Ketvirtadienis, 2024-03-28, 1:33 PM
Welcome Svečias
Pagrindinis | Registracija | Prisijungti
''Kartą užsukęs, negali sustot...''









  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: linuciuxxxx  
Forumas » VIRTUVĖS PASLAPTYS » Salotos-Mišrainės » Padažai salotoms (dalinamės receptukais)
Padažai salotoms
linuciuxxxxData: Pirmadienis, 2011-02-07, 12:52 PM | Žinutė # 1








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą Už paaiškinimą, pagalbą Už nuoširdumą
PASIDALINKIME ĮVAIRIAIS PADAŽŲ RECEPTAIS TINKANČIAIS SALOTŲ PATIEKALAMS



Atsijungęs
linuciuxxxxData: Pirmadienis, 2011-02-07, 12:55 PM | Žinutė # 2








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą Už paaiškinimą, pagalbą Už nuoširdumą
Kakikas. Padažas salotoms

INGREDIENTAI:

Išeiga-725 ml
2 nedideli agurkai (apie 500 g),
3 česnako skiltelės,
1 ryšelis šviežių mėtų,
2,5 ml (1/2 arb. šaukšt.)
maltos kalendros,
1,25 ml (1/4 arb. šaukšt.)
maltų kmynų,
500 ml paprasto jogurto.

GAMINIMAS: Agurkus nulupkite, perpjaukite išilgai pusiau. Išskobkite sėkleles ir supjaustykite smulkiais kubeliais. Sudėkite agurkus į koštuvą, pasūdykite ir sumaišykite. Palaikykite 15-20 minučių. Česnaką sukapokite smulkiai, mėtas-stambiau.

Į dubenį sudėkite agurkus, čeasnaką, mėtas, kalendrą, kmynus ir jogurtą. Gerai sumaišykite. Pasūdykite pagal skonį. Palaikykite 2 valandas šaldytuve.


Atsijungęs
linuciuxxxxData: Pirmadienis, 2011-02-07, 12:56 PM | Žinutė # 3








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą Už paaiškinimą, pagalbą Už nuoširdumą
Virtas padažas salotoms

INGREDIENTAI:

20 g miltų,
5 ml garstyčių miltelių,
15 ml cukraus,
žiupsnelis kajano
(maltos raudonos aitriosios paprikos),
2 kiaušinio tryniai,
20 g svieto,
175 ml pieno,
60 ml vyno acto.

GAMINIMAS: Norint pagaminti virtą padažą, reikia keptuvėje sumaišyti miltus, garstyčių miltelius, cukrų, žiupsnelį kajano ir kiaušinio trynius. Įmaišykite tirpinto sviesto, pieno ir vyno acto. Be paliovos maišydami, kaitinkite ant mažos ugnies, kol mišinys sutirštės. Skanaus.


Atsijungęs
linuciuxxxxData: Pirmadienis, 2011-02-07, 12:57 PM | Žinutė # 4








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą Už paaiškinimą, pagalbą Už nuoširdumą
Grietinės padažas salotoms

INGREDIENTAI:

Išeiga-725 ml
30 ml(2 šaukštai) cukraus,
250 ml grietinės,
175 ml acto,
10 ml(2 arb. šaukšt.) garstyčių,
10 ml(2 arb. šaukšt.)kmynų,
250 ml majonezo.

GAMINIMAS: Į dubenėlį supilkite grietinę, actą, suberkite cukrų, garstyčias (garstyčių milteliai padažą paaštrina)ir kmynus (suteikia rupumo). Pasūdykite pagal skonį. Grietinė sutirštins padažą.

Viską gerai suplakite. Įdėkite majonezo ir vėl išplakite. Pasūdykite pagal skonį.


Atsijungęs
linuciuxxxxData: Pirmadienis, 2011-02-07, 12:58 PM | Žinutė # 5








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą Už paaiškinimą, pagalbą Už nuoširdumą
Aštrus sojos padažas salotoms

INGREDIENTAI:

Išeiga-275 ml
2 cm imbiero šaknies,
2 aitriosios paprikos,
2 česnako skiltelės,
10 ml(2 arb. šaukšt.)cukraus,
60 ml ryžių vyno acto,
125 ml sojos padfažo,
60 ml(4 šaukštai) žemės riešutų aliejaus,
30 ml sezamo aliejaus.

GAMINIMAS: Nulupkite imbiero šaknį, supjaustykite griežinėliais, sugrūskite ir supjaustykite kubeliais.Paruoškite aitriąją papriką ir česnaką. Į dubenėlį suberkite cukrų, supilkite actą, sudėkite papriką. Supilkite sojos padažą.

