Šeštadienis, 2024-11-30, 6:03 AM
Welcome Svečias
Pagrindinis | Registracija | Prisijungti
''Kartą užsukęs, negali sustot...''









  • Page 2 of 2
  • «
  • 1
  • 2
Forum moderator: linuciuxxxx  
Saldainiai
Ausra28Data: Trečiadienis, 2009-02-04, 2:27 PM | Žinutė # 16








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Triufeliai

Ingredientai:

Margarinas arba sviestas 200g
Miltai 2 stiklinės
Cukraus pudra 2 stiklinės
Kakava 2-3 šaukštai

Gaminimas:

Margariną arba sviestą sumaišyti su miltais. Iškočioti. Padaryti formeles ( paprastai rutuliukai ) ir dėti į skardą. Kepti apie 20-25 min., tol kol truputį patamsės. Iškepus išimti skardą, palaikyti apie 1 min. Per tą laiką ( galima ir ankščiau ) sumaišyti kakavą su cukraus pudra. Sausainius supilti į kakavos ir cukraus pudros mišinį, tam, kad apliptų kakava su pudra.

Ausra28Data: Trečiadienis, 2009-02-04, 2:28 PM | Žinutė # 17








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Triufeliai iš šokolado

Ingredientai:

360 g juodojo šokolado,
50 g stiprios juodos kavos,
125 g sviesto,
50 ml. grietinėlės (plaktos).
Pasirinktinai: aromatingo romo esencijos,
50 ml. brendžio,
pakepintų smulkintų migdolų arba jų drožlių.
Apvoliojimui: lydytas šokoladas arba kakavos milteliai,
tarkuotas šokoladas ar šokoladiniai „kirminukai”,
pakepintos ar nepakepintos kokoso drožlės.

Gaminimas:

Šokoladą susmulkinti, išlydyti, įdėti supjaustytą smulkiais gabaliukais sviestą, išmaišyti, praaušinti, supilti į ataušusią kavą. Paskui pilame grietinėlę, įlašiname romo esencijos, įpilame brendžio ar įmaišome kokoso drožlių. Masę valandai įdedame į šaldytuvą. Paskui išimame ir formuojame graikinių riešutų dydžio rutuliukus. Juos apvoliojame kakavos milteliuose, kokoso drožlėse arba panardiname į išlydytą šokoladą. Išgriebtus iš šokolado triufelius dar apvoliojame šokolado drožlėse ar šokoladiniuose „kirminukuose” ir padedame ant grotelių, kad sustingtų.

katciaData: Sekmadienis, 2010-04-25, 6:02 PM | Žinutė # 18








[ (US) ]

Grupė: Patikimi
Lygis:
Miestas:Vilnius
Forumo mylimieji
Žinutės: 2796
Apdovanojimai: 24
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Šokoladiniai irisai

Jums prireiks :
(25 saldainiai)
125g grietinėlės
100g cukraus
50g švelniai kartaus šokolado
Šaukštelis kakavos miltelių
plėvelės formai iškloti arba
beskonio aliejaus jai ištepti

Veiksmai :Grietinėlė įkaitinama 18-20 cm skersmens puode. Šokoladas smulkiai sutrupinamas, su cukrumi ir kakavos milteliais įmaišomas į grietinėlę ir 4-5 minutes pavirinama. Verdant nepaliaujamai maišyti, nes tyrė gali prisvilti. Forma išklojama plėvele arba rūpestingai ištepama aliejumi. Šokoladinių irisų tyrė praaušinama ir supilama į skardą. Geriausia palikti ją aušti ir stingti per naktį. Tada saldaininė plokštė išverčiama iš skardos ir, nuėmus plėvelę, supjaustoma trikampiais arba ilgais siaurais gabaliukais. Saldainiai apvoliojami kakavos milteliais ir laikomi sandariai uždaryti dėžutėse.


Atsijungęs
katciaData: Sekmadienis, 2010-04-25, 6:03 PM | Žinutė # 19








[ (US) ]

Grupė: Patikimi
Lygis:
Miestas:Vilnius
Forumo mylimieji
Žinutės: 2796
Apdovanojimai: 24
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Kokosiniai triufeliai

Jums prireiks :

100g sviesto(minkšto margarino),
100g miltinio cukraus,
100g tarkuoto baltojo(juodo šokolado),
apie 150-200g kokosu drožlių.(Vietoj kokoso drožlių tiks ir malti lazdynų
riešutai{geriau be luobelės}ar migdolai.)

Veiksmai :

Minksta sviesta ar margarina iki purumo issukti su miltiniu cukrumi.
Imaisyti trkuiota sokolada. Leisti masei atvesti. Rankomis suformoti vienodo
didzio rutuliukus ir apvalioti kokoso drozliuose. Jei turite, sudekite i popierines
formukes.


Atsijungęs
katciaData: Sekmadienis, 2010-04-25, 6:04 PM | Žinutė # 20








[ (US) ]

Grupė: Patikimi
Lygis:
Miestas:Vilnius
Forumo mylimieji
Žinutės: 2796
Apdovanojimai: 24
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Skysta karamele (beprotiskai skani)
Virimas- 30 min.

Ingridientai:

- 300 g smulkaus cukraus
- 50 g sūdyto sviesto
- 20 cl (200ml) grietinėlės

Paruošimas:

Puode įberti 1/3 cukraus ir katinti iki skystos karamelės. Įberti antrą dalį cukraus, palikti lydytis, po to suberti likusią dalį cukraus ir vėl palikti lydyti iki skystos karamelės.

Kai cukrus gerai išsilydo, nuimti nuo ugnies ir vėl užvirti su sviestu, po to įpilti grietinėlės.
Perkelti ant silpnos ugnies ir nuolat mašyti, iki masė taps vientisa karamele.

Reikia kantriai maišyti, kad masė taptų vientisa, nes supylus grietinėlę, cukrus pradeda kietėti - tuo momentu reikia gerai pamaišyti
masę.

P.S. kai supilsit i stiklaini dekit i lentyna, o ne i saldytuva, nes siektiek aptirstes ir nebus skysta




Paskutinį kartą redaguota katcia - Sekmadienis, 2010-04-25, 6:06 PM
Atsijungęs
  • Page 2 of 2
  • «
  • 1
  • 2
Search:



Kartą užsukęs negali sustoti© 2024