (konservuotos arba sviežiai virtos);
2 vidutinio dydžio svogūnai;
6 vidutinio dydžio rauginti arba marinuoti agurkėliai;
žiupsnelis druskos;
majonezas (pagal skonį);

GAMINIMAS:
Duoną pjaustome smulkiais kubeliais ir apkepame aliejuje. Duoną paliekame atvėsti. Smulkiai supjaustome ir apkepame svogūnus. Taip pat atvėsiname. Smulkiai supjaustome agurkėlius. Agurkėlius, svogūnus ir pupeles sumaišome. Dedame majonezo ir druskos, viską sumaišome ir atvėsiname. Atšalus sudedame duoną ir vėl išmaišome. Skanaus:)!

Ausra28Data: Sekmadienis, 2009-02-01, 10:14 PM | Žinutė # 14








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





KIAULIENA SU SŪRIO PLUTELE

INGREDIENTAI:
400g. kiaulienos išpjovos,
100g. fermentinio sūrio,
5 šaukštai tirpinto sviesto,
125ml. baltojo vyno,
200g. bulvių košės,
2 šaukštai smulkintų petražolių,
2 šaukštai paruoštų krienų,
muskato riešuto,
maltų baltųjų ir kajeno pipirų,
druskos.

GAMINIMAS:
Mėsą nuplauname, nusausiname ir apkepiname gilioje keptuvėje iš visų pusių 2 šaukštuose įkaitinto sviesto. Tada supilame vyną ir neuždengę troškiname valandą. Mėsą išimame, padedame šiltai. Po troškinimo likusį skystį perkošiame, sumaišome su bulvių koše, smulkiai supjaustytomis petražolėmis, krienais, tarkuotu sūriu, pasūdome, pagardiname prieskoniais. Mėsą supjaustome gabalėliais, sudedame į riebalais pateptą kepimo skardelę. Bulvių ir sūrio masę sukrečiame į konditerinį maišelį ir gražiai uždedame ant kiekvieno mėsos gabalėlio. Kepame 10 minučių 180 laipsnių karštumo orkaitėje.

Ausra28Data: Sekmadienis, 2009-02-01, 10:15 PM | Žinutė # 15








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





SŪDYTA LAŠIŠA

INGREDIENTAI:
Išskrosta, nuvalyta lašiša be galvos (maždaug 1,5kg.),
40g. stambios druskos,
30g. cukraus,
šaukštelis stambiai maltų juodųjų pipirų.

GAMINIMAS:
Žuvį nuplauname, nusausiname. Filė kartu su oda atskiriame nuo kaulų. Pincetu išrenkame likusius smulkius kauliukus. Filė kraštelius apipjauname aštriu peiliu. Sumaišome druską, cukrų, pipirus. Vieną filė puselę odele į apačią įdedame į plokščią formelę. Ant viršaus suberiame pusę paruošto biraus mišinio. Likusį mišinį suberiame ant antros puselės ir uždedame jį ant pirmojo gabalėlio oda į viršų taip, kad abiejų gabalėlių uodegos ir priekio galai sutaptų. Žuvį paslegiame, pridengiame maistine plėvele ir padedame 48 valandoms šaltai. Per tą laiką žuvį kelis kartus apverčiame. Galiausiai žuvį išimame iš formelės, nuvarviname, supjaustome plonais griežinėliais.

  • Page 1 of 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Search:



Kartą užsukęs negali sustoti© 2024