Saldainiai
|
|
Ausra28 | Data: Trečiadienis, 2009-02-04, 2:08 PM | Žinutė # 1 |
[ ( LT) ]
Grupė: Removed
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Kelkime saldainių receptukus...
|
|
| |
Ausra28 | Data: Trečiadienis, 2009-02-04, 2:09 PM | Žinutė # 2 |
[ ( LT) ]
Grupė: Removed
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Apelsininiai saldainiai Ingredientai: 500 g morkų 500 g cukraus 1 šaukštas konjako Truputį vanilinio cukraus 1 apelsino žievėlė Gaminimas: Nuskustas, smulkiai sutarkuotas morkas virti ant nedidelės ugnies 20-30 min., kad būtų košė ir neliktų sulčių. Kai atvės, berti vanilinį cukrų, sutarkuotas apelsinų žieveles ir pilti konjaką. Po to formuoti riešuto dydžio rutuliukus ir apvolioti cukruje. Pastovėję šie saldainiai tampa kietesni ir dar skanesni. Jie visai neturi morkų skonio!
|
|
| |
Ausra28 | Data: Trečiadienis, 2009-02-04, 2:13 PM | Žinutė # 3 |
[ ( LT) ]
Grupė: Removed
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Karameliniai saldainiai Ingredientai: 150g cukraus 10ml vandens dantų krapštukų Gaminimas: Į puodą supilti cukrų ir vandenį. Virti kol paruduos. Tada ant folgos sudėti dantu krapštukus ir ant ju supilti cukraus masę. Palaukti kol sustings.
|
|
| |
Ausra28 | Data: Trečiadienis, 2009-02-04, 2:14 PM | Žinutė # 4 |
[ ( LT) ]
Grupė: Removed
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Avižinių dribsnių saldainiai Ingredientai: 50 g sviesto ar margarino, 100 g cukraus, 150 g avižinių dribsnių, 5 šaukštai grietinėlės ar nesaldinto kondensuoto pieno, 1 arbatinis šaukštelis likerio. Glajui: 5 šaukštai miltinio cukraus, kondensuoto pieno, 2 šaukštai kakavos miltelių. Gaminimas: Ištirpinus puode sviestą, suberiamas cukrus , avižiniai dribsniai ir truputį paskrudinami. Tada supilama grietinėlė ir likeris, masė pakaitinama, kol skystis susigeria. Išmaišyta masė atšaldoma, iškočiojamas 2 cm storumo lakštas ir, supjausčius kvadratėliais, aptepama glajum. Glajui miltinis cukrus sumaišomas su kakava ir atskiedžiamas kondensuotu pienu.
|
|
| |
Ausra28 | Data: Trečiadienis, 2009-02-04, 2:15 PM | Žinutė # 5 |
[ ( LT) ]
Grupė: Removed
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Greitininiai saldainiai Ingredientai: 1 stiklinės pieno 1 stiklinės cukraus 1 šaukštelio sviesto 1/3 stiklinės kakavos miltelių cukraus pudros Gaminimas: Viską virti ant silpnos ugnies, kad sutirštėtų. Maišyti. Kai pradės tirštėti, perpilti į didesnį indą. Masei pakankamai sustingus, supjaustyti ir pavolioti cukraus pudroje.
|
|
| |
Ausra28 | Data: Trečiadienis, 2009-02-04, 2:16 PM | Žinutė # 6 |
[ ( LT) ]
Grupė: Removed
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Morkų skonio saldainiai Ingredientai: 2 stiklinės cukraus 2 citrinos 500 g morkų 100 g sviesto cinamono Gaminimas: Sutarkuotas morkas su cinamonu ir cukrumi virkite ant silpnos ugnies. Baigiant sudėkite sviestą, citrinos sultis ir žievelę. Suformuokite norimą saldainio formą ir išdžiovinkite kambario temperatūroje.
|
|
| |
Ausra28 | Data: Trečiadienis, 2009-02-04, 2:17 PM | Žinutė # 7 |
[ ( LT) ]
Grupė: Removed
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Obuolių saldainiai Ingredientai: 200 g obuolių, 1 stiklinė cukraus, 1 citrina, 1 apelsinas, 30 g riešutų branduolių. Glajui: 250 g miltinio cukraus, 2 šaukštai citrinos sulčių, 2—3 šaukštai verdančio vandens. Gaminimas: Nulupti obuoliai smulkiai supjaustomi, užpilami keliais šaukštais vandens, citrinos ir apelsino sultimis, sudedamas cukrus, tarkuotos citrinos ir apelsino žievelės ir maišant verdama, kol sutirštėja (apie 30 minučių). Išvirusi masė sumaišoma su kapotais riešutais ir užtepama ant vaflio 1,5 cm storumo sluoksniu. Masei sustingus, aptepama glajumi ir supjaustoma kubiukais. Glajui: Persijotas miltinis cukrus užpilamas sultimis ir vandeniu ir sukama, kol pabąla.
|
|
| |
Ausra28 | Data: Trečiadienis, 2009-02-04, 2:18 PM | Žinutė # 8 |
[ ( LT) ]
Grupė: Removed
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Saldainiai Ingredientai: 700 g šokolado; 250g grietinėlės; 8 ml romo; 200 g kapotų graikinių riešutų; 100g kokoso drožlių; Gaminimas: Šokoladą susmulkinti. Grietinėlę užvirinti ir joje ištirpinti šokoladą. Į ištirpintą šokoladą sudėti riešutus ir supilti romą. Masę atšaldyti šaldytuve. Peiliu dar pasmulkinti kokoso drožles. Iš šokolado masės daromi rutuliukai ir apvoliojami smulkintose kokoso drožlėse. Galima sudėti į krepšelius saldainiams.