Po truputį įplakite žemės riešutų ir sezamo aliejų, kad padažas sutirštėtų. Pildami žemės riešutų aliejų, be paliovos plakite. Sezamo aliejus suteikia padažui riešutų skonį. Pasūdykite.


Atsijungęs
linuciuxxxxData: Pirmadienis, 2011-02-07, 12:59 PM | Žinutė # 6








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą Už paaiškinimą, pagalbą Už nuoširdumą
Aitriosios paprikos padažas salotoms

INGREDIENTAI:

Išeiga-250 ml padažo
125 ml sidro acto,
2,5 ml(1/2 šaukšto)maltų kmynų,
3 šviežios žalios aitriosios paprikos,
1 ryšelis šviežios kalendros,
125 ml dygminų aliejaus.

GAMINIMAS: Suplakite actą, kmynus, druską ir pipirus. Paruoškite aitriąją papriką ( perpjaukite papriką išilgai pusiau ir išvalykite vidų;aštriu peiliu supjaustykite puseles siauromis juostelėmis; sudėkite juosteles į krūvą ir supjaustykite smulkiais kubeliais).

Sudėkite kitus komponentus. Susmulkinkite kalendrą.Pamažu įplakite dygminų aliejų, kad padažas sutirštėtų. Sudėkite kalendrą. Gautą padažą supilkite į hermetšką indą.


Atsijungęs
linuciuxxxxData: Pirmadienis, 2011-02-07, 1:00 PM | Žinutė # 7








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą Už paaiškinimą, pagalbą Už nuoširdumą
Acto ir aliejaus užpilas salotoms

INGREDIENTAI:

60 ml (4 šaukštai)acto,
10 ml (2 šaukštai)garstyčių,
180 ml ( 12 šaukštų) pirmojo
spaudimo alyvuogių,
druskos,
pipirai,
priekoniniai žalumynai
(čiobreliai, mėtos, raudonėliai,
laiškiniai česnakai ar
pelerūnas),
Pagardai:
aitrioji paprika,
krienai,
riešutai,
medus,
sėklos bei uogų tyrės.Pasirinktinai.

GAMINIMAS: Mažame dubenėlyje išplakite 60 ml acto su druska ir pipirais.Jei norite, kad užpilas būtų aštresnis, įplakite 10 ml garstyčių. Pildami nepertraukiama srovele, įplakite 180 ml aliejaus, kad užpilas sutirštėtų. Pagamintą užpilą pasūdikite pagal skonį.

Paprastas užpilas iš aliejaus, acto, garstyčių ir prieskonių išsilaikys šviežias visą savaitę hermetiškai uždarytame inde kambario temperatūroje. Prieš vartodami nukoškite į kitą indą ir, jei reikia, pridėkite prieskonių, pagardų.


Atsijungęs
linuciuxxxxData: Penktadienis, 2011-11-18, 11:25 PM | Žinutė # 8








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą Už paaiškinimą, pagalbą Už nuoširdumą
Salotų padažas su žalumynais

INGREDIENTAI:
3-5 agurklių lapai,
po kelis melisų ir peletrūnų lapelius,
1 ryšelis krapų,
1 nedidelis svogūnas,
100 ml pasukų,
2 šauikštai rūgpienio,
truputis druskos,
pipirų,
muskatų.

GAMINIMAS:


Agurkles, melisas, pelėtrūnus ir krapus susmulkinkite. Labai smulkiai supjaustykite svogūną. Pasukas išplakite su rūgpieniu ir sumaišykite su paruoštais žalumynais. Pasūdykite, įberkite pipirų bei muskatų ir gerai išmaišykite. Šis padažas ypač tinka agurkų, bulvių salotoms arba prie įvairių šviežių daržovių.

Padažas salotoms paruoštos!


Atsijungęs
linuciuxxxxData: Penktadienis, 2011-11-18, 11:27 PM | Žinutė # 9








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą Už paaiškinimą, pagalbą Už nuoširdumą
Salotų padažas su česnakais

INGREDIENTAI:
1 citrinos sultys,
3 šaukštai alyvuogių aliejaus,
1/2 šaukštelio medaus,
1/2 šaukštelio garstyčių,
3 česnako skiltelės,
truputis druskos,
pipirų,
kardamono,
aitriųjų paprikų miltelių.

GAMINIMAS:

Česnako skilteles sutrinkite ir sumaišykite su garstyčiomis, aliejumi bei citrinos sulčių ir medaus mišiniu. Pagal skonį įberkite druskos, pipirų, kardamono ir aitriųjų paprikų. Šis padažas ypač tinka su daržovių salotomis.


Atsijungęs
Forumas » VIRTUVĖS PASLAPTYS » Salotos-Mišrainės » Padažai salotoms (dalinamės receptukais)
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:



Kartą užsukęs negali sustoti© 2024