Skysta karamele (beprotiskai skani)
Virimas- 30 min. Ingridientai:
- 300 g smulkaus cukraus
- 50 g sūdyto sviesto
- 20 cl (200ml) grietinėlės
Paruošimas:
Puode įberti 1/3 cukraus ir katinti iki skystos karamelės. Įberti antrą dalį cukraus, palikti lydytis, po to suberti likusią dalį cukraus ir vėl palikti lydyti iki skystos karamelės.
Kai cukrus gerai išsilydo, nuimti nuo ugnies ir vėl užvirti su sviestu, po to įpilti grietinėlės.
Perkelti ant silpnos ugnies ir nuolat mašyti, iki masė taps vientisa karamele.
Reikia kantriai maišyti, kad masė taptų vientisa, nes supylus grietinėlę, cukrus pradeda kietėti - tuo momentu reikia gerai pamaišyti
masę.
P.S. kai supilsit i stiklaini dekit i lentyna, o ne i saldytuva, nes siektiek aptirstes ir nebus skysta