|
|
| |
Ausra28 | Data: Trečiadienis, 2009-02-04, 2:18 PM | Žinutė # 9 |
[ ( LT) ]
Grupė: Removed
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Saldainiai su pienu ir medumi Ingredientai: 200 g susikristalizavusio medaus; 50 g miltinio cukraus; 75 g grietinės arba pieno; pagal skonį ir norą tarkuoto šokolado; Gaminimas: Visus komponentus virti, kol pasidarys tiršta masė. Ją sukrėsti į sviestu išteptą skardą. Atvėsusią supjaustyti nedideliais kvadratėliais ir juos suvynioti į celofaną arba pergamentinį popierių.
|
|
| |
Ausra28 | Data: Trečiadienis, 2009-02-04, 2:20 PM | Žinutė # 10 |
[ ( LT) ]
Grupė: Removed
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Vaisiniai saldainiai Ingredientai: 250 g datulių be kauliukų, 2 šaukštai medaus, 250 g slyvų be kauliukų, 60 maltų graikinių riešutų, 250 g džiovintų abrikosų, nutarkuotos citrinos žievelės. Gaminimas: Datules, slyvas ir abrikosus permalkite mėsmale. Įmaišykite medų ir citrinos geltonajį žievelės sluoksnį. Rankas suvilgykite šaltu vandeniu ir formuokite rutuliukus. Juos apvoliokite maltais riešutais ar susmulkintais vafliais. Saldainius patariama laikyti šaltai.
|
|
| |
Ausra28 | Data: Trečiadienis, 2009-02-04, 2:20 PM | Žinutė # 11 |
[ ( LT) ]
Grupė: Removed
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Aguonų saldainiai Ingredientai: 1.1 stiklinė aguonų, 2.200 g cukraus, 3.1 stiklinė grietinėlės, 4.0,5 stiklinės pieno, 5.25 sviesto. Gaminimas: Pieną su grietinėle pakaitinti emaliuotame puode, suberti cukrų ir maišant kaitinti, kol cukrus ištirps. Aguonas nusijoti ir supilti į pieną. Maišant virti, kol sutirštės, sudėti sviestą ir dar kiek pavirinti. Nukėlus nuo ugnies, sukti masę, kol atvės. Atvėsusią masę išpilti ant vandeniu suvilgytos lentelės, iškloti 1,5 cm storio sluoksniu ir supjaustyti kvadratėliais.
|
|
| |
Ausra28 | Data: Trečiadienis, 2009-02-04, 2:21 PM | Žinutė # 12 |
[ ( LT) ]
Grupė: Removed
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Kondensuoto pieno saldainiai Ingredientai: 600 g. grietinėlės 1 indelis kondensuoto pieno 1 pakelis vanilinio cukraus 6 šaukšt. želatinos 1 stikl. kokosų drožlių. Gaminimas: Grietinėlę išplakame iki standžių putų. Nuolat plakdami, supilame kondensuotą pieną, vanilinį cukrų ir ištirpintą želatiną. Masę tolygiai paskirstome dviejose tortinėse formose arba didesnėje skardoje. Pastatome šiltai. Tuomet sausainių formelėmis išspaudžiame saldainius ir apvoliojame juos kokosų drožlėse.
|
|
| |
Ausra28 | Data: Trečiadienis, 2009-02-04, 2:22 PM | Žinutė # 13 |
[ ( LT) ]
Grupė: Removed
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Medaus saldainiai Ingredientai: 200 g medaus, 200 g sviesto, 200 g riešutų, 200 g avižinių dribsnių, 1 pakelis vanilinio cukraus, apelsino ar citrinos žievelių. Gaminimas: Medų su sviestu išsukite. Supilkite avižinius dribsnius, sudėkite mėsmale sumaltus riešutus, vanilinį cukrų, išmaišykite. Skardą išklokite sviestu ištepta folija ir sukrėskite paruoštą masę. Sulyginkite. Statykite šaltoje vietoje. Kai sustings supjaustykite gabaliukais, ant jų užtarkuokite apelsino ar citrinos žievelės. Saldainiukai atrodys kaip apsnigti.
|
|
| |
Ausra28 | Data: Trečiadienis, 2009-02-04, 2:23 PM | Žinutė # 14 |
[ ( LT) ]
Grupė: Removed
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Riešutiniai saldainiai Ingredientai: 1.3 šaukštai maltų riešutų, 2. 2 šaukštai kakavos miltelių, 3.2 šaukštai miltinio cukraus, 4.5 šaukštai kondensuoto pieno, 5.3 šaukštai ištirpinto sviesto, 6.1 šaukštas romo, vanilinio cukraus, truputis cinamono. Gaminimas: Riešutai, kakava, cukrus ir vanilė sumaišoma su kondensuotu pienu, sviestu ir romu. Masė palaikoma 10 minučių, daromos apvalios bulvelės, kurios pavoliojamos tarkuotame šokolade.
|
|
| |
Ausra28 | Data: Trečiadienis, 2009-02-04, 2:24 PM | Žinutė # 15 |
[ ( LT) ]
Grupė: Removed
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Saldainiai su imbieru Ingredientai: 150 g juodojo šokolado, 100-125 g kristalizuotų su cukrumi imbiero gabaliukų. Gaminimas: Šokoladą ištirpiname ir praaušiname. Imbiero gabaliukus suberiame į šokolado tyrę ir maišome, kol aplips. Tada dedame į padėklą, kad sustingtų. Sandariame inde šaldytuve galime laikyti net mėnesį.
|
|
| |